La tassa de te Maltese és una versió encara més petita de la raça maltesa. No són una raça oficial, sinó una descripció d'un gos que és inferior a l'estàndard de la raça com a adult. Normalment tindran menys de 7 polzades d'alçada i menys de 6 lliures quan estiguin completament grans. Tot i que són companys increïblement portàtils, encantadors i brillants, els mètodes que s'utilitzen per reduir una raça ja minúscula comporten algunes complicacions potencials greus per a la salut.

  La tassa de te maltès sovint no és un maltès de raça pura, sinó que una barreja. Les mescles malteses de Chihuahua, Yorkie i Pomeranian es coneixen de vegades com a Teacup Maltese. Tot i tenir un pare que no és maltès en absolut!

  Com encongir un gos petit

  La raça maltesa ja és un gos molt petit. El seu origen es remunta a milers d'anys, on se'ls veia habitualment adornant les faldes i els coixins a Àsia. Aquest origen el converteix en una opció popular per als propietaris de gossos que busquen un company relaxat i còmode.

  Els micro maltesos no són en realitat una raça separada. En canvi, són només versions més petites del maltès normal.

  Aquestes tasses de te malteses es crien mitjançant un dels tres mètodes. Barrejar un maltès estàndard amb una raça més petita, introduir el gen del nanisme o reproduir repetidament runts. Cadascun d'aquests mètodes té els seus inconvenients.

  Tasses de te mescles malteses

  Una manera de fer que el maltès sigui més petit és barrejar-lo ambgossos més petits. Això pot ser una mica difícil, ja que els maltesos ja són tan petits de totes maneres. No obstant això, la tassa de te maltesa que es cria amb aquest mètode podria ser més saludable que altres, a causa d'un fenomen conegut com a vigor híbrid.

  Quan es barregen dues races de gossos diferents, la probabilitat de trastorns i predisposicions genètiques es transmeten a la descendència és baixa. Aquesta barreja genètica pot crear un gos més sa.

  D'altra banda, aquesta barreja de genètica també significa que els cadells no s'assemblaran exactament a un maltès. En canvi, probablement tindran trets dels dos pares. El cadell podria semblar exactament a un maltès en miniatura. O no podria semblar-se gens a un.

  Danisme genètic

  Una altra manera com els criadors creen el maltès en miniatura és mitjançant la introducció d'un gen del nanisme. El gen del nanisme sol ser una mutació aleatòria. Però, alguns criadors poden criar dos gossos amb el gen per crear més cadells nans.

  Si bé aquesta és una manera senzilla de crear un maltès en miniatura, també pot provocar molts problemes de salut. Hi ha molts tipus de gens del nanisme. Cadascun crea un tipus de nanisme i aparença diferent.

  El nanisme sol crear cames curtes, caps grans i cossos llargs. Això pot crear dificultats estructurals en els gossos, com ara trastorns com anormalitats del cor, problemes de columna i agressivitat.

  Afortunadament, els maltesos només són molt poques vegadespresenta el gen del nanisme. Així que normalment no us haureu de preocupar per aquest defecte en cap maltès estàndard. Aquesta raresa també fa que aquest mètode sigui una mica complicat. Al cap i a la fi, trobar dos gossos rars per reproduir junts és molt difícil.

  Teacup Maltese Runts

  La cria a partir de runts també pot crear un maltès en miniatura. Si crieu dos pares més petits junts, els seus cadells també són gairebé sempre més petits. Tot i que això pot semblar una estratègia infal·lible per crear gossos més petits, els runts solen ser runts a causa de problemes de salut o altres trastorns.

  Els maltesos són propensos a patir problemes cardíacs congènits. No és estrany que els runts neixin amb una malaltia cardíaca. Molts maltesos neixen amb aquests problemes, però poden passar per alt fins que siguin molt grans. Aquesta bretxa els dóna temps per reproduir-se, cosa que els permet transmetre el trastorn als seus cadells.

  Inconvenients de la miniaturització

  Tot i que els gossos petits poden ser una gran cosa per a algunes persones, hi ha tenen molts inconvenients per crear gossos tan petits com la tassa de te maltesa. En primer lloc, aquests gossos són molt delicats. Tenen ossos fràgils i són realment vulnerables a moltes més coses. Es poden fer mal fàcilment si se'ls manipulen de manera brusca, o fins i tot si cauen d'alguna cosa.

  Molts criadors dolents s'han acostat a la tendència dels gossos petits per obtenir beneficis. Per tant, també és habitual que els gossos de tassa de te siguin realment poc saludables. És més importantque mai per triar un criador de bona reputació si obteniu un mini maltès.

  Teacup Maltese Health

  A més de tots els problemes que afecten a la raça maltesa en general, hi ha problemes que totes les tasses de te pateixen els gossos. És important investigar-los en detall abans de portar a casa un gos petit com aquest.

  Fragilitat

  Ho vam esmentar fa un moment. Els gossos petits com el maltès en miniatura seran molt fràgils. Això vol dir que els ossos es trenquen fàcilment. Per tant, si es posen sota els teus peus o si no es manipulen amb la màxima suavitat possible, poden fer-se molt mal. Per aquest motiu, els gossos maltesos de tassa de te i qualsevol altre gossos mini no són bo per a famílies amb nens molt petits.

  Problemes cerebrals

  Les races de tasses de te pateixen més sovint problemes cranials i cerebrals. Per exemple, els punts tous són habituals en els cranis de gossos en miniatura.

  La hidrocefàlia és un altre problema comú. És quan hi ha líquid al cervell del teu cadell. Pot provocar símptomes com convulsions, crani engrandit, ceguesa i molt més. El tractament és molt especialitzat i car.

  Problemes psicològics

  És probable que les races de tasses de te pateixin estrès crònic. I un altre estudi va utilitzar el qüestionari C-BARQ per trobar que els propietaris consideraven més sovint que els seus gossos petits es portaven malament.

  És important que qualsevol gos, especialment els petits, rebin prou estimulació mental i física.

  Els gossos petits tenen petitsbufetes. Per tant, sovint són més difícils d'entrenar a l'orinal. Però això no és necessàriament culpa del gos. Comprometeu-vos amb una formació constant i positiva des de ben jove. Que els gossos de tassa de te siguin petits no vol dir que siguin joguines. Tenen les mateixes necessitats de salut mental que els gossos de qualsevol mida.

  Salut bucodental

  Els gossos petits solen tenir les dents sobrepoblades. Això vol dir que són propensos a desenvolupar malalties dentals. Els problemes inclouen la malaltia periodontal, la retenció, les dents de fulla caduca, les dents soltes i molt més.

  Problemes cardíacs

  Un altre problema que poden patir els gossos petits són els problemes cardíacs. Tingueu en compte els defectes com ara sorolls cardíacs, cors engrandits i cardiomiopatia.