Els colors populars dels caniches inclouen sable, albercoc, vermell, blau, plata, crema, blanc, marró i negre. I no importa quin tipus de caniche tingueu. Els caniches de joguina, miniatura i estàndard tenen la mateixa gamma de colors i patrons. Avui compartiré els possibles problemes de salut relacionats amb el color en aquests simpàtics gossos arrissats, i si hi ha alguna veritat darrere dels rumors que alguns tons són millors mascotes que altres!

  Caniches tendeixen a tenir el mateix color a tot el seu pelatge, tot i que podeu obtenir patrons de caniche particular. La gamma de colors Poodle que podeu trobar és extraordinària. Quan trieu entre els molts colors de pelatge possibles d'aquesta raça, podeu trobar-vos fàcilment aclaparat amb opcions.

  Com funciona la genètica del color del caniche?

  En la seva manera més senzilla, cada gos rep un gen de color de pelatge de cada pare, donant-li al cadell un total de dos. Aquests gens solen contenir el blau per a un color determinat. Per exemple, un gen pot ser un pelatge negre, mentre que un altre pot ser un pelatge marró.

  Si bé hi ha dos gens presents, només un es pot expressar com el veritable color del pelatge que veuria en el gos. Tanmateix, quina s'escull per expressar-se no és aleatòria; hi ha algunes mecàniques darrere.

  Colors dominants i recessius

  Cada gen pot ser dominant o recessiu. Un gen dominant sempre superarà un gen recessiu i es convertirà en el mateixexpressat finalment. Per exemple, si un gos té un gen de color de pelatge dominant negre i un gen de color de pelatge marró recessiu, el color de pelatge expressat pel gos seria negre.

  Per tal que s'expressi un gen de color de pelatge recessiu, no hi ha d'haver altres gens dominants de color de pelatge presents. Per tant, al gos han d'estar presents dos gens recessius perquè s'expressi un color de pelatge recessiu.

  És important tenir en compte que hi ha altres parells de gens que poden afectar el color general. Alguns gens, si s'expressen, poden diluir el pelatge, afectar els patrons o afegir marques.

  Tenint aquests conceptes en ment, és més fàcil entendre com arriben aquests colors del pelatge al Caniche. Hauríeu de poder tenir una conversa amb qualsevol criador de confiança sobre els possibles colors de pelatge que pot tenir qualsevol cadell.

  Caniches d'albercoc

  Un dels colors de caniche més bonics, l'albercoc és un color. que es descriu millor com un lloc entre el crema i el vermell. L'estàndard de raça American Kennel Club (AKC) estableix que es prefereixen els nassos negres, els llavis, les ungles fosques dels peus i els ulls molt foscos.

  Aquestes característiques físiques poden ser de color del fetge, cosa que està permès però no ideal. Genèticament, aquest color sembla ser el resultat d'un gen recessiu. Perquè sigui veritablement albercoc, cap gen causa cap dilució o platejat.

  Sable Poodles

  Sable es refereix als gossos que tenen pèls de punta negra, mentre que la base del pelatge pot serdiferents colors. Per exemple, és possible que tingueu un caniche que té un pelatge d'albercoc però les puntes del cabell són negres.

  Com a cadell, el color negre acostuma a ser molt fort, fent que el pelatge sembli molt més fosc del que és. . Se sap que aquesta característica s'esvaeix molt a mesura que el Caniche envelleix.

  Sable és un gen dominant, és a dir, el Caniche només necessitarà un dels gens per expressar-lo. Malgrat això, aquests són colors de caniche rars. Els caniches de sable no són habituals.

  Els caniches vermells

  Els caniches vermells adults

  Els caniches vermells magnífics són especialment cridaners. Aquest és un dels colors de caniche més buscats. Els caniches vermells són especialment desitjats per la seva raresa. La genètica que hi ha darrere d'aquest il·lustre abric vermell no és del tot entesa per la ciència. No obstant això, encara hi ha criadors especialitzats en la cria de caniches vermells.

  El color tendeix a aparèixer en línies d'albercoc i sembla que es deu als efectes d'un altre gen anomenat "rufus". Aquest gen sembla enfosquir el color de l'albercoc en vermell sòlid i pot ser recessiu. És important tenir en compte que aquest color de pelatge es pot esvair amb l'edat.

  Caniches blaus

  El blau és un color de pelatge intrigant que dóna als caniches un aspecte digne. Aquest color és, de fet, una dilució del pelatge negre.

  Quan neixen els caniches blaus, el seu pelatge sembla completament negre, tant és així que solen registrar-se sota aquest color. Tanmateix, després d'auns quants anys, el negre es dilueix a blau fosc.

  Si bé la capa externa sembla blava, el cabell a l'arrel pot ser d'un color diferent. La genètica d'aquest pelatge prové d'un gen de plata expressat en el caniche negre. Aquest color passa quan el gos porta una versió dominant i recessiva del gen platejat.

  Caniches platejats

  Preciós caniche de joguina platejat

  L'aspecte més aristocràtic dels colors dels caniches, els caniches platejats també neixen negres. I solen estar registrats com a tals. Aleshores, a mesura que envelleixen, el color es dilueix a plata, generalment significativament durant el primer any de vida.

  La genètica d'aquest pelatge torna a ser similar a la del caniche blau. És causada per un gen platejat present dins d'un caniche negre. Tanmateix, aquesta vegada el gos ha de portar dues versions recessives del gen platejat per aconseguir aquest color.

  Colors clars del caniche

  Caniche de joguina blanc

  El caniche crema és un altre color bonic que es barreja regularment amb albercoc. Pot haver-hi força solapament entre els dos colors. Aquest color es pot aconseguir amb dos mètodes.

  Crema

  El primer és tenir presents tant el gen de l'albercoc com una versió dominant i recessiva del gen platejat. Aquesta combinació donarà com a resultat un pelatge de color crema.

  Blanc

  El segon és un gen conegut com a Chinchilla, que si està present, pot tornar a reduir l'albercoc a crema. Versions més clares d'aquest colorpot semblar blanc.

  Caniches marrons

  Els caniches marrons han de tenir el nas, els llavis, les ungles fosques dels peus i els ulls ambre fosc. No hauria d'existir cap pigment negre al gos. En cas contrari, el gos té la culpa.

  Perquè aquest color aparegui dins del caniche, el gos ha de portar dos dels gens recessius del color del pelatge marró. Tampoc han de tenir cap gen que plateja el pelatge en un color diferent.

  Caniches negres

  Cadell de caniche de joguina negre

  Un altre dels colors més comuns dels caniches, el negre afegeix un aire d'elegància a una raça ja digna i orgullosa. Els veritables caniches negres tindran els cabells negres fins a l'arrel i el seu color no s'hauria d'esvair significativament a mesura que envelleixen. No hi hauria d'haver gens de color plata o blau ni diluint. El pelatge negre és causat per un gen dominant del color del pelatge.

  Colors i temperament dels caniches

  Hi ha algunes persones que creuen que els caniches vermells són especialment tímids en comparació amb la resta de la raça, o Els caniches marrons són especialment entremaliats. Tanmateix, no hi ha cap suport científic a aquestes afirmacions.

  Colors i salut dels caniches

  Tot i que la majoria dels colors de la capa dels caniches no tenen cap enllaç amb les condicions de salut, hi ha un parell de coses que sí.

  Tots els gossos de pelatge blanc tenen més probabilitats de patir sordesa hereditària. I els gossos amb un pelatge estampat de merle poden patir de l'oïda, la vista i altres trastorns si hereten el gendels dos pares.