El temperament del gos lleopard de Catahoula s'adapta molt bé a les cases actives que estan acostumades a tenir un gos conduït. Aquesta raça és un gran company de treball, però pot ser massa exigent per a un propietari novell! Històricament són gossos de pastura d'ovelles, conducció de bestiar, de guarda i fins i tot de trineu. Això vol dir que tenen bosses d'energia, intel·ligència i una actitud tenaç. Tot i que és amable, afectuós i lleial a la seva família, la personalitat del gos lleopard Catahoula pot incloure alguns instints naturals desafiants. Sobretot perquè poden pesar prop de 100 lliures i fer fins a 24 polzades d'alçada.

  Avui compartiré les meves experiències sobre com aprofitar forts instints de temperament en gossos de treball. I les millors maneres d'afavorir un desenvolupament saludable des de la criatura fins a l'edat adulta. Compartiré consells per socialitzar el vostre cadell, entrenar-lo amb tècniques de reforç positiu i ajudar-lo a encaixar en una família i també a casa de treball.

  Una història de treball

  Des de 1979 aquesta raça ha estat el gos estatal de Louisiana. Té la seva història molt arrelada a Amèrica. Es van barrejar un gran nombre de races per crear el gos lleopard Catahoula que coneixem avui, incloses les que van trobar exploradors espanyols i francesos al segle XVI. Al llarg dels anys van treballar com a gossos de guàrdia, així com com a companys de caça i ramaderia. Els pares de les noves camades van ser seleccionats acuradament per a aquestes tasques útilstrets.

  El gos lleopard Catahoula modern té una varietat de rols. Des d'un fidel company, fins a un gos guardià o pastor. Al Canadà, aquesta raça fins i tot s'ha utilitzat en competicions de gossos de trineu! Per tant, són un gos molt versàtil. Però els gossos que han estat criats durant generacions per mostrar certs trets de treball no els perden de sobte quan s'introdueixen a una casa residencial.

  Personalitat típica del gos lleopard de Catahoula

  És important assegurar-se que qualsevol gos nou coincideix bé amb la teva pròpia personalitat. Per tant, haureu d'aprendre sobre la personalitat de Catahoula si esteu considerant aquesta raça. El gos lleopard Catahoula és conegut per ser afectuós, lleial i amable quan s'instal·len en una família.

  Aquesta lleialtat és fantàstica si busqueu un gos guardià o una raça vigilant. Però, pot suposar problemes si no els socialitzeu correctament. Els encantarà passar temps al teu voltant, sobretot si això implica fer alguna cosa activa per consumir energia.

  Si t'agrada portar un estil de vida actiu i tens experiència en l'entrenament i la socialització de gossos, pots ser la parella perfecta per la Catahoula.

  Alta energia

  El punt principal a tenir en compte quan es mira aquesta raça és la quantitat d'energia que tenen. Els catahoulas no són adequats per viure en apartaments. Són gossos intel·ligents que es poden avorrir molt fàcilment. Per tant, aquests cadells sempre necessitaran una feina per fer.

  La formació ésuna bona manera de mantenir-los entretinguts, però també necessitaran molt d'exercici. Per tant, aquesta és una raça a tenir en compte si busqueu un gos que us acompanyi en activitats a l'aire lliure com fer senderisme o nedar. També serien excel·lents candidats per a esports de gossos, com l'agilitat i el rally.

  Instints de guàrdia i agressivitat

  A més d'aquest instint de pastor, és possible que trobis un instint de guàrdia al gos lleopard de Catahoula. temperament. Aquesta raça és molt fidel a la seva família. Però això vol dir que pot mostrar signes de ser territorial.

  És probable que un Catahoula guardi la seva llar i la seva família contra qualsevol cosa que consideri una amenaça.

  Una cosa de la qual la gent sempre desconfia amb gossos forts i lleials com el gos lleopard Catahoula és l'agressió. La lleialtat pot ser un gran tret, però pot donar lloc a instints territorials i de guarda. Sovint es poden expressar com a agressió. De fet, un estudi va trobar que les races ramaderes, inclosa la Catahoula, tenien la tercera taxa de superació més baixa a una sèrie de "proves de temperament". , sorolls sobtats. No tots els Catahoulas seran agressius. La millor manera de combatre les possibles agressions en qualsevol raça, inclosa aquesta, és socialitzar-los bé des de petits.

  Socialització per a cadells

  La socialització implica introduir un cadell en tants entorns nous. iestímuls com sigui possible mentre són joves. Una bona manera de fer-ho és l'entrenament de cadells o les classes de socialització. Un estudi fins i tot ha trobat un vincle entre les classes de cadells i la retenció a casa.

  Un gos lleopard Catahoula ben socialitzat és més probable que sigui amable i sociable. Si socialitzeu bé el vostre gos, és menys probable que vegeu qualsevol forma d'agressió. Molta agressivitat es basa en la por, de manera que la socialització pot ajudar a resoldre aquest problema abans que es produeixi.

  Els gossos lleopard de Catahoula són fàcils d'entrenar?

  La raça de gossos lleopard de Catahoula ha treballat al costat dels humans. per generacions. Però, també és conegut per ser força independent. En altres paraules, pot ser difícil trobar una delícia o una recompensa per oferir durant l'entrenament que sigui més satisfactòria per a ells que simplement sortir i fer les seves coses.

  Això vol dir que els entrenadors de Catahoula Leopard Dogs han de tenir paciència. i coherent. Moltes sessions d'entrenament molt breus al dia poden tenir més èxit que una o dues de llarga durada.

  Si mai no heu tingut ni entrenat un gos abans, és possible que tingueu problemes per mantenir el Catahoula sota control. Els gossos lleopard Catahoula tenen una ment molt activa. Però, els jocs d'entrenament freqüents poden ser una bona manera de mantenir-los entretinguts, així com de mantenir-los fora de problemes. La coherència i el reforç positiu us ajudaran a obtenir els millors resultats.

  Els gossos lleopard de Catahoula són bons amb els nens?

  SiSi teniu fills petits, heu d'assegurar-vos que porteu a casa una raça de gos que sigui feliç i que reaccioni bé amb els nens petits. Els catahoulas sovint són amables, gentils i afectuosos amb les seves famílies properes.

  El principal problema amb aquesta raça i els nens petits és l'instint natural de pastor. Quan un gos pastor com el Catahoula Leopard Dog veu nens corrent, els instints naturals poden activar-se. He vist molts gossos de treball al llarg dels anys intentant reunir nens quan estem en grups familiars. Això pot ser bastant divertit, però quan el gos de sobte intenta la tàctica de la vellesa de picar per aconseguir-ho, l'humor desapareix força ràpidament.

  Què passa amb els altres animals?

  Aquests instints ramaders també s'apliquen als animals més petits. Per tant, és possible que el vostre Catahoula intenti criar altres mascotes, fins i tot altres gossos, que no sempre s'adonaran amb aquesta acció!