Els colors i les marques dels Dachshund varien gairebé tant com ho fan els seus tipus de pelatge fresc. El patró clàssic del gos wiener que la majoria de la gent imagina és negre i marró, o marró sòlid. Però en realitat poden ser vermells, blaus, crema, cervats i una sèrie d'altres tons. I alguns dels seus colors i patrons estan relacionats amb problemes de salut.

  Història i orígens dels colors del Dachshund

  Sempre hi va haver tants colors diferents de Dachshund? Quina diferència hi ha entre els colors i els patrons de Dachshund? Els patrons i les marques són el mateix? Si sou nou al meravellós món dels Dachshunds, probablement tingueu tantes preguntes!

  Així que anem a la història per un moment per descobrir més informació sobre la història i els orígens dels colors dels Dachshund i la pròpia raça de Dachshund.

  El Dachshund avui en dia es classifica com un gos d'olor, el que significa que aquests gossos utilitzen el nas per rastrejar i caçar preses. Criat específicament per caçar animals petits com els teixons. És per això que els Dachshunds tenen les potes escurçades: aquesta adaptació els va ajudar a cavar en un cau després de la seva presa sense quedar-se enganxat!

  Tipus de pelatge

  Així que ara mirem més de prop l'origen i l'evolució. dels colors i dels tipus de pelatge del Dachshund!

  Colors del Dachshund de pèl llis

  Els primers Dachshunds originals tenien pelatge suau, curt i pla.

  Els colors originals del pelatge del Dachshund eren vermell (el més habitual) i negre(el segon més comú), que sovint es confon amb marró en els seus tons més foscos i rovellats.

  Colors de Dachshund de pèl de filferro

  Amb el temps, els Dachshunds es van creuar amb Terriers.

  L'objectiu aquí era introduir part d'aquell foc tradicional del Terrier per crear un caçador encara més ferotge i tenaç.

  La influència del Terrier també va introduir una nova textura de pelatge, els Dachshunds de pèl de filferro i un nou color de pelatge, salvatge. senglar.

  Colors de Dachshund de pèl llarg

  Més tard, es van tornar a creuar amb Dachshunds, aquesta vegada amb Spaniels i Setters.

  L'objectiu amb aquesta creu era produir un temperament més dolç. .

  S'esperava que això produís un caní que fos més sensible a la vida com a company.

  La influència d'aquests gossos de pelatge més llarg també va produir una nova textura de pelatge, és a dir, els Dachshunds de pèl llarg.

  Això, al seu torn, va veure que els diversos colors nous del pelatge van cobrar vida, com ara el blau (gris), el cervatillo (Isabella), el blat, la crema i la xocolata (marró).

  Colors de Dachshund i mides de la raça

  Tant els Dachshunds estàndard com en miniatura (i tweenie) poden tenir els mateixos colors bàsics de pelatge, patrons i marques.

  Per aclarir. , segons els estàndards AKC, un Dachshund "estàndard" és un gos que pesa de 16 a 32 lliures, mentre que un Dachshund "miniatura" és un gos que pesa 11 lliures o menys.

  També hi ha un "tweenie" no oficial. ” mida Dachshund, però aquesta mida no es reconeix perl'AKC.

  En general, els colors i els patrons de qualsevol Dachshund tenen molt a veure amb el tipus de pelatge (llis, filferro, llarg). La mida no és una influència coneguda del color o del patró del pelatge.

  Colors i genètica del Dachshund

  En sabem bastant gràcies a la genètica canina. Per exemple, sabem que el color del pelatge d'un gos (o el patró o les marques) de vegades pot indicar possibles problemes de salut des del naixement o més tard en la vida.

  Aquesta és una de les raons per les quals la vostra elecció del criador és tan vital per a la salut i la qualitat de vida del vostre cadell Dachshund! També és important fer la teva pròpia investigació per descobrir què has de buscar a l'hora d'escollir el cadell més sa.

  Els colors del Dachshund poden influir en la salut del teu cadell?

  Com us podeu imaginar, això es pot complicar. ! Essencialment, els mateixos gens que creen determinats colors, patrons o marques de vegades tenen funcions addicionals per dur a terme en el desenvolupament d'un gos.

  Aquest és particularment el cas dels gens de color diluïts (recessius), com els que poden produir el color de bata blanca i ulls blaus. Aquesta és una combinació que s'ha associat durant molt de temps amb la sordesa canina.

  Per aquest motiu, els Dachshunds de pelatge blanc amb un o ambdós ulls blaus són desqualificats de l'anell d'exposició. A més, certs patrons i marques s'associen amb problemes específics de salut en els Dachshunds.

  Patrons i problemes de salut

  Colors diluïts (recessius)com el blau (un diluït de negre) i el cervatillo (un diluït de xocolata) s'associen amb la sensibilitat de la pell. Això inclou una condició anomenada CDA o alopècia per dilució del color. El CDA pot causar al·lèrgies a la pell, sensibilitat de la pell, cremades solars, aprimament del pelatge i infeccions de la pell.

  El càncer de pell és més freqüent en els Dachshunds amb recobriment diluït, i és menys probable que les vacunacions preventives funcionin com s'esperava. Aquests gossos poden tenir problemes immunològics i una vida útil escurçada.

  Marques i problemes de salut

  Els patrons de Dachshund Dapple (merle), Double Dapple i Piebald (blanc) s'han relacionat amb diversos problemes de salut greus. . Aquests inclouen:

  • ulls perduts
  • reducció de la mida dels ulls
  • ceguesa
  • sordesa
  • convulsions
  • diversos trastorns de la pell

  Colors oficials de Dachshund

  Els colors oficials de Dachshund estàndard de l'AKC, sovint anomenats colors base o colors propis, inclouen:

  • vermell
  • crema
  • negre i marró
  • negre i crema
  • xocolata i bronzejat
  • blau i marró
  • cervat (Isabella )
  • bronzejat i porc senglar

  Els colors i les marques oficials de Dachshund AKC inclouen:

  • brindle (a ratlles)
  • dapple (clar /pegats foscos)
  • sable (color propi amb un color més fosc superposat)

  Els colors i les marques no estàndard però reconeguts inclouen:

  • pebrat atigrat
  • doble puntejat
  • piebald

  Colors d'un mateix Dachshund

  Els colors originals de Dachshund, vermell i negre, sónsegueixen sent els colors més comuns per als Dachshunds avui en dia. L'estàndard oficial de la raça enumera els colors base (autònoms) que inclouen patrons. Això vol dir que el patró és l'estàndard: veure que apareix un color sense l'altre es considera rar.

  Així que aquí teniu una introducció per ajudar-vos a entendre com els criadors i els jutges d'espectacle defineixen cadascun d'aquests colors de Dachshund.

  Vermell

  L'espectre de color vermell pot anar des d'un ros maduixa molt clar fins a un marró vermellós fosc.

  Negre

  El color del pelatge negre és relativament rar només quan el gos és tot negre sense cap marca de bronzejat.

  Tan

  L'espectre de color bronzejat també es pot confondre de vegades amb vermell o marró. Va des del marró clar/marró fins a un marró més fosc/marró vermellós.

  Crema

  El color crema s'observa més habitualment en els Dachshunds de pèl llarg en miniatura. Aquest color és un bonic color marfil i mantega amb molt poca variació. Els cadells que creixen amb un pelatge de color crema sovint comencen la vida amb un pelatge gris/negre més fosc.

  Xocolata

  El color del pelatge de xocolata també pot resultar confús. , ja que s'assembla al marró o al vermell. La xocolata sovint es combina amb bronzejat o crema.

  Blau

  El color del pelatge anomenat comunament blau és en realitat una forma diluïda de negre. Pot adoptar un to més blau/gris acer o un to lavanda/gris.

  Fawn

  De vegades anomenada Isabella, aquesta és una versió diluïda demarró xocolata. Sovint, el cervatlat té un aspecte platejat/bronzejat o platejat/gris o fins i tot platejat/blau.

  Colors i patrons de Dachshund

  Els patrons de Dachshund solen tenir dos colors. Hi ha un color principal i un color d'accent (sovint anomenats "punts de color").

  En cadascun d'aquests colors i patrons comuns de Dachshund, el primer color de la parella normalment cobreix el cap i el cos. El segon color de la parella apareix per sobre dels ulls, als costats del musell, a la part davantera de la gola i a les potes.

  Aquí hi ha els colors de Dachshund més comuns (però no els únics possibles) i patrons:

  • Negre i amp; bronzejat.
  • Blau i bronzejat.
  • Xocolata i amp; crema.
  • Cervat (Isabella) i bronzejat.

  Colors i marques de Dachshund

  Les paraules patró i marques s'utilitzen de manera força intercanviable per descriure diferents colors i combinacions de Dachshund .

  Però, en general, aquestes paraules apunten a alguna cosa més que un jo (únic) o dos colors que es produeixen conjuntament (com ara "negre i marró").

  Hi ha una altra coloració. que es produeix ja sigui perquè s'ha introduït un tercer color o per com els colors es superposen entre si.

  Les marques principals de Dachshund són el senglar (alguns criadors consideren que això és un color més que un patró/marca), picat, doble punt, sable i peix.

  Colors de Dachshund rars

  Un color de Dachshund especialment rar és el blanc. És acceptable com anomés marques menors, com una esquitxada al pit. Els Dachshunds blancs purs no són elegibles per competir en espectacles AKC.

  Els abrics de Dachshund de color negre o de xocolata també són relativament rars.