La nostra guia completa sobre el Boston Terrier blau té tot el que necessiteu saber sobre els Boston amb abrics grisos no estàndard. Des de si són autèntics Boston Terriers, fins a si el seu color canvia la seva salut o temperament, i fins i tot el preu del Boston Terrier blau.

  Blue Boston Terrier és un terme de la comunitat de gossos per a un Boston gris. Terrier. Els Bostons amb abrics blaus poden ser elegibles per als papers de pedigrí, però no poden optar a l'anell de demostració. Malauradament, aquests gossos petits són propensos a tenir múltiples problemes de salut, i el pelatge blau pot afegir-ne un altre a la llista.

  Aquest cadell blau de Boston Terrier, Lila, s'acaba d'instal·lar a casa seva per sempre. Descobrim com és diferent dels seus cosins en colors estàndard.

  Què és un Boston Terrier blau?

  En el llenguatge dels colors de la capa canina, el blau és simplement un altre terme per a un Boston Terrier gris. . Significa un pelatge gris fresc produït per la dilució del color de la pell negra. A diferència d'un abric gris càlid causat per la dilució del color del pelatge marró (normalment conegut com a plata o lila).

  El blau no es reconeix com a color estàndard de la capa de Boston. Això vol dir que un Boston Terrier blau i blanc no és apte per participar en espectacles de conformació. Tanmateix, està àmpliament acceptat que els abrics blaus són una possibilitat per a la raça i que un dels pares fundadors era blau. De fet, el primer estàndard de raça per a Boston va dir que tots els colors de la capa erenigualment acceptable. Però des de llavors, la plantilla física d'un Boston "ideal" s'ha refinat i polit. Part d'això era limitar quins colors i patrons són desitjables. En resposta a aquestes decisions, la majoria dels criadors han abandonat deliberadament les cries de cadells de Boston Terrier blau.

  Tipus de Boston Terrier blau

  Un Boston Terrier blau és força inusual: la gran majoria de Boston Els terriers també tenen marques blanques. Però, en lloc d'un fons blau sòlid, és possible que trobis aquests:

  • un Boston Terrier atigrat blau, amb ratlles estretes de pelatge gris i gris,
  • un Boston Terrier blau, amb un cos de color cervatillo, màscara blava
  • i un esquitxat blau Boston, amb un cos majoritàriament blanc i taques blaves, en lloc d'un cos majoritàriament blau i taques blanques.

  Un patró de capa que probablement no trobeu és un Boston Terrier blau merle. El patró merle és popular en diverses races perquè té un aspecte bastant motejat. Però, el gen merle no es troba al Boston Terrier, i els gossos anunciats com a Boston merle blau han de tenir un avantpassat recent d'una altra raça (com ara un Chihuahua).

  Un Boston Terrier blau es pot registrar AKC?

  L'American Kennel Club registrarà un cadell de Boston blau, sempre que el seu criador pugui demostrar el seu llinatge de raça pura. Com que no existeix una categoria oficial de color per als cadells blaus, síper registrar-se com un dels cinc colors estàndard:

  • blanc i negre
  • segell negre i blanc
  • tigrat i blanc
  • blanc
  • foca tigrat i blanc

  Sembla que no hi ha gaire consens sobre quin és el més apropiat, però, amb diferents criadors que adopten enfocaments diferents!

  Genètica del Blue Boston Terrier

  Llavors, com es podrien introduir els abrics blaus a la raça de Boston des dels seus inicis i després esborrar-los tan a fons? Part de la resposta és perquè els abrics blaus són causats per un gen recessiu, anomenat gen de dilució del color. Els gens recessius només s'expressen quan un individu els hereta dels dos progenitors. En canvi, els pelatges no diluïts són un tret dominant: els cadells de Boston només necessiten heretar el gen d'un pelatge no diluït d'un progenitor, i el seu pelatge serà negre o segellat en lloc de blau.

  Aquesta emmascarament. del gen diluït és part de com aconsegueix mantenir-se amagat en alguns arbres genealògics durant moltes generacions, fins que dos portadors s'aparellen. A més, quan dos Bostons porten silenciosament la parella del gen de dilució, estadísticament només una quarta part dels seus cadells rebrà el gen dels dos pares i l'expressarà en el seu pelatge. Com que els Boston tenen sovint menys de quatre cadells en una camada, és fàcil que el gen es transmeti a través de moltes generacions sense que mai s'expressi. I ja que els abrics blaus ho sónConsiderats indesitjables per molts criadors, també s'eviten fàcilment.

  Temperament

  Els cadells de Blue Boston Terrier hereten el mateix temperament que els Boston en tots els altres colors; no hi ha proves que el gen de la dilució del color afecti el comportament. . Originalment es van desenvolupar com a gossos de companyia i faldissos. Així, quan es va establir la raça, els criadors van buscar gossos amb una personalitat entretinguda i afectuosa, que buscaven constantment el contacte humà. Aquestes qualitats també són vàlides per als Boston actuals: solen ser simpàtics, juganers i encantadors. Són raonablement intel·ligents i entrenables, però com que mai havien de fer res més que ser ells mateixos abans, no sempre aprenen ràpidament!

  En general, la mida petita s'associa amb una freqüència més alta de comportaments indesitjables en gossos. Els investigadors sospiten que això és perquè quan els gossos són petits, el comportament "dolent" no causa tants problemes, de manera que tendim a deixar-los sortir amb la seva. A més, com que els Bostons s'han criat al llarg de moltes generacions per oferir companyia als humans, no solen fer front bé si es troben sols. Els gossos de joguina, inclosos els Boston, són vulnerables a l'ansietat de separació, per la qual cosa haureu d'anar augmentant gradualment abans de deixar un Boston Terrier blau adult durant qualsevol període de temps.

  Salut

  Desafortunadament, la raça de Boston està assetjada per problemes de salut, la majoria dels qualssón el resultat de la seva forma distintiva. Els Boston tenen el musell molt curt i pla. Això té nombroses conseqüències, com ara:

  • Dificultat per respirar. Mentre que els criadors han aconseguit disminuir dràsticament la mida dels ossos del crani d'un Boston, els teixits tous no s'han mantingut. Els Boston són una de les tres races de gossos amb més probabilitats de necessitar tractament quirúrgic per l'excés de teixit del paladar tou que bloqueja les seves vies respiratòries o les fosses nasals.
  • Incapacitat per regular la temperatura interna. El L'estructura del musell d'un gos és important per refredar la seva sang i, per tant, regular la seva temperatura corporal interna. Com que els Boston no tenen un morrió del qual parlar, són molt vulnerables al cop de calor.
  • Lesions oculars. Els gossos de cara plana tenen orbites poc profundes i ulls que sobresurten. Això fa que siguin propensos a fer-se esgarrapades i danys, sobretot perquè el seu nas no és prou llarg per actuar com a amortidor.

  Els Boston Terrier també tenen cues curtes i cargols. Això està relacionat amb una major probabilitat d'irritació, inflamació i infecció de la pell on la cua s'asseu contra el cul. També augmenta el risc de patir malalties de la columna similar a l'espina bífida en humans. Finalment, el cap gran i la cintura estreta dels Boston Terrier fan que moltes femelles tinguin dificultats per donar a llum i necessiten cesàries.

  Salut del Blue Boston Terrier

  A més d'aquestes preocupacions, els gossos ambla dilució del color també són més propenses a l'alopècia de la dilució del color. L'alopècia per dilució del color fa que els fol·licles pilosos fallin i deixin taques de calb al pelatge. No sempre afecta el seu benestar, però la pell calba pot ser propensa a picor, escates i infeccions bacterianes.

  Cadells de Blue Boston Terrier

  A causa dels problemes de salut que pateixen els Boston, et recomanem que t'ho pensis dues vegades si veus un Boston Terrier blau a la venda. Creiem que les conseqüències de la cria per a cares tan planes han causat greus problemes de benestar per a la raça, i no és ètic seguir perpetuant-los. A més, els refugis de rescat estan veient un nombre creixent de gossos de cara plana lliurats en adopció, perquè els seus propietaris van descobrir que no podien pagar els costos veterinaris de tenir-los. Si el vostre cor està posat en un Boston, advoquem per rescatar-ne un.

  Quant costa un Boston Terrier blau?

  A Dogsnet, preferim que la gent deixés de comprar Boston Terrier del tot. Tanmateix, si aneu per aquesta ruta, tingueu en compte que els cadells blaus no s'han d'anunciar com a rars ni vendre's a preus superiors. Tot i que és inusual, perquè no són elegibles per a l'exposició, el blau és un gen reconegut del color del pelatge al Boston Terrier. Anunciar-los com a rars, més desitjables o més valuosos els fa més atractius per als grangers de cadells, que poden reproduir el color de manera econòmica,tracten malament els seus gossos de cria i després venen els cadells per obtenir un benefici extraordinari. Els criadors ètics no juguen a les mans dels grangers de cadells fent-ho possible i venen cadells blaus pel mateix preu que els colors estàndard.

  El vostre Boston Terrier blau

  Un Boston Terrier blau té un abric gris. Els abrics blaus grisos són una possibilitat reconeguda per a la raça, però l'estàndard modern de la raça els desqualifica dels espectacles de conformació. Malauradament, a causa dels problemes de salut que comparteixen els Boston blaus amb la resta de la seva raça, no podem recomanar aquests gossos petits com a mascota. Però tenim alguns suggeriments més saludables!

  Races alternatives de gossos petits que vénen amb abrics blaus

  • Gros llebrer italià: una raça de gossos petits i ràpids

  I no us perdeu les races de gossos blaus: 20 belles races blaves que us encantaran.

  Referències

  Brancalion et al. Genètica de la pigmentació del pelatge caní: una revisió. Genètica Animal. 2021.

  Conte et al. Estenosi del canal vertebral toràcic associada a anomalies de l'arc vertebral en races de gossos de cua de rosca braquicèfals petites. Ortopèdia Comparada i Traumatologia Veterinària. 2021.

  Davis et al. Efecte de la braquicefàlia i la puntuació de la condició corporal sobre la termoregulació respiratòria de gossos sans. Revista de la American Veterinary Medical Association. 2017.

  Riecks et al. Correcció quirúrgica de la síndrome braquicefàlica en gossos: 62 casos.Revista de la American Veterinary Medical Association. 2007.

  Santos et al. Identificació de SNP c.-22G>A en el gen de la melanofilina d'un gos amb alopècia de dilució de color: relat d'un cas. Revista Brasilera de Ciència Veterinària i Animal. 2017.

  Vasiadou & Papazoglou. Tractament quirúrgic de la pioderma de la cua del cargol i el plec de la cua en gossos. Revista de la Societat Hel·lènica de Medicina Veterinària. 2018.