El gos Wooly Husky no és ben conegut fora dels cercles de criadors i entusiastes, però aquesta no és una raça de gos nova. Més aviat, aquest terme es refereix a un gos husky amb un determinat tipus de pelatge que té un aspecte i una sensació més llargs, més complets i de peluix. Els abrics estàndard d'Alaska o Siberian Husky són de doble capa, amb un pelatge inferior i un pelatge exterior suau i de longitud mitjana. Els huskies llanosos tenen una pelusa més llarga, més gruixuda i més plena. Avui veurem com distingir entre els tipus de pelatge, on trobar cadells Husky llana i com cuidar, raspallar i netejar la seva pell inusual.

  Actualment hi ha. només una raça oficial de gossos husky de raça reconeguda del Kennel Club és el husky siberià. L'estàndard de raça Husky siberià estableix que un husky siberià de raça pura hauria de tenir un tipus de pelatge molt específic per mostrar-se i tenir un avantatge en la conformació a les competicions.

  Els Wooly Huskies són gossos de pedigrí?

  D'acord amb aquest mateix estàndard de raça, el pelatge husky de llana s'allunya del tipus de pelatge clàssic. Això vol dir que, almenys en els cercles de gossos d'exposició, un husky siberià amb un tipus de pelatge de llana es consideraria una falla genètica. Però sempre que un cadell de llana provingui de pares de pedigrí, encara són de raça pura.

  I molts amants dels gossos husky prefereixen el peluix més llarg i ple i l'abric de husky llana pel seu tacte suau i acollidor i un aspecte adorable!A més, l'evidència anecdòtica dels pares de mascotes husky llana indiquen que aquests gossos solen tenir temperaments més dolços. I requereixen menys entrenament i supervisió que els huskys amb revestiment tradicionals.

  Diferents tipus de pelatge de husky

  Quins són, doncs, els diferents tipus de pelatge de husky que pot tenir un husky, husky siberià o no? Els huskies poden tenir dos tipus principals de pelatge: tradicional i llana. Fem una ullada més de prop a cada tipus de pelatge aquí.

  Tipus de pelatge husky siberià tradicional

  Segons l'estàndard de la raça husky siberià, el tipus de pelatge husky tradicional sempre serà una autèntica doble capa Abric de gos de treball.

  La capa interior és suau i aïllant. La capa exterior és llisa i de longitud mitjana i segueix de prop els contorns del cos del gos. Els abrics llargs, aspres, peluts, durs o sedosos es consideren defectes en l'anell de l'espectacle.

  Tipus de pelatge Husky llana

  El tipus d'abric husky llana segueix sent un gos de treball de doble capa. abric. La capa interior encara és suau, de peluix i aïllant, tal com han evolucionat tots els abrics de gossos polars de tipus spitz. La capa exterior encara és resistent a l'aigua amb pèls de protecció més llargs. Estan dissenyats per protegir el cos i la pell del gos del fred, la humitat, l'abrasió i altres amenaces. Però la longitud del pelatge és més llarga del que seria un abric de longitud mitjana real.

  El pelatge husky de llana també sol ser més gruixut i d'aspecte més ple i el gosnormalment tindrà una cua plomada. El més important per ser un veritable abric husky de llana, l'abric adult creixerà per tenir plomes addicionals al voltant de les orelles, la cara i les cames. Però fins i tot dos cadells amb abric de llana poden semblar una mica diferents entre ells a causa de com interactuen tres gens canins específics (més sobre això a les seccions següents). El genoma caní complet es va seqüenciar per primera vegada l'any 2005. Tot i que sembla que va passar fa un temps, els investigadors encara tenen un munt per aprendre sobre com interactuen els gens dels gossos entre ells, així com quina pot ser la descripció de la feina específica de cada gen. Aquesta és part de la raó per la qual fins i tot existeix el pelatge de llana.

  El gen principal que controla el tipus de pelatge de llana és un gen recessiu anomenat gen de pelatge llarg, el que significa que els dos gossos progenitors han d'aportar aquest gen abans que un cadell. creixerà fins a tenir aquest tipus d'abric.

  I tot i que un husky amb un abric de llana es considera un error d'anell, aquest tipus s'ha convertit en una opció popular per a les persones que busquen una mascota. Per aquest motiu, un nombre creixent de criadors de gossos husky criarà específicament per al tipus de pelatge de llana.

  Colors de pelatge de husky de llana

  Quins colors de pelatge pot heretar un cadell de husky de llana? La resposta més senzilla és "tots els mateixos colors de la capa que un husky tradicional pot heretar". Així que fem una ullada als colors i els patrons de la capa de Husky siberià de raça purade manera que podeu obtenir una visió panoràmica de tots els meravellosos colors de la capa de husky llana.

  El husky siberià de raça pura pot ser ocasionalment d'un sol color negre o blanc. Però és molt més comú que els huskies siberians tinguin abrics bicolors. En aquest cas, podeu veure agouti i blanc, negre i blanc, sable i blanc, marró i blanc, gris i blanc o marró i blanc. Un husky llanós també pot tenir un patró de pelatge de tres colors negre, marró i blanc o un patró de pessebre o de sella.

  Cuidar un husky llana

  Sens dubte, el husky llanós és un gosset simpàtic i un gos adult encara més bonic! Però cal estar preparat per a una petita inversió addicional al departament de perruqueria. La veritat és que com més gruixut, llarg i esponjós sigui el pelatge husky adult, més possibilitats d'embolics i estores. Condicions que poden raspallar la pell i provocar infeccions.

  Per tant, voldreu raspallar-vos el vostre husky de llana regularment, sobretot si el vostre gos té un estil de vida actiu a l'aire lliure.