Escollir entre un Shih Poo i un Maltipoo no ha de ser un dilema impossible. Aquest article coneix totes les similituds i diferències entre ells, perquè pugueu triar un cadell amb confiança!

Els Shih Poos són un encreuament entre un Shih Tzu i un caniche de joguina o miniatura. I els Maltipoos són una barreja de maltès i caniche de joguina o miniatura. Com que ambdues barreges combinen un progenitor Poodle amb una raça popular del grup de gossos de joguina, tenen molt en comú. Tanmateix, depenent de les vostres circumstàncies i del que cerqueu en un gos, és probable que un sigui una mica més adequat que l'altre.

Podeu utilitzar aquests enllaços per navegar fins a Maltipoo vs Shih. Poca les diferències que més us interessen, o desplaceu-vos cap avall per aprendre-les totes!

  Ambdues barreges tenen el potencial de ser grans gossos de companyia; comencem amb una visió general de per què poden fer-ho. la vostra llista de races de gossos.

  Shih Poo vs Maltipoo d'un cop d'ull

  Shih Poos i Maltipoos han guanyat popularitat gràcies a una explosió d'interès pels gossos de races mixtes en general. I en particular, ‘gossos de disseny’ amb pares de dos pedigrís diferents. Aquesta taula resumeix com es comparen entre si:

  Shih Poo Maltipoo
  Alçada 10 - 15 polzades 7 - 14 polzades
  Pes 4 - 16 lliures 4 - 15 lliures
  Popularcolors Negre, marró, marró i albercoc Crema o blanc
  Pabric Llarg, ondulat o arrissat i no vessament. Es pot doblegar. Mitjana a llarga amb una textura ondulada i esponjosa
  Temperament Intel·ligent, juganer, segur Jugar, encantador, afectuós
  Esperança de vida 10 - 15 anys 12 - 13 anys

  Creus que pots distingir un Shih Poo d'un Maltipoo a primera vista? Anem a esbrinar-ho!

  Aspecte de Shih Poo i Maltipoo

  Shih Poos i Maltipoos tenen una mida molt variable, per la qual cosa és impossible triar entre ells només per això. Fes una ullada a les mides de tots els pares possibles:

  • Caniche joguina: 4 – 6 lliures
  • Maltès: 6 – 7 lliures
  • Shih Tzu: 9 – 16 lliures
  • Caniche miniatura: 10 – 15 lliures

  Així que un Maltipoo d'un caniche de joguina serà molt petit, només de 4 a 7 lliures. I un Shih Poo d'un caniche miniatura tindrà el doble de mida: entre 9 i 16 lliures. Entremig, també podeu obtenir Maltipoos de caniches miniatura que superen els Shih Poos de Toy Poodles. Per tant, si la mida és important per a tu, l'important no és la barreja que tries, sinó la mida dels pares del teu cadell.

  Els dos gossos provenen de pares amb cares petites i rodones i ulls foscos i grans. Així que quan es tracta de simpàtica, l'anomenarem empat. Una de les coses més distintives de qualsevol barrejaÉs probable que sigui el seu pelatge, així que veurem com es comparen amb més detall a continuació.

  Shih Poo vs Maltipoo Coat

  Els caniches i els Shih Tzus vénen en un calidoscopi de colors atractius. . Però els criadors maltesos són puristes: només servirà el blanc, amb potser el més petit toc de llimona o bronzejat. Això no vol dir necessàriament que els Maltipoos tinguin menys colors que els Shih Poos, ja que els Maltipoos poden heretar el seu color del seu progenitor caniche.

  Els Shih Tzus i els maltesos tenen abrics llargs i rectes i que no s'enfonsen. Però només el Shih Tzu té un pelatge dens i doble, mentre que el pelatge maltès és clarament més fi i sedós. Shih Poos i Maltipoos tindran abrics que no vessen que requereixen un raspallat freqüent i viatges mensuals al perrucador. Però la textura exacta i la quantitat de rínxol del seu pelatge variarà d'un individu a un altre.

  Les mescles de caniches deuen gran part de la seva popularitat al potencial d'heretar el pelatge arrissat i de baix nivell d'un caniche. Els converteix en una opció popular per a les persones que es veuen desactivades per la perspectiva de tractar amb el pèl. I és possible que vegeu que l'abric tipus caniche també es descriu com a hipoalergènic. Tanmateix, la realitat és que tots els gossos produeixen al·lèrgens, perquè aquests es troben a la saliva (i en menor mesura a la suor i l'orina), no al cabell. Així que ni el Shih Poo ni el Maltipoo no són adequatspersones amb al·lèrgies.

  Shih Poo vs Maltipoo Temperament

  Sempre que s'aparellen gossos de dos pedigrís diferents, no hi ha manera de saber quina combinació de trets de personalitat heretaran els seus cadells de cada raça. Podrien agafar més d'un pare que de l'altre, o ser una combinació completa d'ambdós. Fins i tot hi ha molta variació entre els germans de la mateixa camada. A més, l'entorn i la quantitat de socialització que reben també afecten el temperament.

  En general, els Shih Poos solen ser cadells simpàtics i juganers als quals els agrada perseguir una pilota i jugar amb les seves joguines. Alguns poden ser una mica tímids amb els desconeguts, però els encantarà abraçar-se amb els seus amos. Els maltipoos també són gossos molt afectuosos, als quals els agrada estar actius. Poden tendir a mostrar un comportament destructiu si no reben prou exercici o atenció.

  Una qualitat menys que entranyable comparteixen aquestes dues creus és la tendència a bordar. Pot ser un hàbit difícil de trencar, però hi ha maneres d'entrenar un gos perquè no bordi. A continuació, veurem més l'entrenament.

  Shih Poo vs Maltipoo Trainability

  Els caniches són coneguts per ser extremadament intel·ligents. Se'ls considera àmpliament un dels gossos més fàcils d'entrenar, tant perquè són intel·ligents com perquè se'ls motiva fàcilment a voler entrenar. Els Shih Tzus i els Maltipoos també són intel·ligents, però és més probable que es descriguin com a tossutssessions de formació. En realitat, no estan sent difícils deliberadament, és només que no tenen antecedents laborals. Així doncs, sembla que estan menys compromesos amb la formació, especialment considerats al costat del caniche cooperatiu!

  En balanç, Shih Poos i Maltipoos probablement siguin almenys moderadament fàcils d'entrenar. Les zones complicades poden incloure:

  • Ensinistrament de bany per a gossos molt petits. És probable que el maltipoo de Toy Poodles sigui petit i tingui una bufeta minúscula que coincideixi. Això pot fer que l'entrenament del bany sigui un procés molt més llarg i més intensiu de mà d'obra.
  • Ansietat per separació. Els Shih Tzus i els maltesos van ser criats per oferir companyia als humans. El que significa que no estan molt ben equipats per passar llargs períodes de temps sols. S'ha d'ensenyar a qualsevol d'aquestes barreges com passar el temps sol de manera molt gradual, i la seva tolerància màxima pot ser bastant baixa.

  Requisits d'exercici Shih Poo vs Maltipoo

  Fins i tot petits. els gossos necessiten exercici diari per mantenir-se en forma i cremar energia per evitar comportaments destructius. Ambdues barreges necessiten entre 30 i 60 minuts d'exercici diari a l'aire lliure. Que podria consistir en una caminada curta, córrer o jugar al pati. Els gossos més grans d'entre 13 i 16 lliures tindran més resistència per a les excursions i els dies fora que els gossos petits de menys de 7 lliures. Tanmateix, l'exercici no s'acaba amb l'activitat a l'aire lliure: ambdues barreges necessitaran punts de sortidaenergia física a casa. Com ara joguines i jocs d'entrenament. Com que aquestes dues mescles formen part de Caniche, hi ha moltes possibilitats que també gaudeixin nedant!

  Shih Poo vs Maltipoo Health

  Els gossos mixts són susceptibles a problemes de salut que afecten les seves races progenitores. Els criadors responsables fan una detecció de condicions de salut hereditàries, per la qual cosa és important saber quins certificats s'han d'esperar.

  Els problemes hereditaris comuns del caniche de joguina i miniatura inclouen:

  • Cushing's malaltia una afecció greu causada habitualment per un tumor a la glàndula pituïtària que sol afectar gossos grans.
  • Luxació de la ròtula Un trastorn ortopèdic del genoll.
  • Col·lapse traqueal En què la tràquea perjudica la capacitat de respiració del gos.
  • Malaltia de Von Willebrand Un trastorn de la coagulació.
  • Epilèpsia
  • Hipotiroïdisme
  • Diabetis

  Problemes de salut de Shih Tzus

  Shih Poos també pot hereten problemes de salut a través dels seus pares Shih Tzu. Els Shih Tzu són una de les races braquicèfales o de cara plana. Tot i que el seu musell curt és una de les coses que fa que aquests gossos siguin tan simpàtics i populars, també els causa problemes respiratoris greus i malalties oculars.

  Els Shih Tzu també són propensos a:

  • Displàsia de maluc
  • Mielopatia degenerativa Una malaltia neurològica.
  • Dentdecaïment

  Problemes de salut maltesos

  Els gossos maltesos són una altra raça braquicèfala. A més de les complicacions d'això, també són vulnerables a:

  • Displàsia de maluc
  • Luxació de la ròtula
  • Mielopatia degenerativa
  • Càries
  • Col·lapse traqueal
  • Síndrome del gos shaker blanc Una condició que provoca tremolors o tremolors lleus a greus que dificulten mantenir-se dempeus o caminar.
  • Sofals cardíacs i una irregularitat anomenada Ductus arterioso patent
  • Trastorns gastrointestinals Com ara malaltia inflamatòria intestinal que pot causar vòmits, diarrea o pèrdua de pes.

  Escollir entre un Shih Tzu i un Maltipoo per a la salut

  Shih Poos i Maltipoos tenen cadascun el seu propi perfil únic de riscos per a la salut. Escollir un cadell d'un criador responsable que només utilitza pares i mares provats per la salut augmenta la probabilitat que el vostre gos tingui una vida llarga i saludable. Exercitar-los acuradament per protegir les seves articulacions, utilitzar un arnès per reduir el risc de col·lapse de la tràquea i complir-se amb un programa regular de controls veterinaris són coses sobre les quals podeu ser proactius per garantir la seva salut a llarg termini.

  Shih Poo vs Maltipoo: quin és l'adequat per a mi?

  Tant el Shih Poo com el Maltipoo són petits gossos de companyia als quals els agrada acurrucar-se i estimar la companyia humana. Qualsevol d'aquestsEls cadells enèrgics i juganers poden adaptar-se a espais de vida petits i s'adaptaran a la majoria de les cases. Però és probable que cap dels dos s'enfronti bé a quedar-se sol durant llargs períodes, cosa que cal tenir en compte si treballes a temps complet.

  Una altra cosa a tenir en compte és quant de temps esperes passar passejant amb el teu gos. Si sou a l'aire lliure, un Shih Poo d'un caniche miniatura podrà mantenir-se al dia a la majoria de les excursions. Però un Maltipoo d'un Caniche Toy es quedarà enrere en tots els passejos menys els més curts.

  Escollir la barreja adequada també pot dependre de qui més viu amb tu. Els caniches Toy, els maltesos i les seves creus tenen marcs petits i delicats. Són molt vulnerables a lesions si un nen bulliciós juga amb ells massa bruscament. Per tant, un Shih Poo d'un caniche miniatura és l'opció més sòlida per a les famílies.

  Tens problemes per decidir entre el Shih Poo i el Maltipoo? O has tingut alguna vegada una d'aquestes barreges a la teva vida? Ens encantaria escoltar els vostres pensaments als comentaris!

  També us agradarà

  Si us agraden els Maltipoos i els Shih Tzus, també us agradaran aquests articles:

   Referències i recursos

   Allan. Alopècia endocrina en un caniche miniatura. Revista Veterinària de Nova Zelanda. 1995.

   Randolph. Deficiència de factor XII i malaltia de von Willebrand en una família de gossos caniche miniatura. El veterinari de Cornell. 1986.

   Sacerdot. Sexe, mida i raça com a factors de risc en caníLuxació rotuliana. JAVMA. 1972.

   Hoffman. Associacions d'hiperadrenocorticisme caní amb senyalització, comorbiditats seleccionades i mortalitat als hospitals docents veterinaris nord-americans. JSAP. 2018.

   Hess. Distribució de races de gossos amb diabetis mellitus ingressats en un centre d'atenció terciària. JAVMA. 2000

   Tappin. Col·lapse traqueal caní. Revista de pràctica d'animals petits. 2016.

   Trappler. Síndrome de la via aèria braquicefàlica canina: gestió quirúrgica. Compendi: Formació continuada per a veterinaris. 2011.

   Nadal. Problemes oculars comuns dels gossos Shih Tzu. The Canadian Veterinary Journal. 1992.

   Sacerdot. Malaltia del disc intervertebral caní: aparició per edat, raça i sexe entre 8.117 casos. Terogenologia. 1976.

   Bagley. Síndromes de tremolor en gossos: diagnòstic i tractament. Revista de pràctica d'animals petits. 1991.

   La Societat Coreana de Clíniques Veterinàries. Embolització transarterial de bobina en dos gossos maltesos amb conducte arterioso patent mitjançant un mini angiocatèter de punta de cobra. Revista de Clíniques Veterinàries. 2010.