Els discs d'ensinistrament per a gossos i les ampolles de sonall van ser una vegada maneres força populars de corregir el comportament no desitjat dels gossos de companyia.

Juntament amb els correctors de mascotes que arrosseguen aire comprimit.

En aquest article mirarem com funcionen les ampolles de sonall i els discos d'entrenament de gossos i per què el seu ús en l'entrenament de gossos està disminuint.

Utilitzar el so per distreure un gos entremaliat

Hi va haver una discussió interessant sobre el meu grup de Facebook recentment.

Sobre l'ús d'una "ampolla de sonall".

Un membre del grup va suggerir l'ús d'una ampolla de sonall per "distreure" un gos que es dedicava a coses no desitjades. comportament.

Un altre membre del grup va assenyalar que l'ús d'aquesta eina no s'ajustava a l'ethos del grup perquè una ampolla de sonall és una aversió per a la majoria dels gossos.

A Aleshores va esclatar un debat una mica acalorat sobre si l'entrenament amb biberons o discs d'ensinistrament de gossos és una forma de càstig, tenint en compte que en realitat no perjudica el gos.

O si s'ha de classificar com un gos. interruptor.

Per tant, l'objectiu d'aquest article és aclarir aquest problema. Mirem primer els elements polèmics!

Què són els discos d'ensinistrament de gossos?

Els discs d'ensinistrament de gossos són una col·lecció de petits discs metàl·lics units en un anell com un munt de claus.

Quan es llancen a terra fan un soroll.

Què és una ampolla de sonall d'ensinistrament de gossos

Un sonallL'ampolla és simplement un recipient buit ple de pedres/graves o perles soltes.

Quan l'ampolla es llança o es sacseja, fa un soroll força fort i característic.

Què és una mascota. corrector?

Un corrector per a mascotes és un contenidor d'aerosol que simplement arrossega aire comprimit quan premeu el botó.

Més aviat com una cosa que podeu comprar per netejar la pols de la lent d'una càmera o del teclat d'un ordinador.

El que tenen en comú totes aquestes eines és que fan un soroll que 'salta' el gos.

L'ús d'ampolles de sonall, discs i correctores

Potser heu vist aquestes eines que s'utilitzen a les sessions d'entrenament de gossos a la televisió.

Són populars perquè sovint semblen produir una reacció força dramàtica en el gos, amb el gos que s'allunya del que estava fent quan l'ampolla està sacsejat o llençat.

Així que el comportament del gos s'interromp, oi?

Això fa que l'ampolla del sonall o els discos del gos siguin un interruptor, no?

Bé, no. No ho fa.

Si li doneu una forta bufetada al vostre gos mentre està ensumant el cul d'un altre gos, és possible que interrompi el seu comportament. Però això no fa que la bufetada sigui un interruptor.

Per entendre-ho bé, realment hem de mirar què defineix un "castigador" i comparar-ho amb el que defineix un "interruptor".

Castigadors i interruptors

Un castigador és qualsevol conseqüència del comportament d'un gos, que fa que aquest comportament sigui menys probable enel futur.

Així doncs, si doneu una bufetada al vostre gos mentre s'acosta al seu plat per sopar, serà molt més prudent a l'hora d'apropar-se al seu bol de nou.

Fins i tot pot evitar el seu bol fins que no té molta gana de fet.

La bufetada és un castigador.

Si fas un soroll de petons amb la boca mentre el teu gos s'acosta al seu plat, i el gos et mira o s'acosta a tu, això, ets un interruptor.

No afectarà com se sent el teu gos pel que fa al plat del sopar cinc minuts més tard.

Encara tornarà a sopar.

El soroll del petó no era un castigador, era un interruptor.

Utilitzar el soroll com a interruptor en l'entrenament del gos

Un 'interruptor' trenca la concentració del gos en allò que és. fent, generalment momentàniament. Això pot ser suficient perquè el manejador doni un altre senyal al gos.

La potència d'un interruptor depèn de com s'hagi condicionat.

Si cada vegada feu un soroll de petons amb amb la boca, doneu una palmada al vostre gos i dieu "bon gos" el vostre interruptor serà feble. Certament, no funcionarà quan estigui a punt de sopar o perseguir el gat del veí.

Si has associat el teu soroll de petons amb algunes recompenses poderoses, com un pollastre rostit sucós o l'oportunitat de buscar-lo. bola preferida, el teu interruptor serà fort.

Possiblement, la paraula "interruptor" és enganyosa, ja que un interruptor sol ser simplement un altre senyal per algos per mirar el seu conductor.

El més important a tenir en compte, és que un genuí interruptor no ha de sorprendre o molestar de cap manera per al gos. És simplement un soroll al qual respon d'una manera coherent (mirant-te per obtenir instruccions).

La majoria de les persones quan fan servir el que creuen que és un interruptor, en realitat, fan servir un castigador. Mirem-ho més de prop.

Utilitzar el soroll com a càstig en l'entrenament de gossos

Molts gossos tenen por dels sorolls sobtats i inusuals.

Quan socialitzem els nostres gossos, exposar-los a tantes experiències com puguem. Així que s'acostumen a escoltar una gran varietat de sons quotidians diferents.

Per aquest motiu, la majoria dels gossos no tenen por de l'aspiradora, per exemple, ni dels camions que passen, ni del soroll de cassoles o de la porta d'un cotxe que tanca. .

Tots aquests són sorolls normals per al gos. Però alguns sorolls són menys comuns i sovint fan por als gossos. Si un soroll invoca por, es pot utilitzar com a càstig.

Això és perquè el càstig no només es tracta de dolor. El càstig és qualsevol cosa que disminueixi el comportament i que un gos treballarà per evitar. Així, doncs, la por pot ser una forma poderosa de càstig.

Com veuen els gossos l'aire comprimit

Molts gossos, per exemple, tenen por del so sobtat d'escapar o de l'aire comprimit. Un gos criat a la ciutat pot estar acostumat al so de l'aire comprimit a causa de l'exposició repetida als frens d'aire envehicles de mercaderies.

La majoria de gossos rurals no ho són. Així que podríeu pensar que el vostre gos és a prova de bombes als sorolls, però si un camió posa frens d'aire de sobte al seu costat, pot saltar.

Els globus d'aire calent poden espantar molts gossos quan accionen els cremadors i un El xurro fort d'un aerosol pot fer el mateix

Aquests sorolls poden ser aversius per al gos, i pot intentar evitar-los en el futur si pot. Aquesta és la base del soroll "Ttshhh" que utilitzen alguns entrenadors de gossos per canviar el comportament dels gossos.

Per descomptat, no tots els gossos els importaran aquests sons, però molts sí.

Com sonall les ampolles i els discos d'ensinistrament de gossos funcionen

La qual cosa ens porta a un punt important. Els correctors de mascotes, l'ampolla de sonall i els discos d'entrenament són només sorolls.

Però, són sorolls que la majoria dels gossos no coneixen. Són sorolls sobtats, aguts i inusuals.

No es defineixen intrínsecament ni com a castigadors ni com a interruptors.

Depèn de si es poden utilitzar com a castigadors o interruptors. sobre el gos i com se sent pel soroll.

Per a aquells gossos que no troben el soroll intrínsecament aversiu, els discs d'entrenament de gossos poden incloure instruccions sobre com entrenar el gos perquè vegi els discos com a marcador de càstig. . En altres paraules, un so que prediu un càstig.

Però per a la majoria dels gossos, aquestes eines són naturalment aversives i utilitzar-les és una forma de càstig. Així que si ho etstenint en compte comprar-los, heu d'assegurar-vos que us sentiu còmode entrenant d'aquesta manera.

El càstig el determina el gos

El punt més important de tot aquest tema és simplement aquest:

Si un element és aversiu o no i tindrà un "efecte de càstig" està determinat per la reacció del gos a aquest element, no pel propi element o les accions del seu propietari.

Si al teu gos no li agrada el so de l'aire comprimit que s'escapa, o el soroll "Ttshhh" que fas amb la boca, aquests sorolls són aversius per a aquest gos.

De la mateixa manera, si al vostre gos no li agrada el so dels discos d'entrenament que es llençan per l'habitació o que es llença o sacseja una ampolla de sonall, aquests articles són aversius per a aquest gos. Tant si es tracta d'una aversió natural com si no, o una que has condicionat amb cura.

El càstig no ha de ser dolorós

El fet que un soroll sigui aversió i es pugui utilitzar com a càstig, és una cosa en què molta gent no pensa.

Però un cop ho pensen, poden concloure que està bé utilitzar aquestes eines d'entrenament perquè en realitat no causen dolor al gos.

I és cert, les ampolles de sonall i els discos d'entrenament en realitat no causen dany físic o dolor al gos.

Vol dir que els pots utilitzar?

Bé, depèn de si vols arriscar els inconvenients de l'entrenament amb càstig i de com tuse senten generalment sobre castigar els gossos.

Has de preguntar-te si vols o no utilitzar aversius a l'entrenament. O si simplement busqueu un "interruptor". Perquè si el que vols és un interruptor, hi ha millors maneres de crear-ne un.

També t'has de preguntar si vols que el teu gos tingui por, o aprengui a tenir més por, dels sorolls sobtats. La majoria de nosaltres no.

Confusió sobre l'entrenament de gossos

De vegades sembla que com més parlem d'aquestes coses, més confosos ens posem. Fàcilment ens podem enredar en el debat sobre els marcadors de no recompensa, els interruptors, els positius i els negatius.

Però realment no cal aquesta confusió.

En aquest cas, els fets són força clars. tallar. Si una conseqüència de les vostres accions és que és probable que el comportament del gos es redueixi, aleshores aquesta conseqüència va ser un càstig. I sigui quina sigui la conseqüència que vau aplicar, va ser aversiu per a aquell gos.

Que el gos va patir o no ferit físicament no és rellevant per a la definició de càstig. I això és una cosa que confon a molta gent. També és un tema molt emotiu.

Siguem sincers

Algunes persones han intentat evitar la manera com ens sentim sobre castigar els gossos canviant la paraula castigador, per disminuir, i la paraula càstig per correcció. .

Però canviar la llengua no canvia els fets. Perquè elLa veritat és que l'ús d'ampolles de sonall és, de fet, una forma de càstig. I quan fem servir el càstig, és una bona idea ser honest i sincer al respecte.

De vegades, la gent utilitza el càstig sense voler perquè la paraula s'interpreta malament o es disfressa de "correcció". Utilitzar la paraula castigador almenys dibuixa. atenció al que realment estem fent amb el gos.

Com vols entrenar el teu gos?

Els aversius són qualsevol cosa que els gossos prefereixen evitar. Els aversius es poden utilitzar com a castigadors per disminuir el comportament no desitjat dels nostres gossos.

Si alguna cosa és aversiva o no, es defineix per la reacció dels gossos davant d'això, no per l'objecte en si.

La majoria dels gossos. Trobeu que les ampolles de sonall i els discs d'entrenament són aversius, almenys al principi.

Una proporció significativa de gossos troben que les ampolles de sonall són molt aversius.

Per tant, si els feu servir, feu servir el càstig no un interruptor. .

Càstig és una paraula dura. Però si has trobat un soroll que el teu gos treballarà per evitar, estàs fent servir el càstig.

Si t'està bé o no, és una decisió molt personal. Però has de ser conscient del que estàs fent per prendre aquesta decisió de manera objectiva.

Més informació

    Comparteix els teus pensaments!

    Com sobre tu? Té sentit per a tu, o encara estàs confós sobre la diferència entre castigadors i interruptors?

    Comparteix els teus pensaments als comentarisquadre de sota.