En aquest article abordem una pregunta propera al cor de molts pares cadells: a quina edat es calmen els cadells? Ens complau assegurar-vos que es un final a la vista. I hi ha coses senzilles que podeu fer per ajudar al vostre caòtic cadell a madurar com a adult pacífic el més aviat possible.

L'edat que un cadell es calma depèn de coses com la seva raça, la seva personalitat individual i quins tipus de comportament que reforces a mesura que van creixent.

Quan es calmen els cadells?

Els cadells són petits poders d'entusiasme i ganes de viure. Però no neixen sabent com regular els seus nivells d'energia, i això és una cosa que hauran d'aprendre a mesura que creixin. Mentrestant, pot tenir la sensació que els seus nivells d'activitat són sempre de tot o res: adormit profundament o totalment salvatge! I amb massa freqüència, és fàcil que els cadells emocionats es converteixin en cadells excés d'emoció . Aquestes són només algunes de les coses amb les que us podeu enfrontar:

Dents afilades

Una de les característiques més frustrants i molestes d'un cadell emocionat són sovint les seves dents. Els cadells utilitzen les seves dents per explorar el món i també per jugar entre ells. Els cadells amb dentició també tenen una forta necessitat de mossegar coses per alleujar la sensació de dolor a les mandíbules.

Zoomies

Un altre moviment característic del cadell emocionat són els "zoomies". Els cadells amb els zoomies s'esquiven a la part superiorvelocitat, executant girs temeraris i saltant per sobre dels mobles. Els zoomes dels cadells solen ser especialment freqüents a primera hora del vespre, després de sopar però abans d'anar a dormir.

Vergonya

Els cadells no només s'emocionen a casa. A fora, l'estimulació de moltes vistes, sons i olors pot provocar un comportament encara més excitat. I sovint s'acompanya d'altres comportaments difícils o vergonyosos, com ara tirar de la corretja o lladrucs persistents. A llarg termini, això fins i tot pot danyar el vincle emocional d'un propietari amb el seu cadell i augmentar el risc que es lliura a un refugi.

El meu cadell es calmarà mai?

Si pot relacionar-se amb aquestes experiències, i estàs a prop del final de la teva corda, no estàs sol. A la secció de comentaris dels nostres articles, al nostre Fòrum Labrador i al fòrum d'estudiants dels nostres cursos de Dogsnet, escoltem regularment a pares de cadells esgotats i frustrats que volen saber a quina edat es calmen els cadells.

Molts. de nosaltres, quan ens vam imaginar la vida amb un gos, estàvem pensant en els amos de gossos que hem vist al parc, passejant tranquil·lament amb la seva mascota. I la realitat d'un cadell animat pot provocar un cas greu de blues. Però creieu-me quan dic que tots els gos que heu vist mai caminant tranquil·lament al costat del seu amo, o asseguts pacientment mentre els seus humans parlaven amb un amic, també van ser una vegada un cadell excitant.

I la veritat és que allàno és una edat en què els cadells es calmen de sobte durant la nit. Però, tots els cadells creixen eventualment, i hi ha moltes coses que pots fer per ensenyar-los hàbits tranquils en el camí.

Què afecta l'edat que un cadell es calma?

Creixer i calmar-se és una barreja de dues coses: maduresa física i habilitats apreses. O dit d'una altra manera, l'edat que es calmarà el teu cadell ve determinada per una combinació de factors biològics i ambientals.

A quina edat es calmen els cadells? Factors biològics

Alguns dels factors que afecten quan un cadell es calma són innats.

Raça

Per exemple, les races de gossos originalment criades com a guardians del bestiar, com ara el poderós El gos de muntanya de Berna i el Gran Pirineu nevat tendeixen a tenir cadells llargs i mantenen els comportaments de cadell durant més temps que la mitjana. Això és genètic i també és una part fonamental del que els fa bons en la seva feina. Mantenir una mentalitat de cadell durant més temps significa que formen una connexió més emocional i protectora amb el seu ramat.

Les races tradicionals de gossos de treball com els Border Collies, els Cocker Spaniels anglesos i els Labrador Retrievers de tipus americà també triguen més a calmar-se. cap avall. Però aquesta vegada no és perquè estiguin madurant a un ritme més lent. És perquè han estat criats per tenir tanta energia i resistència, que tenen molt més a perdre abans que tendim a pensar que estan tranquils.

Talla i mida.forma

El paper de la mida i la forma és fixar. Els gossos petits aconsegueixen la mida física completa més ràpidament que els gossos grans, però no es pot dir el mateix de la maduresa mental. La investigació realitzada fins ara suggereix que totes les mides de gossos aconsegueixen la maduresa cognitiva al mateix temps, entre un o dos anys d'edat.

A més, els cadells de races petites com els Pomeranians i els Yorkshire Terriers, així com les races braquicèfales. com ara els bulldogs francesos i els carlins, és més probable que siguin descrits pels seus propietaris com a excitables i hiperactius durant més temps que molts cadells de races grans.

Així que l'edat que un cadell es calma té més a veure amb el seu temperament (que està determinat en part per la seva raça), que per la seva mida.

Edat

Finalment, molts comportaments excitables dels cadells, com els zoomies, tendeixen a reduir-se simplement com a resultat natural de l'edat. Igual que pocs de nosaltres encara tenim el mateix nivell d'energia descontrolada als 30 anys, que teníem als 5 anys.

Quan s'estableixen els cadells? Factors ambientals

Afortunadament, no tot està fora del vostre control. Els factors ambientals són coses que pots controlar per ajudar-te a guiar el teu cadell animat que es converteixi en un gos més tranquil.

1. Rutina

Els cadells es desenvolupen amb la rutina, amb moments clars per jugar, fer exercici, entrenar i descansar. Quan et sents en control de l'horari del teu cadell i se senten segurs i segurs que saben què s'espera d'ell després, tothomtambé se sent més tranquil.

2. Socialització

La socialització és el procés d'introduir un gosset a moltes coses noves abans que arribi a les 12 setmanes. Abans d'aquesta edat, estan molt oberts a formar associacions positives amb coses noves, la qual cosa significa que també hi reaccionaran amb més calma i confiança en el futur. Els cadells que no estan ben socialitzats tenen més probabilitats de reaccionar amb por a les trobades quotidianes i d'estar constantment en alerta.

3. Reforçar la calma

El teu cadell està aprenent contínuament de les conseqüències de les seves accions. Quan fan alguna cosa i la vida millora, fan més d'aquesta cosa. Quan fan alguna cosa i la vida empitjora, o no canvia res, repeteixen menys la conducta. Això té dos efectes importants sobre la rapidesa amb què es calmen en general. En primer lloc, si recompenses un comportament tranquil posant-li una llaminadura entre les seves potes, és més probable que tornin a oferir el mateix comportament tranquil i que adquireixin un hàbit de comportar-se amb calma. En segon lloc, si ignores el comportament tranquil i el deixes passar desapercebut, serà menys probable que el tornin a oferir.

També pots aplicar les mateixes regles al comportament sobreexcitat. Si premieu el comportament sobreexcitat amb atenció, serà més probable que el repeteixin. Però si us desenganxeu i els deixeu tranquil·litzar a un costat d'una barrera, mentre que a l'altre parleu del vostre negoci, serà menys probable que es repeteixin.el comportament.

Quan començarà a calmar-se el meu cadell?

Així que ho estàs fent tot bé. Heu socialitzat el vostre cadell amb cura, heu establert una rutina diària previsible i us esteu desvinent del comportament salvatge alhora que reforçeu el comportament tranquil amb delicioses llaminadures. Però encara són molt plens.

Enganxa't. Quan estàs criant un cadell, els dies són llargs, però els mesos són curts, i no passarà gaire abans de començar a veure'ls un canvi. La majoria de la gent informa que la primera gran millora que noten en el comportament del seu cadell té lloc entre els 4 i els 6 mesos d'edat. Aproximadament en comparació amb un ésser humà, aquest és el moment en què deixen de ser un nen petit i s'assembla més a un nen gran. Encara estan plens d'energia i diversió, però són més capaços de regular la seva energia i de reconèixer quan és hora de fer la migdiada.

Una altra fita és al voltant del seu primer aniversari. Oblida't de la idea que cada any de vida d'un gos equival directament a 7 anys humans. Durant el seu primer any de vida, un gos passa per la pubertat i assoleix (o almenys s'acosta bastant a) la maduresa física i mental. De fet, els investigadors pensen que un gos d'1 any és més comparable a un humà de 30 anys que un nen de 7 anys! I els seus nivells d'excitació ho reflecteixen. Encara són atletes, i encara tenen molta energia, però per a molts gossos, la il·lusió desenfrenada de la seva joventut hadesgastat.

Al llarg de la seva vida, probablement també notareu un o dos canvis diferents en els seus nivells d'energia. Alguns propietaris informen d'un canvi perceptible cap a la "edat mitjana" al voltant dels 3 anys, especialment en races que no treballen.

Quan es calmen els cadells? La dieta importa?

El potencial d'un La dieta del cadell per canviar el seu comportament i fer-los més hiperactius o més tranquils és interessant. De manera anecdòtica, molts pares de cadells creuen que han vist un canvi en l'energia i el comportament del seu cadell com a resultat de canviar la seva dieta. El problema és que cap d'aquestes experiències es va estandarditzar, de manera que algunes persones acaben atribuint canvis positius de comportament a l'alimentació de més proteïnes, i algunes persones acaben atribuint canvis de comportament positius a menjar menys proteïnes. Però sovint no sabem exactament quins canvis es van fer i quins altres factors podrien haver influït en el comportament del seu cadell.

Per tant, encara que els científics coincideixen que la nutrició té el potencial de canviar el comportament, sempre que el vostre cadell sigui menjant una dieta adequada per a l'edat i la raça, llavors el cas per canviar-la és feble. No obstant això, xateja amb el teu veterinari si tens alguna preocupació sobre la nutrició del teu cadell.

A quina edat es calmen els cadells - Resum

Els cadells solen estar sensiblement més tranquils entre els 4 i els 6 mesos d'edat , i de nou al voltant del seu primer aniversari. Tanmateix, moltsde factors, inclosa la seva raça, i si has creat un historial de reforç de la conducta tranquil·la influirà en això.

Encara estàs esperant que el teu cadell es calmi? Aquests recursos en altres llocs del nostre lloc poden ajudar:

  • Races de gossos tranquils: els companys canins més relaxats

Referències

Bosch et al. Impacte de la nutrició en el comportament caní: estat actual i possibles mecanismes. Revisions d'investigació en nutrició. 2007.

Gazzano et al. Efectes de la suavitat primerenca i l'entorn primerenc en el desenvolupament emocional dels cadells. Ciència aplicada del comportament animal. 2008.

Hoffman et al. Les característiques de comportament dels gossos prediuen la qualitat de la relació entre els gossos i els seus amos? Butlletí d'interacció humana animal. 2013.

Martí. Comenceu bé el cadell: Prevenció de problemes de comportament del cadell. Actes del Congrés de la World Small Animal Veterinary Association, 2017.

Serpell & Duffy. Les races de gossos i el seu comportament. Cognició i comportament dels gossos domèstics. 2014.

Wang et al. Traducció quantitativa de l'envelliment del gos a l'humà mitjançant la remodelació conservada del metiloma de l'ADN. Sistemes cel·lulars. 2020.

Watowich et al. L'edat influeix en el rendiment cognitiu dels gossos domèstics independentment de la vida mitjana de la raça. Cognició animal. 2020.