Els gossos Rottle són intel·ligents, enèrgics i molt lleials a la seva família propera. Una barreja de Rottweiler Standard Poodle són gossos alts i amples amb una forta preferència per passar temps amb la seva família humana. Són grans guardians, però poden desconfiar una mica dels estranys si no els socialitzeu bé durant els primers quatre mesos de cadell. Aquests cadells també es coneixen com a gossos Rottie Poo o Rottie Doodle. Són baixes, però necessiten molta cura i algun clip ocasional. Gossos grans, creixen fins a 27 polzades i poden pesar al voltant de 100 lliures

  Història i propòsit original

  Els primers cadells de barreja de caniche Rottweiler coneguts van néixer a Alemanya als anys vuitanta. , però altres cadells de Rottle podrien haver nascut abans, ja sigui criat a propòsit o per accident. Per tenir una millor idea de la història darrere d'aquesta raça, podeu fer una ullada a la dels seus pares.

  Els orígens del Rottweiler sorprenen a molts. Sovint es pensa que la raça és un gos guardià. Però, en realitat, va començar com una raça ramadera a Alemanya, conduint bestiar al mercat. Una vegada que les locomotores es van convertir en la manera preferida de moure el bestiar, el Rottweiler va començar a perdre popularitat. Però, els seus instints protectors els van tornar a popularitzar com a gossos de policia, militars i de guàrdia.

  Els caniches estàndard es van criar abans del segle XV per recuperar els ànecs per als caçadors. De fet, aquell famós tall de cabell Poodleestava pensat per donar als caniches un rang de moviment més ampli per a la natació. A més de proporcionar als seus òrgans i articulacions vitals un gran aïllament contra l'aigua freda.

  Aspecte de Rottle

  Un Rottle adult caurà entre 15 i 27 polzades d'alçada i entre 60 i 130 lliures en pes. Tanmateix, la majoria dels cadells de Rottie Poo creixeran a la meitat d'aquests rangs, entre 20 i 25 polzades d'alçada i 75 i 100 lliures de pes.

  El pelatge del caniche és una de les seves característiques més distintives. El caniche té un pelatge dens i arrissat que desprèn molt poc. El Rottweiler té un pelatge exterior recte, gruixut i dens de llargada mitjana, amb una capa inferior al voltant del coll i les cuixes. Són lleugers vespradors de temporada.

  Espereu que una barreja de caniche Rottweiler tingui molta pell que pot ser ondulada o arrissada de textura i de llargada mitjana a llarga. Malgrat aquest pelatge dens, perdran molt poc.

  El caniche rottweiler pot tenir una varietat de colors de pelatge, com ara:

  • Negre
  • Gris
  • Marró
  • Vermell
  • Crema
  • Blau
  • Blanc
  • Pied.

  Trets típics del temperament

  El caniche creuat Rottweiler és tranquil, alerta i confiat. Però, aquesta barreja pot ser cautelosa i reservada amb els estranys. Al voltant de la seva família, aquest gos és sovint juganer, afectuós i ximple. També són molt lleials a la seva família i poden actuar com a tutors de la família, especialment dels nens.

  ElsRottle pot ser molt afectuós i pot intentar actuar com un gos faldó. Tanmateix, aquesta barreja no s'ha de deixar mai sola amb els nens per la seva mida i maldestra. La barreja de Rottweiler Poodle normalment no gaudeix d'estar sol, però no sol tenir ansietat per separació.

  El pare Rottweiler és conegut pels seus instints protectors. Per tant, hi ha la possibilitat que el vostre cadell de raça mixta hereti aquest tret. La socialització com a cadell és vital per garantir que el vostre Rottle creixi amb la millor personalitat possible.

  És especialment important socialitzar bé el vostre cadell amb desconeguts, altres animals, altres gossos i nens petits. Això ajudarà a minimitzar el risc d'agressivitat quan el vostre cadell creixi.

  Entrenament i exercici

  El Rottie Doodle és immensament entrenable i amb ganes de complaure, però pot tenir una ratxa tossuda. . Tanmateix, això no importarà en termes d'entrenament si utilitzeu mètodes positius moderns. Aquests funcionen recompensant els comportaments que voleu veure, en lloc d'entrar en conflicte amb el vostre amic pelut.

  El Rottle és una barreja de dues races atlètiques, de manera que l'exercici diari és essencial. La natació és sovint un passatemps preferit de les barreges de caniche estàndard de Rottweiler. També gaudeixen de llargues caminades, excursions o treballs amb la seva gent preferida. Els jocs de recuperació també poden ser una manera divertida de mantenir-se en forma.

  La barreja de Rottweiler Poodle acostuma a destacar en esports canins com l'agilitat, el seguiment il'obediència, que poden ser excel·lents oportunitats per exercitar el cos i la ment.

  Tot i que els Rottle gaudiran d'una abraçada, primer han de cremar aquests alts nivells d'energia.

  Salut i cura de Rottle

  El Rottie Poo té una vida útil potencial d'entre 8 i 12 anys, però la mitjana acostuma a estar a prop de la mitjana, al voltant de 10 anys.

  Tenen el potencial d'heretar condicions de salut de qualsevol de les seves races progenitores. Recomanem que els pares Rottweiler tinguin bones puntuacions de maluc, tinguin un ARP clar, s'hagin fet una revisió ocular recent i no tinguin antecedents familiars de problemes cardíacs.

  Els pares Standard Poodle també haurien de tenir bones puntuacions de maluc i un certificat clar de PRA. També haurien de ser clars per a la malaltia d'Addison i la de von Willebrand, sense antecedents familiars d'epilèpsia.

  Gossos de refugi

  A mesura que aquesta raça mixta guanya popularitat, els Rottles més grans que necessiten llars amoroses seran més freqüents.

  Els gossos de rescat solen ser més barats que els cadells, i molts ja tenir formació bàsica i socialització.

  A més, sabràs exactament com es veurà la teva barreja, ja que normalment estan completament cultivades.

  Els rescats específics per a races mixtes no són tan habituals. Tanmateix, és possible que pugueu trobar un Rottle en un centre de rescat per a les races progenitores.

  Desplaceu-vos fins al final d'aquest article per trobar alguns enllaços que us ajudaran a iniciar la cerca.

  Rottle Cadells

  El primer pas per criar un gos Rottle sa éstriar entre cadells Rottle sans. Els cadells de Rottle saludables provenen de pares sans.

  OFA recomana que, abans de reproduir-se, els rottweilers es facin proves de displàsia de maluc, displàsia de colze, problemes de visió i problemes cardíacs. Els caniches s'han de provar per a la displàsia de maluc, problemes de visió, problemes cardíacs i problemes de tiroides.

  Qualsevol criador ètic us pot proporcionar els resultats d'aquestes proves, però els resultats s'han de registrar en un registre de salut canina com el També OFA.

  Els pares han de tenir almenys dos anys perquè aquestes proves siguin precises, així com per tenir les millors probabilitats de tenir nadons sans.

  A causa de la mida diferència entre el Rottweiler i el Caniche, la mare hauria de ser el Rottweiler, ja que donar a llum cadells massa grans pot ser perillós per a un Caniche estàndard.

  El criador us hauria de permetre conèixer la mare així com qualsevol cadell de la camada. que encara són presents. Tots haurien de semblar feliços i sans. També hauríeu de poder obtenir informació sobre el pare i el criador que el posseeix.

  Tots els gossos propietat del criador haurien de ser animals de treball o mascotes estimades, i no tractats simplement com a actius empresarials.

  A mesura que les races de disseny són cada cop més populars, els seus preus augmenten. Actualment, Rottles es venen per més de 1.000 dòlars. Tanmateix, això variarà en funció del criador, la vostra ubicació, la demanda de cadells i molt més.

  Aun cost més baix pot ser un indicador d'una fàbrica de cadells. Però, els preus més alts no garanteixen criadors de bona reputació.

  Fes moltes preguntes als criadors potencials per assegurar-te que tries el cadell més sa possible.