Els carlins no sempre van tenir les cares planes que veiem avui al nostre voltant. Tenien uns musells nets, que els permetien respirar amb molta més facilitat. I un grup de criadors dedicats està fent tot el possible per recuperar aquesta característica. El Pug retro sol ser un encreuament entre un Pug i un Jack Russell Terrier, dissenyat per ser una mascota familiar més sana i feliç. Són gossos petits que pesen al voltant de 15 lliures i, en general, són gossos amables, confiats i lleials.

  Els gossos amb poca energia poden ser animals de companyia convenients, però no necessàriament estan tranquils perquè aquesta és la seva naturalesa. . Algunes races, les que mai volen sortir a córrer o buscar una pilota, tenen aquest tret perquè no poden mantenir-se físicament al dia amb els seus cosins canins.

  Un dels trets que tenen en comú els cadells sedentaris és sovint la cara plana. Els nassos més llargs no només ajuden a introduir aire als pulmons, sinó que també permeten al vostre gos regular la seva calor. Els cadells no suen.

  Història i finalitat original

  El Pug original era un gos petit amb un musell important. Però s'han criat selectivament durant el darrer segle per aconseguir l'aspecte de cara plana que tenen ara. Les directrius de l'espectacle per a la raça suggereixen que una cara més plana és desitjable, i això realment s'ha descontrolat.

  El Jack Russell va ser dissenyat per a la forma física i l'exercici, com a experts. Es van convertir en mascotes familiars en anys més recents a causa del seu amor ipersonalitats lleials, però sempre han estat abans que res un gos de granja que treballa.

  Aspecte del carlin retro

  Com a raça mixta, l'aspecte del carlin retro pot ser força impredictible. Els gossos híbrids poden heretar qualsevol barreja de qualitats de les seves races progenitores, cosa que forma part del gran debat sobre races mixtes i races pures. Podeu llegir més sobre aquest debat aquí. Però de moment, fem una ullada a quina varietat de característiques físiques podria heretar el vostre carlin retro.

  Mida

  El carlin retro serà una raça mixta petita, ja que les seves dues races progenitores són mides semblants. Els Jack Russell Terrier creixeran entre 10 i 15 polzades d'alçada. Pesaran entre 13 i 17 lliures com a adult sa. Els carlins, en canvi, són una mica més petits. Creixeran entre 9 i 12 polzades d'alçada, amb un pes de 14 a 18 lliures com a adult. Una barreja d'aquestes dues races caurà en algun lloc al mig d'aquestes estadístiques. Però, serà una raça petita.

  Forma de la cara

  Alguns carlins retro tindran cares més planes que d'altres. Això vol dir que encara poden patir els mateixos problemes de salut que provoca la braquicefàlia.

  La raça mixta no només intenta combatre el musell curt, sinó que també intenta fer front a les orbites poc profundes dels gossos braquicefàlics. Però, no podeu garantir la forma de la cara del vostre híbrid fins que neixi el vostre cadell. Per tant, el vostre gos podria tenir una cara de "pug" més plana o més llarga,més saludable, cara de Jack Russell.

  Abat i colors

  La millor manera de predir el color de la teva raça mestissa és fer una ullada als seus pares. El negre i el cervatillo són els colors principals de la raça Pug. Mentre que, el Jack Russell Terrier és majoritàriament blanc, amb marques negres, marrons o marrons. La quantitat de marques variarà d'un Jack Russell a un altre. Els carlins tenen un pelatge curt i brillant. Però els Jack Russell tenen una capa doble densa que és llisa, trencada o aspra. Fes una ullada als pares per predir quin tipus de pelatge heretarà la teva barreja de carlins de Jack Russell.

  Temperament de carlins retro

  Aquesta raça té un temperament amorós. Són amables tant amb nens com amb adults, i en general encaixen bé a la majoria de les llars. Sens dubte, la seva petita mida ajuda! A més de ser socials, els carlins també són gossos afectuosos i lleials que formen forts vincles amb les seves famílies. Són una raça intel·ligent que sovint respon bé a l'entrenament.

  També poden ser força valents i sonors. Els Jack Russell Terriers són gossos sense por, segurs i lleials. Són actius, però sovint també molt vocals! Aquesta raça té molta energia per cremar cada dia. No fer prou exercici pot provocar comportaments no desitjats, com ara tendències destructives.

  Ensinistrament i exercici del teu carlin retro

  Les dues races progenitores són gossos intel·ligents, de manera que és probable que gaudeixin entrenant i aprenent. ràpidament. Ells respondranmillor a l'entrenament de reforç positiu. Però, és important assegurar-se que no els estàs sobrealimentant. La raça progenitora Jack Russell necessita molt d'exercici. Això és en part per reduir les tendències destructives que resulten de l'avorriment. Però també ho necessiten per mantenir-se sans. Els carlins també gaudeixen de l'exercici i el necessiten per mantenir-se sans. Però, malauradament, la seva estructura facial ho dificulta.

  Les races braquicèfales tendeixen a sobreescalfar-se amb més facilitat que altres races. A més, les seves cares planes fan que els sigui més difícil respirar amb normalitat, ja que el seu flux d'oxigen està restringit. Aquesta dificultat per respirar també fa que la natació sigui una forma d'exercici força perillosa. Per tant, tingueu cura de la vostra barreja quan la feu exercici. Alguns carlins retro tindran cares més planes que d'altres.

  Atenció especial

  Molta gent creu que els gossos de races mixtes són més sans que els de raça pura, gràcies a l'augment de la diversitat genètica. Tanmateix, les races mixtes encara poden ser propenses a les condicions de salut de les seves races progenitores. Els criadors responsables faran proves de salut als gossos dels quals tenen previst criar per minimitzar el risc de transmetre aquests problemes. Mirem les races progenitores del carlin retro, per veure a quins problemes de salut pot ser propens.

  Salut del carlin

  El principal problema de salut que pateixen els carlins es deu a la seva estructura facial. Aquesta raça és braquicèfala. Per això pateixen:

  • Sobreescalfament
  • Respiracióproblemes
  • Problemes de la pell
  • Orbites poc profundes i ulls que sobresurten
  • Úlceres i infeccions
  • Problemes dentals

  Els carlins també pateixen de problemes de salut associats a les seves cues de cargol. Però, hi ha problemes de salut addicionals no relacionats amb la seva forma corporal. Com ara displàsia de maluc i colze, alopècia, estenosi aòrtica i molt més. Malauradament, la cria selectiva durant el segle passat significa que els carlins no són una raça sana.

  Els Jack Russell Terriers

  Els Jack Russell també pateixen alguns problemes de salut. Tanmateix, no són propensos a problemes causats per la forma del seu cos. De fet, són coneguts per ser una raça relativament sana, amb una vida útil mitjana que oscil·la entre els 13 i els 16 anys! Alguns problemes de salut que hauríeu de tenir en compte inclouen:

  • Problemes dentals
  • Al·lèrgies
  • Tumors de mastòcits
  • Luxació de la lent
  • Luxació rotuliana
  • Problemes hepàtics
  • Pedres al ronyó
  • Displàsia de maluc i colze
  • Epilèpsia

  Salut del carlin retro

  Desafortunadament, les races mixtes poden ser propenses a qualsevol dels problemes que tenen els seus pares. Els criadors han intentat crear una versió més saludable de la raça Pug creuant-la amb el Jack Russell Terrier. Però això segueix sent un moviment controvertit per a moltes persones.

  No pots garantir els trets que tindrà una raça mestissa. Per tant, un carlin retro podria tenir la mateixa cara plana que un carlin normal,i pateixen tots els mateixos problemes de salut. Algunes persones argumenten que també és injust barrejar una raça sana com el Jack Russell amb una raça tan poc saludable. Si obteniu aquest híbrid, haureu de cobrir les seves necessitats específiques de salut. Aneu a revisions periòdiques amb el vostre veterinari.

  Els carlins retro són bons animals de companyia?

  El carlin retro necessitarà una família que pugui passar molt de temps amb ell i cuidant-lo. . Sobretot si hereta la cara plana del seu pare Pug. Però, tindrà una personalitat encantadora i es convertirà en un gos segur i feliç, sempre que es socialitzi des de petit. Les necessitats d'exercici i els requisits de preparació d'aquest híbrid variaran en funció dels trets que hereta.