Els gossos de pastor alemany Sable tenen un pelatge platejat, gris o marró amb puntes negres. Són intel·ligents, lleials i enèrgics. Aquest gos guardià natural té una veta protectora que el converteix en un excel·lent gos guardià. Tanmateix, hi ha opinions contradictòries quant a la idoneïtat del pastor alemany per ser un gos de família. Avui veurem si un pastor alemany sable és adequat per als vostres fills o estil de vida. I us ensenyarà com criar un cadell de pastor alemany sable perquè sigui un familiar i acompanyant amable.

Contingut

  El patró de pastor alemany més comú és el sable. Et mostrarem per què veus aquest color tan sovint, d'on prové i què el converteix en una opció tan fantàstica per a un nou propietari de pastor alemany.

  Què és un gos pastor alemany sable?

  El pastor alemany sable té un color força especial. "Però veig pastors alemanys de sable tot el temps!" T'escolto plorar. I això no és cap sorpresa: genèticament, el sable és el color de pelatge dominant del pastor alemany.

  De fet, el seu color és molt semblant al d'alguns llops. Tot i que els llops són l'ancestre comú de tots els gossos, molt poques races de gossos encara porten els gens que donen als llops els seus pèls de dos tons. Els pastors alemanys són un d'ells!

  Els pastors alemanys de sable són únics d'altres pastors alemanys d'alguna altra manera? En aquest article, fem una ullada a si el color del pelatge pot afectar el comportament d'un gos isalut.

  Colors del pastor alemany

  L'estàndard de raça American Kennel Club permet als pastors alemanys de qualsevol color excepte el blanc (tot i que existeixen pastors alemanys blancs!) Es prefereixen els colors forts i rics als colors pàl·lids. Els colors més populars són

  • negre
  • gris
  • negre i marró
  • blau
  • vermell i negre
  • negre i platejat

  I, per descomptat, sable!

  La coloració de sable és quan els cabells individuals tenen bandes de color diferents al llarg de la seva tija. Així doncs, els pastors alemanys de sable tenen una pell platejada, grisa o marró amb puntes negres.

  Tenerament del pastor alemany de sable

  Els pastors alemanys són gossos molt intel·ligents, cosa que s'exemplifica per la seva popularitat com a gossos policia i animals de servei. . Són lleials, afectuosos i afectuosos amb els membres de la família, però poden ser distants amb els estranys.

  Els pastors alemanys de sable són agressius?

  Els GSD també poden ser protectors, per la qual cosa és important invertir temps en la seva formació i socialització des de ben jove. Malauradament, alguns estudis han trobat que els pastors alemanys són més agressius que altres gossos. En una revisió, també van ser un dels més delinqüents de mossegades de gos en nens .

  No obstant això, és important entendre que diferents estudis observen diferents races i fonts d'informació per arribar a una conclusió. Alguns gossos de raça petita poden ser molt més agressius que els pastors alemanys, però des de les seves mossegadesno solen requerir atenció mèdica, no es denuncien.

  No tots els pastors alemanys són agressius, però és important desconfiar de la possibilitat i prendre les mesures adequades per prevenir aquests problemes de comportament. Però la coloració de sable hi juga un paper?

  Els comportaments dels pastors alemanys de sable són diferents?

  Tot i que encara queden moltes investigacions per fer, els científics han trobat correlacions entre la coloració dels gossos i la seva salut. En alguns casos, el color fins i tot sembla que es correspon amb el comportament d'un gos.

  La despigmentació (normalment la bata blanca o els colors dels ulls pàl·lids) sembla afectar el comportament i la salut de diversos tipus d'animals. Els posa més nerviosos i fins i tot es pot relacionar amb trastorns neurològics i d'altres tipus. Per tant, aquesta és una raó per quedar-se amb els pastors alemanys de sable i no pas blancs, oi? O potser no.

  Els vincles entre el color del pelatge i la salut o el temperament no s'aturen aquí. Per exemple, certs colors dels cocker spaniel anglesos són més agressius i alguns tons de labrador retriever semblen tenir una vida útil més llarga que d'altres.

  No obstant això, tot i que aquests estudis proporcionen informació útil, no es poden aplicar universalment a tots els animals. , o fins i tot qualsevol raça de gossos. Això es deu al fet que els gossos són increïblement variats, amb 344 races reconegudes per la Fédération Cynologique Internationale (anglès: World Canine).Organització).

  Sable German Shepherd Health

  Desafortunadament, no s'han fet estudis sobre la coloració de sable en els pastors alemanys. Per tant, no tenim cap evidència que suggereixi que els pastors alemanys de sable siguin diferents dels altres colors del pastor alemany o que la seva coloració afecti la seva salut. No obstant això, els científics saben una mica sobre què causa el color de la sable en els gossos de pastor alemany.

  Pastors alemanys Agouti

  En els pastors alemanys, la coloració de la sable està controlada pel gen Agouti. El gen Agouti té diverses variacions i, tot i que n'hi pot haver algunes encara no descobertes, els científics en coneixen quatre.

  Aquestes quatre variacions codifiquen per a pèls de punta negra de tipus salvatge. Altres gens també determinen on del cos apareix l'ombrejat.

  Actualment, no se sap que el gen Agouti estigui relacionat amb cap problema de comportament o salut dels gossos. Així que els pastors alemanys de sable són exactament com tots els altres colors.

  Cadells de pastor alemany de sable

  Els científics han arribat molt lluny en el seu estudi de la genètica, i fins i tot han estat capaços de cartografiar genèticament trets de personalitat com ara por i agressivitat. Tanmateix, el comportament del vostre gos no és només un producte de la genètica.

  Probablement heu sentit parlar de l'argument de la natura versus l'alimentació un milió de vegades, i això és per la veritable rellevància que és.

  La millor manera d'assegurar-vos que el vostre cadell de pastor alemany sableté una personalitat guanyadora i una vida sana és treballar amb un criador responsable i socialitzar el teu cadell.

  Tria una camada de cadells de pares que estiguin relaxats al voltant de desconeguts. Aleshores, des del dia que porteu el vostre cadell a casa a les 8 setmanes, assegureu-vos que tingueu moltes visites. I porteu-los a visitar tots els llocs als quals podreu anar amb ells quan siguin grans. Haureu de portar-los fins que hagin tingut els seus cops, però valdrà la pena l'esforç.

  Els millors criadors són apassionats a l'hora de promoure el benestar de la raça i es diliguen a utilitzar només gossos amb els temperaments més fiables per convertir-se en mares i pares per a la propera generació.

  Pastors alemanys Sable

  Els pastors alemanys de sable són gossos intel·ligents que són lleials i amorosos amb els membres de la seva família. El seu color sable de pèls platejats, grisos o marrons amb punta de negre. En el moment d'escriure, no hi ha evidència que el seu color afecti el seu temperament o salut.

  Què en penses? El teu pastor alemany sable té una personalitat que el distingeixi de la resta de la manada?

  Digues-nos-ho a la caixa de comentaris!

  També els ha agradat als lectors

  • Brindle German Shepherd
  • Alemany Shepherd Corgi Mix Breed Information
  • Temperament del pastor alemany: gran gos guardià o mascota perfecta?

  Referències

  • Beuchat, Carol, 2016, "Entendre l'heretabilitat del comportament en gossos".Institut de Biologia Canina.
  • Blackshaw, Judith K., 1991, "Una visió general dels tipus de comportament agressiu en gossos i mètodes de tractament". Applied Animal Behavior Science.
  • “Genetic Welfare Problems of Companion Animals – Dalmatian – Deafness”, 2011, Universitats Federació per al Benestar Animal.
  • “Genetics of Coat Color and Type in Dogs.”
  • “Gos pastor alemany”. American Kennel Club.
  • Grandin, Temple. "La manera com ho veig: els perills de la selecció excessiva de trets". Western Horseman, agost de 1998, pàgs. 120-124. .
  • McGreevy, Paul D., et al., 2018, "Labrador retrievers under primary veterinary care in the UK: demography, mortality and disorders". Genètica i epidemiologia canina.
  • Pérez-Guisado, Joaquín, et al., 2006, “Heritability of Dominant–aggressive Behavior in English Cocker Spaniels”, Applied Animal Behavior Science.
  • Schalamon, Johannes. et al., 2006, “Analysis of Dog Bites in Children Who Are Younger Than 17 Years”.
  • Strain, George, et al., 2006, “Hereditary Deafness in Dogs and Cats”, Congreso Internacional de Medicina .
  • Stritzel, S., et al., 2009, "A Role of the Microphthalmia-Associated Transcription Factor in Congenital Sensorineural Deafness and Eye Pigmentation in Dalmatian Dogs", Journal of Animal Breeding and Genetics.
  • "Què és l'heretabilitat?" Biblioteca Nacional de Medicina dels EUA.
  • Zapata, Isain, et al., 2016, “Geneticcartografia de la por i l'agressivitat canina". BMC Genomics.