Avui anem a desglossar les diferències entre el caniche Toy i el caniche miniatura. Mirant què els diferencia i què tenen en comú. T'ajudarem a decidir quina versió del preciós caniche és la mascota adequada per a tu, la teva família i el teu estil de vida.

Mirarem si les seves diferències van més enllà de la mida. Investigar la seva història, temperaments i condicions de salut. Després de tot, els caniches són intel·ligents, simpàtics i dignes, i solen perdre menys que altres races. Però es presenten en tres formes força diferents. Quina és la diferència? Benvingut a la nostra guia que ho explicarà tot.

  Història del caniche miniatura i del caniche de joguina

  Com us podeu imaginar, la història del caniche miniatura i la del caniche de joguina es barregen amb l'historial del caniche de mida normal, o estàndard. El caniche estàndard és una antiga raça europea, utilitzada per a la caça i la recuperació d'aus aquàtiques. Finalment, aquests gossos es van convertir en el company caní preferit per la noblesa francesa i, per tant, en el gos nacional de França.

  Els caniches estàndard existeixen des del segle XV, almenys. Al segle XVIII eren el principal gos de companyia a Espanya. A partir del segle XVIII, els caniches en miniatura més petits van començar a ser populars com a companys a les cases reials franceses. Al segle XX, els caniches de joguina van començar a criar-se als Estats Units com un bon company per a les persones que vivien aciutats.

  Les tres mides de caniche estan reconegudes per l'American Kennel Club i el British Kennel Club. Tant la miniatura com la joguina simplement es consideren varietats més petites de l'estàndard i es crien amb els mateixos estàndards. No obstant això, alguns estudis mostren que els caniches miniatura d'Amèrica del Nord poden ser una raça diferent en comparació amb els caniches estàndard!

  Aspecte del caniche de joguina vs. mini caniche

  En general, es considera que els caniches estàndard tenen més de 15 polzades a l'espatlla. Estableixen l'estàndard de mida per als caniches en general, ja que els altres tipus de caniches es comparen amb l'estàndard per determinar quina varietat són.

  Els caniches en miniatura generalment haurien de tenir entre 11 i 15 polzades a l'espatlla. Els caniches de joguina són encara més petits que això, amb 10 polzades superiors! La mida és realment l'única diferència d'aparença entre aquests gossos. Les tres races porten el mateix estàndard de raça oficial. Tenen els cabells arrissats i densos i solen ser de colors sòlids. Blaus, grisos, plata, marrons, cafe-au-lait, albercoc i cremes, de vegades en diferents tons. Els caniches es mostren orgullós, es veuen alerta i estan elegantment ben proporcionats.

  Caniche de joguina versus temperament de caniche miniatura

  Tots els caniches són gossos actius i intel·ligents. Són coneguts pels seus nervis estables i tranquils i les seves constitucions resistents. Són companys meravellosos i ho fan bé si els tracten com a part de la família. Els caniches ho sónmolt orientat a les persones i pot patir ansietat de separació. Heu de saber que, com a gossos de treball, tenen un marcatge i un impuls de caça més forts que moltes races de companyia.

  Els caniches generalment no són agressius i, per tant, estan bé amb altres animals i nens. Però com més petit sigui el caniche, més curós haureu de tenir per ensenyar als nens a manejar i jugar correctament. Per tant, per als nens petits, els caniches en miniatura poden ser la vostra millor aposta. És possible que espereu que els gossos més petits tinguin més probabilitats de bordar, però això no és necessàriament cert. Tots els caniches poden convertir-se en lladradors habituals sense formació o atenció suficient.

  Ensinistrament de caniche de joguina vs mini caniche

  Els caniches tenen ganes de complaure i aprenen ràpidament, cosa que els fa molt entrenables. Potser penseu que, com que es tracta de gossos més petits, no necessiten tant entrenament ni socialització. Però amb els caniches, això no és necessàriament així.

  Els caniches tenen una tendència a un vincle excessiu amb el seu amo i no ho fan bé sols durant llargs períodes de temps. La socialització pot ser molt important per evitar l'ansietat per separació. A més, algunes línies de caniches poden ser molt tímides o tímides. La socialització pot ser important per ajudar a superar aquestes peculiaritats de la personalitat.

  Els caniches són àgils i elegants i es beneficien de la formació en activitats d'agilitat, obediència i seguiment. Hauríeu de ser coherent i positiu amb ells, ja que els caniches poden ser-hosensible també. Això s'aplica a totes les varietats de mida, joguina i miniatura de caniche.

  Exercici de caniche de joguina vs caniche miniatura

  Tant els caniches de joguina com els miniatura haurien de fer exercici cada dia i molta estimulació mental. Com a gossos de caça i treball en el seu passat, poden avorrir-se fàcilment. Tenen un alt nivell d'energia i una activitat amorosa. Poden ser encara més vius que el caniche estàndard! Els dos caniches poden beneficiar-se d'anar a buscar jocs i passejar amb els seus humans. Probablement gaudiran nedant i recuperant. Tot i així, a causa de la seva mida, els seus requisits d'exercici poden ser diferents.

  És possible que els caniches miniatura hagin d'estirar les cames una mica més que els caniches de joguina. El joc a l'interior i les sortides curtes a l'exterior podrien ser suficients per a les petites joguines. Tanmateix, tots dos tipus de gossos encara necessitaran molt d'exercici mental. I aquestes activitats d'agilitat, obediència i seguiment esmentades abans són bones per a la seva ment i el seu cos.

  Caniche de joguina vs. Salut de caniche miniatura

  Els caniches miniatura i els caniches de joguina són, en general, gossos petits bastant robusts. Una història de bona cria significa que aquests gossos generalment viuen una vida llarga i saludable. La seva esperança de vida és d'uns 10-18 anys.

  Curiosament, els caniches miniatura tenen més diversitat genètica que els caniches estàndard. Això pot fer-los fins i tot lleugerament més saludables que els seus homòlegs més grans. Però hauríeu de saber que Toy Poodles,a causa dels seus petits ossos i mida, tenen més probabilitats de patir lesions. La seva mida els fa més fràgils.

  Problemes genètics

  Tots els caniches són propensos a certs problemes genètics. Aquests inclouen certs trastorns autoimmunes com la malaltia d'Addison i l'adenitis sebàcia, que és una malaltia inflamatòria que afecta els fol·licles pilosos. Aquests també inclouen epilèpsia, displàsia de maluc, diabetis, hepatitis, hipotiroïdisme, defecte septal auricular (del cor). I un trastorn de sagnat anomenat malaltia de von Willebrand.

  També poden patir trastorns oculars. Els caniches miniatura i Toy Poodle també experimenten certs problemes ortopèdics. Sobretot Legg-Calvé Perthes (un trastorn hemorràgic dels malucs), i les ròtules luxants. Amb els caniches miniatura i Toy Poodles, les proves de salut recomanades inclouen una avaluació de maluc, una avaluació oftalmològica, una prova d'ADN optigen PRA i una avaluació de la ròtula.

  Caniche de joguina vs> Els caniches són una raça amb poca vessament, però això no vol dir que tinguin necessitats de neteja baixes. Els abrics de caniche s'han de raspallar diàriament completament a la pell per evitar que s'enganxi prop de les arrels. Si no ho fas, és possible que s'hagi d'afaitar el pèl del teu gos perquè s'ha quedat massa enmarallat!

  Sovint és per això que molts propietaris de caniches porten els seus caniches una o dues vegades al mes per a una cura professional. Ho heu de tenir en compte si voleu aCaniche de qualsevol mida. Una alternativa és mantenir el pelatge molt curt. Això pot funcionar bé a l'estiu.

  Si tens al·lèrgies i vols un gos hipoalergènic, tria el teu cadell amb cura. Tot i que el despreniment poc freqüent del caniche significa que causen menys reaccions en persones al·lèrgiques, no són realment lliures d'al·lèrgia. Si teniu al·lèrgies, els metges recomanen que us exposeu al gos individual que voleu i vegeu com reaccioneu específicament davant d'ell.

  Quina raça és una mascota millor?

  Sincerament, si ho feu. Estem intentant decidir entre un caniche miniatura i un caniche de joguina, realment només cal tenir en compte un factor principal: la mida. Aquestes no són races separades. Simplement són varietats de mida diferent de la mateixa raça.

  Vols que el teu gos tingui menys de 10 polzades a l'espatlla o més? Un gos més petit requerirà menys exercici perquè tindrà potes més petites. El caniche Toy és una mica més fràgil i, per tant, pot ser una millor opció per als nens més grans que poden tractar un cadell amb més suavitat.

  El caniche miniatura encara és petit, però necessitarà una mica més d'exercici. Els caniches en miniatura són més resistents que els caniches de joguina, cosa que pot ser una consideració per a determinades persones. No obstant això, tots dos gossos són criatures relativament sans, animades, intel·ligents i afectuoses que poden aportar grans addicions a la vostra llar.

  Qualsevol diferències en termes de salut, temperament, personalitat i altres aspectes deels gossos aniran a mans dels individus o dels criadors. Per tant, és important que cerquis els criadors més responsables que puguis trobar. Hauríeu d'assegurar-vos que el vostre criador no tingui problemes amb la vostra visita o per proporcionar la informació de les proves de salut per als dos pares del vostre potencial cadell.