Els gossos husky en miniatura semblen una manera ideal de convertir el husky siberià gran, atlètic i inflat en una bonica mascota d'apartament. Aquests gossos lleus afectuosos i lleials són esponjosos, enèrgics i tenen un aspecte de llop miniaturitzat. Un husky en miniatura adult pesa fins a 35 lliures i no fa més de 16 polzades d'alçada. Considerablement més curt i lleuger que un Husky estàndard. No s'ha de confondre amb el similar Alaskan Klee Kai, els Mini Huskies es crien de diverses maneres diferents. Alguns són més saludables i semblants als huskys que altres. Avui compartirem els trets, les característiques de la seva raça i coneixerem fets importants sobre el seu comportament, entrenament, exercici i salut. T'ajudarem a decidir si un cadell Husky en miniatura s'adapta bé a la teva llar, família, nens i estil de vida. Aquest pot ser un gos gran en un paquet petit, però necessiten molta atenció, atenció, cura i possiblement viatges al veterinari!

  Versions de tassa de te, mini i micro de mida completa. Les races de gossos estan creixent en popularitat en els últims anys. Les famílies volen mascotes o gossos faldillers amb l'aspecte d'una raça més gran. El husky miniatura és una d'aquestes races de gossos encongits. Avui veurem si el Mini Husky assoleix els seus objectius i si es tracta d'un gos de tassa de te que hauríeu de considerar com a pare de cadell per primera vegada o com a propietari nou d'un gos.

  Petits cadells de tassa de te nounats

  Què és un cadell.manera d'evitar problemes greus de salut. Fes una ullada a algunes de les guies de races a continuació per veure si algun d'aquests gossos s'adapta millor a la teva llar.
  • Bichon Frise

  Els huskies en miniatura són bones mascotes?

  Pel que fa al Siberian Husky Club of America Inc. i a l'AKC, la raça Miniature Husky és un nom i res més. No reconeixen el husky miniatura com a raça. Ni com a varietat de Husky siberià. La mida del Mini Husky es veu com una desviació. A causa de la seva petita mida, no poden ser un gos de trineu que treballi tal com es descriu a la norma.

  És probable que tinguin més problemes de salut que un husky estàndard si són criats amb el gen del nanisme o a partir d'un ratolí. Si es crien barrejant-se amb una raça més petita, podríeu acabar amb un gos perfectament sa, proporcionat per races que tinguin una bona estructura i pares de salut provats. Tanmateix, no seran realment un Husky en miniatura, sinó una bonica barreja de Husky en miniatura.

  Tens experiència amb versions petites d'aquesta raça? Deixa un comentari!

  Més informació sobre els huskies

  • Alaskan Husky

  Referències

  • O'Neill, D ., "Report on a discussion about 'Animal Health and Welfare: Breeding for extreme conformations in dogs and cats' at the European Parliament in Brussels," The Royal Veterinary College UK, 2018.
  • Stanley RG, et al. ., "Malalties oculars en gossos husky siberians",Australian Veterinary Journal, 1991.
  • Brown, EA, et al., "FGF4 retrogene on CFA12 is responsable of chondrodystrophy and intervertebral disc disease in dogs", PNAS, 2017.
  • Vercelli, A. ., "Canine Vogt-Koyanagi-Harada-like Syndrome in Two Siberian Husky Dogs", Veterinary Dermatology, 1990.
  • Degryse, AD, et al., "Recurrent zinc-responsive dermatosis in a Siberian Husky," Journal of Small Animal Practice, 1987.
  • Willis MB, "A review of the progress in canine hip dysplasia control in Britain", Journal of the American Veterinary Medical Association, 1997.
  Husky en miniatura?

  Els mini huskies són com els huskies de mida normal, però més petits! O almenys aquesta és la idea... El Husky en miniatura creixerà fins a 16 polzades i pesarà fins a 35 lliures com a adult. Per tant, la seva mida és molt més petita que el Husky siberià estàndard. Però, la personalitat del husky siberià en miniatura hauria de ser la mateixa que un husky siberià normal. Són gossos actius, juganers i extrovertits.

  Lamentablement, cal tenir en compte alguns problemes de salut. Sobretot si el vostre Mini Husky prové d'un criador de menys reputació. Així doncs, anem a conèixer una mica més sobre aquesta petita raça. Des de la seva aparença i cura, fins a com es creen.

  Història dels huskys en miniatura

  Com indica el nom del husky en miniatura, aquesta és una versió més petita del husky siberià. El Mini Husky adult és un gos molt més petit que el seu homòleg de mida estàndard. Un criador de la dècada de 1990, Bree Normandin, va desenvolupar el Husky en miniatura.

  L'objectiu de Normandin era crear una versió més petita, de mida acompanyant, del famós gos de trineu amb ulls distintius en forma d'ametlla. La cria selectiva entre petits membres de la raça Husky va crear el gos Mini Husky. Així doncs, per saber més sobre la història d'aquesta raça, hem de fixar-nos en l'Husky siberià en general.

  No és sorprenent que l'Husky siberià sigui originari de Sibèria. Es creu que aquests gossos van ser criats durant milers d'anys pel poble txuktxi. Poden viatjar molt de tempsdistàncies i són reconeguts com els gossos de trineu més lleugers i ràpids.

  El husky siberià es va fer famós el 1925 quan un equip de gossos va tirar un trineu durant més de 600 milles. Portaven medicaments a un poble d'Alaska que patia una epidèmia de diftèria. La seva popularitat continua fins avui. De fet, l'Husky ocupa el 12è lloc a la llista de races més populars de l'American Kennel Club (AKC).

  Com són els gossos Husky miniatura?

  El Husky miniatura s'assembla a la versió estàndard de la raça, però més petita! Les característiques distintives inclouen un aspecte semblant a un llop, orelles erectes i un pelatge suau i de longitud mitjana que es presenta en una àmplia gamma de colors. Aquesta aparença de llop forma part de l'atractiu d'aquests gossos. Tanmateix, passem a la diferència principal: la mida d'un husky en miniatura.

  Mida d'un husky en miniatura

  Un husky siberià adult de mida estàndard oscil·la entre 21 i 23,5 polzades d'alçada i pesa entre De 35 a 60 lliures. Per tant, són gossos de mida mitjana. Però, un husky en miniatura és molt més petit. Adults, aquests gossos faran de 12 a 16 polzades.

  El pes dels huskys en miniatura variarà entre 15 i 35 lliures. Això els fa més atractius per als amants del Husky, però potser no tenen l'espai per acollir-ne un.

  Els gossos més petits també s'associen amb menys feina i menys despeses. El que és un gran professional per a moltes persones. Tanmateix, la mida no és tot el que importa. ÉsÉs important saber que el temperament d'aquesta raça s'adaptarà a la vostra llar.

  Temperament Husky en miniatura

  No deixeu que el nom de Mini Husky us enganyi. Igual que la versió estàndard, aquest és un gos molt actiu i esportiu. Necessita molt exercici diari. Un passeig diari de 20 minuts pel bloc no satisfarà aquest gos.

  Al husky miniatura li encanta córrer. Sense una sortida, poden arribar a ser destructius excavant, mastegant i intentant escapar. Tot i que no és enganxós, el husky miniatura és un gos amable i lleial al qual li agrada l'atenció. Per tant, una mida més petita no necessàriament comporta menys responsabilitats. També hauríeu de ser conscients dels comportaments destructius.

  Comportaments destructius

  Si deixeu la vostra mascota sola durant llargs períodes, la vostra llar pot patir alguns danys. Les ratlles entremaliades són habituals. Els cadells Mini Husky en particular seran molt juganers.

  Els Huskies en miniatura no són agressius i són bons amb els nens. Són esgarrifosos, però. Així que sempre supervisa el temps que passes amb els més petits. Si creieu que aquesta personalitat s'adaptarà a la vostra llar, passem a com es crea aquesta versió en miniatura de la raça.

  Com crieu cadells husky en miniatura?

  Bàsicament hi ha tres maneres de fer-ho. miniaturitza qualsevol raça de gos. Fem una ullada a cadascun d'ells amb una mica més de detall per veure quina és la millor.

  Barres de husky en miniatura

  La primera és barrejar una raça estàndard amb una més petita.raça diferent. Per exemple, el Mini Labradoodle és un Labrador Retriever creuat amb un Caniche en miniatura.

  Hi ha un debat sobre si els gossos de disseny com aquest són més sans que els de raça pura. Tanmateix, si trieu aquesta opció, és important recordar que no podeu garantir els trets de Husky. El vostre cadell podria heretar la personalitat o els trets físics de qualsevol de les races progenitores.

  Cadells husky en miniatura amb nanisme

  La segona manera és introduir el gen del nanisme. També coneguda com acondroplàsia. El nanisme és una mutació genètica que pot sorgir en qualsevol raça. Tanmateix, això pot comportar certs problemes de salut.

  Per exemple, hi ha un vincle entre el gen que causa el nanisme i la malaltia del disc intervertebral (IVDD).

  Crea de petits huskies

  L'última manera és reproduir-se repetidament a partir de les cries més petites. Així va ser com es va crear el Mini Husky. La cria de runts pot comportar problemes similars a la introducció del nanisme. Tot i que alguns gats poden arribar a ser gossos sans, d'altres poden experimentar problemes de salut.

  Poden perdre's nutrients valuosos si no poden competir amb els cadells germans per la llet. Això pot debilitar el seu sistema immunitari i fer-los més propensos a les infeccions. La pràctica relativament nova de crear versions en miniatura de races de gossos grans no està exempta de controvèrsia. Fem una ullada a aquests problemes.

  Husky en miniaturaProblemes

  És de moda i popular tenir versions més petites de races populars. Però la recerca de satisfer la tendència ha creat problemes de salut per a molts d'aquests gossos petits. És possible que la gent no sigui conscient que aquesta pràctica pot ser perjudicial. Particularment en la miniaturització extrema de races com el Teacup Chihuahua i el Teacup Yorkie.

  Els estudis demostren que la cria de trets conformacionals extrems ha provocat un augment del risc de patir certes malalties. Això inclou problemes respiratoris, malalties oculars i distòcia. Hem esmentat que hi ha un vincle entre el gen que causa el nanisme i la malaltia del disc intervertebral (IVDD).

  Aquesta afecció afecta els nervis de la medul·la espinal, causant dolor, danys nerviosos i fins i tot paràlisi.

  Salut Husky miniatura

  Com qualsevol raça, el gos Husky miniatura és propens a alguns problemes de salut genètic. Si s'utilitzen gossos petits i poc saludables per a la cria, es podrien produir més problemes de salut. Aleshores, què heu de fer si voleu un husky miniatura saludable?

  La vostra millor defensa contra això és escollir un criador de bona reputació. Haurien de permetre veure els pares del nadó Mini Husky. El husky siberià és conegut per ser una raça generalment saludable. Té una esperança de vida de 12 a 14 anys. Però, encara hi ha alguns problemes de salut que cal tenir en compte.

  Malalties oculars i husky miniatura

  La raça de gossos mini husky és coneguda pel seu sorprenent blau gel.ulls. Però de vegades poden tenir un ull blau i un altre marró. Malauradament, una sèrie de problemes oculars diferents no són estranys per al husky miniatura.

  Una síndrome semblant a Vogt-Koyanagi-Harada sovint provoca ceguesa. També afecta la pigmentació de la pell i pelatge. Els gossos mascles tenen més probabilitats de tenir aquesta malaltia. La distròfia corneal és un ennuvolat de la còrnia que afecta sempre els dos ulls. A més, depenent de la gravetat, pot provocar ceguesa.

  L'atròfia progressiva de la retina també és freqüent i pot conduir a la ceguesa. Afortunadament, la prova Optigen identificarà els gossos que porten el gen.

  Les cataractes

  Les cataractes afecten al voltant del 10% de tots els huskies siberians. Les cataractes juvenils poden afectar un gos de tan sols tres mesos. La prevalença de cataractes en aquesta raça és objecte d'investigació genètica en curs. Però, aviat hauria d'estar disponible una prova d'ADN per detectar gossos que porten el gen recessiu de les cataractes.

  Els problemes de pell i el husky en miniatura

  Els problemes de pell són una altra preocupació per a aquesta raça. Els huskies tenen un alt risc de patir displàsia fol·licular. Aquest és un problema genètic que provoca caiguda del cabell irregular, creixement anormal del cabell i pell escamosa i infectada.

  La deficiència de zinc és un altre problema de la pell que sol presentar-se com a picor i pèrdua de cabell, entre altres símptomes. La deficiència de zinc és freqüent a la raça. Però es pot tractar amb un additiu de zinc del vostreveterinari.

  La displàsia de maluc i el husky miniatura

  La displàsia de maluc no és infreqüent en les races de gossos grans. Aquesta condició és bastant dolorosa per al gos i el tractament pot implicar una cirurgia costosa. El husky siberià no està tan afectat per la displàsia de maluc com algunes races. Però, encara pot ser un problema.

  L'hipotiroïdisme i el husky en miniatura

  L'hipotiroïdisme és una altra malaltia comuna del husky siberià. Està relacionat amb la secreció anormal de la glàndula tiroide. Els signes de problemes de tiroides inclouen augment de pes, letargia i calbitats irregulars al pelatge.

  La recomanació és que tots els siberians reproductors es facin proves de malaltia de la tiroide. L'hipotiroïdisme es pot desenvolupar en qualsevol moment. Per tant, els adults de Mini Husky s'han de provar cada dos anys.

  Atenció general de Husky en miniatura

  El Husky en miniatura necessitarà un nivell d'atenció general cada dia. Hauríeu d'assegurar-vos d'estar al dia de les necessitats de preparació del vostre mini cadell. En general, els huskies necessiten una preparació almenys dues vegades per setmana. Però per obtenir més informació, assegureu-vos de llegir la nostra guia de preparació de Husky.

  Haureu d'alimentar el vostre mini Husky amb un aliment d'alta qualitat. L'elecció de la quantitat exacta dependrà completament de la mida del vostre mini Husky. En cas de dubte, el teu veterinari et donarà el millor consell! Tanmateix, assegureu-vos d'evitar sobrealimentar el vostre gos, ja que això pot provocar obesitat.

  Trobar cadells husky miniatura

  Quan cerqueu la raça mini husky,és probable que us trobeu amb alguns criadors que són menys que respectables. La cria deliberada per crear gossos cada cop més petits és un desenvolupament relativament recent. I molt angoixant.

  Els gossos de qualsevol raça que es troben molt per sota del rang de pes normal corren el perill de patir greus problemes de salut. És possible que vegeu cadells de husky de tassa de te o cadells de husky micro miniatura. Però, eviteu treballar amb aquests criadors.

  Assegureu-vos també d'evitar triar botigues d'animals o granges de cadells. Aquests llocs crien amb ànim de lucre sense tenir en compte la salut i el benestar dels seus gossos o cadells. Els cadells de criadors dolents solen ser més barats que els de criadors de bona reputació. No obstant això, poden ser més costosos a la llarga a causa dels seus possibles problemes de salut.

  Creadors de huskys en miniatura

  Un criador responsable estarà encantat de mostrar-vos on viuen els gossos i us permetrà conèixer els els pares del cadell. No dubteu a fer preguntes sobre les pràctiques de cria i els antecedents del cadell.

  Un criador de bona reputació coneixerà els problemes de salut i benestar que envolten les races en miniatura. No defugiran una discussió. Les proves de salut per problemes genètics són les més importants. El criador hauria de demostrar-ho.

  Altres races a considerar

  Si t'agrada la idea de tenir un gos més petit, hi ha moltes races per triar. Escollir un gos més petit o una raça mixta més petita pot ser bo