Els carlins negres estan totalment recoberts de negre. Tenen petites orelles caigudes, faves planes i cues arrissades. Els temperaments de Black Pug són amables, confiats i lleials. En termes de personalitat, són una mascota perfecta per a la família per a nens i nous propietaris de gossos. El seu únic inconvenient és la salut. Avui veurem com adoptar, comprar, criar i cuidar un cadell de carlin negre per ajudar-lo a convertir-se en el gos adult més apte possible amb les millors possibilitats d'una vida feliç i llarga.

Contingut

  • D'on provenen?

El carlin negre no és una raça separada. Però és un dels dos colors oficials en què apareix la raça estàndard de carlins. Els carlins sempre han estat una raça molt popular. Però recentment el carlin negre ha experimentat un augment de popularitat.

Història i orígens del carlin negre

El carlin negre és una raça de gossos antiga, i la variació negra no és diferent. Originaris de la Xina fa almenys dos mil anys, els carlins eren molt estimats pels emperadors juntament amb altres gossos de cara plana com el pequinès i el Shih Tzu.

A la dècada de 1500, es van introduir a Europa a través de comerciants holandesos. A partir d'aquí, el carlin es va convertir en una raça molt popular i buscada. No està clar quan va aparèixer per primera vegada la variació negra del carlin.

Molta gent creu que va ser al voltant del 1700 des que l'estimat pintor William Hogarth va representar una sèrie de carlins negres a les seves pintures. Però, ja quealeshores, sempre han estat gossos petits populars.

Com són els carlins negres?

A part del seu pelatge negre brillant, hi ha algunes altres característiques distintives d'aquest gosset. Tots els carlins, independentment del seu color, tenen la cara plana i les cues curtes de llevataps que s'enrotllen sobre l'esquena.

Aquesta raça té un pelatge curt i dens. Si trieu un carlin negre, seran negres per tot arreu sense cap altre color ni marques. El seu pelatge perd una quantitat moderada. Però, a part d'això, només necessita un raspall setmanal per mantenir-lo a sobre.

Aquests gossos petits no haurien de ser banyats tret que s'embrutin especialment i les ungles s'hagin de tallar regularment.

Els gossos Pug negres adults creixeran entre 10 i 13 polzades d'alçada. Els carlins grans han de pesar entre 14 i 18 lliures. Les femelles solen ser una mica més petites que els mascles.

Temperament del carlin negre

El temperament d'aquesta raça és en part la raó per la qual és tan estimada. Els carlins són gossos increïblement simpàtics i s'entrenen bé. Tanmateix, cal anar amb compte de no ser massa dur amb el gos. L'entrenament positiu i pacient funciona millor per al carlin.

El carlin negre adult és molt social i tendeix a posar-se força ansiós si es deixa sol durant llargs períodes de temps. Per tant, criar-los en una llar on hi hagi almenys un humà en tot moment seria millor per a ells.

Salut del carlin negre

Com que el gos carlin negre és només unPug normal amb un pelatge fosc, encara s'enfronten tristament a tots els problemes de salut coneguts dins de la raça.

El Pug és una raça braquicèfala, és a dir, tenen el crani escurçat en comparació amb altres gossos. Això es deu als desenvolupaments hereditaris d'aquestes races en particular.

És per això que els carlins tenen la cara molt plana per la qual moltes persones els adoren, però amb això comporta una multitud de problemes de salut greus.

Problemes respiratoris

L'escurçament del crani provoca la compressió de la cavitat nasal, cosa que dificulta molt més la respiració d'un gos braquicefàlic.

És per això que el carlin negre ja adult té un reputació de respirador sorollós; de fet, està lluitant per fer-ho.

Això s'agreuja encara més per la calor i l'activitat física, cosa que fa que sigui un perill real exercir un carlin negre en un dia càlid i assolellat.

Aquests Els problemes respiratoris poden provocar un col·lapse de la laringe, una afecció molt greu que pot ser ràpidament mortal en casos greus.

És important mantenir el Pug en forma fent-lo caminar diàriament si el clima no fa massa calor. . L'exercici en temps calorós pot resultar perillós. Per tant, en aquests casos, exerciteu el gos en un lloc fresc a l'interior si és possible.

Es recomana que utilitzeu un arnès en lloc d'un corret tradicional quan passegeu el vostre gos. Tenir un corret al coll d'un carlin pot agreujar els problemes respiratoris que ja estan presents al gos.

UllProblemes

Els gossos braquicefàlics també solen tenir problemes oculars. A causa dels problemes estructurals del crani, els seus orbites tendeixen a ser poc profunds, cosa que dóna als carlins negres adults els ulls abombats pels quals són coneguts.

Això pot provocar problemes dolorosos com ara úlceres corneals. En casos extrems, se sap que els ulls del carlin surten de les seves orbites.

Afeccions de la pell

El gos Pug també acostuma a patir problemes de pell a causa de les quantitats importants d'arrugues i plecs de la pell. present a la raça. Això pot provocar infeccions i irritacions que es poden ocultar dins d'un plec.

Problemes de part

Com que el carlin és un exemple extrem de raça braquicèfala a causa de la increïblement plana que tenen les seves cares. , també poden tenir problemes de part.

El cap gran d'un cadell Pug pot ser incapaç de passar per la pelvis de la mare. Sense intervenció quirúrgica, això pot provocar la mort tant de la ventrada com de la mare.

Cues i espines

Aquesta és una raça amb una cua molt arrissada, coneguda com a cua de cargol. No obstant això, aquesta torsió de les vèrtebres de la cua pot presentar-se més amunt de la columna vertebral, cosa que pot causar problemes greus, coneguts com hemivèrtebres.

Si el carlin negre té una torsió severa de la columna a causa d'aquesta condició, pot causar paràlisi i atàxia de les extremitats pèlviques, incontinència, cifosi, lordosi i escoliosi. Aquestes condicions poden ser moltdolorosa i debilitant per al gos i pot requerir una correcció quirúrgica si és possible.

Creadors de carlins negres

Els gossos de carlins negres són populars, de manera que no serà massa difícil trobar-ne un en un criador. Però, és important assegurar-se que estàs escollint un criador de bona reputació.

Els millors criadors podran proporcionar tots els certificats sanitaris possibles. També poden fer esforços per reproduir-se per a musells més llargs als carlins, com els criadors de carlins retro. A causa de l'enorme nombre de problemes de salut d'aquesta raça, hauríeu de considerar els gossos de rescat.

Si el vostre cor està posat en un carlin, el rescat pot ser una manera fantàstica d'oferir-li una segona oportunitat a una casa amorosa.

I molts carlins s'abandonen quan els propietaris s'adonen de la quantitat de cura que necessiten.

El personal del centre de rescat us farà moltes preguntes per assegurar-vos que el gos va al a casa.

És adequat per a mi un carlin negre?

Això és una cosa que només tu pots decidir. Però abans de prendre qualsevol decisió és important tenir en compte els greus problemes de salut que hi ha a la raça a causa de la seva estructura.

Les característiques que fan que aquest gos sigui simpàtic i desitjable poden causar-li un dolor i molèsties severs, que en alguns casos pot provocar afeccions que amenacen la vida.

Per tant, us recomanem que mireu altres gossos petits que no pateixen tants problemes de salut, com ara Whippets o Border Terrier.

Si teniu posa el teu cor en un carlin negre,Assegureu-vos que podeu dedicar una gran quantitat de temps a cuidar-los. Educa't sobre la millor cura per a aquesta raça.

Com amb la compra de qualsevol gos nou, assegureu-vos de trobar un criador de bona reputació que us pugui informar sobre qualsevol problema de salut dels pares i us permeti conèixer-los. D'aquesta manera, podeu estar segur d'evitar qualsevol problema genètic potencial.