Les races de gossos daurats tenen una pell preciosa, però malgrat la seva popularitat, en realitat prové d'un gen força inusual! Tanmateix, la cria selectiva d'aquest pelatge de color crema pàl·lid no sembla haver fet cap mal. Algunes de les mascotes familiars més saludables, amables i millors llueixen un fabulós abric daurat.

  Algunes de les races de gossos daurats més petites s'adapten més a la vida a la ciutat o als apartaments. Però també hi ha algunes races més petites amb alts nivells d'energia. Abans de començar a mirar les races individuals de gossos daurats, fem una ullada a com els gossos poden obtenir un bonic pelatge daurat. I per què de vegades ens podem sorprendre amb cadells d'un color diferent!

  Golden Dog Coat Genetics

  Els dos pigments que poden contribuir al color del pelatge d'un gos són l'eumelanina i la feomelanina. L'eumelanina apareix de color negre, marró o gris.

  El pigment daurat

  La feomelanina apareix de color vermell, daurat o groc. La producció de feomelanina està controlada pel gen ' e' (que, estranyament, significa 'extensió').

  Cada gos té dos gens 'e', ​​en una de les tres combinacions possibles. : EE, Ee i ee.

  El gen e es presenta en dues formes. E gran que és dominant, i e petita, que és recessiva. Big E, desactiva el color groc de la capa si està present. Mentre que la petita e, li permet brillar! Com que la gran E desactiva la petita e, si està present, només la tercera combinació: la doble e petita atal final d'aquesta llista, us donarà un abric groc o daurat.

  Per tant, per ser daurats, els gossos necessiten heretar la petita e tant de la seva mare com del pare per produir feomelanina. I aquesta naturalesa "recessiva" del gen "e" és la raó per la qual el color es pot transmetre i transmetre de generació en generació sense ser detectat en gossos negres. És per això que, per exemple, dos labradors negres podrien tenir una camada que contingués cadells grocs, si ambdós pares portaven el gen 'e'

  Què va causar els tons grocs?

  El to o ombra L'or del pelatge del teu gos està determinat pels gens C, que controlen la profunditat de la pigmentació.

  Els gossos que porten la versió dominant C tenen un pelatge vermell fosc. Els gossos que tenen dues còpies de la versió recessiva c del gen tenen un pelatge daurat clar.

  Son rars els gossos d'or?

  Com que els abrics daurats depenen d'heretar dos conjunts. de gens recessius, potser espereu que siguin inusuals! Però continuen estès, perquè els criadors han fixat intencionadament aquests gens en algunes línies de cria (o races senceres) i han eliminat els gens dominants que els podrien emmascarar.

  Les 20 races de gossos d'or

  És important recordar que el color del pelatge per si sol no determinarà com d'adequada és una raça de gos per a la vostra família.

  Golden Retriever

  Si se us demana que poseu un nom a una raça de gos daurat, l'aposta és que aquesta és la primera a la vostra llista. No només hi és alnom, però aquest gloriós gos esportiu amb revestiment també és una de les mascotes familiars més populars. Acostumen a ser actius, sans i relativament fàcils de combinar a la casa familiar mitjana.

  Ocuparan una mica d'espai i, malgrat els meravellosos règims de neteja, deixaran absolutament el vostre sofà cobert de pelusa, però val la pena.

  El Cocker Spaniel

  El Cocker americà té un cap més curt, un cos més petit i un pelatge més gruixut que el seu equivalent anglès. Aquests gossos són suaus, intel·ligents i, en general, una raça feliç.

  Els cockers americans són gossos fantàstics per a famílies que tenen nens petits i altres mascotes. Però, cal socialitzar-los bé com a cadells per evitar qualsevol agressió potencial.

  Aquests gossos també necessiten molt exercici diari, neteja regular i molta estimulació mental.

  Cocker Spaniel anglès

  El Cocker Spaniel anglès és molt semblant al seu cosí americà, i també es presenta en un bonic to daurat.

  Els cockers anglesos són gossos intel·ligents, simpàtics i actius que requereixen molt exercici. estimulació mental i interacció social.

  El Cocker Spaniel anglès es divideix en dues varietats: treballar i espectacle. Aquestes varietats són una mica diferents en aparença i temperament.

  Aquest gos no serà adequat per a famílies que passen molt de temps al marge dels seus gossos, ja que els cockers poden ser propensos a patir ansietat per separació. Serdeixar-se sol durant massa temps pot provocar ansietat, lladrucs i comportaments destructius.

  Aquesta raça també pot tenir un fort impuls de presa i nivells d'energia molt elevats en la soca de treball. Així que molt exercici, estimulació mental i entrenament d'obediència són vitals. Els cockers anglesos de les línies d'espectacles solen ser més relaxats i relaxats.

  Boerboel

  El Boerboel és una de les races de gossos daurats més grans de la nostra llista. Aquest gos en realitat prové de Sud-àfrica, i sovint és utilitzat pels agricultors per protegir el bestiar. Necessiten un munt d'entrenament de socialització i obediència per minimitzar el potencial d'agressió cap a estranys i altres animals.

  Els boerboels poden arribar fins a 27 polzades a l'espatlla, amb un pes de fins a 200 lliures! Malauradament, els gossos grans com aquest tenen alguns problemes de salut associats a la seva mida, per la qual cosa és important conèixer-los si estàs pensant en portar un Boerboel a casa.

  Goldendoodle

  Els goldendoodle són un encreuament entre les races Golden Retriever i Poodle. Com que són una raça mixta, predir els seus trets és realment molt difícil. Podrien heretar qualsevol barreja de característiques dels seus dos gossos progenitors. Per tant, és possible que no pugueu dir com serà el vostre Goldendoodle fins que no coneixeu el vostre cadell.

  En general, aquest gos té un pelatge daurat i arrissat. Normalment són gossos intel·ligents, simpàtics i segurs, sobretot quanben socialitzat.

  Pembroke Welsh Corgi

  El Pembroke Welsh Corgi és una raça de gossos d'or més petita, que té l'esquena llarga i les potes curtes a causa d'una condició anomenada condrodisplàsia.

  Tot i que els Corgis són petits, creixen fins a 12 polzades d'alçada, poden pesar fins a 30 lliures! Poden tenir un fort instint de pastor que pot complicar la convivència amb nens i altres mascotes.

  Aquests gossos necessiten famílies que puguin satisfer les seves altes necessitats d'exercici i els donin molta estimulació mental per evitar que s'avorrin.

  Chow Chow

  Els Chow Chow poden créixer fins a 21 polzades d'alçada, amb un pes d'entre 44 i 70 lliures de mitjana.

  Aquests gossos són intel·ligents, independents i poden ser força distant. Per tant, no s'adaptaran als propietaris que volen un gos que puguin abraçar tot el dia.

  Són lleials amb la família, però poden desconfiar dels estranys, per la qual cosa la socialització és important.

  Aquesta raça de gossos daurats té una vena tossuda que pot dificultar l'entrenament.

  Pot ser que aquesta no sigui la millor raça per a un propietari per primera vegada.

  Els Chow Chow necessiten exercici regular, però són propensos a sobreescalfar-se gràcies al seu pelatge gruixut. Per tant, assegureu-vos de no excedir-vos!

  Lbrer afganès

  Aquesta raça de gos daurat té una pell preciosa, llarga i elegant que li cau al voltant de la cara com cabell humà.

  Els gos afganesos no perden gaire, però requereixen molta cura.

  Realitzar el seu abric els ajudaràeviteu qualsevol embolcall i nus al seu pelatge que pugui causar molèsties.

  Aquests gossos necessiten molt exercici, però també heu de tenir cura de mantenir un programa d'alimentació regular.

  Són gossos prims, però vés amb compte que no tinguin un pes inferior.

  Cairn Terrier

  El Cairn Terrier és una raça de gossos d'or que li encantarà jugar amb tu tant com els agrada arraulir-se a la teva falda!

  Els Cairn Terriers són gossos sense por, curiosos i alegres. Però, aquests gossos poden ser impacients amb els nens petits que solen ser una mica rudes en el seu joc.

  Yorkshire Terrier

  El Yorkshire Terrier és una raça que és or barrejada amb molt blau fosc. Els Yorkies creixeran fins a 9 polzades d'alçada, només pesaran entre 5 i 6 lliures com a adult. Però, la seva mida petita conté una personalitat enorme!

  Són coneguts per ser atrevits, segurs i tossuts.

  Com a gossos petits, els Yorkies no necessiten una gran quantitat d'exercici, però pot ajudar a prevenir l'avorriment i mantenir-los sans.

  Gos de Carolina

  El gos de Carolina és una raça de gos d'or coneguda per la seva independència. Però, també pot ser molt amorós i afectuós amb la seva família propera.

  Els gossos lleials com aquest poden ser molt protectors i territorials al voltant de la seva família, així que socialitzeu-los bé des de petit per minimitzar qualsevol possible agressió.

  Els gossos de Carolina necessiten molt exercici cada dia i seran una opció perfectaper a una família activa. Si estàs buscant un gos faldó mandrós, aquesta no és la raça per a tu!

  També són molt intel·ligents, de manera que es poden portar bé a esports per a gossos com l'agilitat canina.

  Carolina. els gossos tenen un pelatge curt daurat que no requereix gaire cura.

  Pomeranian

  El Pomeranian és una altra raça petita de gossos daurats que també és extremadament esponjosa! Aquests petits cadells creixen fins a 7 polzades d'alçada, amb un pes de 3 a 7 lliures.

  Els pomeranians són coneguts per semblar molt de guineu. Tenen orelles triangulars, nas punxegut i cossos daurats esponjosos!

  Aquests gossos són segurs, enèrgics i intel·ligents.

  Però això vol dir que es poden avorrir fàcilment. Així que manté les sessions d'entrenament curtes i interessants, i inverteix en joguines interessants!

  Els pompons necessiten molta interacció social i almenys una caminada al dia. Però a part d'això, poden adaptar-se a la majoria de les llars.

  Shar Pei

  Shar Peis són una de les races de gossos d'or de mida mitjana, que sovint es reconeixen per la seva pell molt arrugada. Són lleials, segurs i protectors.

  Com algunes de les altres races de gossos daurats d'aquesta llista, la lleialtat a la seva família es pot combinar amb l'agressivitat o la desconfia envers els estranys.

  Per tant, és important socialitzar bé el Shar Peis des de petit.

  L'entrenament del Shar Pei sol ser molt fàcil. De fet, se sap que aquests gossos s'entrenen ells mateixos en alguns casos, com ellssón gossos molt nets.

  Airedale Terrier

  L'Airedale Terrier és una altra raça de gossos daurats i negres. Creixen fins a 23 polzades d'alçada, pesant entre 50 i 70 lliures quan estan completament grans.

  En general són gossos intel·ligents, enèrgics i independents. També són coneguts per ser vocals i pastor de gent.

  Malinois belga

  El pelatge de Malinois belga és daurat amb taques negres. Aquests gossos creixen fins a 26 polzades d'alçada, amb un pes de 40 a 80 lliures de mitjana quan són completament grans. Són enèrgics, protectors i lleials.

  La socialització des de petits és important per evitar que la lleialtat es converteixi en agressió.

  A més, gràcies a l'alta intel·ligència d'aquesta raça, poden avorrir-se fàcilment.

  Assegureu-vos, doncs, de proporcionar molta interacció social i exercici per mantenir aquest gos feliç i satisfet.

  Staffordshire Bull Terrier

  Els personals són forts, amables i afectuosos, especialment amb les seves famílies.

  Però, malauradament, la gent ha aprofitat la seva força en el passat per utilitzar-los com a gossos de lluita. Però, si està ben socialitzat, aquest gos serà una addició amorosa a qualsevol llar.

  Els empleats necessiten molt exercici i interacció social cada dia. En cas contrari, poden avorrir-se bastant!

  Barbet

  Els barbets necessiten una neteja regular per evitar que el seu abric s'embruti o s'enganxi. A més, necessiten molt exercici iestimulació mental.

  Aquests gossos s'utilitzaven originàriament per caçar caça d'aigua, així que els encantarà anar a nedar! No obstant això, podrien conservar un fort instint de persecució.

  Assegureu-vos de socialitzar el vostre Barbet des de ben petit i practicar un bon entrenament de recordació i obediència.

  Terrier australià

  Aquesta raça és intel·ligent, valenta i afectuosa. Però, vénen en un paquet molt petit! Tenen una capa doble resistent a la intempèrie que necessita raspallar-se setmanalment per mantenir-la neta i lliure d'embolics. També necessiten molt d'exercici.

  Chihuahua

  L'última de les nostres races de gossos d'or és el petit Chihuahua! Són fortament lleials però nerviosos pels estranys i les noves experiències.