Els gossos de pèl de filferro tenen un pelatge curt que té una textura gruixuda. Més eriçada que suau, mentre passeu la mà per l'esquena, es mourà rígida en lloc de fluir per sota de la mà. Avui farem una ullada als avantatges i els contres de la vida amb un gos de pèl de filferro. I t'ajudarà a triar la raça de cadells de pèl de filferro perfecta.

  Races de gossos de pèl de filferro

  Els gossos de pèl de filferro tenen una varietat de formes, mides i temperaments. La qual cosa és genial, perquè si ets fanàtic de les races de gossos amb pèl de filferro, tens moltes possibilitats d'aconseguir el tipus de cadell que vols.

  Totes aquestes races tenen varietats de pèl de filferro. Però no tots tindran pèl de filferro. Tots els Wire Fox Terrier tenen pelatge de filferro, però només alguns Jack Russell Terriers ho faran.

  Si trieu una raça concreta de cadell, assegureu-vos que tinguin un abric de filferro abans de comprometre's a comprar-los si això és el que importa. tu.

  • Affenpinscher
  • Airedale Terrier
  • Border Terrier
  • Brussel·les Griffon
  • Alemany Wirehaired Pointer
  • Llob irlandès
  • Jack Russell Terrier
  • Schnauzer miniatura
  • Wire Fox Terrier
  • Dachshund de pèl filferro
  • El Grifó apuntador de pèl filferro
  • Wirehaired Vizsla

  No totes les races anteriors tenen el cabell semblant a un filferro. El Jack Russell Terrier, per exemple, ve amb una capa llisa i de filferro. El gos sota la jaqueta de pell és el mateix, però la textura de la seva pell és realmentdiferents. Coneixem una mica millor aquests preciosos gossos per ajudar-vos a decidir quin és el que us convé, el vostre estil de vida i la vostra família.

  Affenpinscher

  L'Affenpinscher és un gosset d'aspecte molt inusual, amb una cara que sovint es compara amb un mico. Són molt petits i només pesen al voltant de 13 lliures.

  Tots els Affenpinscher tenen pelatge de filferro i gairebé tots són negres. Encara que de tant en tant tens cadells grisos, platejats, vermells o negres i marrons.

  Aquest divertit cadell és intel·ligent, lleial i dedicat a la seva família. Però tenen molta d'aquesta famosa actitud de terrier. Així que estigueu preparats per a una gran presa de presa i un fort instint de gos guardià.

  Airedale Terrier

  Fort però amorós, l'Airedale Terrier és un gos diferent. Un dels gossos de pèl de filferro més grans, fa al voltant de 23 polzades d'alçada a l'edat adulta. Són atletes naturals, i tenen molta energia.

  Els Airedale Terriers són tots negres i marrons. Tenen una capa superior de pèl dens de filferro, amb una capa inferior suau.

  Aquests cadells independents són de voluntat forta, però intel·ligents. Els seus instints de Terrier fan que s'ha d'esperar cavar, perseguir i molt soroll. Tot i ser tossuts, com a raça intel·ligent, es poden entrenar i poden ser companys molt amorosos a les cases adequades.

  Border Terrier

  L'adorable Border Terrier és un petit, en forma i actiu. gos. Ho tenen justamentcames llargues en proporció al seu cos, i caps robusts. Sovint es compara amb la llúdriga!

  Tots els Border Terrier estan recoberts de filferro, però vénen en una varietat de colors. Aquests inclouen el gris i el marró, el blau i el marró, el gris i el blat. La majoria dels cadells de Border Terrier semblen negres durant les primeres setmanes de la seva vida, de manera que no veuràs el seu veritable color de pelatge fins a l'edat adulta.

  Aquesta és una raça amable però segura, que malgrat la seva rica història laboral també sovint fa un gos faldó encantador. És important no fomentar el soroll dels cadells i assegurar-vos que aneu amb compte quan esteu al voltant de la vida salvatge.

  Brussels Griffon

  El inusual Brussels Griffon és un gos petit amb una llarga barba a la seva cara. Són curts, resistents i corpulents, amb els ulls negres amples.

  Els cadells de grifó de Brussel·les poden tenir una capa rugosa de pèl de filferro o tenir un pelatge llis i curt. El seu pelatge és vermell, negre, negre i marró o negre i vermell.

  Tot i que són bons gossos protectors i bons guardians, probablement el desig més fort del Grifó de Brussel·les és passar temps amb la seva família. Estan molt vinculats amb els seus propietaris i, com a resultat, poden ser propensos a l'ansietat de separació.

  Apuntador de pèl filferro alemany

  El punter de pèl filferro alemany és una versió amb recobriment rugós del més comú. Punter alemany de pèl curt.

  Són gossos alts, amb uns cossos atlètics esvelts que estan lleugerament disfressats pel seu pelatge filat. Els seus abrics vénen en agamma de colors i estampats, com ara roan, fetge, blanc i negre.

  Aquesta raça de gossos esportius és molt intel·ligent i es beneficia de viure en una llar activa. Formen un fort vincle amb el seu manipulador, i són més feliços quan treballen dur a l'aire lliure caçant pel sotabosc.

  Irish Wolfhound

  El gegant Irish Wolfhound és un llop irlandès alt, fort i pelut. gos. Més conegut per la seva mida increïble i la seva personalitat amable. Tot i que són un gos poderós, es mouen amb una gràcia sorprenent.

  Aquest gos gran és majoritàriament de pell rugosa, però té el pèl de filferro al voltant de la cara. El seu pelatge pot ser gris, vermell, atigat, cervatatge o negre. Obtindràs mirades d'admiració a tot arreu que vagis amb aquest cadell.

  Tot i que és un gos naturalment amable, encara tenen un gran impuls de preses i és probable que persegueixin altres animals més petits. També perden molt i tenen una vida útil tristament molt curta de mitjana.

  Jack Russell Terrier

  El divertit i lluitador Jack Russell Terrier era tradicionalment de potes llargues, però en els darrers anys ha fet criat per tenir potes curtes. Són gossos forts i en forma als quals els encanta perseguir, córrer i cavar.

  Els cadells de Jack Russell són majoritàriament blancs amb taques negres o marrons al cap i al cos. Els Jack Russell de pèl de filferro són menys comuns que els seus germans i germanes de pèl curt i llis.

  Aquests petits cadells ocupats són amables, però sovint en els seus propis termes. Lleial i amorósles seves famílies, però naturalment una mica desconfiades dels desconeguts. Molta socialització els ajudarà a sentir-se més a gust amb persones i situacions noves.

  Schnauzer miniatura

  El Schnauzer miniatura és un gos petit característic, amb un pelatge gruixut i bigotis llargs. a la seva cara. Els seus ulls són de color marró fosc i petits.

  Tots els Schnauzers miniatura estan recoberts de filferro i tenen una capa inferior suau. Són negres, negres i platejats o de color sal i pebre.

  Són una raça enèrgica, amable i amb molta personalitat. Actius i curiosos, són mascotes fantàstiques per a moltes famílies diferents.

  Wire Fox Terrier

  El Fox Terrier es presenta en una varietat llisa i recoberta de filferro, i tots dos són gossos divertits i independents. Aquesta raça de mida mitjana té un nas llarg i unes orelles plegades simpàtiques que els donen una expressió curiosa.

  Els Fox Terriers de filferro tenen un pelatge gruixut i dur que se sent cruixent al tacte. Són gossos blancs amb marques marrons, negres o negres i marrons. Una raça de terrier més gran, són gossos forts amb una personalitat poderosa per igualar.

  Intel·ligents i segurs, són gossos atrevits que coneixen la seva pròpia ment. I no tinguis por de fer-te conèixer els seus sentiments a través dels seus lladrucs i xiulets. També són coneguts per ser artistes d'escapament, enfilar-se per sobre o cavar sota les tanques quan tens l'esquena!

  Dachshund de pèl filferro

  Els petits de potes,El Dachshund de cos llarg és un dels gossos de companyia més curts que podeu trobar. Però ho compensen amb la seva enorme personalitat. Els Dachshunds de pèl de filferro tenen un pelatge curt i aspre que és fàcil de netejar i fàcil de cuidar.

  Lleials, atrevits i extrovertits, no tenen cap reserva per dir-vos què pensen.

  Lamentablement, les cames curtes i l'esquena llarga dels Dachshunds tenen alguns problemes de salut potencials. És important desanimar els salts i aixecar el vostre gos amb suavitat i cura.

  Els Grifons de pèl filferro

  Els Grifons de pèl filferro són gossos esportius de mida mitjana. Són intel·ligents, ràpids i amb ganes de complaure als seus amos.

  Aquests cadells treballadors tenen un pelatge gruixut, gruixut i de filferro. I també un bigoti i una barba impressionants! Venen en molts colors diferents, inclosos diversos tons de marró, juntament amb tons blancs i taronges.

  Tot i que són gossos en general amables, poden ser una mica reservats amb persones i animals de companyia que no coneixen. . Una bona socialització és clau per a aquest cadell actiu.

  Wirehaired Vizsla

  El Wirehaired Vizsla és un gos molt semblant als seus cosins de pèl llis, però solen ser una mica més alts i pesats. conjunt.

  Aquest preciós gos té un pelatge curt però gruixut, en el clàssic color marró pàl·lid. Juntament amb un conjunt notable de celles i una gran barba espessa!

  Aquests gossos suaus i lleialstenen una gran conducció de preses al voltant de la vida salvatge, per la qual cosa és important ensenyar un bon record des de ben petit. Molta pràctica i proves mantindran el vostre gos i la fauna local segurs!

  Races mixtes de pèl de filferro

  Quan barregeu un gos de pèl de filferro amb un altre gos, els cadells resultants poden o poden ser no tenir els cabells de filferro. Aquestes barreges poden ser gossos de pèl de filferro, però només és una certesa si els dos pares són d'una raça exclusivament de pèl de filferro.

  • Barreja de Border Terrier
  • Barreja de Fox Terrier
  • Jack Russell barreja

  El pèl de filferro és un tret dominant. Això vol dir que si teniu el gen del pèl de filferro, aleshores el vostre cabell serà filat. Tanmateix, el fet que els vostres pares tinguin pèl de filferro no vol dir que necessàriament donaran el gen del pèl de filferro!

  Genètica de gossos de pèl de filferro

  Els gens vénen per parelles. Anomenem el gen del pèl de filferro W. Té dues variacions: la 'W' gran, que provoca pèl de filferro, i la 'w' petita, que no.

  El gen de la 'W' sempre provoca pèl de filferro, encara que només hi hagi una còpia. Un gos pot tenir tres combinacions diferents del gen W/w.

  • WW – dos gens de pèl de fil – un gos de pèl de fil

  o

  • WW – un gen de pèl filat – un gos de pèl filat

  o

  • ww – cap gen de pèl filat – pèl llis

  Cada Aleshores, el pare transmetrà un dels seus gens W/w a cadascun dels seus cadells. Un gos WW sempre transmetrà un gen W, de manera que tots els seus cadells ho tindranfilferro.

  Però un gos Ww pot tenir cadells llis o amb filferro. Depenent de quin gen transmeten I dels gens portats per l'altre progenitor. Vegem-ne alguns exemples:

  Dos pares de pèl filat: (WW o Ww)

  • WW x WW = tots els cadells de pèl filat

  o

  • WW x Ww = tots els cadells de filferro

  o

  • WW x Ww = 75% de cadells de filferro

  Un progenitor de pèl i un de pèl llis (WW/WW i ww)

  • WW x ww = tots els cadells de pèl filat

  o

  • Ww x ww = 50% de cadells de pèl filat*

  *el progenitor de pèl filat passa el gen W a la meitat dels seus cadells i el gen w a l'altra meitat

  Dos pares de pèl llis (ww )

  Dos pares de pèl llis:

  • ww x ww = sense cadells de pèl de filferro

  Cuidar gossos de pèl de filferro

  Pèl de filferro els gossos tenen un manteniment bastant baix quan es tracta de perrucar. Tenen abrics curts, que no s'emboliquen quan estan fangosos. Un nuvi ràpid un cop a la setmana amb una pinta farà que la majoria dels gossos estiguin bé.

  Durant la temporada de vessament, una eina per esborrar evitarà que la pell solta caigui massa a casa teva. Cap gos de pèl de filferro entra dins de les categories hipoal·lergènics o de baixa vessament, i tots tindran períodes en què vessen bastant.

  En el costat positiu, no necessiten banyar-se sovint, tret que es facin fangosos o pudent! La majoria dels propietaris de races de gossos amb pèl de filferro només han de banyar-los una vegada cada pocsmesos com a màxim.