Frenchton vs French Bulldog: quin gos és millor mascota? El Frenchton és una creu de Frenchie Boston Terrier, que sovint es ven com una versió més saludable del Bulldog Francès. Però hi ha alguna veritat en això?

Tant els francesos com els francesos són semblants en mida, forma corporal i color. Els francesos solen tenir els musells una mica més llargs, cosa que pot reduir els problemes relacionats amb la braquicefàlia. Però, com a raça mixta, el seu temperament no serà idèntic a un francès. Per tant, és important assegurar-se que aquesta barreja serà millor per a vostè que un bulldog francès abans de comprometre's.

Un cop d'ull entre el bulldog francès i el bulldog francès

Frenchton Bulldog francès
Alçada: 11 – 17 polzades 11 – 13 polzades
Pes: 12 – 28 lliures Menys de 28 lliures
Temperament: Amable, enèrgic, orientat a les persones Amable, alerta, juganer
Tipus de pelatge: Curt, suau, relativament baix vessament Vescament curt, suau i moderat
Nivell d'activitat: Moderat a alt Moderat
Vida útil: 10 anys 9 anys
Preu del cadell: 900 $ - 3500 $ $ 1500 - $ 3000

Bulldog francès vs Frenchton

Tot i que els seus noms sonen semblants, les races Frenchie i Frenchton poden ser molt diferents entre si. El Bulldog Francès és un gos de raça pura, els avantpassats del qual eren gossos de companyia d'asdes de mitjans del 1800. Finalment, el Frenchie, tal com el coneixem, es va estandarditzar a França, on només va créixer en popularitat.

No obstant això, les versions més antigues del Frenchie no tenien el mateix aspecte que les actuals. De fet, els bulldogs francesos van tenir un musell més llarg i menys arrugat, que eren més sans. Aquest tret és un objectiu important per a molts criadors Frenchton. Els criadors combinen el Bulldog Francès amb el Boston Terrier amb l'esperança d'aconseguir una raça petita amb la mateixa personalitat de Frenchie, però amb una cara una mica més llarga i més sana.

Franços impredictibles

Com a raça mixta. , no hi ha cap garantia exacta de quins trets heretarà un francès. Per tant, alguns podrien tenir una cara tan plana com el francès estàndard. I, el Boston Terrier encara té un morrió força curt, de manera que el problema no està del tot solucionat encara que afavoreixin el progenitor del Boston Terrier.

Altres trets, com la personalitat i la salut també poden ser imprevisibles, per la qual cosa és important. per assegurar-vos que qualsevol tipus de Frenchton s'adapti a la vostra llar abans de comprometre's amb la raça. Que siguin potencialment més saludables que el Frenchie no vol dir que siguin automàticament adequats per a cada llar. Per tant, fem una ullada més de prop al debat Frenchton vs French Bulldog.

Aspecte de Frenchton vs French Bulldog

Frenchtons i French Bulldogs són relativament semblants en aparença. Tots dos són gossos petits, però de mitjana de raça puraFrenchie és més petit i menys corpulent que el Frenchton. Els bulldogs francesos també solen tenir orelles més triangulars i, per descomptat, musells molt més curts i arrugats.

Els francesos poden tenir cares semblants als francesos, o poden tenir la cara una mica més llarga del Boston Terrier. Alguns seran una combinació perfecta dels dos pares de raça pura, però altres cadells poden afavorir una raça més que l'altra.

Els bulldogs francesos tenen una gran varietat de colors sòlids i parcials. També tenen moltes marques possibles. Els Boston Terriers són més limitats, només vénen en ombres parcials. Per tant, els Frenchton solen ser partits, amb pelatge blanc i un altre color.

Tenerament Frenchton vs Frenchton

El Bulldog Francès és un gosset simpàtic, juganer i alerta. Solen ser feliços al voltant dels nens, familiars i desconeguts per igual. També solen portar-se bé amb altres gossos. Però, és important socialitzar-los adequadament per fomentar aquesta millor personalitat. Són segurs i juguetons, i gaudiran de passar la major part del temps amb la gent.

Com que el Frenchton és una raça mestissa, la seva personalitat pot variar d'un gos a un altre. Alguns cadells s'assemblaran més al Frenchie, i altres poden ser més semblants al Boston Terrier. Però, en general, els francesos són tan amables i orientats a les persones com el bulldog francès, si no més. Són gossos actius i juganers als quals els encanta serinvolucrat en el que facis! I, com el Frenchie, poden portar-se bé amb nens i altres animals quan estan ben socialitzats.

Nivells d'activitat del Frenchton vs French Bulldog

Tant els Bulldogs Francesos com els Frenchton són gossos enèrgics. Però, sovint es considera que el bulldog francès és menys enèrgic. El principal problema que sorgeix quan es fa exercici de Bulldogs francesos es relaciona amb la forma de la seva cara. Les seves cares planes dificulten la respiració, cosa que pot provocar problemes com el sobreescalfament durant l'exercici. I, els bulldogs francesos poden tenir problemes amb determinades activitats, com la natació. També trigaran més temps a recuperar-se de l'exercici que altres races.

Els francesos solen tenir cares una mica més llargues, de manera que els serà més fàcil agafar prou aire durant l'exercici. Podran passar més temps fent exercici a l'aire lliure, cosa que ha portat a la idea que tenen nivells d'energia més alts.

Com que els francesos no poden fer exercici tant, és important trobar altres sortides per a la seva energia. L'estimulació mental és imprescindible per a ambdues races, cada dia. Això podria ser mitjançant joguines interactives, jocs de baix consum o entrenament. L'entrenament amb recompensa positiva és el millor mètode, però assegureu-vos de restar les seves llaminadures d'entrenament de la seva quantitat diària de calories per evitar l'obesitat.

Frenchton vs French Bulldog Health

Tant les races de Frenchton com de French Bulldog són propens a problemes de salut hereditaris comaixí com problemes conformacionals. En primer lloc, fem una ullada als problemes relacionats amb la forma de la cara, que són una de les principals raons per les quals es va crear per primera vegada la raça Frenchton.

Braquicefàlia

La cara plana del bulldog francès ha estat criada pel seu “ maco”, però té conseqüències nefastes per a la salut del gos. Tenen les fosses nasals estretes o pessigades (nases estenòtiques) i un paladar tou allargat, que obstrueix les seves vies respiratòries. Ambdós problemes dificulten la respiració.

A més dels problemes respiratoris, aquesta conformació facial provoca una disminució de l'espai per a les dents, la qual cosa provoca l'amuntegament i problemes dentals associats. Poden tenir un risc més elevat de patir complicacions relacionades amb l'anestèsia. Els gossos de cara plana poden tenir problemes per menjar i poden desenvolupar infeccions cutànies a les arrugues de la cara. A més, poden experimentar un gran nombre de problemes oculars, ja que els seus ulls surten de la cara molt més que els d'un gos normal i més saludable.

Els francesos no s'escapen d'aquests problemes. Els problemes solen ser més greus en els bulldogs francesos de raça pura. Però, els francesos encara tenen un musell una mica més curt que moltes altres races, sobretot si afavoreixen el pare Bulldog francès. Per tant, tant els francesos com els francesos poden estar en risc, però els problemes es veuen més freqüentment en els bulldogs francesos.

Problemes de cua de cargol i columna vertebral

Un altre problema que cal tenir en compte relacionat amb el curt, cua arrissada deFrenchies i Frenchtons, és cua de cargol. Aquest problema es veu habitualment en races braquicèfales. Pot causar dolor, infeccions a la pell i problemes, i pot requerir cirurgia.

Algunes franceses i franceses també poden tenir dificultats per donar a llum de manera natural, a causa de la seva conformació.

Altres problemes de salut

Al costat d'aquests problemes de conformació, tant els francesos com els francesos són propensos a una sèrie de problemes de salut hereditaris. Aquests inclouen:

 • Displàsia de maluc
 • Displàsia de colze
 • Luxació rotuliana
 • Tiroiditis autoimmune
 • Sordesa (especialment gossos amb molta de pell blanca)

Frenchton vs French Bulldog Lifespan

Així, davant de tants problemes de salut, quant de temps podem esperar que visquin aquestes dues races? Les races més petites solen viure més temps que els gossos més grans de mitjana. I tant els Frenchtons com els Bulldogs francesos poden viure fins a l'adolescència amb una bona cura i cria.

Però, els estudis sobre la vida útil han descobert que la mitjana és molt menys optimista. Els bulldogs francesos, de mitjana, viuen al voltant dels 9 anys, encara que molts ho superaran.

Els Boston Terriers, de mitjana, viuen al voltant dels 11 anys. I les races mixtes viuen, de mitjana, molt més temps que els gossos de raça pura. Per tant, és probable que un francès arribi als 11-12 anys. També podria viure una vida més llarga i més fàcil si té un musell més llarg que el tradicional Frenchie.

Frenchton vs.Bulldog francès: quin és el millor?

Els gossos Frenchie i Frenchton són bastant similars pel que fa a l'aspecte general, el temperament i la salut. Tanmateix, els francesos solen ser més petits i tenir cares més planes i més propenses a problemes de salut. Els francesos són en general més sans, però encara poden experimentar aquests problemes. A més, la personalitat i l'aparença són una mica menys predictibles als francesos.

Els dos gossos són amables quan es crien i es crien bé, i tots dos poden fer bones addicions a una casa familiar. Però, com que hi ha tants problemes de salut associats amb gossos braquicefàlics com aquest, pot ser millor que el vostre gos sigui d'un refugi, en lloc d'animar els criadors de mala reputació que busquen treure'n profit d'aquestes races populars.

Semblants. Races

Tot i que el Frenchton és una alternativa més saludable al Bulldog francès, hi ha moltes altres opcions amigables, petites i més saludables disponibles que potser voldreu considerar. Aquí n'hi ha alguns per començar:

  Quin és el vostre preferit?

  Ja teniu un bulldog francès o un Frenchton a casa? O encara estàs intentant trobar la raça adequada per a tu? Ens encantaria saber sobre les vostres experiències amb aquestes races als comentaris!

  Referències i recursos

  • Adams, V. (et al), 'Mètodes i resultats de mortalitat d'una salut Survey of Purebred Dogs in the UK', Journal of Small Animal Practice(2010)
  • Roedler, F. (et al), ‘How Does Severe Brachycephaly Affect Dogs’ Lives? Results of a Structured Preoperative Questionnaire', The Veterinary Journal (2013)
  • Koch, D. (et al), 'Brachycephalic Syndrome in Dogs', Compendi d'educació contínua per al veterinari en pràctica (2003)
  • Davis, M. & Cummings, S. "Efecte de la braquicefàlia i la puntuació de la condició corporal sobre la termoregulació respiratòria de gossos sans", Journal of the American Veterinary Medical Association (2017)
  • Gruenheid, M. (et al), "Risc d'anestèsia- Related Complications in Brachycephalic Dogs', Journal of the American Veterinary Medical Association (2018)
  • Riecks, T. (et al), 'Surgical Correction of Brachycephalic Syndrome in Dogs: 62 Cases (1991 – 2004)', Journal of the American Veterinary Medical Association (2007)
  • Vasiadou, C. & Papazoglou, G. 'Surgical Management of Screw Tail and Tail Fold Pyoderma in Dogs', Journal of the Hellenic Veterinary Medical School (2016)
  • Howell, T. (et al), 'Puppy Parties and Beyond: The Role of Early Age Socialization Practices on Adult Dog Behavior', Veterinary Medicine: Research and Reports (2015)