La barreja Bichon Chihuahua combina dues races de gossos de joguina: el Bichon Frise de raça pura i el Chihuahua de raça pura. Aquesta combinació dóna lloc a cadells petits que són gossos faldissos populars. També se'ls anomena sovint el gos Chichon. L'aparença i el temperament exactes de cada gos de Chi Chon variaran en funció dels trets que hereta. Però, en general, aquests gossos petits són lleials, afectuosos i juganers. Qualsevol persona que consideri aquesta barreja hauria de ser conscient de tots els resultats potencials abans de comprometre's amb un cadell.

Bichon Chihuahua Mix d'un cop d'ull

Com que el gos Chichon és una barreja entre dos gossos de raça pura, els trets que té poden heretar són força variades. Per a la predicció més precisa, hauríeu de fer una ullada als pares. Però, aquí hi ha algunes directrius que s'apliquen a la majoria de gossos mixts Bichon Chihuahua.

Alçada: 5 - 11,5 polzades
Pes: 18 lliures i menys
Temperament: Orientació familiar, afectuosa, juganera
Tipus de capa: Capa suau i densa. Varia en longitud i quantitat de rínxols.
Colors: Àmplia varietat
Vida útil: 12 anys i més de mitjana
Preu del cadell: 350 $ – 900 $

Història de la barreja de Bichon Chihuahua

La barreja de Bichon Chihuahua no és una de les mescles més comunes. És força nou en comparació amb la majoria de gossos de raça pura, i encara és una opció menys popular que la petitaBarreges de doodle. La barreja Chichon ha sorgit durant les últimes dècades, sobretot arran de la tendència dels gossos de disseny com el Labradoodle i el Cockapoo. És possible que trobis xichons de segona generació, és a dir, cadells amb dos pares mixts Bichon Chihuahua. Però, més sovint, trobareu cadells amb dos pares de raça pura.

Tant els pares Chihuahua com Bichon Frise són gossos de joguina que tenen una història com a gossos faldissos. Per tant, podeu esperar que un Chichon tingui trets que fan un gran gos faldilla.

Aspecte de la barreja de Bichon Chihuahua

Com que el Chichon és una raça mixta, el seu aspecte pot variar molt. Tanmateix, fent una ullada a les dues races progenitores, podem predir com seran els cadells. El Bichon Frise és una mica més gran de les dues races progenitores. En ple creixement, un Bichon Frise tindrà entre 9,5 i 11,5 polzades d'alçada, amb un pes de 12 a 18 lliures. Els chihuahuas són més petits, creixen entre 5 i 8 polzades, però no pesen més de 6 lliures quan són adults.

Les dues races progenitores entren a la categoria de races de joguina, de manera que podeu esperar el mateix d'una barreja de Chihuahua Bichon. Normalment, els cadells Chichon cauran entre la mida dels seus pares. Per tant, solen mesurar entre 5 i 11,5 polzades d'alçada, amb un pes màxim de 18 lliures.

Tipus de capa

La mida no és l'única cosa que pot variar. Tots els trets físics, inclòs el tipus de pelatge i el color, poden variar. M'agradapredint la mida del vostre cadell, mireu els pares per predir el tipus de pelatge i el color del vostre cadell. Un Chichon sol tenir un abric suau i de peluix. Pot ser curt o llarg, segons el progenitor Chihuahua. A més, poden tenir un lleuger rínxol al pelatge que descendeix del seu progenitor Bichon.

Les seves necessitats de neteja dependran del tipus de pelatge que heretin. Tot i que aquesta barreja sovint és baixa, aquesta barreja no serà hipoalergènica. De fet, cap raça de gos és hipoal·lergènica, ja que els al·lèrgens que desencadenen una resposta al·lèrgica es troben a la caspa i la saliva del teu gos!

Colors

Un Chichon també pot heretar qualsevol color que és possible en les races parentals. El Bichon Frise pot ser de color blanc sòlid o blanc amb albercoc, crema o color brillant. Els chihuahuas, d'altra banda, poden tenir essencialment qualsevol varietat de color.

Molts criadors barrejaran un Chi pàl·lid amb un Bichon per produir cadells blancs. Però, d'altres intentaran obtenir alguns colors més inusuals i populars de Chihuahua, com el tigrat o el merle.

Temperament de la barreja de Bichon Chihuahua

Una barreja de Bichon Frise i Chihuahua normalment formarà vincles molt forts amb els seus famílies. Les seves races progenitores tenen orígens com a gossos faldissos, de manera que els seus temperaments han evolucionat per adaptar-se a aquest paper gairebé perfectament! Els bichons són coneguts per portar-se bé amb nens i altres mascotes. Però, els chihuahuas poden ser més reservats. Chihuahuastenen menys probabilitats de portar-se bé amb altres mascotes i nens petits, en part perquè la seva petita mida els deixa vulnerables a lesions. Per tant, tingueu en compte que el vostre Chichón podria heretar el tipus o la personalitat!

A més, els forts vincles que formaran la vostra barreja de Chihuahua i Bichon Frise poden tenir pros i contres. Per descomptat, és meravellós tenir una relació tan fantàstica amb el vostre gos. Però, una forta lleialtat com aquesta també pot provocar agressions territorials i de guarda. De fet, un estudi va trobar que tant els Bichon Frises com els Chihuahuas van puntuar per sobre de la mitjana per a l'agressió dirigida per estranys i fins i tot l'agressió dirigida pel propietari. Part d'això pot ser de les conductes de vigilància, però també pot ser el resultat del fet que els propietaris no socialitzin ni entrenen els seus gossos, ja que són tan petits!

Importància de la socialització

Tot i que un Bichon La barreja de Chihuahua serà un gos petit, això no vol dir que els propietaris puguin saltar la socialització i l'entrenament. Sí, potser no et fan molt mal si et piquen a tu o a algú altre. Però mossegar segueix sent un comportament molt problemàtic. I, un gos poc socialitzat és més probable que reaccioni amb por a noves situacions, cosa que no és agradable per a tu o el teu gos! Per tant, assegureu-vos de socialitzar un Chichon molt abans que arribi a les 16 setmanes d'edat. Això fomentarà la personalitat més feliç i amable del vostre cadell.

Ensinistrament i exercici de Chichon

Ensinistrament iL'exercici segueix sent important, tot i que la barreja Bichon Chihuahua dóna lloc a un gos tan petit. Un Chichon no necessitarà una gran quantitat d'exercici, especialment en comparació amb els gossos més grans. Sovint n'hi haurà prou amb una passejada diària, però podeu canviar-ho per alguns jocs actius o per algunes sessions d'entrenament especialment energètiques.

Els gossos petits com aquesta barreja poden tenir problemes amb l'entrenament de l'orinal a causa de les seves bufetes petites. Per tant, aquesta és una àrea on necessitareu molta paciència i coherència. Alguns propietaris consideren que és millor utilitzar el mètode de coixinet de cadell durant tota la vida del seu gos. Però, si els entrenes perquè facin pipi a l'exterior, implicarà molts viatges a la zona de bany designada.

Els mètodes de recompensa positius són el millor mètode d'entrenament per a aquesta petita barreja. Això es basarà en el fort vincle amb el vostre gos. Però, assegureu-vos de no sobrealimentar-los. Qualsevol delicia d'entrenament s'ha de deduir de la seva dieta diària de calories.

Bichon Chihuahua Mix Health and Care

Tot i que aquests gossos petits poden ser bones mascotes a la llar adequada, hi ha diversos problemes de salut que els propietaris tenen. hauria de ser conscient. Com a gossos de joguina, el Chichon és vulnerable a certs problemes relacionats amb la seva mida. Això inclou el següent:

 • Dents sobrepoblades i problemes dentals relacionats
 • Ossos fràgils
 • Problemes de part
 • Taques blanes al cap
 • Obesitat

Problemes hereditaris

Així comproblemes relacionats amb la mida del Chichon, hi ha una sèrie de problemes de salut que es poden transmetre de la raça pura Chihuahua i Bichon Frise. Aquests són alguns dels problemes comuns que una barreja de Bichon Chihuahua pot heretar dels seus pares de raça pura:

 • Malaltia periodontal
 • Sofals cardíacs
 • Dentició caducifoli conservada
 • Otitis externa
 • Conjuntivitis
 • Impactació del sac anal
 • Cataractes
 • Luxació rotuliana

Esperança vital del chichón

Hi ha molt pocs estudis que estudien la vida útil de races mixtes com la barreja de Bichon Chihuahua. Tanmateix, podem fer-nos una idea general de la vida mitjana observant les races progenitores. Els estudis han trobat que tant els chihuahuas com els gossos Bichon Frise viuen una mitjana de 12,5 anys. Els gossos de races mixtes poden viure més temps que els seus homòlegs de raça pura, segons estudis sobre la vida canina. Però, aquesta petita barreja és propensa a molts problemes de salut potencials. Per tant, és important donar-los la millor cura diària possible i triar un criador de bona reputació si el vostre cor està decidit a aquesta barreja.

Trobar cadells Bichon Chihuahua Mix

Aquesta barreja no és massa gran. popular en comparació amb altres gossos de mestissatge en aquest moment. Això té els seus pros i contres. Tot i que és menys probable que trobis molins de cadells, també pot significar que també és difícil trobar criadors de bona reputació! Però això no vol dir que només hagis de triar el primercriador que trobeu. Escollir un criador de bona reputació maximitzarà la salut i la qualitat de vida del vostre gos.

Els millors criadors només criaran a partir de gossos sans. Podran mostrar-te proves de proves de salut clares i estaran encantats de visitar i conèixer els cadells. També hauríeu de conèixer la mare gos, per veure com reacciona davant els estranys. Com que aquesta barreja no és massa popular, els cadells solen costar per sota dels 1000 dòlars. Però, els preus variaran en funció de la demanda i de trets com el color del pelatge.

Una barreja de Chihuahua Bichon Frise és una bona mascota familiar?

A la casa adequada, aquesta barreja de joguines pot fer una bona mascota. Però, és important que els propietaris s'adonin que aquesta creu només és una raça de joguina de nom. En realitat, necessiten molta cura especial. El gos Chichon pot patir molts problemes de salut, i caldrà prestar especial atenció a la seva salut dental, formació i socialització. A més, no sempre sabreu què esperar del vostre gos. De vegades, l'aspecte i els trets exactes que hereta aquesta barreja no es revelaran fins que no hagi arribat el vostre cadell.

Els cadells de barreja de Bichon Chihuahua no sempre s'adapten a les cases amb nens. Aquests són gossos petits i delicats que necessiten llars amb paciència i tracte suau. És possible que també hàgiu d'invertir en productes com ara rampes per a gossos per assegurar-vos que el vostre cadell no es lesioni intentant saltar de sofàs o llits alts.

Races similars

ElsChichon no s'adaptarà a totes les llars. Si hi ha alguns trets que t'agraden d'aquesta barreja, però vols veure què més hi ha, per què no considerar algunes de les races següents:

 • Mixta de Bichon Frise de Malta

Tens una barreja de Bichon Chihuahua?

Aquesta petita barreja és poc comuna, però està creixent lentament en popularitat. Tens un Chichon a casa? O encara estàs intentant decidir si aquesta raça de joguina és adequada per a tu? Ens encantaria escoltar els vostres pensaments sobre aquesta petita creu als comentaris!

Referències i recursos

 • Adams, V. (et al), 'Mètodes i resultats de mortalitat d'una salut Survey of Purebred Dogs in the UK', Journal of Small Animal Practice (2010)
 • Duffy, D. (et al), 'Breed Differences in Canine Aggression', Applied Animal Behavior Science (2008)
 • Howell, T. (et al), 'Puppy Parties and Beyond: The Role of Early Age Socialization Practices on Adult Dog Behavior', Veterinary Medicine: Research and Reports (2015)
 • Capik, I. 'Periodontal Health vs. Various Preventive Means in Toy Dog Breeds', Acta Veterinaria Brno (2010)
 • Farrell, L. (et al), 'The Challenges of Pedigree Dog Health: Approaches to Combating Inherited Disease', Genètica i epidemiologia canina (2015)
 • O'Neill, D. (et al), 'Demography and Commonly Recorded Clinical Conditions of Chihuahuas Under Primary Veterinary Care in the UK in 2016', BMC VeterinaryRecerca (2016)
 • Nilsson, K. (et al), 'Heritability of Patellar Luxation in the Chihuahua and Bichon Frise Breeds of Dogs and Effectiveness of a Swedish Screening Program', The Veterinary Journal (2008)
 • Urfer, S. (et al), 'Factors de risc associats a la vida útil en gossos de companyia avaluats en hospitals veterinaris d'atenció primària', Journal of the American Animal Hospital Association (2019)
 • Vredegoor, D. (et al), 'Can F 1 Levels in Hair and Homes of Different Dog Breeds: Manca d'evidència per descriure qualsevol raça de gos com a hipoalergènica', Journal of Allergy and Clinical Immunology (2012)