Per què els gossos sumen mentre dormen? La mamar o alletar és un comportament natural entre els cadells i les seves mares, però pot preocupar els propietaris quan veuen els seus gossos grans mamar mentre dormen. Alguns gossos succionaran amb soroll l'aire prim, d'altres mastegaran o succionaran una manta, les seves joguines o fins i tot ells mateixos. Si us heu de preocupar per aquest comportament depèn de per què passa. Podria ser per reconfortar-se, fruit d'una compulsió o malaltia, perquè estan somiant, o fins i tot relacionat amb un problema de salut estructural.

  Els cadells alleten mentre dormen?

  La majoria de les persones que noten que el seu gos mata mentre dorm descobreix el comportament quan el seu cadell és nou a casa seva. I, tot i que pot passar amb gossos grans, es veu més sovint en cadells més joves. Fins i tot aquells que encara no han deixat la seva mare!

  Estudis i investigadors que estudien els comportaments de son dels gossos han descobert que els gossos somien, igual que nosaltres. De fet, és probable que somien amb les seves activitats diàries! És per això que podem veure comportaments com les contraccions, o fins i tot els lladrucs, en gossos adormits.

  Per tant, té sentit que un cadell pugui somiar amb alletar. Sobretot mentre és una gran part de les seves hores de vigília.

  El meu gos està somiant amb infermeria?

  Sabem que els gossos poden somiar amb coses que els passen durant el dia, de manera que els cadells poden somiar mamar durant el son mentre somien amb la infermeria.Però vol dir això que els gossos grans somien amb alletar quan succionen mentre dormen?

  Ens és impossible saber exactament amb què somien els gossos. Però, aquesta pregunta també es relacionarà amb la memòria.

  Per a que els gossos somiin amb la infermeria, segurament han de recordar la infermeria quan eren més petits. La memòria en els gossos és un tema complex. La investigació al respecte té resultats diferents. Podeu fer una ullada a les diferents troballes en aquesta guia completa. I cal fer més recerca. Però, si els gossos recorden tant enrere, és completament possible que somiin amb la infermeria.

  Alternativament, pot ser que només somiin amb menjar o beure, cosa que podria semblar com si estiguessin matant.

  El meu gos se sent ansiós

  Els comportaments de succió no nutritius es consideren, segons algunes investigacions, com un comportament de confort relacionat amb l'ansietat. No obstant això, això és en el context de la succió d'una manta, o la succió de flanc, que tractarem amb detall en un moment.

  Per tant, potser el vostre gos està matant mentre dorm perquè se sent ansiós. Si observeu algun altre símptoma d'ansietat al vostre gos, hauríeu de tenir en compte aquesta causa. És possible que vulgueu parlar amb el vostre veterinari sobre com ajudar a reduir l'ansietat del vostre gos.

  Per què el meu gos mastega la seva manta per dormir?

  Alguns gossos semblen succionar l'aire prim, o els seus pròpia llengua. Però, altres succionaran la seva manta, joguines ollit. Els motius d'això poden ser els mateixos que qualsevol dels motius anteriors. Tanmateix, també es pot deure a un trastorn conegut com a pica.

  Els gossos que tenen pica mengen compulsivament articles no alimentaris. Pot ser molt perillós, implicant bloquejos interns, asfixia i molt més. Sobretot si les parts de la manta, la roba de llit o les joguines es masteguen completament. Les peces més petites són molt més fàcils per als gossos d'empassar accidentalment.

  Si el vostre gos està mastegant o xuclant la seva manta, joguines o roba de llit quan dorm o intenta dormir, heu de parlar amb el vostre veterinari. Els comportaments compulsius com el pica poden ser perillosos per al vostre gos. Evitar l'accés als objectes que s'estan mastegant o ordres d'entrenament com ara "deixa'l caure" són mètodes habituals que el teu veterinari pot suggerir per tractar-lo.

  Per què el meu gos es mata per dormir?

  També ja que succionen objectes com mantes i roba de llit, alguns gossos succionaran la seva pròpia pell i pelatge mentre s'adormen. Aquest comportament es coneix com a succió de flancs, i s'ha observat amb freqüència a la raça Doberman Pinscher. Algunes investigacions han tornat a relacionar la succió de flancs amb la pica.

  La succió de flancs pot causar lesions, pèrdua de cabell i molt més. També pot ser un signe d'ansietat subjacent al vostre gos. Per tant, fins i tot si no hi ha danys físics a la zona on el vostre gos succiona, hauríeu de parlar amb el vostre veterinari sobre la causa potencial.

  Els gossos succionen mentre dormen.Perquè estan malament?

  De vegades els símptomes de la malaltia es poden confondre amb la mamanta durant el son del vostre gos. Per exemple, la deglució repetida i excessiva és un símptoma comú d'amigdalitis en gossos.

  Això es pot confondre fàcilment amb comportaments de succió si el vostre gos ho fa mentre dorm. Però, en realitat, és un comportament una mica diferent.

  Sovint, si el teu gos està malament i la inflamació o la malaltia està causant el comportament de "maletament" mentre dorm, també ho notaràs mentre està despert. Els gossos que semblen mamar mentre dormen i desperts s'han de portar al veterinari.

  Per què els gossos de cara plana alleten mentre dormen?

  Races de gossos de cara plana o braquicèfals, com el carlin. i el bulldog francès tenen més probabilitats de mamar mentre dormen. Els ossos facials escurçats d'aquestes races afecten molt, inclosa la seva respiració.

  Els gossos de cara plana són coneguts per ser sorollosos, quan estan desperts i adormits. Els bufets, els gorgoteigs i els sorolls roncs són habituals mentre respiren, cosa que molts propietaris veuen tristament "normals".

  Aquests gossos també tenen orificis nasals molt estrets, com a conseqüència de la seva cara escurçada. Seria fàcil confondre aquests sorolls com a mamar. Sobretot si el vostre gos dorm amb la boca oberta per augmentar el flux d'aire.

  Es pot solucionar aquest problema?

  Lamentablement, els problemes associats a la braquicefàlia i la síndrome de les vies respiratòries braquicefàliques es deuen a la conformació facial delgossos, i no tenen tractament permanent.

  La cirurgia és una opció per a alguns casos extrems. Però pot ser que no millori la respiració del gos a la llarga ni la seva qualitat de vida.

  Si voleu llegir més sobre com es van criar aquests problemes en aquestes races i què signifiquen per als nostres gossos. ' salut, feu una ullada a aquesta guia completa.