Els gossos de pastor alemany platejat tenen un pelatge que canvia el negre i el bronzejat clàssic per incloure una brillantor platejada especial. No trobareu un cadell de pastor alemany totalment platejat, però pot tenir un gran nombre de pèls brillants a la cara, el cos i les cames. A primera vista poden semblar un gos gran que es torna gris, però aquest gen recessiu s'expressa des del naixement i no és el resultat de l'envelliment.

  En general es prefereixen els colors forts i rics. en aquest gos de cria de treball. Pot ser per això que els gossos gris platejat són menys comuns. Els colors rentats, inclosos els blaus i els fetges, es consideren una falta greu. El color de la bata blanca no és desitjable dins de la descripció oficial, i fins i tot condueix a la desqualificació del ring.

  D'on venen?

  El pastor alemany negre i platejat és essencialment el mateix que qualsevol altre color del gos pastor alemany. No té una història diferent a la resta de la raça.

  La història del gos pastor alemany, per descomptat, es remunta a Alemanya. L'oficial de cavalleria Max von Stephanitz va decidir que volia criar el gos pastor ideal. Von Stephanitz va passar 35 anys dedicant la seva vida a millorar la raça.

  El gos pastor alemany, també conegut sovint com a GSD, ha demostrat la seva versatilitat com a raça. Ampliant-se des de les seves arrels pastorals fins a mostrar la seva utilitat com a gos de servei i a la policia iunitats canines militars a tot el món.

  És probable que els pastors alemanys platejats hagin aparegut durant generacions entre aquesta raça de pedigrí, però poden saltar-se unes quantes generacions ja que el gen que produeix el color és recessiu i, per tant, pot romandre ocult en els gossos. que no en tenen dues còpies.

  La genètica del pastor alemany de plata

  La genètica del color del pelatge és complexa, amb els gens exactes responsables de la coloració de la plata encara per identificar-se completament.

  Dins de la raça del pastor alemany. , el gen de la sable és dominant sobre tots els altres colors i patrons.

  El primer gos pastor alemany registrat era de color sable. Malgrat això, no es veu tan sovint com el negre i el bronzejat preferit per molts criadors.

  Els gossos negres i marrons no tindran el gen sable, per això si es crien dos gossos negres i marrons junts, cap. dels cadells seran sable.

  És probable que la plata sigui un gen recessiu, motiu pel qual no es veu tan sovint com alguns dels altres colors.

  Hi ha més variació de color en el treball. gossos, en comparació amb els gossos criats per a l'anell d'exhibició. Tot i que és possible que veieu un pastor de sable plata treballant, aquesta seria una combinació de colors molt inusual.

  Diferents colors

  Tingueu en compte també que el color final d'un cadell només serà clar una vegada la capa exterior s'ha desenvolupat completament. Això vol dir que un cadell de pelatge relativament fosc podria convertir-se en un negre madur iGos de pastor alemany de plata.

  És important destacar que sempre hauries de prioritzar el temperament i la salut d'un cadell que estàs pensant en portar a casa, en lloc del color del seu pelatge.

  Aquesta cita. del fundador de la raça, Max von Stephanitz, és un excel·lent a tenir en compte:

  "Cap gos bo és un mal color."

  Aspecte de pastor alemany de plata

  El gos pastor platejat no és diferent d'un GSD de qualsevol altre color, la seva aparença estarà en línia amb l'estàndard de la raça.

  Són gossos grans, que pesen entre 50 i 90 lliures. i fa entre 22 i 26 polzades d'alçada. I tenir un cos musculós i fort, amb orelles punxegudes i un dens pelatge doble.

  Potser heu vist gossos progenitors anunciats com a pastors alemanys platejats negres, però què vol dir això en realitat? El selló fa referència a la peça de pell de color més fosc, que cobreix la majoria de l'esquena del gos.

  Qualsevol gos de pastor alemany amb coloració platejada és menys probable que tingui un patró de pastor alemany d'esquena platejada. És més probable que tinguin un pegat més fosc a l'esquena.

  Cuidar-se

  La doble capa del pastor alemany requereix raspallar-se cada pocs dies per eliminar els pèls solts. També cauran dues vegades l'any, deixant una quantitat important de pèl!

  Alguns pastors alemanys tenen un pelatge llarg, però com que aquest és un tret recessiu no és tan habitual.vist com el GSD recobert més curt. Això vol dir que és molt menys probable que vegis una combinació com un pastor alemany de pèl llarg platejat.

  Color vs temperament

  No hi ha cap vincle entre el gen de la pell platejada i el temperament típic. trets del gos.

  Els pastors alemanys tenen fama de ser ferotgement intel·ligents, intensament lleials i entusiasmats amb la feina o l'exercici. Aquesta és una raça valenta i valenta, a més de ser més allunyada que altres.

  Tots els pastors alemanys s'uniran ràpidament i fortament amb les seves famílies, però no espereu que vulguin fer-se amics amb tots ells. es coneixen.

  Són bons amb els nens que coneixen i sovint assumeixen un paper de guardià d'aquells de la seva pròpia família. Tanmateix, com a gossos lleials, generalment no els agrada que els deixin sols durant llargs períodes de temps.

  Ensinistrament i activitat

  Tots els pastors alemanys són gossos intel·ligents, independentment dels patrons del seu pelatge. Les classes d'ensinistrament de cadells són una excel·lent manera d'iniciar l'educació del vostre pastor alemany, així com de començar a socialitzar-los amb altres persones i gossos.

  El seu alt nivell d'intel·ligència fa que siguin una alegria entrenar-los i gaudir-ne de manera positiva. mètodes d'entrenament basats en recompenses.

  Són gossos actius i requereixen exercici diari regular. Aquells que no fan prou exercici poden començar a mostrar comportaments no desitjats i destructius com a reflexfrustració i avorriment.

  L'estimulació mental és tan important com l'exercici físic per als pastors alemanys. Assegureu-vos de desafiar els vostres amb activitats com l'agilitat o els trucs d'aprenentatge, com una manera d'estimular la ment i el cos.

  La salut del pastor alemany de plata

  A diferència d'altres races, el color del pelatge d'un gos pastor alemany no té cap relació amb la seva salut.

  Desafortunadament, tots els pastors alemanys poden ser propensos a una sèrie de condicions de salut.

  És important familiaritzar-se amb aquestes i per assegurar-vos que parleu amb qualsevol criador sobre les proves de salut i els seus resultats.

  La displàsia de maluc i la displàsia de colze són comunes a la raça. Els gossos pares haurien d'haver rebut una puntuació per als malucs i els colzes.

  En seleccionar gossos pares amb puntuacions altes, podeu reduir les possibilitats que el vostre cadell desenvolupi aquestes condicions.

  GSDs. també són propensos a patir osteocondritis dissecans (TOC). Aquest és el resultat d'un creixement anormal del cartílag.

  Altres condicions de salut que poden afectar aquesta raça inclouen:

  • Mielopatia degenerativa
  • Hemofília
  • Exocrina insuficiència pancreàtica
  • Malaltia de Von Willebrands
  • Inflor

  Problemes d'esquena

  Un altre problema que afecta molts pastors alemanys són els problemes d'esquena.

  La forma moderna de la GSD ha canviat força dràsticament des que la raça va ser inicialmentintroduït.

  La conformació dels gossos d'exposició ara afavoreix una esquena inclinada, amb angles extrems que es mostren a les potes posteriors.

  Els trastorns relacionats amb la conformació poden tenir un impacte negatiu en el benestar dels gossos.

  Sens dubte, això és una cosa que cal tenir en compte a l'hora de veure els gossos pares de qualsevol cadell que us interessa.

  Fins i tot si us agrada el color característic del pastor alemany negre platejat, us recomanem que seleccioneu un gos segons el seu conjunt. salut i temperament, més que pel seu color només.