Busqueu la mercaderia d'un bufó de pell descarat anomenat gos esquimal americà de Pomerània, o Pomimo?

El Pomimo, de vegades també anomenat eskiranià o eskipom, és el que els criadors anomenen híbrid, un cadell que prové de dos pares de raça pura. Els pares del Pomimo són el pomeranian i l'esquimal americà.

Procedents de races populars com el pomeranian i l'esquimo americà, és possible que el Pomimo sigui tan estimat com els pares, però no tan bé- conegut. La mida petita i el pelatge gruixut i complet donen al Pomimo un aspecte semblant als dos pares però únic al mateix temps.

Quina altra informació important necessites sobre el petit Pomimo?

El Pomimo és una raça de primera generació

Les races de primera generació com el Pomimo porten amb elles controvèrsia, gran part injustificada. Carol Beuchat, Ph.D. explica que hi ha moltes idees errònies sobre els híbrids, però és fonamental entendre què és cert i què és fals abans de decidir-se per un gos de raça mixta.

És important tenir en compte que les races de primera generació provenen de dos de raça pura i això és una mica impredictible. El cadell heretarà certs trets de cada progenitor però és impossible saber quins són.

Les espècies de raça pura sovint es creuen per evitar canviar el codi genètic i això comporta problemes de salut, alguns d'ells força greus, com arahidrocefàlia.

El mestissatge és un procés que pot provocar mutacions genètiques i malalties hereditàries. És possible que el cadell de dues races també pugui heretar aquestes malalties. No hi ha manera de saber què passarà quan es tracta de races de disseny.

Un criador responsable buscarà condicions de salut que puguin afectar el cadell abans de la cria, però això no és una prova total. El progenitor també podria transmetre un gen recessiu, de manera que el criador podria no ser conscient d'un problema potencial.

Una mica d'història sobre el Pomimo

No està clar quan va colpejar per primera vegada el petit Pomimo. mercat, però les races de disseny han estat en circulació durant dècades. Els pares del Pomimo, però, tenen una història rica. El gos de joguina Pomeranians és un dels favorits de les famílies reials i sovint va ser un company de la reina Victòria.

L'esquimal nord-americà va començar, per estrany, a Alemanya. Inicialment anomenat Spitz alemany, va ser rebatejat com a esquimal americà per contrarestar el sentiment antialemany del món de l'època. És possible, però, que aquesta raça de gossos es remuntés fins a l'edat de pedra. S'han trobat restes similars que daten d'aquella època en diversos països.

Com és The American Eskimo Pomeranian Mix?

En primer lloc, poden ser molt petites. La petita estatura és una característica distintiva de la Pomerania, que fa una mitjana d'entre 6 i 7 polzades d'alçada. AllàNo obstant això, hi ha més varietat de mides en el gos esquimal americà, de manera que no hi ha garanties de quina mida creixeran els cadells de Pomimo.

Els gossos esquimals americans es classifiquen en una de les tres categories de mida:

 • Joguina entre 9 i 12 polzades
 • Miniatura entre 12 i 15 polzades
 • Estàndard entre 15 i 19 polzades

De mitjana, un Pomimo pot ser més gran que un Pomeranian però més petit que un esquimal americà. El seu pes pot oscil·lar entre 10 i 17 lliures, depenent de la mida del progenitor, però és difícil saber-ho amb certesa.

Tant l'esquimal de Pomerania com l'americà entren dins de la categoria de gossos Spitz, coneguts pel seu Pell llarg i gruixut, de vegades blanc sòlid, orelles punxegudes i morrió. Tanmateix, no hi ha cap garantia que un cadell de Pomimo sigui blanc sòlid. Venen en una varietat de colors com ara:

 • Taronja
 • Vermell
 • Crema
 • Blanc
 • Negre
 • Brown
 • Sable
 • Tan

Alguns són una combinació de colors. No hi ha manera de saber de quin color serà un cadell i, sovint, hi ha colors barrejats dins d'una camada.

La longitud del pelatge pot variar de mitjana a densa. Amb el cabell llis i gruixut com a característica principal, podeu esperar que aquests cadells perdin molt.

Pomimos: intel·ligents i lleials

Com que el cadell hereta les característiques dels dos pares, els temperaments poden variar. Es diu que tant l'esquimal de Pomerania com l'americà són gossos intel·ligents amb disposicions alegres.Els pomeranians són coneguts per ser protectors de la seva família humana, mentre que els esquimals americans són més socials.

Els pomimos també solen tenir cura de les seves famílies, de manera que poden ser territorials amb persones i gossos que no coneixen. Probablement podeu esperar que bordin als desconeguts.

Com que els dos pares poden ser actius i excitables, la seva descendència pot tenir aquestes mateixes característiques. Poden ser gossos feliços que s'orienten bé a les famílies i als nens, i són lleials igual que els seus pares.

Aquest alt nivell d'intel·ligència pot fer que el Pomimo sigui una mica tossut a l'hora d'entrenar. Necessitaràs moltes eines de reforç positius, com ara llaminadures.

Sortir amb el teu petit Pomimo

L'exercici és fonamental amb aquests petits amics peluts. Poden ser paquets d'energia i poden necessitar una manera d'alliberar-la. Pots trobar que sense una activitat planificada amb un amic humà, buscaran altres maneres de jugar com mastegar i cavar.

En general els agrada passejar pel barri i poden preferir un jardí tancat que els permeti córrer. , o excursions regulars al parc local de gossos. Comenceu a socialitzar amb altres gossos d'hora i doneu-li uns minuts al vostre Pomimo perquè s'aclimate abans de deixar-lo anar de la corretja quan esteu al parc.

Vineu amb el Pomimo petit quan envolteu gossos més grans a casa o quan feu amics al parc. parc. Encara que la majoria són amables, la mida petitapot posar-los en risc de lesions.

Tingueu en compte el gruix dels seus abrics quan els porteu fora. No els anirà bé en temps calorós. Ofereix-li molta aigua al teu gos i fes breus pauses a les zones fresques.

Problemes de salut del pomimo

Els pomimos solen ser força saludables, tot i que no hi ha cap garantia. Poden heretar problemes mèdics associats als seus pares de raça pura.

Les malalties hereditàries són una preocupació, especialment entre els pomeranis. Una anàlisi d'aquesta raça mostra una manca de diversitat genètica perquè hi ha una mida de població tan petita.

El problema més comú que un progenitor de Pomerània pot transmetre a un cadell és una afecció articular anomenada ròtules luxants. En poques paraules, la ròtula pot lliscar-se fora de lloc fent que el gos sigui difícil caminar. És una afecció que pot resultar paralitzant.

El Pomimo també pot desenvolupar entropió, un problema ocular caracteritzat perquè les parpelles inferiors es pleguen cap a dins.

Altres problemes mèdics associats amb el Pomimo inclouen:

 • Displàsia retiniana
 • Displàsia de maluc
 • Criptorquidisme mono o bilateral
 • Malaltia d'Addison
 • Malaltia de Perthes de Legg-Calve
 • Cataractes
 • Epilèpsia
 • Atròfia progressiva de la retina

Aquests gossos també poden patir al·lèrgies ocasionals.

Tant els esquimals americans com els pomerans són coneguts per els seus problemes dentals. Les seves boques de vegades són massa petites per a les seves dents, cosa que condueix a les dentscàries i malaltia de les genives.

Pomimo Health and That Thick Fur

El gruixut pelatge del Pomimo és una altra àrea potencialment problemàtica. El creixement excessiu al voltant de les orelles, per exemple, pot provocar infeccions cròniques de l'oïda. Si veus que el teu gos es rasca o es bateja a les orelles, és possible que la culpa sigui d'una infecció.

El veterinari pot aconsellar un programa de neteja regular per a les orelles i, possiblement, suggerir que talli el cabell al seu voltant per a una millor higiene.

Els pomimos poden heretar una malaltia comuna de la pell de Pomerània que és una barreja d'alopècia, pèrdua de cabell i excés de pigmentació. De vegades es coneix com a malaltia de la pell negra.

La pell gruixuda també pot provocar altres irritacions a la pell. Pregunteu al veterinari o al criador quins tipus de xampú és millor per al vostre Pomimo per evitar erupcions i inflamacions.

Pomimo Health and That Tiny Size

Els gossos de joguina són en risc de patir certs problemes de salut relacionats directament amb la seva mida. A mesura que un gos Pomimo envelleix, la possibilitat de col·lapse traqueal augmenta, per exemple. Un so de bocina és un senyal d'advertència d'un col·lapse de la tràquea.

La seva petita alçada també els posa en perill per caigudes i altres tipus d'accidents. Ajuda'ls a navegar per les escales i evita que s'arrosseguen en espais petits.

Com trobar cadells Pomimo

El lloc més lògic i segur per buscar cadells Pomimo és amb un criador de bona reputació. Abans d'acceptar agafar un cadell, assegureu-vos que els'hagi completat la detecció de salut adequada.

Quan considereu aconseguir un cadell de Pomimo, és fonamental que tingueu en compte la salut dels dos pares. Els pares han de ser revisats per detectar malalties associades a la seva raça abans d'aparellar-se. Els pomeranians poden tenir problemes neurològics congènits que poden conduir a qualsevol cosa, des de la ceguesa fins a convulsions o problemes de conducta.

Demaneu reunir-se amb els dos pares si és possible i veure els registres de salut disponibles per a ells. També voldreu veure els registres de salut del cadell. El vostre cadell de Pomimo hauria de tenir els registres de vacunacions disponibles i estar lliure de problemes mèdics com ara cucs.

Preneu-vos el temps per fer moltes preguntes quan compreu criadors i feu la vostra recerca abans d'escollir-ne un. Un bon criador estarà encantat de proporcionar-vos qualsevol informació que necessiteu per prendre una decisió informada abans de comprar un cadell de Pomerània esquimal americà.

Referències i lectura addicional

 • Beuchat, Carol. Salut dels gossos de raça pura vs mestissa; Les dades reals. 2015
 • Pomerania. American Kennel Club
 • Leroy G. Genetic Diversity, inbreeding and Breeding Practices in Dogs: Results From Pedigree Analyses. The Veterinary Journal, 2011
 • Toy American Eskimo Dog. Canadian Kennel Club
 • Gos esquimal americà. American Kennel Club
 • Anàlisi de la població de la raça pomerània. El Kennel Club. Setembre 2015