La barreja de Yorkie Bichon és una opció popular per als propietaris que volen un company petit i afectuós. Com qualsevol altra raça mixta, és impossible saber exactament quins trets heretarà cada cadell abans de néixer. Però, aquests gossos són generalment simpàtics, intel·ligents i juganers. S'adapten a les llars on tenen molta companyia, però els propietaris també han d'estar preparats per a algunes necessitats de cura potencialment complexes, com ara la perruqueria.

Mirem més de prop les possibilitats d'un gos Yorkie Bichon, per veure si ho és. l'opció correcta per a tu.

Yorkie Bichon d'un cop d'ull

Alçada: 7 – 11,5 polzades
Pes: 7 – 18 lliures
Temperament: Afectuós, animat, juganer
Tipus de pelatge: Suau al tacte, pot ser arrissat o recte
Colors del pelatge: Negre i marró, blau i daurat, blanc i molt més.
Necessitats de neteja: Raspall cada dia amb sessions de neteja més grans cada poques setmanes
Nivells d'energia: Moderat a alt
Vida mitjana: 12 – 13 anys
Cadell preu: 600 $ i més, més sovint més de 1000 $

Historial de la barreja de York Bichon

La barreja de Bichon Frise Yorkie sovint també s'anomena un Yorkie-Chon. Encara que hi ha la possibilitat que aquesta combinació de gossos petits hagi existit durant un temps, o que alguns propietaris els hagin criat accidentalment en el passat, el Bichon moderni la barreja de Yorkie només ha començat a guanyar força en els últims anys. Com les races mixtes en general! De moment, aquesta combinació no és reconeguda com una raça pels principals clubs de gosseres.

La barreja de Yorkie Bichon és el resultat de la cria d'un Yorkshire Terrier de raça pura amb un Bichon Frise de raça pura. Les dues races tenen una llarga història. Els bichons han passat la major part del seu temps com un gos faldill popular i amorós per a nobles i famílies. Tot i que el Yorkie era originalment una raça de treball, capturant i eliminant rates i altres plagues a les fàbriques, aquesta raça també es va fer més popular com a gos faldó. Les dues races progenitores transmetran trets a la seva descendència que els converteixen en excel·lents candidats per a aquesta feina, com ara la seva mida petita i la seva personalitat centrada en les persones!

Aspecte de Bichon Frise i Yorkie Mix

Com tots de races mixtes, els cadells de Yorkie Bichon poden heretar qualsevol barreja de trets dels seus dos pares de raça pura. Algunes coses ens són més fàcils de predir, ja que les dues races progenitores són força semblants. Per exemple, sabem que aquest cadell normalment creixerà a la categoria de gossos de joguina. Els Yorkshire Terrier creixen fins a 7-8 polzades d'alçada, pesant al voltant de 7 lliures com a adults. Bichon Frise és una mica més gran, arribant de 9,5 a 11,5 polzades i pesant de 12 a 18 lliures. Els cadells poden estar entre aquestes estadístiques mitjanes.

Altres coses són menys fàcils de predir, com el tipus de pell i el color. Les dues races progenitores tenen llarga suavitatabrics, però el Yorkie té una sola capa sedosa, mentre que el Bichon té una doble capa arrissada. Per tant, hi ha molta variació entre els cadells. Alguns poden afavorir una raça progenitora, però d'altres poden situar-se exactament entre ambdues.

Què passa amb els colors del pelatge?

Els colors del pelatge són un altre tret que variarà d'un cadell a un altre. Ni els gossos Bichon Frise ni els Yorkshire Terriers tenen una gran varietat de colors, però els colors del seu pelatge són força diferents els uns dels altres. Aquests són els colors i combinacions que veuràs en un Yorkie de raça pura:

 • Negre i marró
 • Negre i daurat
 • Blau i marró
 • Blau i daurat

En canvi un Bichon serà:

 • Blanc
 • Albercoc i blanc
 • Buff i blanc
 • Crema i blanc

Els cadells poden ser de qualsevol dels tons anteriors. Probablement no sabràs exactament quins colors i patrons té la seva pell fins que neixin. Alguns pelatge i color de gossos també canviaran lleugerament a mesura que envelleixen.

Temperament de la barreja de Bichon Frise Yorkie

Com l'aparença, el temperament pot variar d'un cadell a un altre, fins i tot els del mateixa brossa. Però, en general, ambdues races progenitores tenen temperaments afectuosos, simpàtics i juganers que els converteixen en bons candidats com els gossos faldissos. El Bichon Frise acostuma a ser més amigable amb altres gossos i mascotes, però ambdues races progenitores són excel·lents amb els nens. Per tant, és probable que els cadells resultants ho siguintambé.

Tot i que aquesta barreja serà petita i probablement amigable amb els membres de la seva família més propers, la socialització des de ben jove encara és molt important. Tot i que els gossos petits no poden fer tant de dany com les races més grans quan són agressius, mossegar i agressir encara són perillosos. Per tant, hauríeu de socialitzar la vostra barreja de Yorkie Bichon molt abans que tinguin 12 setmanes. Un avantatge addicional d'això serà reduir les reaccions de por i augmentar la confiança del vostre gos en situacions noves. Per tant, és una victòria!

Entrenament i exercici de York Bichon

La barreja de Bichon Yorkie és petita, però enèrgica. Aquests gossos curiosos i juganers necessiten cada dia un temps dedicat a fer exercici i cremar energia. Per tant, no us deixeu enganyar pels seus cossos petits! Tenen nivells d'energia sorprenentment alts. Els tipus d'exercici poden anar des de caminades i excursions curtes fins a natació i jocs d'alta energia al vostre jardí.

L'entrenament pot proporcionar una mica d'exercici, però el que és més important oferirà la vostra combinació d'estimulació mental. Els gossos mixts Bichon Yorkie són intel·ligents i centrats en les persones. Per tant, els encantaran les sessions d'entrenament regulars amb tu. Els mètodes de recompensa positius són una bona manera de construir el vincle amb el vostre gos. Recordeu mantenir-vos constants i restar les calories de les delícies d'entrenament de la quantitat diària total del vostre gos per evitar l'augment de pes. Pots començar l'entrenament de recompensa positiva des del moment en què portes el teu cadell de Yorkie Bichon a casa!

YorkieBichon Mix Health

Un gos de raça mixta Bichon i Yorkie serà propens als mateixos problemes hereditaris que qualsevol dels pares. Però, sempre que trieu un criador de bona reputació que només cria a partir de gossos sans, reduireu el risc de tenir un cadell amb aquests problemes. Aquests són alguns dels problemes de salut més comuns que pot experimentar un Yorkie Chon:

 • Problemes dentals
 • Displàsia de maluc
 • Luxació rotuliana
 • Legg -Malaltia de vedells-Perthes
 • Tiroiditis autoimmune
 • Problemes oculars
 • Cataractes

Si la vostra barreja creix fins a ser molt petita, com el progenitor Yorkie , també poden patir problemes relacionats amb la mida, com ara ossos fràgils i punts tous al cap.

Quant de temps viuen els Yorkie Bichons?

Els estudis que van analitzar la vida útil dels gossos de raça pura van trobar que tant les races Bichon Frise i Yorkshire Terrier viuen una mitjana de poc menys de 13 anys. I, com que els gossos de races mixtes viuen més temps que els gossos de raça pura, de mitjana, podeu esperar que una barreja de Yorkie Bichon visqui fins a la seva adolescència. Aquesta barreja és un compromís a llarg termini!

Com preparar una barreja de Bichon Yorkie

La millor manera de netejar aquesta barreja variarà segons el tipus de pell que hereten. Si tenen un abric d'una sola capa d'estil Yorkie, hauran de pentinar-se diàriament per eliminar els embolcalls. A molts propietaris de Yorkies els agrada tallar el pèl curt del seu gos per fer-lo més manejable.

Si el vostre cadell creix per tenirun abric blanc arrissat com el Bichon, també necessitaran una neteja regular. Però, el Bichon té una capa de doble capa, de manera que les eines com els pinzells més llis i els pinzells poden ser millors. Els cadells amb cara blanca s'han de netejar els ulls regularment amb un drap humit per eliminar les taques de llàgrimes.

En general, aquesta barreja necessitarà un manteniment diari i una sessió de neteja més gran i en profunditat cada poques setmanes. Durant les sessions de preparació, hauríeu de comprovar la longitud de les urpes i comprovar si les orelles no s'acumulen de cera. Aquesta no és una raça de baix manteniment a l'hora de preparar-se.

Trobar cadells de Yorkie Bichon

Els cadells de Yorkie Chon no són la raça mixta més popular que hi ha actualment. Això té pros i contres! El benefici és que les fàbriques de cadells i els criadors de mala reputació probablement centraran els seus esforços en altres races més populars i rendibles. I l'inconvenient és que pot ser molt més difícil trobar un criador a prop teu.

En la teva cerca, el més important és assegurar-te que tries un criador de bona reputació. Només haurien de criar a partir de gossos sans i haurien de tenir proves de proves de salut clares per mostrar-te en persona. També haurien de ser conscients dels problemes que poden tenir les races de joguina.

Quan visiteu els cadells, assegureu-vos de conèixer també la mare. Assegureu-vos que tots els gossos i cadells siguin amables i que siguin un membre estimat de la llar. Espereu que el criador us demani igualpreguntes a mesura que els feu: aquest és un senyal que els importa la casa a la qual aniran els seus cadells!

Quant costa un Yorkie Bichon?

Preus d'un cadell de Yorkie Bichon variarà en funció de la vostra ubicació, els colors del pelatge del cadell, la demanda i molt més. En alguns llocs, aquesta combinació pot arribar als 600 $, però en altres llocs poden arribar a màxims de 3.000 £.

El preu no és necessàriament un indicador de la qualitat. Simplement pot reflectir tendències i demandes. Per tant, encara és important investigar el vostre criador i assegurar-vos que trieu el cadell més sa possible.

Races similars

Si us agrada la barreja de Yorkie Bichon, també us poden agradar les races següents :

 • Mescla de Bichon Frise Maltesa

És una barreja de Yorkie Bichon adequada per a mi?

Una barreja de Bichon Frise Yorkie pot ser un company meravellós en el just a casa. Però, els propietaris han de recordar que aquests gossos petits són sorprenentment enèrgics i tenen necessitats de perruqueria molt elevades. Es poden portar bé amb nens i altres mascotes, però han d'estar ben socialitzats. La seva petita mida no els eximeix de la formació! A més, cal ensenyar a tots els nens petits a casa les maneres adequades d'interactuar amb un gos petit per tal d'evitar qualsevol lesió per joc.

Tens un Yorkie Bichon a casa? Ens encantaria saber-ne parlar als comentaris!

Referències i recursos

 • Adams, V. (et al), ‘Methods and Mortality Results of a HealthSurvey of Purebred Dogs in the UK', Journal of Small Animal Practice (2010)
 • Howell, T. (et al), 'Puppy Parties and Beyond: The Role of Early Age Socialization Practices on Adult Dog Behavior' , Veterinary Medicine: Research and Reports (2015)
 • Beuchat, C. 'The Myth of Hybrid Vigor in Dogs... is a Myth', The Institute of Canine Biology (2014)
 • Urfer, S. (et al), 'Factors de risc associats a la vida útil en gossos de companyia avaluats en hospitals veterinaris d'atenció primària', Journal of the American Animal Hospital Association (2019)
 • Gelatt, K. (et al), ' Cataractes in the Bichon Frise', Veterinary Ophthalmology (2003)
 • Nilsson, K. (et al), 'Heritability of Patellar Luxation in the Chihuahua and Bichon Frise Breeds of Dog and Effectiveness of a Swedish Screening Program', The Veterinary Journal (2018)
 • OFA - The Canine Health Information Center
 • Capik, I. 'Periodontal Health vs Various Preventive Means in Toy Dog Breeds', Journal of the University of Veterinary Sciences Brno (2010)
 • Farrell, L. (et al), 'The Challenges of Pedigree Dog Health: Approaches to Combating Inherited Disease', Canine Medicine and Genetics (2015)