Les races de gossos taronges són mascotes sorprenents. El seu pelatge pot anar des d'un taronja cremós pàl·lid fins a un ambre vermellós profund. Aquest color no afecta la personalitat d'un gos, així que és una bona idea investigar la raça que heu trobat. Assegureu-vos que el seu temperament, nivell d'activitat i necessitats d'atenció s'adaptin al vostre estil de vida. Hi ha moltes races que poden tenir una pell taronja meravellosa, així que podreu trobar-ne una que us convingui!

Trobar gossos amb pell taronja

Tot i que molts gossos poden tenir una pell taronja, és sovint descrit de maneres molt diferents. És probable que vegeu gossos anunciats com a groc, vermell, daurat, albercoc, caramel, etc. Però, és bastant estrany veure un gos descrit com a taronja. Per tant, quan cerqueu un gos taronja, proveu alguns d'aquests termes alternatius.

I els tons de taronja variaran en els gossos. Algunes races poden tenir un to més daurat, mentre que altres tenen un color vermell intens. Alguns fins i tot poden tenir pelatge taronja i blanc, o taronja i negre. Per tant, és una bona idea mirar les opcions i decidir quin color o ombra específic us agrada. I recordeu que el temperament i les necessitats de cura d'un gos són tan importants com el color del seu pelatge. Si no més! De moment, mirem 15 races populars de gossos taronges.

1. Pomeranian

El Pomeranian és un dels gossos esponjosos de color taronja més populars que hi ha. Aquesta raça és molt petita, mesura entre 6 i 7 polzades d'alçada i pesa entre 3 i7 lliures com a adult. Però, poden semblar més grans del que són a causa dels seus abrics molt esponjosos! El color de sable taronja i taronja s'accepta a la seva raça estàndard.

A causa de la seva mida, aquests petits gossos taronges poden adaptar-se a la vida d'apartament. Però, són gossos curiosos, enèrgics i juganers. Encara necessitaran exercici regular i molta estimulació mental. L'entrenament positiu constant és important des del moment en què tornen a casa, i a causa de les seves petites bufetes, alguns pomeranians lluiten amb l'entrenament de l'orinal.

2. Vizsla

El Vizsla és un dels primers gossos en què la gent pensa quan s'imagina quan s'imaginen races de gossos taronges! Aquesta raça es converteix en un gos bastant gran, mesura entre 21 i 24 polzades com a adult i pesa de 44 a 60 lliures. Són gossos musculosos i actius que vénen en un espectre de tons taronges. El més popular és el rovell daurat, però d'altres acceptats per l'estàndard de la raça inclouen el vermell, el rovell, el daurat i molt més.

Els gossos Vizsla són atlètics, afectuosos i versàtils. Formen vincles molt forts amb els seus propietaris, així que no els va bé a les cases on es queden sols massa sovint. Aquests gossos necessiten molt exercici i estimulació mental cada dia, de manera que no s'adaptaran a estils de vida sedentaris.

3. Golden Retriever

El Golden Retriever pot ser més conegut pels seus tons crema més clars i grocs, però el Golden Retriever fosc és un bonic to ambre.I aquesta és una ombra acceptada oficialment en l'estàndard de la seva raça. Els Golden Retriever tenen una pell meravellosament suau i amb plomes. Són gossos bastant grans, que mesuren entre 21,5 i 24 polzades i pesen entre 55 i 75 lliures com a adults.

Els Golden Retrievers són un gos per a persones per excel·lència. Creuen en famílies que els hi poden dedicar molt de temps i atenció. També són gossos molt intel·ligents que necessiten molt de temps cada dia per jugar, fer exercici i estimular el cervell.

4. Chow Chow

El vermell i la canyella són els colors Chow Chow més propers al taronja. Però, si esteu buscant un gos taronja gran i esponjós, el Chow Chow podria ser ideal per a vosaltres! Aquests gossos tenen un pelatge llarg i suau que necessitaran una neteja regular. Com a adults, mesuraran entre 17 i 20 polzades d'alçada, però poden ser gossos força corpulents, amb un pes de 45 a 70 lliures.

Els Chow Chow solen ser gossos poderosos, seriosos i distants. Són fàcils de trencar, però s'han de socialitzar molt bé des de petits per evitar agressions. Aquests gossos formen vincles molt forts amb els seus amos, però sovint es mantenen cautelosos amb els estranys, fins i tot amb la millor socialització.

5. Shiba Inu

Els gossos Shiba Inu vénen en els colors vermell i vermell sèsam, que tots dos poden tenir un to ataronjat meravellós. Aquesta raça pot arribar a fer entre 13,5 i 16,5 polzades d'alçada, amb un pes de 17 a 23 lliures. Sovint tenen taques blanques i tindran un meravellós esponjóspelatge i cua.

La Shina Inu és curiosa, alerta i lleial. Aquests gossos tenen un fort instint de persecució, de manera que potser no es porten bé amb altres mascotes. Els propietaris haurien de practicar un fort recordatori i només els haurien de deixar sense corretja en zones tancades de manera segura.

6. Labradoodle

El Labradoodle és un gos popular de raça mixta que està agafant el món per asalto. Combina el Labrador Retriever i el Caniche estàndard per crear una barreja amorosa, amigable i de baixa eliminació. Aquests gossos poden heretar alguns tons populars de caniche com el vermell i l'albercoc, donant-los una tonalitat taronja. Però, els seus trets poden variar segons la seva generació. Alguns poden semblar més al Labrador, amb un pelatge recte i gruixut, i d'altres poden tenir els rínxols atapeïts del caniche.

Aquests gossos són generalment molt simpàtics i socials, però haurien de ser entrenats i socialitzats bé des de petits. . No són hipoalergènics, però poden ser de baixa vessament. Necessitaran molt exercici i estimulació mental per prevenir comportaments no desitjats.

7. Cocker Spaniel

És probable que un Cocker Spaniel vermell tingui el pelatge més proper al taronja, però altres tons similars inclouen el daurat. Aquests gossos petits creixen entre 13,5 i 15,5 polzades d'alçada i pesen entre 20 i 30 lliures com a adults. Tenen una pell meravellosament suau, que sovint cau en onades a les seves llargues orelles caigudes.

Aquesta raça és amable, enèrgica i juganera. Els encanta estar a les cases familiars onrebran molta atenció i socialització. Els cockers són gossos intel·ligents i enèrgics que necessiten exercici regular i estimulació mental.

8. Pembroke Welsh Corgi

El Pembroke Welsh Corgi ve en vermell, cervatatge i sable, que poden tenir el to ataronjat que busqueu. Aquests gossos petits tenen potes curtes i una aparença de guineu a tot arreu. Creixen entre 10 i 12 polzades d'alçada, amb un pes de fins a 30 lliures.

Amb un propòsit original com a pastor de gossos, és possible que un Corgi no s'adapti a les cases amb altres mascotes o nens petits. De fet, és possible que trobeu que tracta d'agrupar-los! Però necessiten famílies afectuoses amb temps per dedicar-se a l'exercici, el joc i la cura. Tingueu en compte les seves cames curtes, i la seva dificultat a l'hora d'escalar i saltar.

9. Brittany

El gos Brittany no ve en taronja sòlida, però pot ser taronja i blanc, taronja roan, fetge blanc i taronja, o negre blanc i taronja! Aquests gossos de mida mitjana creixen entre 17,5 i 20 polzades d'alçada, amb un pes de 30 a 40 lliures. Tenen abrics curts i s'adapten a les cases actives.

Els gossos de Bretanya són molt actius. Han de rebre almenys una hora d'exercici cada dia, així com entrenament i estimulació mental, de manera que no són aptes per a totes les llars. Si estàs buscant un gos que gaudeixi competint en esports canins com l'agilitat, el ral·li o el treball de camp, una Bretanya podria ser la taronja perfectaraça de gos per a tu.

10. Terrier australià

Aquesta és una de les races de gossos taronges més petites de la nostra llista. L'australià Terrier és una raça de gossos petita, que mesurarà entre 10 i 11 polzades d'alçada com a adult, amb un pes d'entre 15 i 20 lliures. Tenen abrics curts i filats que necessiten una neteja mínima. El seu pelatge pot ser vermell, sabre, sorrenc i altres tons de taronja.

Aquests gossos petits són enèrgics malgrat la seva mida. Formen vincles forts amb els seus propietaris i no sempre els agrada compartir aquesta atenció amb els altres. Per tant, molts terriers australians són més feliços a les cases sense altres mascotes. S'entrenen bé i poden ser força vocals, assumint el paper de gos guardià a la llar!

11. Dogue de Bordeaux

El Dogue de Bordeaux és una raça de gos taronja gegant! Creixerà entre 23 i 27 polzades d'alçada i pesarà més de 100 lliures. El vermell i la caoba són els tons més ataronjats en què apareix la pell d'aquesta raça.

Aquesta raça és gran, protectora i afectuosa. Formen vincles forts amb les seves famílies, però no són adequats per als propietaris novells. Aquests gossos grans de color taronja solen tenir el paper de gos guardià, per la qual cosa són habituals a les granges i granges. Han d'estar ben socialitzats per minimitzar el risc d'agressivitat quan es mantenen com a acompanyants.

12. Greyhound

La raça Greyhound es presenta en vermell, atigrat vermell i vermell i blanc entre molts altres tons no taronges. Aquests gossos són ràpidsi atlètic. Com a adults, tindran entre 27 i 30 polzades d'alçada, amb un pes de mitjana de 60 a 70 lliures. Els llebrers poden ser fantàstics amb altres gossos i nens quan es socialitzen bé.

No obstant això, els llebrers poden tenir forts instints de persecució. I, si surten després d'un gat o d'un esquirol a passejar, és poc probable que els agafeu! Per tant, només deixeu-los treure de la corretja en zones tancades de forma segura. Aquests gossos generalment són millors a les cases sense gats o altres mascotes petites. A més, es troben habitualment als centres de rescat.

13. Leonberger

El gos Leonberger és una altra de les races de gossos taronges més grans d'aquesta llista. Tenen un pelatge meravellosament llarg i esponjós que es presenta en tons o vermell, marró vermellós, sorrenc i groc. Així doncs, trobareu tots els tons de taronja en aquesta raça! Són gossos grans, que creixen de 25,5 a 31,5 polzades d'alçada i pesen entre 90 i 170 lliures.

Els Leonberg són gossos poderosos, però també suaus i afectuosos. Necessiten una bona formació i socialització des de petits per no fer mal a ningú accidentalment. I, no tots els Leonbergers es portaran bé amb altres mascotes i gossos. Però, solen ser fantàstics amb els nens.

14. Setter irlandès

El setter irlandès es presenta en tres tons: castany, caoba i vermell. Per tant, solen ser d'un bonic color taronja profund. Aquests gossos tenen un pelatge de longitud mitjana que és suau al tacte i requereix una neteja regular.Tindran entre 25 i 27 polzades d'alçada, i un pes de 60 a 70 lliures quan estiguin completament grans.

Els Leonberg són enèrgics, juganers i de temperament dolç. Són gossos de família populars, però necessiten sortides per a la seva energia. Aquesta raça necessita temps cada dia dedicat a l'exercici i l'estimulació mental. Generalment es porten amb persones, nens i animals per igual. Però, socialitzeu-los des de petits per fomentar el millor tarannà.

15. Rhodesian Ridgeback

El color de Rhodesian Ridgeback es descriu com a blat. Un Ridgeback de blat vermell tindrà un to ataronjat al seu pelatge. Els seus abrics són curts i fàcils de mantenir. Aquesta raça creix entre 24 i 27 polzades d'alçada, amb un pes de 70 a 85 lliures com a adult. Aquests gossos tenen un físic esvelt però musculós.

Els Ridgeback són afectuosos i amables amb les persones i els nens, però no sempre es porten bé amb altres gossos. Són gossos enèrgics que necessiten estimulació mental i física cada dia. No solen adaptar-se a la vida d'apartaments. Entrena i socialitza el teu Ridgeback des de petit per obtenir el millor temperament possible.

Races de gossos taronges

Teniu alguna de les races de gossos taronges que s'indiquen més amunt? O, encara esteu buscant un cadell de color ardent que s'adapti a la vostra llar? Ens encantaria saber sobre els vostres gossos taronges preferits als comentaris!

Als lectors també els va agradar

  • Races de gossos italians

Referències i referènciesRecursos

  • Brancalion, L. (et al), 'Canine Coat Pigmentation Genetics: A Review', Animal Genetics (2021)
  • Duffy, D. (et al), ' Breed Differences in Canine Genetics', Applied Animal Behavior Science (2008)
  • Vredegoor, D. (et al), 'Can f 1 Levels in Hair and Homes of Different Dog Breeds: Lack of Evidence to Describe Any Dog Breed as Hypoallergenic', Journal of Allergy and Clinical Immunology (2012)
  • Howell, T. (et al), 'Puppy Parties and Beyond: The Role of Early Age Socialization Practices on Adult Dog Behavior', Veterinary Medicine : Recerca i informes (2015)