El pastor australià blau merle és conegut per la seva intel·ligència, bellesa i capacitat de superar els seus companys humans. Aquest gos de treball és el més adequat per a famílies actives amb molt de temps per entrenar-los, fer exercici i preparar-los. Els científics encara no han trobat proves definitives que el color del pelatge tingui cap correlació amb el temperament d'un gos. Però han descobert que els colors de pelatge específics com el blanc, el peix, el roan i el merle s'han relacionat amb la sordesa congènita dels gossos. En passar per un criador, demanar certificats de salut. Si el rescates, pots optar per fer-te una prova de salut del teu gos pel teu compte.

  Què és un pastor australià Blue Merle?

  Un pastor australià merle blau és un pastor australià terme utilitzat per descriure un color de pelatge específic de la raça de pastor australià. En la seva majoria, el pastor australià blau merle té una combinació de blau, gris, blanc i negre a la seva pell. De vegades s'ha conegut que els pastors australians de merle blau tenen taques de color marró a les potes posteriors i a l'esquena.

  El pastor australià merle blau és una variació d'una sèrie de combinacions de colors de la raça de pastor australià. Poden tenir uns ulls blaus impressionants, ulls marrons, ulls ambre, o fins i tot un ull blau i un ull marró.

  Aquest gos fa entre 18 i 23 polzades d'alçada i pot pesar entre 40 i 65 lliures. . Tenen orelles curtes i flexibles, cues llargues que de vegades ho sónatracat i un abric gruixut.

  La genètica

  El color del pelatge dels gossos, independentment de la seva raça, es deu a dos colors de base. Aquests dos tons bàsics, negre i vermell, donen lloc a una sèrie de combinacions diferents de pell. Això depèn en part de la genètica i en part de l'atzar.

  Color vs temperament

  La majoria dels experts coincideixen que no hi ha una correlació real entre el color d'un gos i la seva personalitat. És més probable que el temperament sigui un factor de la seva raça i antecedents. La socialització, l'entrenament i l'exercici tenen un paper important.

  En la seva majoria, els gossos australians són increïblement intel·ligents i amables. Però sí que necessiten un entrenament coherent durant tota la seva vida per evitar que s'avorrin i, posteriorment, siguin destructius.

  Els pastors australians necessiten molt exercici, amb almenys una hora de caminada al dia i un munt de jocs al pati per mantenir-los. són sans i feliços.

  Es porten bé amb els nens i altres animals domèstics. Tanmateix, aquesta raça és un gos pastor nascut i pot ser propens a hàbits de pastor. Això vol dir que pot considerar qualsevol cosa més petita que ell mateix com una cosa per conduir.

  Blue Merle Australian Shepherd Health

  Si bé el temperament i el color del pelatge encara no s'han relacionat, els científics han descobert que certs gens del color del pelatge anar de la mà amb la salut d'un gos. Concretament, alguns colors de pelatge més clars dels gossos semblen tenir un enllaç directea la sordesa congènita.

  Alguns dels colors de pelatge més relacionats amb la sordesa en els gossos són el blanc, el peix, el roan i el merle. El pastor australià merle blau pot estar predisposat a la sordesa congènita.

  Amb una vida útil d'aproximadament 12 a 16 anys, els gossos pastor australià merle blau són principalment sans. Tanmateix, els pastors australians, en general, poden estar predisposats a una sèrie de problemes de salut genètica:

  • displàsia de maluc
  • displàsia de colze
  • malalties oculars
  • sensibilitat a les drogues
  • epilèpsia

  Normalment, un criador de bona reputació i responsable fa un control de salut de les seves camades abans de recollir el vostre cadell. Us poden oferir certificats de salut.

  La importància de la dieta

  Assegurar-vos que mantingueu una dieta sana i equilibrada per al vostre pastor australià blau merle pot tenir un gran impacte en la seva salut general. Hauríeu d'intentar assegurar-vos que el vostre gos menja menjar per a gossos d'alta qualitat amb poc o cap farcit.

  Blue Merle Australian Shepherd Grooming

  Els gossos de pastor australià, en general, tenen molt dens i gruixuts , abrics de doble capa que necessiten molta feina. Malauradament, alguns propietaris ben intencionats opten per afaitar els seus gossos per mantenir-los frescos a l'estiu i per ajudar a alleujar el vessament i l'estora.

  El pelatge del pastor australià ja està fet per protegir-lo tant de la calor com del fred. . Afaitar-los pot provocar un cop de calor i cremades solarsels mesos d'estiu. A més d'hipotèrmia i lesions a la pell durant els mesos més freds.

  Probablement, el vostre pastor australià merle blau necessitarà retallar-li la pell al voltant del ventre, les potes i les natges per motius de neteja. Però, en general, li va bé amb el raspallat setmanal i amb una visita ocasional a una perruqueria de gossos.

  Utilitzeu un raspall més llis i un rastellet per ajudar-vos a mantenir el millor aspecte del vostre pelatge de pastor australià blau merle. Això també ajuda a mantenir el cabell fluix a ratlla.

  Recordeu que l'australià és una raça de vessament que s'esborra més durant la temporada de vessament. Pot ser que no sigui la millor opció de company per a aquells que pateixen al·lèrgies.

  El vostre pastor australià necessita que li revisin les orelles regularment per evitar que s'infectin a causa de l'acumulació de cera, restes i excés d'humitat.