Els gossos Poogle són un gos de disseny híbrid, una barreja de Beagle Poodle. Alguns propietaris també els coneixen com a Beaglepoo, Beagledoodle o fins i tot Beapoo. Aquests cadells simpàtics són afectuosos, lleials i intel·ligents.

Poden ser bons gossos guardians i també mascotes familiars, sent una mica cautelosos o distants amb els estranys. El Poogle és una bona opció per a una casa activa amb nens més grans, ja que es beneficien de molt temps, atenció i formació.

Els poogles solen vessar poc, tot i que és poc probable que siguin hipoalergènics a causa de la gran pelatge del beagle en la seva història. Criat d'un pare caniche i beagle en miniatura, el Poogle sol pesar entre 15 i 30 lliures i té unes 13 polzades d'alçada.

Avui compartirem els millors consells per triar, criar i tenir cura d'un cadell Poogle. Et mostrarem com trobar un bon criador i donar-li al teu cadell la nutrició i la socialització adequades per ajudar-lo a convertir-se en una mascota de família feliç i sana.

  Què és un Poogle?

  Un Poogle és una raça de gos de disseny. Una barreja de bells pares Beagle i orgullosos caniches. La majoria dels Poogles són de primera generació, és a dir, tenen un progenitor de cada raça. Però també pots aconseguir Poogles que tinguin dos pares Poogle!

  Aquest simpàtic cadell és una nova raça de gossos que combina la intel·ligència d'un caniche amb la curiositat d'un beagle. Amb la seva pell suau i els seus ulls grans i foscos, aviat t'enamoraràs dels Poogles.Un Poogle pot ser perfecte per a la vostra família, però hi ha algunes coses que hauríeu de tenir en compte abans d'adoptar-lo.

  Més que un mut més, els Poogles de la primera generació tenen un pare Beagle i una miniatura (de vegades una joguina). Pare caniche. Aquest híbrid es va introduir als Estats Units a la dècada de 1980 i continua creixent en popularitat. Un Poogle pot ser perfecte per a tu si estàs buscant un gos familiar petit, intel·ligent, divertit i amb poca pèrdua.

  D'on provenen els Poogles?

  Els Poogles són una barreja relativament recent, però podem obtenir més informació sobre ells si estudiem la història dels seus pares.

  Els caniches es van originar a Alemanya i s'utilitzaven com a gossos d'aigua recuperadors. Formen part del grup no esportiu de l'American Kennel Club (AKC). El nom de la raça prové de la paraula baix alemany "pudeln", que significa "esquitxades a l'aigua".

  Un caniche ha d'estar ben proporcionat i ben construït. Tenen els ulls foscos i ovalats i una expressió intel·ligent. Molts els descriuen com a gossos elegants.

  La raça Beagle es va reconèixer per primera vegada a Anglaterra l'any 1885. Van ser el resultat de la cria de gossos de caça més petits utilitzats per rastrejar els conills per olor.

  Van arribar a Amèrica per la dècada de 1840, l'AKC va acceptar els Beagles com a membre del grup de gossos el 1885. La raça ha estat una de les preferides perenne als EUA, superant la seva popularitat fins i tot al seu país d'origen, Anglaterra.

  Talla Poogle

  Els Poogles són adultsnormalment entre 10 i 15 polzades d'alçada i pesen entre 20 i 30 lliures.

  Els beagles són gossos de mida petita i mitjana, que pesen menys de 30 lliures. Tenen una alçada de menys de 13 polzades fins a 15 polzades a l'espatlla.

  Els caniches tenen una varietat de mides. Els caniches en miniatura s'utilitzen generalment en programes de cria per a la producció de Poogles. Els caniches en miniatura fan entre 10 i 15 polzades d'alçada a l'espatlla i pesen entre 10 i 15 lliures.

  Com són els Poogles?

  Els Poogles poden tenir el cabell mitjà o llarg que pot ser recte o arrissat. Tenen gairebé tots els colors imaginables.

  Alguns cadells de Poogle tenen taques blanques mentre que d'altres són de color sòlid. Negre i marró, vermell, ros, albercoc: el cel és el límit amb el color del pelatge en aquesta raça! El més important és que un cadell de Poogle pot tenir característiques de qualsevol dels pares, o fins i tot una barreja d'ambdós.

  Si prenen més després del seu pare Beagle, el seu pelatge és de longitud mitjana segons els estàndards dels gos. Encara que la majoria els considera una raça de pèl curt. Els beagles poden ser de qualsevol "veritable color de gos" segons l'estàndard de la raça.

  En termes pràctics, hi ha dos patrons de color. Els beagles tricolors tenen pelatge blanc, negre i marró. Les varietats bicolors tenen el blanc com a color base amb una àmplia gamma de colors secundaris, des del marró fosc fins a un bronzejat molt clar.

  Si prenen el costat de la família Poogle, el seu pelatge serà el més distintiu.característica. És arrissat i dens i normalment es desgasta amb un raspall de suavitat.

  Els colors del pelatge que es troben en aquesta raça van del negre a l'albercoc, del cafè amb llet al blanc. L'únic color que està desqualificat a l'estàndard de la raça és el color parcial, és a dir, un pelatge amb taques de dos o més colors.

  El pelatge gruixut i en constant creixement del caniche requereix un raspallat diari perquè llueixi millor. El bany i el tall del pelatge s'han de fer aproximadament cada quatre o sis setmanes.

  Cuidar el vostre Poogle

  Els requisits de preparació dels cadells Beagle Poodle depenen del pelatge que hereten. Els gossos amb pelatge més llarg hauran de raspallar-se diàriament, mentre que els gossos amb un pelatge mitjà només necessiten un retoc cada dues setmanes.

  Els gossos amb pelatge llarg reduiran al mínim el temps de preparació. Una de les qualitats atractives que obtenen els caniches dels seus progenitors Poodle és el seu pelatge de poca pèrdua.

  Els Poogles són hipoalergènics?

  Els caniches han estat considerats gossos hipoalergènics, ja que els seus cabells creixen durant més temps i s'elimina amb menys freqüència. És possible que les persones amb al·lèrgies als gossos puguin tolerar un Poogle a casa millor que altres races.

  No obstant això, això dependrà del pare que tingui el Poogle. Tots els Poogles necessiten raspallar-se les dents diaris i tallar les ungles mensualment per mantenir una bona salut a llarg termini.

  Tenerament Poogle

  Els gossos Poogle són intel·ligents i amables, cosa que els fa perfectes.per a les famílies. Tenen un nivell energètic moderat a alt. Planifiqueu proporcionar algun tipus d'exercici al vostre Poogle diàriament durant almenys 30 minuts.

  La naturalesa tranquil·la del Poogle els ajuda a portar-se bé amb els nens i altres gossos. Els instints de caça del Beagle es poden expressar perseguint mascotes domèstiques més petites, però sembla que s'entenen bé amb tothom quan es socialitzen adequadament.

  Tot i que no és coneguda pels lladrucs excessius, aquesta raça pot ser un bon gos guardià. Igual que amb les característiques físiques, un Poogle pot ser una barreja dels dos pares o prendre'n un més que l'altre.

  Personalitat del caniche

  Quan es tracta de personalitat, els caniches són famosos pel seu entusiasme intel·ligència i capacitat d'aprenentatge. Aquests trets juntament amb una bona aparença el converteixen en un gos favorit de circ i espectacle. Els caniches en miniatura tenen un nivell d'energia moderat i a molts els encanta nedar i recuperar-se.

  Personalitat Beagle

  La personalitat dels Beagles és una de l'alegria i la curiositat. Criats per a la caça, es desenvolupen amb l'exercici, però encara són prou tranquils com per ser un gos familiar perfecte.

  Són animals intel·ligents amb un olfacte excel·lent. Es poden distreure amb el seu enfocament decidit en el seguiment de les olors.

  Fer exercici del vostre Poogle

  Els Poogle són gossos actius que necessiten exercici regular. Amb la seva naturalesa intel·ligent i curiosa, el teu Poogle apreciarà com a mentalaixí com l'exercici físic.

  És possible que aquesta raça no sigui ideal per a persones que necessiten estar fora de casa entre 8 i 10 hores al dia. Si pots fer una passejada diària i alguns jocs de trencaclosques, el teu Poogle prosperarà.

  Preocupacions de salut de Poogle

  Els Poogles poden veure's afectats per malalties comunes a les seves races progenitores. Les malalties que afecten els caniches inclouen hiperadrenocorticisme, malalties oculars, epilèpsia, hipotiroïdisme i luxació rotuliana.

  El National Beagle Club of America informa que els Beagles tenen predilecció pels trastorns oculars, hipotiroïdisme, epilèpsia i luxació de ròtules. Moltes de les malalties a les quals són propensos els Beagles es superposen amb la llista del Caniche.

  Combinant les llistes de cada raça, els Poogles poden ser propensos a tenir trastorns oculars, luxació de ròtules, epilèpsia, hiperadrenocorticisme i hipotiroïdisme.

  Els criadors de poogle poden fer proves de detecció als pares del cadell per a moltes d'aquestes malalties. Assegureu-vos de preguntar sobre l'historial de proves abans de decidir-vos a comprar un cadell a qualsevol criador.

  Els gossos de disseny són saludables?

  Els gossos híbrids que es creen expressament criant dues races de raça pura de vegades s'anomenen "dissenyadors". gossos.” Hi ha certa controvèrsia sobre si aquestes noves races són realment només "mutts" que es venen a un preu més alt.

  El terme mescla o mutt implica una combinació de moltes races i encreuaments diferents, fent que el resultats molt impredictibles. Dissenyadorels gossos es creen a partir d'un aparellament de dues races. La seva descendència té trets previsibles que són una combinació dels que es veuen en els pares.

  Un aspecte favorable dels anomenats gossos de disseny és que els trets més febles de cada raça implicada és menys probable que es produeixin a la descendència. La barreja de dos grups genètics permet un major vigor híbrid.

  No hi ha cap garantia que els problemes de salut dels pares no es transmetin als cadells, però és menys probable quan es barregen races no relacionades. La conclusió és que tant si els anomeneu gossos de disseny com híbrids, el gos Poogle combina la genètica de dues races.

  Com triar el vostre cadell Poogle

  El dissenyador reconeix la raça Poogle. Registre de races i l'American Canine Hybrid Club. En aquests moments no tenen el seu propi club de raça.

  És possible que pugueu trobar cadells de Poogle en una cerca al web, però aneu amb compte amb la compra de criadors que estiguin lluny d'on viviu. L'enviament de cadells joves pot ser molt estressant per a ells. A més, voldràs consultar els pares del cadell i les instal·lacions del criador més d'una vegada abans de comprometre't a comprar-ne un.

  Mireu la secció d'anuncis classificats del vostre diari local sobre un cadell Beagle Poodle. És possible que pugueu trobar criadors de Poogle locals en línia.

  Creadors de Poogle

  Un cop hàgiu trobat un criador, pregunteu si els pares s'han fet proves de salut. Molts criadors vacunen els cadellsells mateixos. Si donen una vacuna emmagatzemada de manera incorrecta o si el moment no és correcte, és possible que aquestes injeccions no siguin efectives per prevenir malalties mortals com el parvo i el moquill.

  Sempre és una bona idea preguntar si el cadell ha estat examinat, desparasitat. , i vacunat per un veterinari. Això ajudarà a eliminar els cadells que tenen un problema congènit important o els que no estan adequadament protegits de malalties infeccioses comunes.

  El criador hauria de poder mostrar-vos els registres de la visita al veterinari.

  Tens l'ull posat en un Poogle? Digueu-nos què us agrada del gos de disseny als comentaris següents!

  Referències

  • The Institute of Canine Biology
  • The National Beagle Club of America, Inc.
  • Greco, D. Cushing Disease (Hyperadrenocorticism), Merck Veterinary Manual, 2016.
  • Barnett, KC. Dues formes d'atròfia de la retina hereditària i progressiva en el gos. I. El caniche en miniatura. II. El Labrador retriever. J Am Anim Hosp Assoc. ,1965.
  • The Blue Book, Genetics Committee of the American College of Veterinary Ophthalmologists, 2015.
  • Alam MR, et al. Freqüència i distribució de la luxació rotuliana en gossos. 134 casos (2000 a 2005). Vet Comp Orthop Traumatol. 2007.