Un bulldog vell tindrà necessitats de cures lleugerament diferents a les del seu jo més jove. Aquesta guia completa fa una ullada més de prop a la salut, la dieta i les necessitats d'exercici del vostre vell Bulldog.

  A mesura que el vostre Bulldog envelleix, les seves necessitats canviaran. Els bulldogs sèniors normalment necessitaran menys exercici, però poden necessitar més estimulació mental per compensar-ho. El vostre vell Bulldog es pot beneficiar de la transició a un menjar per a gossos sèniors i altres ajustaments, com ara un nou llit per a gossos. Però també és important estar atent a la seva salut i vigilar els primers símptomes dels problemes de salut més comuns del Bulldog.

  Sobre el Bulldog

  El Bulldog també es coneix com el Bulldog anglès, no s'ha de confondre amb el bulldog anglès antic! Els bulldogs són originaris a l'Anglaterra del segle XIII, on s'utilitzaven en esports com l'esquer de toros. Quan aquesta pràctica es va convertir en il·legal, els Bulldogs es van transformar en una raça de companyia popular.

  El Bulldog té una cara plana i braquicefàlica amb la pell arrugada i les orelles plegades i triangulars. Són gossos curts i corpulents amb un cos musculós. Els bulldogs anglesos són coneguts pel seu temperament dòcil i afectuós. Formen vincles forts amb la seva família propera, però necessiten una bona socialització des de petits. La socialització adequada produirà un Bulldog que es porta bé amb desconeguts, nens i altres animals.

  Quant de temps viuen els Bulldogs Anglesos?

  Hi ha molts estudis queexaminar la vida útil mitjana de les nostres races de gossos de raça pura preferides. Això pot proporcionar als propietaris una bona figura per a la vida del seu gos. Però, és important recordar que les xifres solen ser mitjanes mitjanes. Per tant, alguns gossos viuran vides més llargues i més curtes.

  Un d'aquests estudis situa la vida útil mitjana d'un Bulldog en 8,4 anys. Però, altres tenen conclusions menys optimistes, amb una mitjana més propera als 6 anys. Fent una ullada més de prop, aquest segon estudi mostra que alguns Bulldogs viuen fins als 14 anys, però la mitjana mitjana és considerablement més baixa. La vida útil mitjana pot ser útil, però el vostre Bulldog pot superar aquestes xifres.

  Podeu ajudar el vostre Bulldog anglès a viure una vida llarga i feliç donant-li la millor cura possible durant tota la seva vida i adaptant-vos a les seves necessitats canviants. a mesura que envelleixen.

  Quan es considera el meu Bulldog com a sènior?

  Les opinions discrepen sobre l'edat en què un Bulldog es converteix en un gos sènior. Però, una edat generalment acceptada és de 7 anys. Per tant, quan el vostre Bulldog arribi als 7 anys, hauríeu de començar a pensar en coses com els aliments per a gossos sèniors.

  El vostre veterinari pot recomanar avançar o ajornar aquests canvis en funció de la salut i l'estat del vostre Bulldog. És important recordar que tots els gossos són individus i és possible que no envelleixin al mateix ritme! Però, com a idea general, els Bulldogs es classifiquen com a gent gran al voltant dels 7 anys.

  Cuidar.per a un Bulldog Vell

  Com ara sabem, les necessitats del nostre Bulldog canviaran a mesura que envelleixin. Donar suport a aquests canvis pot ajudar a allargar la vida útil del vostre gos i mantenir-lo còmode sense importar quins reptes us plantegi la vida. Per tant, mirem més de prop com cuidar el vostre bulldog anglès sènior.

  Aliment i dieta

  Un dels canvis més importants que succeeixen als nostres gossos a mesura que envelleixen és la transició d'adult. al menjar per a gossos grans. El menjar per a gossos sèniors està dissenyat per donar suport a un gos a mesura que envelleix. Sovint inclourà ingredients com la glucosamina i la condroitina, que ajudaran a les articulacions del teu gos, antioxidants per donar suport al sistema immunitari i la funció cognitiva i àcids grassos omega-3 per reduir la inflamació.

  Si el teu Bulldog menja croqueta actualment, és possible que també vulgueu considerar la transició a un aliment humit. A mesura que els nostres gossos envelleixen, poden experimentar més problemes dentals. Gossos de cara particularment plana com el Bulldog. Un aliment humit serà més suau a les seves dents. Però, com que les croquetes contribueixen a mantenir netes les dents dels nostres gossos, és possible que hàgiu d'afegir mastegades dentals o raspalls de dents a la rutina diària del vostre vell Bulldog.

  Com la transició del menjar per a cadells al menjar per a adults, passant a El menjar per a gossos sèniors hauria de ser un procés gradual. Al llarg d'una setmana, substituïu part dels aliments actuals del vostre gos pel nou menjar. Augmenteu la proporció d'aliments nous i aliments antics a mesura que avança la setmana. A finals dela setmana, el vostre Bulldog hauria de menjar només el seu nou menjar. Aquest procés gradual serà més fàcil d'adaptar a l'estómac del teu vell Bulldog, causant menys problemes gastrointestinals.

  Articulations

  El Bulldog anglès és propens a certs problemes articulars com la displàsia de maluc i colze. . Els criadors poden provar els gossos abans de criar-los per reduir la freqüència d'aquest problema conjunt, però no tots els Bulldog provenen de criadors de bona reputació, i alguns ho desenvoluparan malgrat els millors esforços d'un criador.

  A mesura que el vostre Bulldog envelleix, hi ha signes d'articulació. els problemes poden començar a mostrar-se. Per exemple, poden coixejar, plorar quan es fa pressió sobre les seves articulacions, lluitar per saltar o posar-se còmode, etc. Canviar el menjar del teu gos per una recepta de gent gran pot ajudar amb problemes articulars, sobretot si tries un aliment amb alguns dels ingredients esmentats anteriorment.

  A més, també pots invertir en un llit ortopèdic per a gossos. Aquests estan dissenyats per oferir el màxim confort i suport al vostre gos quan dorm, i poden tenir altres característiques com un teixit refrescant i rentable. El vostre veterinari és la millor font per obtenir més ajuda amb les articulacions del vostre gos, així que programeu una cita si us preocupa el vostre vell Bulldog.

  Requisits d'exercici

  Com que el Bulldog és una raça braquicèfala petita , sempre tindran necessitats d'exercici més baixes que moltes altres races. Les seves cares planes poden dificultar la respiració, peròtambé estan relacionats amb un cop de calor i una incapacitat per refrescar-se com altres gossos. Per tant, és probable que els nivells d'exercici ja siguin bastant baixos per al vostre Bulldog.

  Si trobeu que el vostre Bulldog sènior lluita amb la seva rutina d'exercicis actual, us pot ajudar a canviar les coses. En lloc de caminades diàries, inclou més sessions de joc al dia. És una gran idea triar jocs i joguines interactius que estimulin el cervell del vostre Bulldog i els desafiin. No només poden ser una manera de baix impacte per cansar el vostre vell Bulldog, sinó que també evitaran l'avorriment i els comportaments no desitjats associats.

  I, si esteu reduint els nivells d'exercici, recordeu que és possible que necessiteu ajustar la ingesta d'aliments del vostre Bulldog. Prevenir l'obesitat és important, ja que aquest excés de pes pot empitjorar alguns problemes de salut habituals d'aquesta raça.

  Problemes de salut més freqüents en els Bulldogs

  És important controlar la salut del vostre Bulldog a mesura que envelleix. . Reconèixer els primers símptomes de problemes comuns pot ser una bona manera d'iniciar el tractament i augmentar la vida útil del vostre gos. Aquests són alguns dels principals problemes de salut que experimenten els bulldogs anglesos:

  • Problemes articulars (displàsia, artritis, etc.)
  • Síndrome de la via aèria obstructiva braquicefàlica
  • Luxació rotuliana (ròtula luxada)
  • Tiroiditis autoimmune
  • Sordesa congènita
  • Hiperuricosúria
  • Problemes dentals associats a l'amuntegamentdents
  • Infeccions de la pell (especialment en pell arrugada i plegada)
  • Apnea del son i altres problemes del son
  • Síndrome ocular braquicefàlica i problemes associats, com úlceres corneals

  Alguns d'aquests problemes estan relacionats amb la conformació del vostre Bulldog. Per tant, no necessàriament els podreu prevenir. Però, problemes com l'apnea del son, causada per la braquicefàlia, es poden millorar amb una cirurgia o invertint en llits per a gossos de diferents formes. El vostre veterinari sempre és la millor font per obtenir més ajuda amb la salut del vostre vell Bulldog.

  Old Bulldog - Un resum

  El vostre vell Bulldog tindrà necessitats diferents de les seves pròpies persones. Es poden beneficiar d'un nou aliment, un nou tipus de llit i una nova rutina d'exercicis. Però, els canvis específics que feu normalment dependran de la salut del vostre Bulldog. Per exemple, les persones amb problemes dentals poden beneficiar-se d'un menjar humit i un raspall de dents, mentre que altres poden preferir una dieta de croquetes que es pugui utilitzar en joguines interactives.

  Teniu algun consell per tenir cura d'un vell Bulldog. ? Assegureu-vos de deixar-los als comentaris per ajudar els altres propietaris! Ens encantaria saber sobre els vostres gossos grans!

  Als lectors també els va agradar

   Referències i recursos

   • O'Neill, D. ( et al), 'Longevity and Mortality of Owned Dogs in England', Veterinary Journal (2013)
   • Adams, V. (et al), 'Methods and Mortality Results of a HealthSurvey of Purebred Dogs in the UK', Journal of Small Animal Practice (2010)
   • Sutherland, K. (et al), 'Equations Used to Develop Commercial Dog Feeding Guidelines and Canadian Owner Feeding Practices in 2018', The Canadian Veterinary Journal (2021)
   • Thompson, T. 'Vet Advice: Dog Food for Pain, Artritis, Joints & Hip Dysplasia', Natural Pets HQ (2021)
   • Pedersen, N. (et al), 'A Genetic Assessment of the English Bulldog', Canine Medicine and Genetics (2016)
   • OFA – The Canine Health Information Center
   • Packer, R. (et al), 'Great Expectations, Inconvenient Truths, and the Paradoxes of the Dog-Owner Relation for Owners of Brachycephalic Dogs', Plos One (2019)
   • O'Neill, D. (Et al), 'Unravelling the Health Status of Brachycephalic Dogs in the UK Using Multivariable Analysis', Scientific Reports (2020)
   • Packer, R. & Tivers, M. 'Strategies for the Management and Prevention of Conformation-Related Respiratory Disorders in Brachycephalic Dogs', Veterinary Medicine: Research and Reports (2015)
   • Fasanella, F. (et al), 'Brachycephalic Airway Obstructive Síndrome en gossos: 90 casos (1991 – 2008)', American Veterinary Medical Association (2010)
   • Farrell, L. (et al), 'The Challenges of Pedigree Dog Health: Approaches to Combating Inherited Disease', Medicina i genètica canina (2015)