Què és el cors d'un gos? L'escorça d'un gos és una zona de pell solta a la part posterior del coll. Cobreix l'àrea des d'aproximadament la base del crani fins al punt central entre els omòplats. I és aproximadament tan ample com la distància entre els seus omòplats. La pell del coll d'un gos és prou fluixa com per poder estirar-la suaument lluny del seu cos. La quantitat que es pot aixecar l'escorça varia d'un gos a un altre segons la seva mida, pes i genètica individual. Un abric gruixut i de peluix també pot dificultar la sensació d'on es troben els seus cadells.

  Les mares gossos poden utilitzar-les per moure els seus cadells. Els gossos també poden intentar mossegar el coll d'un altre gos durant la baralla o jugar a lluitar. No obstant això, hi ha molt poques situacions en què una persona hauria d'agafar un gos pel gos.

  Per a què serveix l'escorça d'un gos?

  L'ús natural de l'escorça és que els gossos mare ho facin. recollir els seus cadells i moure'ls. Tot i que són prou joves perquè això succeeixi, també són prou lleugers com perquè no els faci mal que els agafin.

  De fet, tenir una manera segura i eficient de recollir-los és una bona manera d'assegurar la seva supervivència mentre són massa petits per fugir del perill.

  Per a què serveix l'escorça d'un gos en gossos adults?

  Un cop els cadells aprenen a caminar i després córrer, comencen a superar la funció natural de laescull. Però algunes persones dirien que l'escorça també té una funció en gossos adults.

  Protecció

  Algunes races de mastí i gossos de tipus pitbull tenen molta pell fluixa que s'estén al voltant de la seva gola, gola i papada.

  Es creu que els primers criadors d'aquests gossos van perseguir línies de cria amb la pell solta al voltant del coll perquè si un altre animal mossegués la pell solta, serien més capaços de retorçar-se d'aquesta agafada i lliurar un contra mossegada. Això es considerava una habilitat útil per als gossos de guarda del bestiar per lluitar contra els depredadors i els pitbulls que es barallen entre ells.

  Curiosament, un dels gossos més famosos de pell fluixa i arrugada, el Shar Pei, va començar com un gos de lluita, i hauria tingut una pell solta exagerada al voltant del coll i de les escombraries. Però la majoria de les seves arrugues avui en dia són en realitat el resultat de la gent que persegueix activament gossos amb formes extremes de la malaltia hereditària de la pell mucinosi, i només perquè els agrada com es veu.

  Lloc de vacunació

  Probablement el L'ús més conegut de l'escorçada del coll en gossos adults és el lloc per administrar injeccions de cadells. Els cadells es vacunen habitualment contra el momol, l'hepatitis, la parainfluenza, el parvovirus i la ràbia.

  Les vacunes no són infeccioses, és a dir, només provoquen una resposta immune si s'administren per via subcutània, és a dir, sota la pell. El scruff és bopunt per fer-se trets sota la pell perquè és fàcil d'arribar-hi, i aixecant-lo suaument el veterinari disposa d'una gran àrea per introduir l'agulla sense risc de penetrar en altres teixits.

  Control i correcció

  Finalment, l'ús més controvertit que algunes persones argumenten per a l'escorça del coll d'un gos és com a mitjà per controlar-los i disciplinar-los.

  Agafar un gos per la cara

  Algunes persones, incloses les persones que es consideren sincerament amants dels gossos i els entrenadors que semblen completament creïbles, de vegades argumenten que agafar un gos per la mà és acceptable. manera de controlar-los o corregir el mal comportament. No estem d'acord, i aquí és per què.

  Agafar un gos pel coll per controlar-lo

  Alguns propietaris de gossos creuen que és acceptable agafar un gos pel coll si és necessari en les circumstàncies. Ja sigui per evitar que es facin mal a ells mateixos, a un altre animal o a una persona.

  No obstant això, agafar un gos per les escombraries pot danyar els teixits delicats del coll, i fins i tot causar-li ferides greus.

  És molt millor posar-li un arnès al vostre gos mentre esteu fora, de manera que podeu agafar-lo. Aquesta estratègia senzilla vol dir que mai serà "necessari" agafar-los per les escombraries.

  Agafar un gos per les escombraries per disciplinar-los

  A continuació, alguns propietaris i entrenadors defensen agafar un gos. per les escombraries per dissuadir-los de repetir no desitjatsconductes. De vegades, fins i tot recomanen sacsejar un gos per l'escull, o utilitzar-lo per fixar-los, per "ensenyar-los qui és el cap". Una vegada més, hi ha el risc de fer-los greument mal fent això.

  A més, la idea que els gossos necessiten saber qui és el cap, o sotmetre'ns a ser el seu "líder de la manada", és una teoria d'entrenament obsoleta que ha estat completament desmentida. Podeu llegir-ne més informació aquí, i els entrenadors que encara ensenyen d'una altra manera tenen alguna cosa per posar-se al dia!

  Finalment, s'ha demostrat una i altra vegada que utilitzar el càstig a l'entrenament de gossos és molt ineficaç. Castigar els gossos per fer el mal no els ensenya res sobre què era el correcte.

  També és dolorós, humiliant i perjudica el seu vincle emocional amb tu. En canvi, utilitzar l'entrenament de reforç positiu és una manera molt més feliç i eficaç d'ensenyar un bon comportament.

  Està bé agafar un gos per l'escorça?

  En el moment que ets cadell arriba a casa amb tu, ja són massa pesats per aixecar-los pel coll. Si ho feu, podríeu danyar les delicades articulacions i teixits del coll, i fins i tot causar lesions greus.

  A més, hem vist que agafar un gos pel coll no és una manera eficaç de controlar el vostre gos. gos. O ensenyant-los la manera correcta de comportar-se. A menys que siguis veterinari, no hi ha cap raó per què mai hagis d'agafar el teu gos pel seuscruff.

  La manera segura d'aixecar un gos

  Quan necessiteu aixecar el vostre cadell o gos, és important assegurar-vos que tot el seu pes estigui suportat. Fes servir un braç per recolzar-los sota el cul i l'altre per recolzar-los les costelles.

  Quan siguin petits, pots fer-ho posant tot el cos al llarg d'un dels teus avantbraços. Tingueu els dits apuntant cap a la seva barbeta i les cames posteriors entre la corba del colze i el cos. Si superen això, potser haureu d'utilitzar els dos braços i fixar-los suaument contra el pit.

  Si el teu gos es fa massa gran perquè puguis aixecar-lo amb seguretat i comoditat, pots comprar rampes per ajudar-te amb tasques com ara pujar i baixar del cotxe. No intenteu mai forçar un gos a moure's aixecant-lo o arrossegant-lo per les escombraries.