Quants fets de Chihuahua coneixes? Segur que alguns dels meus preferits et sorprendran! És fàcil enamorar-se d'aquests gossos delicats, però no són només una cara bonica. Aquesta raça té una història sorprenent i, tot i que és petit, el món està ple de fets fascinants sobre Chihuahua!

  1. Els chihuahuas provenien d'una raça antiga

  Els orígens de la raça estan plens de misteri. Però es creu àmpliament que els Chihuahua són descendents directes dels Techichi.

  Un gos petit d'ascendència xinesa que es remunta a l'època maia. És possible que els exploradors criessin el Techichi amb un gos petit sense pèl, i el Chihuahua n'hagués estat el resultat!

  2. Reben el seu nom de Chihuahua, Mèxic

  Chihuahua és l'estat més gran de Mèxic. Limita amb Texas, Arizona i Nou Mèxic. És conegut pels seus paisatges diversos, com ara Copper Canyon a les muntanyes de Sierra Madre.

  Els turistes nord-americans van caure sota l'encís d'aquests petits cadells durant el segle XIX. Com que moltes de les races es van trobar a l'estat de Chihuahua, aquest es va convertir naturalment en el seu nom.

  3. Moltes ciutats celebren el Chihuahua el cinc de maig

  El Cinc de maig se celebra més als EUA que a Mèxic. Chandler, Arizona i Denver, Colorado ho celebren organitzant una cursa anual de Chihuahua!

  4. Els chihuahuas són la raça de gossos més petita del món

  Els chihuahuas són membres del grup de races de gossos de joguina. ElLa mida estàndard del Chihuahua és d'entre 5 i 8 polzades d'alçada. El pes no supera els 6 lliures.

  El 2013 un Chihuahua anomenat Milly va ser reconegut oficialment pel Llibre Guinness dels Rècords com el gos viu més petit del món. Tan sols feia 3,8 polzades d'alçada quan va créixer!

  5. Hi ha dues varietats oficials de Chihuahua

  Les dues varietats de Chihuahua són el pelatge llis i el pelatge llarg. L'American Kennel Club classifica tots dos tipus com una raça, mentre que al Regne Unit es consideren dues races separades.

  6. Els chihuahuas de pèl llarg perd menys

  Un chihuahua de pèl llarg, en realitat, perdrà menys d'un amb un abric curt! No obstant això, els Chis de pèl llarg s'han de raspallar diàriament per evitar que el seu pelatge s'enredi i per eliminar els pèls morts.

  7. Els chihuahuas gaudeixen d'una llarga vida útil

  Un dels fets més alegres dels chihuahuas és que aquests gossos valents tenen una esperança de vida d'entre 14 i 16 anys. Això és molt de temps als anys de gossos!

  8. Fets de Brainy Chihuahua

  Quan es tracta de la mida del cervell en relació amb les dimensions corporals, els Chihuahuas tenen el cervell més gran de totes les races de gossos. És cert, el cadell més petit té el cervell relativament més gran! Però això no és necessàriament una bona cosa.

  Els seus fràgils colls tenen molta feina i, en alguns casos, la mida del crani pot pressionar el seu cervell. Amb resultats desastrosos.

  9. Els cadells de Chihuahua neixen amb amolera

  Com els nadons humans, els cadells de Chihuahua neixen amb un punt tou a la part superior del crani anomenat molera. Normalment es tanca en un any, però alguns gossos conservaran la molera durant tota la seva vida. No presenta problemes de salut i no afecta l'estàndard de la raça.

  10. Hi ha Chihuahuas de cap de cérvol i cap de poma

  En algun moment de la seva evolució genètica la raça es va separar en dues variacions: el cap de poma i el cap de cérvol. El cap de poma Chihuahua té, no és sorprenent, un crani amb ombra de poma. També es distingeix per tenir uns ulls més destacats i més propers, i unes orelles i potes més curtes.

  El cap de cérvol Els chihuahuas tenen característiques facials que s'assemblen a un cérvol jove. El musell i les orelles més llargs, els caps aplanats, els ulls més amples i les potes més llargues són altres característiques del cap de cérvol Chihuahua.

  Només els Chihuahua amb cap de poma compleixen els estàndards de la raça i es poden mostrar.

  11. Gidget era el nom real del Taco Bell Chihuahua

  Recordes el Taco Bell Chihuahua? De 1993 a 2004, un chihuahua anomenat Gidget va ser la mascota de la cadena de restaurants. Originalment escollida com la núvia del gos principal, Gidget va obtenir el paper protagonista. Aquest actor gosset va aparèixer a Legally Blonde 2.

  12. A les celebritats els encanten els Chihuahuas (i els fets de Chihuahua!)

  Fins i tot els rics i famosos tenen una debilitat per aquests adorables cadells. Madonna, Demi Moore, Britney Spears,Reese Witherspoon, Sharon Osborne i Mickey Rourke. Tots els estimen!

  13. No existeix un chihuahua de tassa de te

  Si heu estat buscant chihuahuas de tassa de te, potser us decebrà trobar que no existeix aquesta raça. Aquesta descripció és una estratagema de màrqueting i no una classificació canina.

  Un dels fets importants que cal tenir en compte a l'hora de buscar un cadell és que tots tenen la mida d'una tassa de te. Encara que n'hi ha que tenen dimensions més petites que la mida estàndard.

  14. Els chihuahuas tenen problemes de part

  Moltes mares de chihuahua pateixen distòcia, la qual cosa significa que tenen dificultats per donar a llum. El cap gran del nounat i la pelvis petita de la mare no van bé junts. Fa que els chihuahuas tinguin una taxa elevada de cesàries.

  15. L'amuntegament dental és un problema important de la raça

  Un dels fets de salut més freqüents dels Chihuahua és que a causa de tenir la boca petita sovint tenen problemes dentals. Això pot provocar càries, malalties de les genives i fins i tot problemes més greus com l'ictus.

  Una dieta que evita el sucre i els hidrats de carboni i rentar-se les dents regularment pot ajudar. Malauradament, aquest estudi va trobar que no hi ha mesures preventives absolutes. És important que el veterinari revisi les dents de la teva mascota anualment per evitar problemes greus.

  16. Els chihuahuas neixen amb les orelles caigudes

  Aquest és un dels chihuahuas més macosfets. Les seves orelles començaran a posar-se erectes cap als 6 mesos d'edat. Si no ho fan, és probable que no ho facin mai.

  Les orelles flàcides no són l'estàndard de la raça, però encara són chihuahuas de raça pura.

  17. El Chihuahua és una de les races oficials més antigues

  El Chihuahua va ser reconegut com a raça oficial l'any 1904, per la qual cosa és una de les races oficials de gossos més antigues de l'AKC.

  18. Un Chihuahua mai no ha guanyat el Westminster Kennel Club Show

  Quan l'AKC classifica les races de gossos més populars, aquestes races competeixen per Best in Show al Westminster Kennel Club Dog Show. Elegible des de 1904, el Chihuahua mai ha guanyat, però no estan sols. Hi ha moltes altres races populars que mai han rebut aquest il·lustre honor. El Golden Retriever, el Labrador Retriever i el Dachshund inclosos.

  19. S'han vist chihuahuas salvatges als EUA

  Malgrat la seva petita mida, se sap que els chihuahuas són agressius! Un barri d'Arizona fins i tot va tenir un problema amb gossos de carrer que aterrorizaven els nens petits i perseguien els cotxes.

  20. Els chihuahuas són colorits

  Des del cervatillo atirat blau fins a la plata sable negra. Els chihuahuas vénen en una gran varietat de colors. També hi ha 11 marques reconegudes. Els chihuahuas blancs purs són el color més rar de tots.

  21. Gos petit, gran personalitat

  El vell adagi "no jutgis un llibre per la seva portada", sens dubte s'aplica al Chihuahua. Aquestsels gossos petits tenen fama de ser mandonats, lluitadors, descarats i sorollosos.

  22. S'ha rumoritzat que els chihuahuas poden curar l'asma

  L'asma és un trastorn inflamatori crònic dels bronquis que afecta milions de persones. Hi ha nombrosos medicaments per controlar la malaltia, però no es coneix cap cura.

  La creença que els chihuahuas poden curar l'asma fa temps que existeix.

  Aquest rumor generalitzat pot haver estat transmès dels asteques. Pensaven que el Chihuahua tenia el poder de transferir malalties dels humans a ells mateixos per protegir els seus propietaris. Malauradament, no hi ha proves que donin suport a aquest mite!

  23. Són vestidors elegants

  Quan es tracta de fets sobre Chihuahua, aquest no és cap sorpresa. Els chihuahuas saben com portar un vestit. Des de vestits elaborats fins a una gorra alegre, no hi ha dubte que aquests adorables cadells es veuen més simpàtics que mai quan es vesteixen.

  La seva mida petita i el seu pelatge prim fan que siguin propensos a passar fred. La roba de chihuahua també és funcional i aquest vestit estimat els mantindrà calents durant els mesos d'hivern. A l'estiu, la roba protectora pot evitar que es cremin el sol.

  24. Els chihuahuas i les persones tenen la mateixa causa de mort número 1

  Un estudi exhaustiu de 20 anys a la Universitat de Geòrgia va trobar que la principal causa de mort en els chihuahuas adults és la malaltia cardiovascular. Una bona dieta,exercici i les visites periòdiques al veterinari són les millors maneres d'assegurar una vida llarga i saludable a la teva mascota.

  25. Dos pares Chihuahua de pelatge llis poden tenir descendència de pelatge llarg

  Quan es tracta de fets de Chihuahua, aquest és interessant. Dos chihuahuas de pelatge llis poden produir un cadell de pelatge llarg si tenen el gen ocult del pelatge llarg.

  Com que el gen del pelatge llarg és recessiu, dos chihuahuas de pelatge llarg no poden produir un cadell de pelatge llis. .