Els bulldogs francesos de pèl llarg tenen pèl ondulat de llargada mitjana sobre les orelles, el cap, l'esquena i el pit. Donant-los aquest aspecte típic de Frenchie esponjós! Són autèntics bulldogs francesos de raça pura, però porten dues còpies d'un gen recessiu de pèl llarg anomenat L4. El mateix gen que dóna els seus llargs abrics als gos afganesos i als gossos Eurasier. Avui veurem com es compara el bulldog francès de pèl llarg amb el Frenchie de pelatge curt estàndard. Compartirem fets i informació sobre el seu comportament, temperament i salut.

Els bulldogs francesos de pèl llarg són gossos juganers, simpàtics i segurs, que pesen 25 lliures i creixen fins a 12 polzades d'alçada. Habitualment viuen uns 10 anys i poden patir algunes dificultats respiratòries i problemes de sobreescalfament que cal tenir en compte els possibles pares cadells. Els bulldogs francesos de pèl llarg poden ser grans mascotes per als propietaris per primera vegada, cases de la mida d'un apartament i fins i tot aquells amb nens petits. Però hi ha algunes coses que has d'aprendre abans de fer aquest primer pas.

  La preparació d'un bulldog francès de pèl llarg serà més feina que l'abric curt estàndard, però s'escaparà d'una manera similar. quantitat. Aquests gossos afectuosos també els encanta unir-se durant una bona sessió de raspallat. Avui comprovarem els millors llocs per adoptar o comprar cadells de bulldog francès de pèl llarg i us ajudarem a triar el nou cadell perfecte per a la vostra família. Considerant els amants dels gossosAdoptar un francès esponjós necessita saber si la diferència entre els cabells llargs i els cabells curts és més que la pell profunda.

  Els bulldogs francesos de pèl llarg

  Els bulldogs francesos han augmentat en popularitat durant l'última dècada. Donada la seva popularitat, no és d'estranyar que la majoria de nosaltres puguem imaginar com és un bulldog francès. Convocar a un francès de cabells llargs és una mica més difícil, però. Però els bulldogs francesos amb pelatge més llarg existeixen!

  El seu pelatge no escombra el terra com un Lhasa Apso, però és prou llarg com per semblar esponjós i ondulat, especialment al voltant de les orelles, la "crinera" i el pit. .

  Genètica dels bulldogs francesos de pèl llarg

  Els abrics llargs són un tret recessiu en els gossos. Això vol dir que les instruccions genètiques per als abrics llargs s'emmascaren fàcilment per instruccions genètiques competidores per als abrics curts.

  El gen per als cabells llargs als francesos s'anomena gen c.559-560dupGG. Però per comoditat s'anomena més gen L4! Els bulldogs francesos sense el gen L4 semblen francesos normals de pèl curt.

  Els bulldogs francesos amb només una còpia del gen L4 el porten en silenci: tenen un pelatge curt, però poden transmetre'l als seus cadells. Però els francesos amb dues còpies del gen L4 (una de la seva mare i una del seu pare) tenen abrics llargs.

  El gen L4 també és responsable del pèl llarg dels gossos afganesos i Eurasier. Hi ha altres gens de cabell llarg(L1, L2, L3 i L5) que causen pèl llarg en altres races.

  Els bulldogs francesos de pèl llarg són de raça pura?

  Sí, els bulldogs francesos de pèl llarg poden ser de raça pura. Tanmateix, no estan reconeguts per l'estàndard oficial de la raça, de manera que no es poden presentar a les exposicions de gossos AKC. Els gossos de raça pura amb trets o errors inusuals sovint s'enfronten a acusacions de ser mestissos. I, per tant, entrades fraudulentes al registre de la raça.

  Però el fet és que els trets recessius poden passar desapercebuts fàcilment durant generacions. A menys que els criadors seleccionen activament a favor d'un gen recessiu, només roman en una població en nombres molt baixos. Les probabilitats d'aparellament de dos portadors són baixes. I fins i tot si ho fessin, només una quarta part dels seus cadells acabaran tenint els cabells llargs, de mitjana. Potser cap.

  Les actituds per assolir els gossos de pedigrí solien ser també molt diferents. Hi havia una vegada, els cadells de pèl llarg canalla en una camada probablement haurien estat sacrificats pel seu criador. Com que es consideraven inútils.

  Afortunadament, aquests dies és molt més probable que se celebrin trets inusuals, i els cadells de bulldog francès de pèl llarg que no es poden mostrar s'ofereixen com a mascotes. Alguns criadors fins i tot s'especialitzen a seleccionar per l'esquivós gen L4, de manera que poden estar segurs de produir camades de cadells Frenchie esponjosos.

  Colors de bulldog francès de pèl llarg

  Els El gen L4 per als cabells llargs en Frenchies és independentqualsevol dels gens del color del pelatge. Tampoc s'exclou mútuament amb cap dels colors estàndard del bulldog francès, que són

  • blanc
  • crema
  • cervat

  Amb o sense marques, com ara una màscara atigatada, o una màscara negra.

  Hi ha altres colors, com el negre, el blau i el fetge, a la població francesa, però no s'accepten a l'espectacle. Tot i que com que un Frenchie de cabells llargs està exclòs de l'espectacle de totes maneres, no tenen res més a perdre per ser un Bulldog Francès blau de pèl llarg!

  Fluffy Frenchie Shedding and Grooming

  Els francesos de pèl curt són generalment considerats una raça de baix manteniment pel que fa a la preparació. Però, els bulldogs francesos de pèl llarg s'esborren?

  La resposta és que sí, tots els gossos s'esborren fins a cert punt i, inevitablement, el pèl d'un gos de pèl llarg serà més evident als vostres mobles que el pèl curt.

  Els cabells llargs també recullen més pols i deixalles. Necessita un rentat i un raspallat més freqüents per mantenir-lo en bones condicions i per mantenir més olor de gos entremig.

  Els francesos de cabells llargs també necessiten netejar les arrugues cada dia per aturar bacteris o infeccions per fongs que hi creixen.

  Els Fluffy Frenchies són hipoalergènics?

  El bulldog francès de pèl llarg té un pelatge força recte i de longitud mitjana. Es perden els cabells abundantment durant tot l'any i tindran un grantemporada de vessament almenys una vegada a l'any. Malauradament, per tant, no són una bona combinació per als propietaris que tenen al·lèrgies a la caspa de gossos.

  Tenerament francès de pèl llarg

  No hi ha proves que els abrics llargs estiguin relacionats amb el temperament, de manera que un bulldog francès de pèl llarg tindrà la mateixa disposició general que els seus germans de pèl curt. Tots els francesos tenen la seva pròpia personalitat individual, però les qualitats clàssiques de la raça inclouen un fort desig de passar temps amb la seva família humana, el joc i la intel·ligència.

  Això significa que s'adapten millor a les llars on hi haurà algú disponible. per fer-los companyia i interactuar amb ells la major part del temps.

  Són propensos a l'ansietat de separació si es veuen obligats a passar llargs períodes de temps sols. També poden avorrir-se i frustrar-se si els seus amos no ofereixen prou sortides per jugar i resoldre problemes.

  Això sol manifestar-se com a comportaments destructius com mastegar, perquè necessiten una activitat per ocupar-se.

  Salut dels francesos de pèl llarg

  Desafortunadament, els francesos de pèl llarg també són propensos a patir els mateixos problemes de salut que els francesos de pèl curt. Els bulldogs francesos són una raça braquicèfala. Això vol dir que tenen una forma de cara molt aplanada. És un aspecte popular entre els gossos de companyia, però està relacionat amb dificultats greus per respirar i per mantenir-se fresc quan fa calor.

  Bulldogs francesos de qualsevol pelatge.Els tipus també tenen una predisposició genètica a la displàsia de maluc (1 de cada 3 gossos afectats) i a la luxació de la ròtula (1 de cada 20 gossos afectats). Es tracta d'afeccions articulars doloroses que causen coixesa i sovint requereixen una cirurgia costosa per corregir.

  Poc més d'un terç dels francesos també tenen hemivèrtebres: ossos malformats a la columna vertebral que causen dolor i paràlisi.

  Aproximadament. un terç dels francesos també pateixen al·lèrgies, que sovint són molestes per ser testimonis, i frustrantment difícils de identificar i tractar.

  En resum, els bulldogs francesos no són gossos sans i, la majoria de les vegades, la seva qualitat de vida és compromesa d'alguna manera per una malaltia crònica.

  Quant costa un bulldog francès de pèl llarg?

  Els bulldogs francesos són una raça molt buscada actualment, i els seus cadells solen costar en més de 2.000 dòlars. Part d'això és l'oferta i la demanda: els criadors poden cobrar més per una raça de gossos que molta gent vol comprar.

  Una part també es pot atribuir a la forma del cos del Frenchie. Tenen un cap gran, fins i tot com a cadells, i malucs estrets. Això vol dir que la majoria de les cames es lliuren per cesària; de fet, més del 80% de les cames es lliuren al Regne Unit.

  El criador l'ha de repercutir el cost a les persones que compren els seus cadells.

  Preu del cadell de bulldog francès de pèl llarg

  Com que es venen molt pocs bulldogs francesos de pèl llarg cadaany, és més difícil estimar-ne el preu. És probable que un criador que mostri els seus gossos es senti decebut per un cadell de pèl llarg canalla i els deixi anar als pares adequats per un preu "mascota" que reflecteixi el cost de criar-los de manera segura durant 8 setmanes.

  Altres criadors s'especialitzen en la cria de cames franceses de pèl llarg i poden cobrar una prima pels seus cadells perquè són rars i és una novetat. I allà on la gent estigui disposada a pagar una mica més per alguna cosa que ningú més té, és un fet trist que les fàbriques de cadells intentaran criar els mateixos gossos en condicions horribles de benestar, per socavar el mercat.

  Així, investiga. amb els cadells francesos de pèl llarg, amb compte i amb els cadells que costen molt més, o menys, que la mitjana. És un tema sensible, però un bon criador estarà encantat de desglossar els seus costos per tu, si ho preguntes amb tacte i des d'una posició d'interès genuí.

  Els bulldogs francesos de pèl llarg són bones mascotes?

  Els bulldogs francesos de pèl llarg són una variació inusual de la popular raça Frenchie. Són els mateixos que els francesos de pèl curt en tots els aspectes, excepte en el seu abric.

  Com que no es poden entrar a les exposicions de gossos, i molts puristes els consideren "no francesos adequats", però, poden encara ser de raça pura i registrat com a tal. Tanmateix, tenint en compte el nombre de problemes de salut profunds a la raça Bulldog francès, malauradament no podem recomanar-hocomprar-ne un com a cadell.

  En fer-ho, alimenta el mercat de gossos insalubres i infelices, que pateixen problemes dolorosos i gaudeixen de poca qualitat de vida.

  Adoptar un bulldog francès de pèl llarg

  Si el teu cor encara està posat en el francès esponjós, per què no et planteges adoptar-ne un? Hi ha diversos rescats de francesos específics de raça que operen a nivell regional i nacional tant als EUA com al Regne Unit.

  Els francesos sovint també troben el seu camí en rescats no específics de raça. Això es deu al fet que els propietaris sovint lluiten per pagar els elevats costos veterinaris associats a la seva propietat o una dieta hipoalergènica especial que necessiten.

  Tens un bulldog francès de pèl llarg?

  Tens un peluix. Bulldog francès? Parleu-nos d'ells al quadre de comentaris a continuació.

  Més articles sobre els francesos

   Referències i amp; Recursos

   • Orthopaedic Foundation for Animals
   • American Kennel Club, 2018.
   • Dog Coat Length, Curl and Furnishings, Veterinary Genetic Laboratory, University College Davis
   • Cadieu et al, Coat variation in the domestic dog is governed by variants in three genes, Science, 2009.
   • Cavanagh & Bell, Guia mèdica veterinària de races de gossos i gats, CRC Press, 2012.