Els gossos Shichon són una barreja de Shih Tzu Bichon Frise. També es coneixen com Zuchons o Teddy Bear Dogs. Aquest híbrid de disseny és petit, extrovertit, juganer i afectuós. Aquests gossos faldissos són mascotes fantàstiques d'apartaments per als propietaris que gaudeixen de la cura i no els importa una mica el comportament dels gossos vigilants!

  En general, un cadell de Bichon Shih Tzu serà de la mida d'un gos de joguina quan sigui gran, assolint menys de 12 polzades d'alçada i un pes inferior a 18 lliures. Aquesta petita barreja serà animada i lleial, però necessita molta socialització quan és jove.

  Mira jugar aquests cadells Shichon actius!

  Història de Shichon

  La creu de Bichon Frise Shih Tzu no fa tant de temps que existeix, però ràpidament han desenvolupat una reputació com a gossos petits i adequats per a la vida familiar. Això té sentit tenint en compte les històries de les seves races progenitores!

  La raça Shih Tzu va ser desenvolupada per criadors imperials dins del palau de l'emperador xinès. Es creu que aquesta raça, el nom de la qual es tradueix com a lleó, es remunta a un encreuament entre dues races tibetanes: el Lhaso Apso i el pequinès.

  Originari de Tenerife, es creu que el Bichon Frise descendeix del Bichon Tenerife. Mentre que el Bichon Tenerife era popular entre els mariners, el Bichon Frise es va convertir en el gos preferit de la reialesa i els nobles de França, Espanya i Itàlia.

  Aspecte de Shichon

  Shih Tzu Bichon Els gossos Frise Mix seran petits,tenen el musell relativament curt i el pelatge llarg. Seran esponjosos, lleugers, però tenen una complexió força robusta.

  Pot ser difícil predir com sortirà el vostre cadell, perquè les races mixtes com aquesta poden heretar qualsevol tret de qualsevol dels pares.

  La millor manera de fer-se una idea de la mida, l'alçada i el pes mitjans d'un gos Shichon és mirar les races progenitores.

  Shih Tzu Bichon Frise Shichon
  Mida Joguina Lleugerament més gran que una raça de joguina Joguina (o una mica més gran
  Alçada 9 – 10,5 polzades 9,5 – 11,5 polzades 9 – 11 polzades
  Pes 9 – 16 lliures 12 – 18 lliures 10 – 18 lliures

  Aquesta barreja és hipoalergènica?

  És probable que els Shichons perdin una mica, però s'haurà d'eliminar el pèl mentre es neteja. Malauradament, cap raça de gos és realment 100% hipoalergènica. Els al·lèrgens es poden trobar a la saliva i a la pell morta. partícules i molt més.

  Pasar temps amb un gos abans de portar-lo a casa és la millor manera de veure si desencadenen les teves al·lèrgies.

  Pots estar bastant segur que el teu cadell de Shichon tindrà un abric que necessita netejar setmanalment, independentment de la raça progenitora que prengui. El pelatge llarg d'un Shih Tzu definitivament necessita un raspallat diari. Perquè els cabells llargs de la part superior del cap poden caureels ulls d'un Shih Tzu i causen irritació, molts propietaris opten per lligar-lo amb un nus superior o tallar-lo més curt.

  Banyar-se cada quatre setmanes mantindrà nets els seus abrics. Amb aquesta raça, hi ha l'opció de tenir un "tall de cadell" que mantingui el seu pelatge curt i manejable, però requerirà desplaçaments regulars a la perruqueria.

  Els bichons necessiten un raspallat freqüent, preferiblement cada dia. Es recomana banyar-los i tallar-los cada quatre o sis setmanes per mantenir els seus abrics densos nets i manejables. Com que la majoria del pèl que es desprèn roman dins de la capa inferior, es poden formar estores si no es raspallen amb regularitat.

  Els trets del temperament

  Shih Tzu són gossos simpàtics i extrovertits, i gaudeix de passar temps amb els nens. En general, són tranquils i s'adapten bé a la vida d'apartaments per aquest motiu. Però, malgrat el seu comportament relaxat, també poden ser juganers i afectuosos.

  El pare de Bichon Frise té un temperament molt similar: amable, social i fantàstic amb els nens. Sovint són juganers, tossuts i enèrgics.

  Shih Tzu Bichon Mix Barking

  Com que a aquestes dues races no els agrada quedar-se soles durant llargs períodes, és probable que el vostre cadell comparteixi aquesta característica. Si es deixen massa temps sols, poden mostrar comportaments com ara bordar. De fet, el lladruc és un tret força comú en el progenitor Bichon, encara que menys en el Shih Tzu.

  Per evitar lladrarquan es quedin sols, assegureu-vos que els introduïu a estar sols a poc a poc, amb un reforç positiu. O, evita deixar-los sols del tot. Aquests gossos barrejats generalment ho fan millor a les llars on tenen molta companyia.

  Ensinistrament del teu cadell

  És probable que els cadells mixts Shih Tzu Bichon acabin amb una combinació de trets dels gossos pares. Això inclou la seva actitud cap a l'entrenament.

  Ensenyar un Shih Tzu pot ser interessant, ja que sovint volen fer-ho a la seva manera. L'ús d'un entrenament positiu basat en recompenses funciona millor amb aquesta raça. A causa de la seva petita mida, pot ser temptador permetre que un Shih Tzu tingui la seva manera. Però això pot portar a un gosset mimat i difícil!

  Els bichons són fàcils i gratificants d'entrenar, sobretot utilitzant mètodes positius. Els agrada passar temps amb la seva família i no els va bé amb períodes prolongats de quedar-se sols.

  Una àrea on ambdues races poden ser un repte és quan entrenen a l'orinal, a causa de les seves petites bufides. Per tant, les classes de cadells són una bona idea per assegurar-vos que ho feu tot bé. O bé, podeu fer servir un curs d'ensinistrament de gossos en línia!

  Exercici

  Els Shih Tzu no són una raça massa activa, de manera que hi haurà una caminada curta cada dia i una petita estona de joc. més que suficient. Dit això, els agrada passar temps amb els seus propietaris i estaran encantats amb tu allà on siguis a casa teva.

  MentreEls bichons gaudeixen d'una bona carrera, això sol combinar-se amb períodes de temps més llargs en què estan contents d'arrossegar-se a casa i observar la vida. Quan corren, són ràpids. Per tant, assegureu-vos que recordeu bé quan jugueu a zones obertes.

  És probable que el vostre Shichon gaudeixi de períodes curts d'activitat intensa, de manera que l'entrenament d'agilitat i obediència pot adaptar-se bé a aquests gossos intel·ligents.

  Shih Tzu Bichon Frise Mix Health

  Els estudis científics donen suport a la teoria que la creació de races mixtes proporciona quelcom conegut com a vigor híbrid. Bàsicament, això vol dir que obrir el grup genètic encreuant diferents races augmenta la salut i la vitalitat dels cadells de races mixtes en comparació amb els de raça pura.

  No obstant això, els cadells entre dues races pura poden encara heretar problemes de salut als quals els pares són vulnerables. Per tant, és important mirar la salut dels gossos Shih Tzu i Bichon Frise.

  Riscos per a la salut de Shih Tzu Bichon Frise:

  Cervell: Epilèpsia, malaltia del disc intervertebral
  Ulls: Síndrome ocular braquicefàlica, cataractes, taques de llàgrimes
  Articulació: Luxació de la ròtula, displàsia de maluc
  Altres: Displàsia renal, braquicefàlia, al·lèrgies, malaltia de les genives i pèrdua de dents

  Esperança de vida

  Podeu esperar que un Shichon visqui entre 10 i 15 anys. Els gossos Shih Tzu viuen entre 10 i 18 anys. Els gossos Bichon Frise tenen unesperança de vida mitjana de 14 a 15 anys.

  Salut general de les races creuades

  Molts gossos de raça pura són propensos a problemes de salut, i Shih Tzu i Bichon Frise no són una excepció. Encara hi ha el risc que la vostra raça mixta hereti aquests problemes.

  Com que tant Shih Tzu com Bichon Frise poden patir problemes de maluc i ulls, aquestes proves de salut són especialment importants per parlar amb qualsevol criador. Els criadors de renom estaran encantats de discutir els resultats de les proves que s'hagin sotmès als gossos pares.

  Els Shichon són bones mascotes familiars?

  Els cadells de Shichon són innegablement simpàtics. Però són les característiques i la personalitat d'aquesta raça les que seran més importants a la llarga. Aquests gossos són els més adequats per a una família on no es deixaran sols durant llargs períodes de temps.

  Tampoc s'ha d'esperar que estiguin al dia amb gossos més grans o amb grans quantitats d'exercici. Tant Shih Tzu com Bichon Frise són gossos petits intel·ligents. Els agrada fer classes de formació i passar temps amb els membres joves de la família.

  Els propietaris d'aquesta combinació han d'estar preparats per a molts tractaments i, potencialment, alguns problemes de salut greus que necessiten un manteniment i ajuda regulars.

  Shichon Rescue

  Si no esteu preparat per portar un cadell a la vostra vida, però estimeu aquesta raça mixta, podeu considerar rescatar un gos gran. Aquests petits creuaments solen tenir una vida molt llarga, així que podeu trobar-losShichons de totes les edats als refugis de rescat. És possible que els gossos de rescat ja tinguin un entrenament bàsic, cosa que us facilita una mica les coses.

  Les races mixtes són cada cop més freqüents a mesura que passa el temps, però encara pot ser difícil trobar un Shichon en un centre de rescat. Moltes races pures tenen rescats totalment dedicats a ells, però això encara no és cert per a la majoria de gossos de races mixtes, inclòs el Shichon.

  Cadells Shichon

  Buscar un cadell és un moment emocionant, però assegureu-vos que prioritzeu trobar criadors de Shichon amb bona reputació. Les sol·licituds per passar temps amb els dos gossos progenitors s'han d'acomodar.

  Tal com s'hauria de parlar sobre els controls de salut, les vacunacions i les cures rutinàries. Els exàmens de maluc i d'ulls són importants per als cadells de Shichon. Hauríeu de demanar als criadors els resultats dels dos gossos progenitors.

  Quan cerqueu un criador de bona reputació, assegureu-vos d'evitar les fàbriques de cadells i les botigues d'animals. Aquests llocs criaran cadells per obtenir un benefici ràpid, sense tenir en compte la salut dels cadells o dels gossos dels quals crien.

  A mesura que augmenta la popularitat de les races mixtes, és probable que més fàbriques de cadells pugin al vagó. i criar cadells insalubres. Els cadells d'aquests llocs solen ser més barats que els cadells ben criats. Vegem-ho tot seguit.

  Preu

  El preu dels cadells sempre variarà segons el lloc on viviu i la popularitat de la raça en particular. Shih Tzu BichonEls cadells Frise Mix poden variar de cost des de tan sols 800 dòlars fins a 3.000 dòlars. Això sol ser inferior al preu d'un Bichon Frise de raça pura, però no gaire.

  Les fàbriques de cadells i les botigues d'animals de companyia sovint cobren menys que això per als cadells no saludables, però un preu més alt no requereix una millor salut. Feu moltes preguntes als criadors i investigueu el màxim possible abans de comprometre's amb un cadell.