Els gossos poden menjar pasta o és millor deixar aquest menjar saborós a la taula? Els gossos poden menjar pasta amb seguretat. Però com a aliment ric en carbohidrats no és ideal per a una dieta canina. La pasta conté algunes proteïnes i vitamines, com ara fòsfor, potassi i seleni. Tanmateix, aquests nutrients es poden proporcionar en aliments més adequats i baixos en carbohidrats. La pasta també es menja generalment amb una salsa i que pot ser tòxica per a la vostra mascota. Avui veurem quan pots alimentar el teu gos amb pasta, en quines quantitats i amb quina freqüència. També compartirem algunes alternatives de pasta saboroses per a gossos.

  Mentre fa girar els espaguetis a la forquilla i el teu gos et mira suplicant amb els seus grans ulls tristos? En aquest article, donarem una ullada a la pasta per a gossos. I descobrirem quins beneficis o riscos hi ha per alimentar el vostre amic pelut aquest estimat producte bàsic italià.

  Alguns fets divertits sobre la pasta

  Com probablement ja sabeu, la pasta és un aliment bàsic a Cuina italiana que normalment es fa amb farina, aigua i ous. Però sabíeu que els orígens de la pasta són desconeguts i una mica controvertits? Una teoria és que Marco Polo va descobrir la pasta mentre estava a la Xina al segle XIII i va portar aquesta idea a Itàlia amb ell.

  No obstant això, alguns argumenten que la "pasta" a què es refereix a les notes de Polo no és la pasta de blat. avui coneixem però un producte semblant a la pasta fet a partir del midó de la palma de sagú. També hi ha referènciesfeta als macarrons ja l'any 1270 al nord d'Itàlia abans que Polo tornés del seu viatge.

  Es creu que el Testaroli és la forma més antiga de pasta. I alguns creuen que aquesta pasta primerenca es remunta a la civilització etrusca.

  Els etruscs són anteriors als romans i estaven situats al que avui coneixem com a Toscana. En els temps moderns, és normal que gairebé tothom mengi pasta, encara que no sigui italiana. De fet, possiblement s'ha convertit en un dels aliments més populars del món.

  Amb aquesta gran popularitat, no és estrany que molts propietaris de gossos es preguntin: "Els gossos poden prendre pasta?" Per esbrinar aquesta resposta, mirem la composició nutricional de la pasta.

  Poden els gossos menjar pasta?

  Hi ha molts tipus diferents de pasta, però totes tenen, en general, el mateix contingut nutricional. .

  La pasta és gairebé completament hidrats de carboni, però conté algunes proteïnes i una quantitat molt petita de greix. Una porció de 100 grams de pasta conté 371 calories, 13 grams de proteïnes, 1,5 grams de greix i 74 grams d'hidrats de carboni.

  La pasta proporciona una font força bona de seleni, betaïna, folat, fòsfor i potassi. Però què significa tot això per als teus amics peluts? Els gossos poden menjar pasta?

  Què haurien de menjar els gossos?

  Per esbrinar la resposta a "Els gossos poden menjar pasta?" hem d'esbrinar què se suposa que menja un gos en primer lloc. Es va buscar un estudi publicat el 2013per descobrir les preferències nutricionals dels gossos domèstics. Van descobrir que els gossos preferien una proporció dietètica de proteïnes, greixos i carbohidrats del 30%, 63% i 7%, respectivament.

  En altres paraules, els gossos prefereixen els greixos a la resta de macronutrients, seguits de les proteïnes. Un estudi similar va arribar a una conclusió similar. Aquest estudi es va dur a terme durant un període de temps més prolongat.

  Festa o fam!

  Va descobrir que quan els gossos tenien llibertat sobre la seva dieta durant un període prolongat, la quantitat de greix que menjaven va baixar lleugerament, mentre que la quantitat de proteïnes que menjaven va augmentar.

  Aquest canvi es va explicar com a part d'una mentalitat de "festa o fam". En altres paraules, quan es donava accés per primera vegada a grans quantitats de greix, els gossos s'engordaven per preparar-se per a un moment de menys menjar.

  Quan mai arribava aquest moment i el menjar es mantenia constant, baixaven la quantitat de greix. van menjar i van optar per menjar proteïnes. No obstant això, el nombre d'hidrats de carboni que menjaven encara es va mantenir molt baix. Això suggereix que no prosperen ni gaudeixen menjant grans quantitats d'hidrats de carboni.

  En realitat, els canins estan dissenyats per menjar molt pocs hidrats de carboni, dels quals la pasta està gairebé completament feta. El menjar equilibrat per a gossos proporcionarà tots els nutrients que el vostre gos necessita, de manera que no hi ha cap benefici per afegir un aliment alt en calories i hidrats de carboni, com la pasta, a la seva dieta. La pasta no és tòxica per als gossos però ellstampoc no en necessiten.

  La pasta és dolenta per als gossos?

  Els gossos poden menjar pasta? Sí. La pasta és bona per als gossos? No necessàriament. Sabem que la pasta no és tòxica per als gossos, però això no vol dir que sigui un complement saludable a la seva dieta.

  Com que la dieta per a gossos és principalment proteïna i greix, augmentar el seu consum d'hidrats de carboni pot tenir conseqüències negatives. Un estudi va trobar que els gossos amb una dieta alta en carbohidrats extreien menys nutrients del seu menjar que els que menjaven una dieta alta en proteïnes i baixa en carbohidrats.

  Les dietes altes en carbohidrats també poden provocar un augment de pes no saludable en els gossos. . Això, al seu torn, pot provocar altres problemes de salut greus com ara malalties del cor, diabetis, artritis i càncer. També és important recordar que les llaminadures de qualsevol tipus no han de representar més del 10% de la dieta d'un gos.

  De la mateixa manera que els humans, els gossos poden tenir al·lèrgies alimentàries. Si decidiu alimentar el vostre gos amb una mica de pasta senzilla, comenceu amb una quantitat molt petita i controleu-los per detectar qualsevol reacció. Els signes d'una reacció al·lèrgica poden incloure vòmits, diarrea, picor, urticària i esternuts.

  Els gossos poden menjar pasta amb salsa?

  Tota aquesta discussió només s'ha referit específicament als fideus de pasta.

  Els gossos poden menjar pasta sense emmalaltir? Sí, si deixes caure un tros de pasta normal a terra i el teu cadell se l'engolla, no hi ha motiu de preocupació.

  Però els gossos poden menjar salsa de pasta? Certamentno.

  Mai no hauríeu de donar pasta al vostre gos que tingui algun tipus de salsa.

  Tot i que diferents salses contenen ingredients diferents, moltes salses contenen coses que són tòxiques per als gossos, com ara cebes. o all.

  Per això, hauríeu d'evitar donar-hi salsa al vostre gos de pasta. Si el vostre gos menja salsa de pasta, heu de consultar immediatament un veterinari.

  La pasta és bona per als gossos?

  Com podeu veure, els gossos no estan dissenyats per viure dels hidrats de carboni. Per tant, la pasta no encaixa molt bé amb la seva dieta natural. Tanmateix, dit això, els gossos s'han adaptat per poder menjar dietes riques en midó des de la seva domesticació per part dels humans.

  A mesura que els gossos van començar a passar més i més temps amb els seus companys humans, que menjaven molts hidrats de carboni, es van adaptar per poder sobreviure també dels hidrats de carboni.

  Però això no vol dir necessàriament que els carbohidrats siguin especialment saludables per a ells o que hagin de constituir una gran part de la seva dieta. Com s'ha esmentat anteriorment, una dieta alta en carbohidrats probablement causarà un augment de pes i problemes de salut potencialment més greus.

  Els pocs nutrients que el vostre gos podria obtenir de la pasta es poden subministrar millor amb el menjar per a gossos o fins i tot un altre baix en carbohidrats. , aliments dens en nutrients. No té cap benefici compartir pasta amb el teu cadell.

  Llavors, la pasta és bona per als gossos? No, realment no.

  Els gossos poden menjar pasta cuita?

  Els gossos poden menjar pasta cuitasempre que sigui pasta senzilla i no coberta de salsa. Com hem dit anteriorment, moltes salses contenen coses que són tòxiques per als gossos.

  Tot i que una font no conté res descaradament tòxic, els aliments àcids com la salsa de pasta poden molestar l'estómac del teu cadell i també s'han d'evitar.

  Els gossos poden menjar pasta de blat integral?

  La pasta de blat integral per a gossos està bé. Tot i que sembla que hauria de ser més saludable i tenir un valor nutricional molt més alt, el seu maquillatge és en realitat força similar al de la pasta blanca normal.

  No és tòxic, però no és un aliment saludable per a gossos. Tampoc.

  Els gossos poden menjar pasta de tinta de calamar?

  La pasta de tinta de calamar és segura per als gossos. Un cop més, no es recomana la pasta per a gossos, però si el teu amic pelut cola uns fideus no els hauria de fer mal.

  Els gossos poden menjar pasta per motius de salut?

  La pasta no té beneficis per a la salut coneguts. o propietats curatives per a gossos. En aquest moment, sembla que no hi ha cap avantatge en donar-li pasta a la vostra mascota.

  Com donar-li pasta a un gos

  Si doneu una petita quantitat de pasta al vostre gos, assegureu-vos que és senzill, sense cap salsa, i que està cuit. Les salses poden contenir ingredients que són tòxics per als gossos i la pasta crua pot ser dura per al seu tracte digestiu. També pot ser nítid.

  Alternatives a la pasta per a gossos

   Els gossos poden menjar pasta?

   Hi ha una distinció molt important entre fer-se quan arribia la qüestió de la pasta i els gossos. Els gossos poden menjar pasta senzilla? Sí. Els gossos poden menjar salsa de pasta? No.

   La pasta cuinada senzilla no és tòxica per als gossos i, tot i que no és un aliment natural per a ells, uns quants fideus aquí i allà no els faran cap mal. La salsa de pasta generalment conté aliments que poden ser perillosos per als gossos i sens dubte s'han d'evitar.

   Tingues en compte que, tot i que la pasta és tècnicament segura, és un aliment ric en carbohidrats amb un valor nutricional molt limitat per als gossos. Els gossos prefereixen una dieta alta en proteïnes, greixos i baixa en carbohidrats.

   L'excés d'hidrats de carboni pot provocar un augment de pes i, fins i tot, interferir amb l'absorció de nutrients de la teva mascota. Si decideixes donar-li pasta al teu cadell, només s'ha de donar molt de tant en tant i no ha de substituir el menjar habitual del teu gos amb una nutrició equilibrada.

   Has donat pasta al teu gos? Explica'ns-ho als comentaris a continuació!

   Més informació

   • Els gossos poden menjar malvaviscos?
   • Els gossos mengen escabetx?
   • Poden menjar Els gossos mengen mongetes verdes?

   Referències i lectura addicional

   • Axelsson, Erik. (2013). "La signatura genòmica de la domesticació de gossos revela l'adaptació a una dieta rica en midó". Nature Journal.
   • Chiofalo, B. (2019). "Dietes sense cereals per a gossos d'utilitat durant el treball d'entrenament: avaluació de la digestibilitat dels nutrients i les característiques fecals". Nutrició animal.
   • Central de dades d'aliments. (Consultat 2019). “Pasta, seca,enriquit”. Departament d'Agricultura dels EUA.
   • Food Data Central. (Consultat 2019). "Pasta, blat integral, sec (inclou aliments per al programa de distribució d'aliments de l'USDA)." Departament d'Agricultura dels Estats Units.
   • Hewson-Hughes, Adrian. "Anàlisi geomètrica de la selecció de macronutrients en races de gos domèstic, Canis lupus familiaris". Ecologia del comportament. 2012.
   • I.P.O. Organització Internacional de la Pasta. (Consultat 2019). “Història de la pasta”.
   • Roberts. (2017). "La ingesta de macronutrients dels gossos, les dietes d'autoselecció que varien en composició s'ofereixen ad libitum". Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition.
   • Williams, K. 2018. “Obesity in Dogs”. Hospitals VCA.