Quan el nostre laboratori vermell guineu, la Tess, va arribar als seus anys crepusculars, de vegades va començar a mirar la paret.

Un gos que mira cap a un racó o cap a l'espai de vegades no és un gran motiu de preocupació. Però un gos mirant a la paret durant llargs períodes, o que prem el cap contra la paret, mostra signes d'un problema.

S'han de tenir en compte la demència, la depressió o les afeccions neurològiques greus.

  Premeix el cap als gossos

  Em temo que l'acció de pressionar el cap d'un gos sol indicar que hi ha alguna cosa malament amb la teva mascota. El mateix passa amb un gos que entra a les parets o un gos que s'enfonsa contra una paret o portes.

  La pressió del cap d'un gos és un signe de diverses condicions canines. Entre ells hi ha tumors cerebrals, traumatismes cranials, encefalitis, infecció del sistema nerviós, exposició a toxines o verins i problemes metabòlics. La pressió del cap d'un gos també pot derivar-se d'un accident vascular, més conegut com a ictus.

  Tenir un ictus no és tan freqüent en canins com en persones, però hi ha factors de risc per als gossos. Aquests inclouen problemes metabòlics com la malaltia de Cushing o la insuficiència renal. Si la vostra gossa rep prió o fenilpropanolamina per a la incontinència, té un risc més elevat d'ictus. De fet, aquest medicament ja no està disponible per a ús humà a causa del risc d'ictus.

  Visites d'urgència al veterinari

  Porteu el vostre gos a l'hospital d'urgències veterinària més proper immediatament si el veus oella ho fa. Les proves de diagnòstic són necessàries per arribar al fons del cap del vostre gos prement per idear el millor pla de tractament.

  Les proves de diagnòstic per premsar el cap en gossos inclouen anàlisis de sang, nivells de pressió arterial i una anàlisi d'orina. El veterinari probablement farà que el gos se sotmeti a una ressonància magnètica. També es realitza un examen dels ulls del gos.

  Malaltia del prosencèfal en gossos

  La pressió del cap d'un gos pot tenir una malaltia del prosencèfal, un trastorn cerebral. Aquesta malaltia afecta el tàlem caní i el cervell anterior. El tàlem regula l'activitat i la informació sensorial, mentre que el prosencèfal, el prosencèfal, constitueix la part més gran del cervell.

  La pressió del cap en els gossos és només un símptoma de la malaltia del prosencèfal.

  Altres símptomes. inclouen convulsions, problemes per veure i deixar de respondre a senyals d'entrenament coneguts. Si el gos també comença a donar voltes o a caminar de manera compulsiva, sospita de la malaltia del prosencèfal.

  Per a alguns gossos, un diagnòstic de malaltia del prosencèfal probablement significa que l'eutanàsia és la millor opció. Altres gossos poden respondre a un tractament agressiu. El teu veterinari t'assessorarà de les alternatives per a la teva mascota.

  Si el tractament és una opció, pot consistir en cirurgia i/o teràpia farmacològica. És possible que el vostre gos hagi de veure un especialista en neurologia veterinària. També són probables canvis en la dieta i la gestió del vostre gos.

  Demència del gos

  Igual que les persones,els gossos grans poden desenvolupar demència. El terme utilitzat és síndrome de disfunció cognitiva canina, o CDS. Un gos mirant a la paret o un gos mirant a res són símptomes d'aquest trastorn.

  Els gossos amb CDS poden semblar desorientats i es perden en un entorn familiar. Els gossos afectats poden vagar per la casa o el pati sense rumb. El gos pot passar per un racó o darrere dels mobles i semblar "enganxat".

  Els gossos que pateixen demència poden oblidar l'entrenament de la casa. És possible que el gos vulgui sortir a l'aire lliure per fer les seves necessitats, però després sembla oblidar per què és allà. No obstant això, val la pena recordar que tot i que començar a orinar o defecar a l'interior pot indicar un problema mental, també pot tenir una causa física.

  És possible que els humans amb demència no reconeguin els familiars estimats. Els canins amb demència poden presentar el mateix tret. El gos no només no reconeix la seva gent, sinó que és possible que no respongui al seu nom, fins i tot si sabeu que encara pot escoltar.

  Si us preocupa que el vostre gos tingui demència, porteu-lo a un control. amunt. El vostre veterinari realitzarà un examen físic al gos, juntament amb proves diagnòstiques per descartar condicions mèdiques subjacents. Afortunadament, hi ha medicaments disponibles per a la demència dels gossos. Alleuja molts dels símptomes i millora la qualitat de vida de tu i de la teva mascota.

  El meu gos està deprimit?

  Si el teu gos s'asseu de cara a la paret dia rere dia, pot ser quepatir depressió. De nou, els símptomes de la depressió canina no són tan diferents dels que afecten els humans. Busca menys activitat, retirada de les persones i canvis de personalitat.

  No és només un gos mirant a la paret el que indica depressió. Altres símptomes indicatius d'un gos deprimit inclouen llepar i mastegar excessivament, canvis en els hàbits de dormir i d'alimentació i la pèrdua d'interès per les activitats que abans van gaudir.

  Si el vostre gos ja no s'entusiasma amb la possibilitat de passejar o passejar. viatge amb cotxe, alguna cosa no funciona. La depressió canina pot ser el resultat de problemes físics, així que porteu la vostra mascota al veterinari per a un examen.

  Les causes de la depressió en els gossos no sempre són òbvies, però de vegades no són difícils d'esbrinar. La pèrdua d'un propietari, familiar o una altra mascota a la llar pot provocar depressió. Qualsevol canvi significatiu, com ara mudar-se a una nova llar o un horari que deixi menys temps per a Fido, pot desencadenar depressió.

  Depenent del diagnòstic, la teràpia conductual pot ajudar el vostre gos a recuperar-se. Els medicaments, inclosos els tipus d'antidepressius que s'utilitzen per ajudar les persones, també aixequen l'ànim dels canins. Sí, els gossos deprimits poden rebre Prozac o Paxil, i aquests fàrmacs poden marcar la diferència en l'estat d'ànim del vostre gos.

  Malaltia vestibular en gossos

  Si trobeu el vostre gos tocant una paret. amb altres símptomes estranys, podria tenirmalaltia vestibular. El sistema vestibular manté l'equilibri. Quan està fora de joc, tot tipus de coses surten malament. La malaltia és tan freqüent que s'ha guanyat el sobrenom de "malaltia del gos vell".

  A més de la desorientació, els símptomes de la malaltia vestibular inclouen la inclinació del cap i la pèrdua d'equilibri. Els ulls comencen a tremolar, una condició coneguda com a nistagme. En general, és un escenari aterridor.

  La malaltia vestibular pot derivar d'infeccions de l'oïda, lesions, tumors o malalties com l'hipotiroïdisme. La majoria dels casos no tenen una causa coneguda. Aquestes s'anomenen "malaltia vestibular canina idiopàtica".

  El veterinari realitza una avaluació clínica del gos. Es pren sang i orina per analitzar. Si se sospita un tumor, es programa una ressonància magnètica.

  El tractament depèn del diagnòstic. Un gos amb una infecció de l'oïda mitjana rep antibiòtics. La sedació pot ajudar els gossos a córrer contra les parets o a caure.

  Però tracti de no entrar en pànic, ja que hi ha bones notícies sobre la majoria dels casos de malaltia vestibular.

  La majoria dels gossos es recuperen en poques setmanes. sempre que un tumor o un trastorn potencialment mortal no fos la causa. Un cop recuperats, els gossos tornen a la normalitat, tot i que alguns poden mantenir una inclinació del cap.

  Mirar a la paret o pressionar el cap

  Si el vostre gos mira a la paret, hi ha una sèrie de possibles raons per les quals, que van des de la demència del gos fins a la depressió del gos. Però pressionar el cap d'un gos és encara més greumatèria. Premer el cap als gossos no ha de significar literalment un "cap de gos contra la paret". El gos pot pressionar cap a qualsevol objecte sòlid. El mateix passa amb un gos que mira una paret: podria implicar un gos que no mira res. Saber que es tracta d'un problema neurològic us permet actuar ràpidament i possiblement salvar la vida del vostre gos.