El gos lleopard Catahoula és una raça de treball lleial i independent, els orígens de la qual es troben als pantans i boscos de Louisiana. Criats per caçar i per pasturar bestiar i altres bestiar, tenen un pelatge curt, orelles netes i ulls brillants i intel·ligents.

Les marques i el color inusuals del gos lleopard distingeixen aquesta raça rara i versàtil. I el seu paper de protector devot i vigilant, els ha valgut molts seguidors. Veurem les característiques i trets del Catahoula, la seva idoneïtat com a mascotes de família i com a gossos de companyia. Parlarem de la mudança i la neteja, l'exercici i la salut. També compartirem informació sobre com trobar i criar un cadell Catahoula i t'ajudarem a decidir si aquesta és la raça per a tu!

Contingut

  Més adequat per als propietaris amb més experiència. Amb un jardí de bona mida i temps per entrenar i fer exercici, els Catahoulas són un gos poderós, mitjà a gran, que arriba fins a 24 polzades d'alçada i 90 lliures de pes.

  El gos lleopard Catahoula de Louisiana encara no està reconegut oficialment per l'AKC, però forma part del seu servei d'existències de la Fundació. Per a la majoria dels criadors, una aparença específica és menys important que una forta empenta i capacitat de treball. Per tant, els gossos lleopard de Catahoula poden semblar força variats. També poden ser força vocals. Al vídeo de dalt veureu un cadell Catahoula que s'anima a bordar!

  Gos lleopard de Louisiana Catahoulaaddició. Què en penseu del gos lleopard Catahoula?

  Referències i recursos

  • Soca, G. 'Deafness Prevalence and Pigmentation and Gender Associations in Dog Breeds at Risk', The Veterinary Journal (2004)
  • Stain, G. 'Deafness and the Merle Gene', Louisiana State University
  • Fielding, W. (et al), 'Using DNA to Locate the Ancestry of Today's Island Dogs of the Caribbean: the Case of the Bahamian Potcake', International Journal of Bahamian Studies (2015)
  • Howell, T. (et al), 'Puppy Parties and Beyond: The Role of Early Age Socialization Practices on Adult Dog Behavior', Veterinary Medicine: Research and Reports (2015)
  • Bellumori, T. (et al), 'Prevalence of Inherited Disorders Among Mixed Breed and Purebred Dogs: 27.254 Cases (1995 – 2010)', Journal de la American Veterinary Medical Association (2013)
  • Schmutz, S. & Berryere, T. 'Genes Affecting Coat Color and Pattern in Domestic Dogs: A Review', Animal Genetics (2007)
  • Vredegoor, D. (et al) 'Can F 1 Levels in Hair and Homes of Different Dog Races: manca d'evidència per descriure qualsevol raça de gos com a hipoalergènica', Journal of Allergy and Clinical Immunology (2012)
  Preguntes freqüents

   Història i propòsit original

   Què és un gos lleopard Catahoula? Bé, per saber-ho hem de fer una ullada a d'on prové la raça. Aquesta raça va començar a Louisiana, on es criaven gossos autòctons amb races portades als EUA per exploradors europeus. Algunes de les races implicades en la creació de la Catahoula inclouen:

   • Bloodhounds
   • Mastins
   • Greyhounds
   • Hound dogs

   Els colons originals van utilitzar el gos lleopard Catahoula per pasturar, atrapar i gestionar porcs i vaques salvatges. Des de llavors, han gaudit d'una gran varietat de papers. Això inclou treballar com a gossos de cria, gossos de llorer, gossos d'arbre, gossos de vigilància, gossos de guàrdia i mascotes familiars per a llars energètiques.

   Aspecte del gos lleopard de Catahoula

   Els catahoulas són gossos mitjans i grans que tindran un aspecte ben musculat.

   Tendeixen a créixer entre 22 i 24 polzades d'alçada a l'espatlla, però poden pesar entre 50 i 95 lliures quan són adults.

   Com moltes altres races. , les femelles solen ser més petites que els mascles.

   Tenen pelatges curts i densos que tenen una gran varietat de colors i estampats. Això inclou:

   • Negre
   • Blau
   • Blau merle
   • Brindle
   • Xocolata
   • Vermell
   • Red merle
   • White merle
   • groc
   • groc merle

   Catahoules també pot tenir una sèrie de diferents colors dels ulls. Poden tenir marques bronzejades o marques blanques.

   L'aspecte sol ser menysimportants per als criadors que els trets que fan que els gossos lleopard de Catahoula siguin uns grans gossos de treball.

   Tenerament del gos lleopard de Catahoula

   Se sap que els catahoules són enèrgics, alerta i intel·ligents.

   Són una raça versàtil que pot adaptar-se a gairebé qualsevol funció laboral, des de la vigilància i la protecció fins a la pastura.

   Aquests gossos formen vincles forts amb la seva família immediata. Seran amoroses i afectuoses amb els que estan més propers, però poden ser distants amb els desconeguts.

   És important socialitzar bé el teu Catahoula des de molt petit. Sense una socialització adequada, aquesta raça pot ser territorial, sobreprotectora i agressiva, especialment cap als estranys.

   Els gossos lleopard de Catahoula també poden mostrar una veta independent. Això pot ser fantàstic en gossos de treball que necessiten utilitzar la seva pròpia iniciativa.

   Però, pot ser frustrant per als propietaris que intenten entrenar els seus gossos. Fem una ullada més de prop a l'entrenament.

   Ensinistrament de gossos Catahoula Leopard

   L'entrenament ha de començar des de ben petit. Els catahoulas són gossos intel·ligents que formen vincles forts amb els seus amos, de manera que sovint estaran ansiosos d'aprendre amb tu.

   Els mètodes de reforç positius són una bona manera de consolidar aquest vincle fort.

   Evita utilitzar-los. tècniques de càstig, ja que s'ha demostrat que són contraproduents i perjudiquen el vincle entre tu i el teu gos, de manera que estan menys motivats per cooperar.amb tu.

   Els gossos lleopard de Catahoula són generalment més feliços quan tenen una feina per fer.

   L'entrenament és una manera fantàstica de mantenir la ment i el cos del teu Catahoula ocupats. Però, manteniu les sessions breus i interessants per captar la seva atenció.

   L'ideal és que encaixeu en moltes sessions d'entrenament curtes cada dia.

   Necessitat d'exercici del gos Catahoula Leopard

   Això La raça està plena d'energia, la qual cosa és un factor important en el seu èxit com a gos de treball.

   La majoria de Catahoulas estaran encantats de passar-se tot el dia corrent a l'aire lliure amb tu o fent diverses tasques de treball.

   Si un gos lleopard Catahoula no fa prou exercici, pot sentir-se frustrat, estressat o fins i tot deprimit.

   La manca d'exercici suficient també pot provocar comportaments no desitjats i destructius com mastegar, cavar, lladrucs, i molt més.

   L'entrenament oferirà una mica d'exercici, però els catahoulas també necessiten temps per estirar les cames i córrer a l'exterior. Necessitaran més que una passejada matinal.

   En última instància, aquest gos només s'adaptarà a famílies molt actives o estils de vida de gossos de treball. No seran feliços en apartaments o cases de ciutat on no tenen l'oportunitat de fer exercici cada dia.

   Catahoula Leopard Dog Health

   Perquè els criadors sovint prioritzen el temperament i la capacitat de treball per sobre de l'aparença quan es cria Catahoulas, aquest és un gos bastant sa.

   No obstant això, hi ha alguns problemes queEls criadors i els propietaris potencials haurien de ser conscients.

   Alguns problemes comuns que poden afectar gossos de mida mitjana o gran com el gos lleopard Catahoula inclouen:

   • Displàsia de maluc
   • Displàsia del colze
   • Cardiomiopatia dilatada
   • Cataractes
   • Hipotiroïdisme
   • Inflor

   Els patrons de pell blanca i merle s'han relacionat amb riscos més elevats de sordesa i problemes d'audició en diverses races de gossos, inclòs el gos lleopard Catahoula.

   Per tant, els criadors responsables evitaran la cria de gossos sords o la cria de dos merle Catahoulas junts.

   Catahoula. Cura de gossos lleopard

   A més de fer la quantitat adequada d'exercici i assistir a les cites veterinàries periòdiques, hauríeu d'alimentar un Catahoula amb menjar per a gossos d'alta qualitat dissenyat per mantenir races d'alta energia.

   Com tots. cadells, Catahoula necessita molt de temps i atenció durant els primers mesos, i especialment durant les primeres setmanes, quan l'entrenament i la socialització de l'orinal us ocuparan força temps.

   Els cadells de Catahoula necessiten 4 àpats per any. dia a partir de les 8-12 setmanes d'edat, 3 àpats al dia dels 3 als 6 mesos d'edat i després alimentant-se dues vegades al dia. Per tant, si treballeu a temps complet, haureu de demanar ajuda durant el primer mes o més.

   Catahoula Leopard Dog Grooming And Shedding

   Les catahoules tenen pelatges densos que cauen moderadament durant tot l'any. En general, els propietaris han de raspallar-los un cop per setmana per continuarla part superior de la pel·lícula.

   Però, aquesta freqüència pot augmentar en mesos més calorosos.

   Les sessions de bany complet i perruqueria també poden ser més freqüents per als catahoules que treballen que passen molt de temps corrent a la brutícia. ambients polsosos o fangosos.

   Durant les sessions de neteja, revisa les ungles, les orelles i les dents del teu Catahoula. I, comproveu que no hagin agafat cap paràsit com paparres o puces mentre treballaven a l'exterior.

   Els gossos lleopard Catahoula són hipoalergènics?

   Els al·lèrgens dels gossos estan presents a la saliva i l'orina de tots els gossos. Aquests al·lèrgens poden desencadenar reaccions en persones sensibles a ells. I s'estenen per les cases sobre la caspa o les cèl·lules de la pell, i el pèl que cau d'un gos diàriament.

   És possible que les races de gossos que no perdin tanta quantitat de caspa recobertes de saliva al voltant de casa teva. El gos Catahoula perd moderadament durant tot l'any. Per tant, és probable que no s'adaptin a les cases on algú pateix una al·lèrgia greu.

   Amb un bon pla de neteja i neteja, alguns al·lèrgics lleus poden viure amb un gos lleopard Catahoula, però un La raça de baixa vessament probablement seria una millor opció per a ells. Els caniches i moltes de les mescles de caniches entren en aquesta categoria.

   Dats curiosos sobre els gossos lleopard de Catahoula

   Tot i que aquesta raça té una rica història, encara no estan reconegudes oficialment per l'AKC. En canvi, formen part de la seva FundacióServei d'estoc.

   Per tant, els gossos poden competir en esdeveniments acompanyants de l'AKC, però no poden rebre el registre de l'AKC.

   Amb el temps, el gos Catahoula Leopard ha tingut molts noms. Aquests són alguns dels quals potser haureu sentit a parlar:

   • Catahoula Cur
   • Catahoula Hog Dog
   • Louisiana Catahoula Leopard Dog
   • Catahoula Hound

   Des de 1979, el Catahoula ha estat el gos oficial de l'estat de Louisiana.

   Els gossos de lleopard Catahoula són bons gossos de família?

   Els gossos de lleopard de Catahoula poden ser grans gossos de família a la casa adequada. Però, són gossos d'energia molt alta que necessiten molt exercici i entrenament cada dia.

   Aquesta raça s'adaptarà millor a famílies actives o a persones que tinguin intenció d'utilitzar-los com a gos de treball.

   Els propietaris han d'estar preparats per socialitzar i entrenar els seus Catahoula des de molt joves per minimitzar el risc d'agressivitat induïda per la por.

   Com a raça gran i forta, els gossos lleopard Catahoula poden causar molts danys. si no estan entrenats i socialitzats adequadament.

   Si no reben prou exercici, poden mostrar comportaments destructius. Per tant, aquesta raça no és ideal per viure en un apartament o a la ciutat.

   En general, són els més feliços amb una feina per fer i amb un munt d'espai segur per explorar i córrer.

   Sigues-ho. Coneixeu els possibles instints de caça i ramaderia si teniu nens petits o altres mascotes petites a casa, com ara gats.

   Trobar un gos lleopard CatahoulaPuppy

   El gos lleopard de Catahoula no està reconegut oficialment per l'AKC, de manera que competiràs amb menys compradors potencials que vulguin ensenyar un gos.

   La majoria dels compradors de cadells de Catahoula busquen un gos de treball , en lloc d'una raça d'exposició o una mascota familiar.

   I, de la mateixa manera, molts criadors criaran Catahoulas amb la intenció de crear un bon gos de treball.

   Assegureu-vos de triar només criadors de bona reputació que els gossos pares de proves de salut, especialment per reduir el risc de sordesa hereditària.

   Els millors criadors estaran encantats de mostrar-vos proves de proves de salut, així com on es mantenen la mare i els cadells i com estan. tractats.

   Els criadors de bona reputació us faran tantes preguntes com els feu, per assegurar-vos que els seus cadells van a bones llars.

   Quant costen els gossos lleopard Catahoula?

   Els cadells de gos lleopard de Catahoula solen costar entre 300 dòlars i 1.500 £.

   Els cadells amb color merle solen costar més que els que tenen pelatge d'un sol color.

   I, per descomptat, El cost pot variar segons la vostra ubicació, el llinatge d'un gos i la demanda de cadells.

   Assegureu-vos d'evitar les granges de cadells quan cerqueu un cadell de Catahoula. Trieu només criadors de bona reputació.

   Catahoula Leopard Dog Rescue

   Una altra opció, si no us importa quina edat té el vostre gos, és rescatar un gos Catahoula Leopard.

   Per descomptat, tens menys control sobre els primers anysde la vida del vostre gos i, potencialment, sense accés a la història del vostre gos.

   Això pot significar que alguns Catahoulas de rescat tindran problemes de comportament. Però, si tens temps per treballar amb un gos, el rescat pot ser molt gratificant.

   I, per a moltes persones, és una millor opció, ja que poden evitar la cansada etapa del cadell!

   A continuació es mostren alguns enllaços del centre de rescat per començar a cercar:

   • EUA: Janeen's Catahoula Leopard Dog Rescue, Blackjack Rescue, Houlas & Heelers
   • Canadà: Janeen's Catahoula Leopard Dog Rescue

   Races similars

   Si esteu pensant en el gos Catahoula Leopard, també us poden agradar les races següents:

    Races de mescles de gossos Catahoula Leopard

    Els gossos de disseny que barregen dues races de raça pura són cada cop més populars.

    A continuació es mostren algunes guies de gossos de barreja de Catahoula que us pot agradar:

     Ens agradaria saber quin és el vostre favorit!

     Productes i accessoris per a gossos Catahoula Leopard

     Si us esteu preparant per porteu a casa un gos lleopard Catahoula, haureu d'assegurar-vos de tenir totes les coses necessàries per mantenir el vostre gos feliç i sa.

     Aquí teniu algunes guies que us ajudaran.

     • Llit per a gossos indestructible

     Tens un gos lleopard Catahoula?

     El gos lleopard Catahoula està creixent lentament en popularitat a mesura que la gent busca un gos lleial, enèrgic i intel·ligent.

     Per a la casa adequada, això pot ser brillant