Alguna vegada t'has mirat el cul d'un bulldog francès i t'has preguntat "els bulldogs francesos tenen cues?" En aquest article fem una ullada a fons al cul del bulldog francès i alguns fets que necessites saber sobre les seves cues.

Els bulldogs francesos tenen cues naturalment curtes que poden ser rectes o amb llevataps. L'anatomia de la seva cua els fa propensos a una sèrie de problemes de salut, dels quals els propietaris potencials haurien de ser conscients.

Els bulldogs francesos tenen cua quan neixen?

Comencem amb els conceptes bàsics: Els bulldogs francesos neixen amb cua? I la resposta és que sí, ho són. Els bulldogs francesos neixen amb cues naturalment curtes. La majoria dels gossos tenen de 18 a 23 ossos de la cua, que són una extensió de les vèrtebres de la seva columna vertebral. Però els bulldogs francesos en tenen només nou, de manera que la seva cua és molt curta.

Estructura de la cua del bulldog francès

Segons l'estàndard de raça de l'American Kennel Club per al Frenchie, les seves cues haurien de ser rectes o cargolat, però mai arrissat. Les cues rectes comencen gruixudes a la base i es redueixen cap a la punta. Les cues de cargol tenen una sèrie de corbes estretes, de manera que s'asseuen com un rotllo de canyella per sota de l'arrel. Quan neixen els cadells Frenchie amb cua de cargol, les seves cues són prou flexibles com per desenrotllar-se suaument. Però a mesura que maduren, s'instal·len en un monyo ajustat.

Al Regne Unit, l'estàndard de la raça Kennel Club per als francesos prefereix només les cues rectes des del 2010. Aquest és un canvi prudent per ael benestar de la raça, i veurem per què en un moment.

Els bulldogs francesos tenen la cua atracada?

Els bulldogs francesos no solen tenir la cua atracada. L'acoblament de la cua va començar com una forma de protegir els gossos de treball de lesions a la cua, però els francesos no tenen antecedents laborals. Quan es van introduir impostos als gossos de companyia, també es va popularitzar l'acoblament d'algunes races de mascotes per fer-les passar per gossos de treball. Més tard, l'acoblament de la cua es va mantenir popular en aquestes races com a part de mantenir una estètica "tradicional". No obstant això, més recentment, l'acoblament de la cua ha tornat a caure en desgracia, perquè pot ser dolorós i poques vegades és en el millor interès dels gossos.

Què tenen els bulldogs francesos enganxats?

Els bulldogs francesos no tenen tradicionalment la cua atracada, però alguns acaben requerint una amputació quirúrgica de la cua per motius mèdics. La qual cosa no és exactament el mateix, però els resultats poden semblar iguals per a un observador casual.

Gossos francesos sense cua

L'anatomia de la cua francesa significa que la seva cua es troba al ras la pell del cul, creant una butxaca a sota. Això els fa vulnerables a una condició anomenada intertrigo. L'intertrigo és quan dues superfícies de la pell es freguen, provocant irritació i inflamació. La pell danyada es converteix en un punt d'entrada per als bacteris, causant una infecció de la butxaca de la cua. Algunes infeccions de la butxaca de la cua del bulldog francès es poden tractaramb antibiòtics, però les infeccions greus o recurrents només es poden resoldre eliminant la cua del tot.

Els bulldogs francesos tenen cues llargues?

Cap Bulldog té cues tan llargues com, per exemple, un labrador o un Golden Retriever. Però, alguns bulldogs francesos tenen cues rectes, que naturalment semblen més llargues que una cua amb una sèrie de torçades estretes. La freqüència dels dos tipus de cua de bulldog francès depèn en part de la vostra regió. Als EUA, es permeten tots dos tipus i no hi ha cap requisit que la cua recta sigui una longitud mínima. Per tant, les línies de cria amb cues de cargol o cues rectes ultra curtes solen ser populars perquè són "boniques".

Al Regne Unit, no només les seves cues han de ser rectes com s'ha esmentat anteriorment, sinó que també ho diu l'estàndard de la raça. hauria de ser prou llarg per cobrir l'anus. Aquest requisit de longitud mínima no es tracta només de l'aspecte, també és bo per a la seva salut. Ja ho hem parlat abans, així que ara mirem més de prop com tenir una cua de llevataps afecta la salut dels francesos.

Preocupacions per a la salut dels gossos francesos amb cues curtes

Desafortunadament, hi ha nombrosos complicacions associades a les cues de cargol, les més notables de les quals són les hemivèrtebres i l'espina bífida.

Les hemivèrtebres són ossos deformes de la cua i la base de la columna vertebral. El canvi de forma pot provocar pressió sobre la medul·la espinal, que afecta el control dels gossospotes posteriors i/o bufeta i intestí. Les hemivèrtebres estan molt esteses entre els bulldogs francesos i són molt heretables. El que significa que els cadells dels gossos afectats també es veuran afectats. És per això que eliminar els francesos de cua cargolada dels programes de cria i fer que els gossos de cua recta siguin l'opció més acceptable i desitjable és la manera més segura d'assegurar la salut futura de la raça.

L'espina bífida és quan la medul·la espinal no es desenvolupa. correctament a l'úter. Igual que les hemivèrtebres, l'espina bífida pot provocar coixesa i incontinència. Ambdues condicions són cares i difícils de tractar, i causen molt mal de cor. Podeu llegir més els problemes de salut associats a les cues de cargol en aquest article.

Problema de salut associat a cares planes

Tot i que en aquest article ens hem centrat principalment en el cul francès, seria equivocat per no esmentar també els problemes que experimenten molts francesos a l'altre extrem del seu cos. De fet, els dos estan realment relacionats, perquè les cues de cargol i les hemivèrtebres estan estretament associats amb races de gossos de cara plana, com ara Frenchies, Bulldogs Anglesos, Pugs i Boston Terriers. Una cara extremadament plana amb un musell molt curt també es descriu com a 'braquicefàlica'.

Les cares braquicefàliques posen els gossos tenen el risc de:

  • Obstrucció de les seves vies respiratòries causada per un musell normal. valor de teixit tou que s'esprem en un molt més petitestructura òssia.
  • Cop de calor causat per la dificultat per respirar.
  • Problemes dentals.
  • Daño a la superfície dels ulls perquè les orbites són poc profundes i els globus oculars sobresurten d'ells. .
  • Infeccions a la pell arrugada sobre el nas i el front.

En altres llocs del seu cos, els gossos braquicefàlics com els francesos també tenen freqüències més altes que la mitjana de problemes gastrointestinals, malalties de la pell i dificultats per donar a llum. Per tots aquests motius, malauradament no recomanem gossos de cara plana, inclosos els bulldogs francesos com a mascotes.

Resum de la cua francesa

Els bulldogs francesos neixen de fet amb cues, però són curts i discrets. Els dos tipus de cua Frenchie són rectes i llevataps. A causa dels problemes de salut associats a les cues de llevataps, alguns criadors i clubs de races estan prenent la decisió conscient d'allunyar-se d'ells i centrar-se en la cria de línies amb cues rectes.

Què en penses? Preferiríeu veure més francesos amb cues més llargues i rectes? Fes-nos-ho saber al quadre de comentaris a continuació!

Gossos alternatius amb cua curta

Desafortunadament, els gossos més coneguts amb cua curta, com els carlins i els bulldogs, comparteixen molts dels mateixos problemes de salut que el desafortunat francès. El bonic Pembroke Welsh Corgi és una alternativa coneguda amb una cua naturalment curta i un musell de longitud normal. Però com a ramaderia de renomgos, el seu temperament és molt diferent! Aquí hi ha altres tres races menys conegudes, que poden néixer totes amb cues naturalment curtes.

  • Gos de bestiar australià Stumpy
  • Braque do Bourbonnais
  • Brittany Spaniel

Referències

Bertram et al. Les malformacions congènites de la columna vertebral lumbosacra són comunes en els bulldogs francesos, els bulldogs anglesos i els carlins neurològicament normals, amb diferències específiques de la raça. Radiologia i ecografia veterinària. 2019.

Estàndard de raça de bulldog francès. Kennel Club. 2021.

Gutierrez-Quintana & De Decker. Extrem de la cua del problema braquicefàlic: opcions de diagnòstic i tractament de les malformacions de la columna. En la pràctica. 2021.

Kaye et al. Relació entre la síndrome de la via aèria braquicefàlica i els signes gastrointestinals en tres races de gossos. Revista de pràctica d'animals petits. 2018.

Ladlow et al. Síndrome de la via aèria obstructiva braquicefàlica. Registre veterinari. 2018.

Estàndard oficial del bulldog francès. American Kennel Club. 2018.

Paterson. Intertrigo d'infermeria en el gos. La Infermera Veterinària. 2018.

Penderis. Anomalies vertebrals congènites associades a la conformació de la cua del cargol. Actes del Congrés BSAVA. 2018.

Schlensker & Distal. Heretabilitat de les hemivèrtebres en el bulldog francès mitjançant un model de llindar animal. Revista Veterinària. 2016.