Un gos de barreja de pastor alemany Blue Heeler té un progenitor de gos pastor alemany i un progenitor de gos de bestiar australià. Aquest és un híbrid increïblement intel·ligent i lleial. Són amables i amorosos amb les seves famílies, però desconfien dels estranys i són grans guardians. L'entrenament positiu, molt exercici, la supervisió i la companyia són essencials per mantenir feliços aquests gossos de treball actius i enèrgics.

  D'on venen?

  Aquest és un encreuament relativament nou, amb una història limitada. Tanmateix, podem mirar les races progenitores per obtenir més informació sobre aquests gossos. Tant el pastor alemany com el taló blau comparteixen una història similar. Tots dos van ser criats per ser gossos de pastor, principalment per ser utilitzats en ramaderies.

  A finals del 1800, un alemany anomenat capità Max von Stephanitz va criar el pastor alemany original per ser el millor gos de pastor que Alemanya havia vist mai. Després va passar els següents 35 anys perfeccionant la raça, alhora que la promocionava i formava el primer club de pastor alemany existent.

  A mesura que la ramaderia comercial es va fer càrrec i la necessitat de pastor de gossos va disminuir, el pastor alemany va mantenir el seu paper. com un gos de treball. Ràpidament es va convertir en una de les millors opcions per a les agències policials, que van apreciar la lleialtat ferotge, la intel·ligència i l'agilitat de la raça.

  El Blue Heeler també es va criar per a la ramaderia de bestiar, però aquesta vegada a Austràlia. La raça es va desenvolupar mitjançant un barreja complexa deraces com Collie, Dalmatian, Black i Tan Kelpie, i fins i tot una raça salvatge coneguda com el Dingo.

  Aspecte de la barreja de pastor alemany de taló blau

  Com qualsevol raça mixta, el taló blau La barreja de pastor alemany pot adquirir més característiques de qualsevol raça progenitora. Per tant, podríeu acabar amb una barreja que s'assembla més a un pastor alemany, o més a un taló blau, i a qualsevol punt intermedi!

  Sempre hi ha una certa variabilitat amb els gossos de races mixtes com aquest, així que seguiu això en ment. Dit això, podem mirar els detalls de les races progenitores per fer-nos una bona idea de l'aspecte general i la mida que podria tenir una barreja de taló blau de pastor alemany.

  El pastor alemany és un gos gran, pesa entre 50 i 90 lliures i mesura entre 22 i 26 polzades d'alçada. El Blue Heeler és curt i corpulent i, en general, més petit, de 35 a 50 lliures i una alçada típica de 17 a 20 polzades.

  Així, podeu esperar que la vostra barreja de pastor alemany de gos de bestiar australià estigui en algun lloc del mig: al voltant de 40-80 lliures i 19-25 polzades d'alçada. Un cop més, això varia d'un gos a un altre i és difícil de predir!

  Pel que fa als seus pelatges, ambdues races progenitores tenen una capa doble gruixuda per protegir-les dels elements. Els GSD són de longitud mitjana, mentre que els ACD són generalment curts.

  Els dos gossos tendeixen a perdre molt, sobretot a la primavera, ja que es preparen per als mesos més càlids.

  Característiques del temperament

  ElEl pastor alemany té un temperament segur, intel·ligent i valent. D'altra banda, el Blue Heeler té una personalitat alerta, curiosa i vigilant. Tots dos són extremadament lleials i protectors.

  Aquestes tendències poden ser alhora positives i negatives. Per exemple, la tendència de la barreja a protegir i protegir la seva família els converteix en grans guardians, però també pot fer que siguin molt desconfiats (o fins i tot agressius envers) els estranys.

  La seva intel·ligència i confiança els fan capaços de fer proeses increïbles. , però també pot fer-los tossuts i difícils d'entrenar. En resum, aquesta barreja necessita un propietari experimentat.

  Si no s'ha entrenat i socialitzat adequadament, aquesta raça pot ser agressiva i tendeix a tenir tendències de guarda. La socialització primerenca i freqüent és molt important!

  Només cal mirar per a què van ser criats aquests gossos i per a què s'utilitzen avui dia. Ambdues races són gossos de pasturatge per a animals grans, dissenyats tant per pasturar com per protegir grans grups d'animals grans. Són excel·lents en el que fan, però aquests instints poden fer que siguin difícils de mantenir en situacions domèstiques.

  Són bons gossos de família?

  Aquesta raça pot ser una bona mascota familiar, per a la situació adequada.

  Tot i que en general estan bé amb els nens, sempre haurien de ser supervisats. La tendència del taló blau a la ramaderia pot portar-los a picar els nens mentre ellscórrer, i l'agressivitat del GSD pot causar problemes.

  Dit això, aquesta barreja també pot ser un gos de companyia amorós i ferotgement lleial. Quan arribi l'empenta, no dubtaran a protegir la seva família, convertint-los en excel·lents gossos de vigilància. Per als propietaris experimentats, aquesta raça pot ser una bona mascota familiar.

  Ensinistrament

  La barreja Blue Heeler GSD és un gos molt intel·ligent que es pot ensenyar a fer gairebé qualsevol cosa. Dit això, definitivament no són la raça més fàcil d'entrenar.

  L'entrenament ha de començar d'hora i s'ha de fer sovint. L'entrenament de reforç positiu és la manera més eficaç d'entrenar el vostre gos.

  La socialització també és important, tant amb altres gossos, altres animals com amb humans. Aquesta barreja no és naturalment extrovertida. Per tant, la socialització és encara més important que no pas amb moltes races.

  L'ideal és que el vostre cadell sigui entrenat i socialitzat des de petit, per obtenir els millors resultats.

  Això també és un una raça d'alta energia que necessitarà molt d'exercici. Apunta com a mínim a 2 caminades llargues al dia i, idealment, fes-hi exercicis d'intensitat més alta, com ara córrer o caminar.

  També hauries de procurar estimular mentalment el teu gos donant-li tasques difícils. A la barreja de Blue Heeler German Shepherd li encanta tenir feina!

  Blue Heeler i German Shepherd Health

  Aquesta barreja és generalment bastant saludable, amb una vida útil esperadad'11-14 anys. Encara que, com qualsevol raça, alguns problemes de salut són possibles.

  El pastor alemany comporta una alta probabilitat de problemes d'esquena a causa de la intensa inclinació de l'esquena. Això ho podeu veure visualment en molts GSD.

  La displàsia de maluc i colze també és freqüent en ambdues races, així com alguns problemes oculars i al·lèrgies.

  Algunes d'aquestes condicions es poden provar i alguns no poden. Per maximitzar les vostres possibilitats d'aconseguir un cadell sa, proveu d'obtenir el vostre gos d'un criador de bona reputació o adopta un gos adult.