El Dalmadoodle és un gos enèrgic, amorós i molt distintiu. Avui farem una ullada als avantatges i els contres dels cadells de Dalmadoodle com a mascotes i us ajudarem a decidir si una barreja de caniche Dalmadoodle és el gos adequat per al vostre estil de vida.

  Una de les mescles de caniche més grans, els Dalmadoodles també es coneixen de vegades com Dalmapoos. Són gossos molt lleials i encaixen bé a les cases actives on hi ha algú al voltant durant gran part del dia.

  Què és un Dalmadoodle?

  El Dalmadoodle, cridaner i intel·ligent, és una creu. entre el bonic dalmata i el caniche intel·ligent. Amb un aspecte que segur que aturarà la gent en el seu camí, no és estrany que la popularitat del Doodle dalmata hagi anat augmentant constantment.

  Un gos híbrid com el Dalmadoodle és descendència de dos pares de raça pura escollits específicament. . Els criadors de gossos de disseny esperen que les seves camades mantinguin certes característiques dels seus pares de raça pura, com ara la intel·ligència i un pelatge únic.

  Història del Dalmadoodle

  El Dalmadoodle és un mestissatge de nova generació, el que simplement vol dir que se sap molt poc sobre com va néixer. Tanmateix, fer un cop d'ull a les històries dels seus pares de raça pura ens hauria de donar una mica d'informació sobre com funciona aquest únic creuament i per què és com és.

  Història del Dalmata

  Una raça antiga, l'origen del dalmata es remuntaPràctiques sobre el comportament dels gossos adults". Escola de Psicologia i Salut Pública.

 • Sutter i Ostrander. 2004. "Dog Star Rising: The Canine Genetic System, Nature Reviews Genetics".
 • Turcsan et al. 2017. "El propietari va percebre les diferències entre els gossos de raça mixta i de raça pura", PLOS One .
 • fins ara, per la qual cosa ha estat difícil per als experts identificar exactament on va començar la raça. No obstant això, segons l'American Kennel Club, molts experts creuen que el dalmata va començar a les illes Britàniques, Europa, el nord d'Àfrica i Àsia.

  Dalmadoodle es diverteix amb dos amics

  Tot i així, no va ser fins a la dècada del 1800 quan la documentació específica va poder situar el dalmata prop d'Europa central, en una zona que abans s'anomenava Dalmàcia. Criat com a gos entrenador, el dalmata va trobar feina corrent al costat de carruatges tirats per cavalls. Era el seu deure vigilar aquests carruatges quan els seus ocupants eren fora. Les races mixtes de Dalmata poden portar o no aquests trets de guàrdia amb ells.

  Gossos de carruatge

  El Dàlmata també era un gos preferit del poble gitano, conegut per passejar amb ells per tota Europa. Molts creuen que per això l'autèntic origen del dalmata és tan difícil de localitzar, tenint en compte que ells, com els gitanos, consideraven el món sencer la seva llar. Però els gitanos no eren els únics aficionats al dalmata.

  Nobles britànics es van trobar enamorats d'aquesta raça i els van encarregar no només com a gossos d'entrenador sinó també com a companys. Cap a la dècada de 1800, els dalmates es van fer famosos per córrer al llarg de cotxes de bombers tirats per cavalls. Comença així la famosa amistat entre la raça i els bombers.

  Origen del caniche

  Si bé tots hem sentit el terme “francès”.caniche", en realitat no hi ha tal cosa. De fet, el caniche prové originàriament d'Alemanya, on va ser criat principalment com a gos de caça d'ànecs fa més de 400 anys. Sorprenentment, el famós tall de cabell del caniche deriva en realitat dels seus dies de caça d'ànecs, quan els seus fabulosos pompons s'utilitzaven més per a la pràctica que per a la vanitat.

  Els caniches es criaven per nedar en aigües molt fredes per recuperar els ànecs per als seus propietaris, i el Els pompons elaborats estaven destinats a protegir els seus cossos alhora que els permetien agilitat i velocitat a l'aigua. Més tard, aquest tall de cabell extravagant finalment ajudaria a portar el caniche des dels seus orígens laborals fins a les faldes del luxe.

  De la caça a la llar

  De fet, el caniche té tota la història de la Ventafocs, passant des dels draps fins a les riqueses quan els nobles van començar a agradar-li el seu abric fantasiós, el seu comportament lleial i l'espectacle natural. Però el sempre humil caniche encara va mantenir la seva ètica de treball i va continuar trobant ús com a gos de circ i també com a caçador de tòfones al llarg de la història.

  Què són els Dalmadoodles? El creuament Dalmadoodle és una barreja entre dos gossos més grans, és segur suposar que serà més gran. Tot i així, hi ha algunes variacions de mida entre el dalmata i el caniche, de manera que la mida del vostre Dalmadoodle pot variar. La mida mitjana d'una barreja de caniche dalmata adult dependrà del tipus de progenitor del caniche.

  Quan grans són els dalmates?

  ElsEl dalmata, per exemple, creix entre 19 i 24 polzades d'alçada i pot pesar entre 45 i 75 lliures.

  Mida del caniche

  El caniche es presenta en tres varietats de mida: estàndard, miniatura i joguina. Oscil·len entre 4 i 70 lliures, depenent del tipus!

  Mida del Dalmadoodle

  El Dalmadoodle sol ser un encreuament entre el Dalmadoodle i el Caniche estàndard, que és la més gran de les varietats de mida Poodle, de més de 15 polzades d'alçada i un pes de 40 a 70 lliures. Per tant, podeu esperar que el vostre Dalmadoodle tingui una mida de 15 a 19 polzades i que pesi entre 40 i 75 lliures.

  Mini Dalmadoodle

  Una barreja de mini Dalmadoodle es crea combinant un Dalmadoodle amb un caniche miniatura o Toy. Aquests cadells seran més petits que el Dalmadoodle estàndard mitjà de creixement complet, però encara poden ser més alts que un Mini Caniche, ja que també tenen gens dalmata. Els pares potencials de cadells que busquen una versió més petita del Dalmata sovint triaran aquesta barreja de Dalmata en miniatura, però el seu gos pot créixer més gran del que esperaven.

  Aspecte del Dalamadoodle

  Els Dalmadoodle solen tenir orelles caigudes, pelatge curt relativament llis i cues llargues. Com amb tots els encreuaments, la barreja de caniche dalmata variarà en aspectes segons el que hereta dels seus pares. Tenint en compte el fet que el dalmata i el caniche semblen tan diferents, hi ha una gran varietat d'aspectes que podeu obtenir.

  Colors de Dalmadoodle

  La barreja Dalmata i Poodle es presenta en una àmplia gamma de colors, tot i que probablement el blanc i negre són els més freqüents. El caniche estàndard es presenta en diverses varietats de colors, com ara:

  • Negre
  • Albercoc
  • Blanc
  • Crema
  • Tan 15>
  • Blueton
  • Blau
  • Plata
  • Sable
  • Marró

  El famós Dalmata El pelatge tacat es presenta en dues varietats de colors, que inclouen:

  • Fetge i blanc
  • Binton blau (blanc i negre)

  Com el dalmata, el caniche també té orelles llargues i caigudes, però el seu pelatge és dens, arrissat i amb prou feines es desprèn. Quan es tracti de la vostra creu Dalmadoodle, prepareu-vos per a qualsevol varietat de capa. Recordeu, com que és un mestissatge, l'aspecte del vostre Dalmadoodle es deixarà a l'atzar.

  Rínxols de Dalmadoodle

  Els Dalmadoodles solen tenir els abrics ondulats en lloc de rínxols ajustats com els Caniches. Això és degut a que els gens que controlen el rínxol vénen de dos tipus: N per "sense rínxol" i C per "rínxol". Els caniches tenen dos gens de rínxol (CC) que creen un pelatge arrissat, mentre que els dalmates tenen dos gens de "sense rínxol" (NN).

  Els Dalmadoodles tenen un de cada pare (NC) que crea un pelatge ondulat. I els Dalmadoodles poden transmetre qualsevol d'aquests gens als seus cadells. És per això que creuar un Dalmadoodle amb un altre Dalmadoodle us pot donar cadells de pèl llis, cadells de pèl arrissat i de pèl ondulat.cadells, tots a la mateixa camada.

  Cuidar i vessar de Dalmadoodle

  La preparació del teu caniche de creu de Dalmadoodle pot variar, depenent del tipus de pelatge que hereta dels seus pares. Tot i que el dalmata té un pelatge més curt, requereix un raspallat setmanal per reduir la caiguda i per mantenir el seu cabell brillant i saludable.

  Els Dalmadoodle són hipoalergènics?

  El caniche requereix molt més manteniment i cal ser es raspallava diverses vegades a la setmana per evitar que el seu cabell gruixut i arrissat no s'estereixi. I tot i que no existeix un gos hipoal·lèrgic, el caniche no es desprèn sovint i produeix molt menys caspa que altres races, reduint la possibilitat d'al·lèrgies. No obstant això, el dalmata és bastant el vessador, de manera que si el vostre Dalmadoodle s'esborrarà o no, quedarà en mans de la genètica.

  El millor és esperar un gos que produeixi al·lèrgies i que es pugui preparar per a això. Llavors no acabaràs decebut! El vostre Dalmadoodle també necessitarà netejar-se les orelles regularment per evitar la infecció de l'oïda i tallar-li les ungles per evitar que s'esquerdin o es trenquin.

  Temperament de Dalmadoodle

  Quan considereu afegir un Dalmadoodle o qualsevol barreja de Dalmadoodle o Barreja de caniche a casa teva, voldràs saber sobre el temperament. Se sap que els encreuaments de Dalmadoodle i de caniche són bastant intel·ligents, de manera que podeu esperar que el vostre Dalmadoodle també sigui intel·ligent. Tingueu en compte que el vostre Dalmadoodle pot heretar qualsevol númerodels trets temperamentals esmentats anteriorment, i per aquest motiu, sempre recomanem la socialització primerenca i l'entrenament d'obediència.

  Personalitat dalmata

  El dalmata és una raça pura senyorial amb molta confiança. Aquest gos és famós pel seu aspecte i pel seu cervell. Són molt lleials a la seva família i ho fan bé amb els gossos i els nens amb els quals es cria. No obstant això, poden ser distants amb els estranys i, a causa d'una formació de guàrdia, tenen tendència a esdevenir territorials i protectors, encara que no se sap que sigui una raça agressiva.

  Personalitat del caniche

  El caniche també és més conegut per la seva alta intel·ligència, sorprenent la seva família amb una increïble capacitat per aprendre trucs. Aquesta és una raça a la qual li encanta lluir i és un animador natural. Ho fan molt bé en entorns familiars i gaudeixen amb altres gossos. No obstant això, sí que tenen antecedents de caça, de manera que les famílies que posseeixen mascotes més petites no haurien de deixar el seu caniche en una habitació amb ells sense supervisió.

  Necessitats d'exercici i entrenament de Dalmadoodle

  The Dalmatian x Poodle s'acosta. per ser un mestissatge actiu, tenint en compte que prové de dos pares de raça pura molt actius. Us recomanem que doneu a la vostra barreja Poodle i Dalmata almenys una o dues hores d'exercici al dia. Això podria incloure una llarga caminada, un bon joc al pati i un joc de buscar. Per sort, el Poodle x Dalmatian és intel·ligent, i l'entrenament hauria de ser-hosenzill.

  Vida útil del Dalmadoodle

  La vida útil del Dalmadoodle pot variar en funció del que hereta de les seves races progenitores. Tot i que el dalmata té una vida útil d'11 a 13 anys, és propens a certs problemes de salut, com ara sordesa, al·lèrgies a la pell, càlculs urinaris, obesitat, epilèpsia, malalties de la tiroide i problemes oculars.

  El caniche té un vida útil de 12 a 14,5 anys i és propens a la displàsia de maluc, epilèpsia, atròfia progressiva de la retina, malaltia d'Addison, problemes de tiroides, inflor i hipoglucèmia. És possible que vulgueu considerar la detecció precoç de la salut del vostre Dalmadoodle, ja que us podria ajudar a prevenir o preparar-vos per a determinats problemes de salut hereditaris.

  Barrejar races

  Hi ha un debat en curs sobre la salut dels de raça pura i de mestissatge. És un fet ben conegut que les races pures pateixen molts defectes de salut generacional com a conseqüència de generacions de sobrecodificació. Els que donen suport al mestissatge tenen l'esperança que la pràctica pugui ser una solució a aquests problemes de salut genètica.

  El debat està en curs i els estudis també. Mentrestant, creiem que és important aprendre tant com puguis sobre qualsevol gos potencial que estigueu considerant portar a casa, ja sigui un gos de raça pura o un gos de raça mixta.

  La llar ideal per a un caniche i Barreja Dalmata

  La barreja Dalmata Poodle serà millor a les cases amb un gran jardí tancat on pot córrer ijugar, i en una casa amb un propietari que és capaç de mantenir activa la seva ment intel·ligent. Es tracta d'un mestissatge que necessita molta estimulació tant física com mental. Si pots proporcionar una socialització primerenca, l'entrenament adequat i molta activitat, aleshores el Dalmadoodle pot ser el gos perfecte per a tu.

  Cadells de Dalmadoodle

  Si vols aconseguir un caniche Barreja de Dalmata d'un criador, espereu gastar entre 500 dòlars i més de 1000 dòlars. Una cosa bona d'aconseguir un cadell de mescla Dalamatian i Caniche d'un criador és que podeu fer preguntes sobre el temperament i els problemes de salut amb camades anteriors.

  També, tingueu en compte que la majoria de criadors repetibles podran fer-ho. proporcionar certificats sanitaris que acreditin que les seves camades han estat controlades. Independentment de la font que utilitzeu per aconseguir el vostre cadell Dalmadoodle, recordeu que heu de passar per una font fiable i responsable. Els cadells Dalmatian x Poodle són bonics i molt divertits, i si aneu al criador adequat i els crieu bé, tindreu un gran company durant molts anys.

  Referències i lectura addicional:

  • Ackerman. 2011. “La connexió genètica; a Guide to Health Problems in Purebred Dogs.”
  • Beuchat. 2014, "The Myth of Hybrid Vigor in Dogs... Is A Myth", The Institute of Canine Biology.
  • Howell et al. 2015. “Puppy Partys and Beyond: The Role of Early Age Socialization