Els gossos blancs Shih Tzu són simplement membres d'aquesta magnífica raça de pedigrí amb abrics blancs purs i fantasmals. El gos Shih Tzu es cria amb una varietat de colors i patrons realment impressionant, però els gossos Shih Tzu completament blancs són una troballa rara. Encara no n'he vist cap a la vida real, i sóc un observador de gossos dedicat quan estic fora! La majoria dels gossos Shih Tzu tenen abrics marrons, negres o blancs amb diferents patrons. Aquesta bonica raça de mida mitjana té una pell llarga i esponjosa que fa girar el cap a tot arreu, però de tant en tant neix un cadell amb només pèls blancs al pelatge. Molts gossos blancs de Shih Tzu són albins, però de vegades apareix un cadell més pàl·lid que la crema que no té aquest gen que inclou els ulls rosats i el nas pàl·lid.

  El Shih Tzu blanc és una autèntica raresa per més motius dels que sembla. La majoria de la gent està familiaritzada amb el glamurós Shih Tzu pel seu abric fluix com el cabell i els seus patrons bicolors o tricolors. Per tant, veure un únic color sòlid Shih Tzu és presenciar un gos molt especial.

  White Shih Tzu Genetics

  L'albinisme i el color de la bata blanca no sempre van de la mà. Els veritables animals albins de qualsevol raça de gossos són molt rars. Això es deu al fet que la mutació genètica que provoca l'albinisme en els canins és inusual.

  Però algunes races de gossos sí que porten la mutació genètica i la raça de gossos Shih Tzu és una d'aquestes. En la raça Shih Tzu, els investigadors creuen que el gen responsablel'albinisme és el mateix que per a l'albinisme en les persones: SLC45a2.

  Pot un Shih Tzu ser blanc sense ser albí?

  Pot un Shih Tzu tenir una bata blanca sense tenir el gen de l'albinisme en gossos? La resposta curta és sí. La resposta més llarga és que això també és força rar. I la genètica necessària per produir un gos blanc pot no produir blanc pur en el sentit més veritable de la paraula.

  Els gossos Shih Tzu també porten el gen Dilute, que és un gen que actua sobre els dos pigments de color primaris de gossos, vermells i negres, per alleugerir-los. Aquesta és una de les maneres en què els gossos de raça pura poden mostrar colors estranys com el blau, lila, crema i plata.

  La dilució també és una manera de produir un pelatge de Shih Tzu blanc o blanc. La seqüència genètica específica necessària per produir bates blanques diluïdes a la raça Shih Tzu és en realitat un descobriment relativament recent i, per tant, força emocionant!

  Són rars els cadells de Shih Tzu blancs?

  Com hem esmentat a l'apartat anterior, els veritables animals albins de qualsevol espècie o raça són molt rars. Tanmateix, la cria selectiva fa possible que un criador de Shih Tzu crii deliberadament gossos coneguts per portar el gen per obtenir un Shih Tzu albí.

  Els criadors de Shih Tzu coneixedors i experimentats també poden criar colors de pelatge Shih Tzu diluïts que poden semblen blanques o gairebé blanques. Però ja sigui albí o diluït, un Shih Tzu amb una capa blanca d'un sol color per qualsevol motiu ho éstambé força rar.

  El que no és estrany és un Shih Tzu amb una mica de blanc al pelatge. Per exemple, algunes de les combinacions de colors més habituals en els Shih Tzu de raça pura inclouen l'or i el blanc, el vermell i el blanc, el fetge i el blanc, el blanc i el negre, el plata i el blanc, el tigrat i el blanc i el blau i el blanc.

  Fes. Els cadells de Shih Tzu blancs canvien de color?

  Els gens del gos Shih Tzu són interessants per moltes raons, inclosa la tendència d'aquesta raça a canviar els colors del pelatge amb el temps. Ara, si el vostre Shih Tzu és un veritable Shih Tzu albí, com hem comentat aquí en una secció anterior, el pelatge no canviarà de color a mesura que el vostre gos creixi. Però si el pelatge blanc del vostre gos Shih Tzu prové d'un conjunt diferent de gens, el que podeu notar és que el vostre cadell neix amb un color de pelatge més fosc que s'aclareix en un to de blanc amb el pas del temps.

  Temperament Shih Tzu

  Tenim l'antic Tibet per agrair el regal del modern Shih Tzu, o gos lleó. Moltes llegendes persisteixen sobre per què els Shih Tzu tenen una associació tan estreta amb els lleons fins als nostres dies.

  Una cosa en què tots els amants de Shih Tzu estan d'acord, però: aquests petits canins no semblen adonar-se que són petits!

  Els Shih Tzu són lleials i amorosos amb la seva gent. Són intel·ligents i socials, així com sorprenentment àgils i atlètics per la seva mida i el seu abric de cabell llarg.

  La veritat és que els Shih Tzu de qualsevol color de pelatge encara no serien tan populars a tot el món després de mésmés de 1.000 anys si no fossin meravellosos companys canins dels seus humans.

  Són sans?

  Hi ha una àrea on el color del pelatge pot afectar el temperament d'un gos Shih Tzu, i aquesta és la salut . Com que els Shih Tzu són tan populars, aquests gossos sempre tenen una demanda. I ara mateix, també es demanen gossos amb els anomenats colors de pelatge rars, cosa que ha provocat un augment de les operacions de cria del pati del darrere i les fàbriques de cadells que intenten satisfer aquesta demanda, sovint de maneres menys informades o ètiques.

  És important entendre que els gens que controlen el color del pelatge també poden influir en la salut del cadell. És per això que el Centre d'Informació de Salut Canina (CHIC) recomana que les parelles reproductores de Shih Tzu siguin examinades prèviament per problemes cardíacs i oculars, luxació rotuliana i displàsia de maluc.

  Assegureu-vos que el criador amb el qual treballeu hagi fet aquests aspectes importants. proves, us pot mostrar proves dels resultats negatius de les proves i està disposat a oferir-vos una garantia inicial de salut del cadell.

  Cadells de Shih Tzu blancs

  Els cadells de Shih Tzu blanc seran menys comuns que els colors tradicionals de l'abric Shih Tzu bicolor o tricolor. Per aquest motiu, si tens el cor posat en un cadell blanc de Shih Tzu d'un criador de gossos de bona reputació i centrat en la salut, només has de saber que pot trigar una mica a trobar el teu gos perfecte.