Els colors husky es presenten en una varietat de tons i patrons. La seva combinació estàndard d'abric és blanc i agouti, negre, gris, vermell o sable, però també vénen en altres colors. Alguns patrons de pelatge, com Merle, també estan associats amb problemes de salut. Tant si es tracta del valent husky siberià com del poderós husky d'Alaska, els seus abrics es reconeixen a l'instant. Els huskies siberians han treballat colze a colze amb la gent durant segles, caçant, transportant i ajudant. Avui compartim els diferents colors i patrons d'aquesta increïble raça amb fotos i imatges per ajudar-vos a distingir-los!

  Colors d'Alaskan i Husky siberià

  Els colors siberians i d'Alaska Els husky tenen abrics de pell gruixuts, orelles erectes i ulls penetrants. Tanmateix, hi ha una diferència clau! El husky siberià és una raça de gossos de raça pura que es cria per complir amb un estàndard oficial. Aquest estàndard de raça detalla tot, des dels colors de l'Husky siberià fins als colors dels ulls, passant per trets de temperament i molt més.

  En canvi, el Husky d'Alaska no és un gos de raça pura. L'Alaskan Husky és en realitat un gos de raça mixta criat per treballar com a gos de trineu. Per tant, els colors dels huskys d'Alaska poden variar molt. Els seus colors no són importants sempre que el gos tingui una aptitud per anar en trineu.

  Tècnicament, l'Alaskan Husjy podria ser qualsevol combinació de colors canins amb una varietat de patrons. Però en realitat solen ser negres o marrons i blancs, en elmateix patró bicolor que el husky siberià.

  Història i orígens dels colors husky

  Els estudis genètics mostren que el husky siberià està molt lligat a un antic llop siberià que va viure fa més de 35.000 anys. Els Huskies Siberians moderns poden mostrar una varietat de colors i patrons diferents de Husky. Tanmateix, sovint són similars als colors i patrons que encara es veuen als llops salvatges avui en dia.

  Colors estàndard vs mini husky

  Curiosament, una cosa ha canviat entre els huskies siberians moderns i els seus avantpassats del llop salvatge. Els gossos Husky siberians avui es crien en dues mides: estàndard i en miniatura. Tanmateix, els colors mini Husky i els colors Husky estàndard són en la seva majoria els mateixos.

  Husky Color Genetics

  La genètica de la cria de gossos pot arribar a ser ràpidament complexa. Per començar, pot ser difícil identificar gens únics responsables de produir certs colors Husky. Sovint, els mateixos gens que controlen el color del pelatge també poden influir en altres processos de desenvolupament. En particular, això inclou el desenvolupament de la visió o l'oïda.

  Alguns colors Husky són més saludables que altres?

  No hi ha colors, patrons o marques de Husky no permesos per problemes de salut. No obstant això, alguns clubs de raça han identificat el patró "merle" i el "brindle" de les marques com a preocupants.

  El Siberian Husky Club of America (SHCA) ha publicat un comunicat.indicant que aquests tipus de marcatge poden ser el resultat de la influència genètica d'altres races de gossos. En altres paraules, és possible que els gossos que portin aquestes marques no siguin autèntics huskies siberians de raça pura.

  Problemes de salut al Merle Husky

  A més, la SHCA afirma que no donen suport al merle. patró. Això es deu a la seva associació amb certs problemes de salut genètica canina coneguts. Aquests inclouen:

  • disfunció del sistema immunitari
  • trastorns oculars
  • sordesa

  Double Merle Husky Colors

  Aquests els problemes de salut poden arribar a ser més greus. Per exemple, quan una parella reproductora de gossos husky siberians porta cadascun el gen que aporta el patró merle. Això produeix el que s'anomena "doble merle". Els problemes de salut derivats d'un doble merle no sempre són fatals. Tanmateix, poden limitar especialment la vida fins al punt de requerir l'eutanàsia. Alguns exemples d'aquests problemes de salut inclouen:

  • ulls perduts
  • ulls poc desenvolupats
  • sordesa
  • cadells que neixen tant cecs com sords

  Carta de colors del husky siberià

  La carta de colors del husky siberià és tan variada que s'ha sobrenomenat "l'arc de Sant Martí siberià". Els colors següents són estàndard:

  • agouti i blanc
  • negre i blanc
  • gris i blanc
  • vermell i blanc
  • sable i blanc
  • blanc

  Altres colors husky de raça pura

  Es reconeixen els colors següentsperò no és estàndard a la carta de colors Husky:

  • negre
  • negre/gris i blanc
  • negre/marró i blanc
  • marró
  • marró i blanc
  • marró/negre i blanc
  • coure i blanc
  • gris i negre
  • marró
  • negre i marró
  • blanc i marró

  Marques d'Husky pedigrí

  La norma de la raça estableix que les marques següents no són estàndard, però estan reconegudes:

  • punts negres
  • pinto
  • piebald

  Colors rars de husky siberià

  Els colors dels husky varien enormement d'un gos a un altre. De fet, no s'han identificat colors, patrons o marques inusuals o rars!

  Colors AKC

  L'actual estàndard de raça Husky siberià d'American Kennel Club (AKC) permet tots els colors, inclòs el blanc pur. . L'estàndard de la raça especifica que és bastant normal veure una gran varietat de patrons i marques visualment impactants al cap.

  Això significa que hi pot haver literalment infinites combinacions de colors i patrons i marques. Cap d'ells desqualificarà un husky siberià de raça pura de pedigrí per competir al ring.

  Coats sòlids

  Els colors poden variar des d'un únic color (autònom) fins a un patró multicolor o sòlid. colors alternats amb marques en una gran varietat de variacions. Aquests colors són generalment reconeguts com els colors de pelatge més comuns en l'Husky Siberià de raça pura.avui:

  • Negre
  • Gris
  • Vermell
  • Blanc

  Husky siberià negre

  El negre pot semblar negre azabatxa, negre mat o negre diluït. El negre diluït pot semblar més proper al blau o al gris.

  Husky siberià gris

  El color gris pot ser gris "llop" fosc, gris mat o un gris diluït que sembla groguenc. El color plata

  Husky siberià és una altra forma de gris diluït.

  Husky siberià blanc

  El color blanc pot ser blanc pur sòlid o blanc amb un fos groguenc o crema. . També pot haver-hi pèls de guàrdia negre. Normalment, la capa inferior és de color blanc pur.

  Husky siberià vermell

  La gamma de color vermell pot abastar des d'un vermell marró rovellat fosc fins a un vermell ros maduixa clar. El coure és una forma de vermell.

  Colors i patrons husky bicolors

  Els abrics husky poden ser d'un sol color (color propi) o sòlids. Alternativament, poden formar un patró amb dos o tres colors que apareixen tots a la capa. Dos dels colors i estampats més comuns són el blanc i negre i un patró anomenat "esquitxades".

  • Blanc i negre
  • Gris i blanc
  • Vermell i blanc.
  • Sable i blanc
  • Agouti i blanc

  Negre i amp; Husky blanc

  El patró de color blanc i negre és força comú per als huskies siberians. El color negre pot mostrar-se com a negre azabaixa, bandes negres o diluït (pot semblar platejat).

  Husky gris i blanc

  ElsEls colors grisos poden anar des del gris llop fosc fins a un gris groguenc fins al gris platejat alternant amb blanc.

  Husky vermell i blanc

  Amb un patró de color vermell i blanc, generalment no hi haurà ser qualsevol negre a l'abric. No obstant això, el vermell pot variar des d'un marró vermellós profund fins a un vermell cobri clar alternant amb blanc.

  Sable i White Husky

  Sable és un patró de color format quan la capa inferior és vermellosa/coure i els pèls de la capa superior tenen bandes vermelles més properes a la pell i negres a les puntes. Aquest patró s'alterna amb el blanc.

  Agouti i White Husky

  El llop salvatge "agouti" es descriu més a continuació. Amb aquest patró, l'agouti s'alterna amb el blanc.

  Marques de Husky Siberià

  L'estàndard oficial de raça Husky Siberià destaca els tres colors i marques que es veuen amb més freqüència. Tanmateix, fins i tot dins d'aquests tres tipus de marques, és possible veure variacions gairebé infinites!

  Agouti

  La marca agouti també s'anomena marca "salvatge" o "semblant a llop". Diversos colors contribueixen a crear l'aspecte de les marques d'agouti.

  Típicament, la capa inferior (la capa inferior suau, gruixuda i aïllant) és fosca en els huskies siberians amb marques d'agouti. El pelatge exterior té pèls multicolors. Són foscos a la base (el més proper a la pell) i a la punta. Entremig hi ha un color més clar.

  Sable

  La marca de sable comença amb un color vermellós o cobri.pelatge inferior. Els pèls exteriors del pelatge són vermellosos a la base (més a prop de la pell) amb coloració negra a la punta.

  Piebald (Pinto)

  Les marques de piebald, anomenades "pinto" a l'estàndard de raça AKC , són força diferents de l'agouti o el sable. En els huskies siberians, predominarà un color de pelatge i un o dos colors més apareixeran com a patró de marques.

  Les marques de peça o pintos també s'anomenen "esquitxades de colors del husky siberià".

  Tipus de pelatge husky

  La majoria dels huskies tenen una capa doble estàndard. Té un pelatge inferior i un pelatge exterior que se sent suau al tacte. És de longitud mitjana i d'aspecte pelut. Tanmateix, ocasionalment els huskies de raça pura tenen el que es coneix com un abric de llana. Aquesta és més llarga que la capa estàndard i se sent més densa i esponjosa.