No hi ha un llindar definitiu per al que es considera un gos petit. Molts fabricants d'aliments per a mascotes, veterinaris i perruquers subscriuen una definició informal que els gossos petits pesen al voltant de 20 lliures o menys. Però sempre que descriure la mida d'un gos té conseqüències en el món real, és important ser precís i utilitzar números, en lloc de termes no específics com petit. L'administració de medicaments, l'assegurament d'un lloguer o la contractació d'una pòlissa d'assegurança requereixen que sàpigues amb una mica més de detall exactament on cau en aquesta escala la teva mascota.

  Mesures subjectives

  Els gossos petits tenen molt d'atractiu. Són simpàtics, segurs i fàcils de portar quan els demanen, costen menys d'alimentar que els gossos grans i ocupen menys espai en un apartament.

  Tot i així, no hi ha cap acord estandarditzat sobre el que es considera un gos petit.

  La resposta és en part subjectiva: per als pares Wolfhound o Mastiff, tots els altres gossos són petits!

  Molts dels gossos petits més coneguts pertanyen al Toy Group de l'American Kennel Club. Però també hi ha diverses races petites fora d'ell (hi tornarem d'aquí a un moment).

  Molts fabricants d'aliments per a mascotes fan menjar per a gossos específicament adreçat a races petites, però estableixen la seva pròpia definició de què significa això. Per exemple, per a Pedigree són gossos adults de menys de 25 lliures, per a Hill's Pet són gossos adults de menys de 22 lliures i per a Iams són gossos adults de menys de 20 lliures).

  Alguns propietaris ho faran.ben entrada la seva adolescència. deixeu habitatges a llogaters amb gossos petits, però de nou, això no té una definició legal, i cada propietari pot decidir per si mateix quins gossos són prou petits.

  I, finalment, alguns plans d'assegurança, plans de salut per a mascotes, i els medicaments preventius (com el tractament contra les puces) es venen o s'administren per mida, però una vegada més, haureu de llegir el petit per esbrinar on la seva interpretació de petit dóna pas al mitjà.

  Què és. Es considera una raça de gos petit?

  Així que la majoria de les vegades, el petit està a l'ull de l'espectador. Però hi ha un grup especial de gossos que són innegablement petits i fiables: el grup de joguines de l'AKC. El major representant del Toy Group és el Cavalier King Charles Spaniel, que pesa fins a 18 lliures. En el moment d'escriure aquest article, l'American Kennel Club també reconeix altres 20 races de gossos al Toy Group:

  • Brussels Griffon
  • Chinese Crested
  • English Toy Spaniel
  • Havanese
  • Greyhound italià
  • Japanese Chin
  • Joguina Manchester Terrier
  • Pinscher miniatura
  • Papillon
  • Pug
  • Silky Terrier
  • Toy Fox Terrier

  Però també hi ha algunes varietats de gossos petits notables que es troben dins d'altres grups, com ara el Bichon Frise ( Foundation Service), Boston Terrier (Grup no esportiu) i Dachshund (Grup Hound). I d'altres que s'han negat a registrar-se a l'AKC, com ara el petit i alegre Jack RussellTerrier.

  12 races de gossos petits populars

  Des de petites i portàtils fins a la mida d'una pinta, totes aquestes races petites tenen grans grups de seguidors.

  1. Boston Terrier

  El Boston Terrier d'aspecte elegant pesa entre 12 i 25 lliures. El seu pelatge curt afegeix la impressió de ser net i compacte.

  El Boston va començar com un encreuament entre gossos de lluita de pit i terriers de rata d'èxit. Quan els esports de sang van caure en desgràcia, van ser adoptats com a gossos de companyia populars, i avui se'ls lloen pel seu caràcter amable.

  Desafortunadament, la cria de cares cada cop més aplanades ha provocat problemes respiratoris i dentals generalitzats a la raça.

  2. Cavalier King Charles Spaniel

  Gos Rex del president Reagan

  El Cavalier King Charles Spaniel es troba entre les races de gossos més dolços i pesa entre 13 i 18 lliures. Són gossos populars entre famílies i gent gran, ja que tenen personalitats alegres, juganeres i generosos amb el seu afecte.

  Les altes freqüències de malalties hereditàries com la malaltia de la vàlvula mitral i la siringomielia estan posant en risc el futur de la raça actualment. . Així que assegureu-vos de trobar un cadell d'un criador que s'hagi compromès a fer proves de salut.

  3. Chihuahua

  El Chihuahua és el gos petit per excel·lència. De fet, els tres últims titulars del títol de "gos viu més curt del món" (per alçada) han estat tots els chihuahuas.En condicions d'espectacle fan només 5-8 polzades d'alçada a l'espatlla i pesen menys de 6 lliures!

  La seva personalitat enèrgica és popular entre molta gent, però són propensos a molts dels problemes de comportament esmentats anteriorment. Incloent l'agressivitat, la recerca excessiva d'atenció, l'ansietat i la dificultat d'entrenar al bany.

  També són molt fràgils físicament. Per tant, en resum, necessiten un propietari que estigui disposat a invertir molt de temps a cuidar-los correctament.

  4. Cocker Spaniel

  El Cocker Spaniel és molt més robust i resistent. També són molt més grans, però un gran exemple d'una raça de gossos de treball petita i altament entrenable. Els cockers n'hi ha de dos tipus: els anglesos, que estan més relacionats amb les seves arrels de treball. Pesen 30 lliures de mitjana. I americans, que estan més associats a ser gossos de companyia, i pesen 25 lliures de mitjana.

  Tots dos tenen un abric ondulat mitjà-llarg encantador. Estimen la gent, però necessiten gent a qui no els importi rentar-se regularment el fang de l'abric després d'una llarga caminada!

  5. Dachshund

  El Dachshund, Doxie o Weiner Dog és una raça icònica. Originalment van treballar per treure teixons, guineus i altres animals subterranis fins a la superfície perquè el seu amo els enviés. També ho feien molt bé, per les seves cames curtes i l'actitud tenaç.

  Desgraciadament, quan van deixar de ser utilitzats per a la feina, els criadorsva començar a posar la forma per sobre de la funció i a perseguir Doxies amb l'esquena cada cop més llarga. A causa d'això, un gran nombre d'ells ara pateixen malalties de la columna.

  6. Habaners

  Els havaners esponjosos prové: d'on més? – Cuba! Inclinant la balança amb només 7-13 lliures i sempre pensats com a cadells des de la fundació de la raça, són cadells populars per als habitants d'apartaments i els urbanites.

  El seu pelatge llarg i sedós es pot mantenir tallat curt, llarg i raspall. fora, o llarg i amb cordó. Sigui quina sigui la que trieu, aquesta raça exigeix ​​un cert compromís amb la perruqueria.

  Tot i que és baixa i de vegades es descriu com a hipoalergènica, malauradament, la veritat és que cap raça és realment hipoalergènica.

  7. Maltès

  El maltès és un gos blanc esponjós

  El maltès blanc nevat és només una mica més gran que un chihuahua, però amb una capa blanca llarga i fluïda. Van començar la seva vida a la petita illa de Malta, on van ser intercanviats entre comerciants de pas com a gossos faldissos per aristòcrates rics.

  Són afectuosos i juganers, i són dolços companys per a la gent gran que té molt temps per fer-ho. interactuar amb els gossos, però que podria lluitar per donar a un gos més gran passejades prou llargues.

  8. Pastor americà en miniatura

  Els pastors mini americans són gossos petits fantàstics per a les llars actives. Algunes línies de cria pesen tan sols 20 lliures completament creixent, però encara aixítenen energia i resistència a les piques.

  No és d'estranyar, perquè es creu que descendeixen de petites línies de pastors australians, una de les nostres races de gossos de pastor més grans.

  Els mini pastors americans també tenen un fort instint ramader, que de vegades intenten aplicar als nens petits i a altres mascotes.

  9. Schnauzer miniatura

  El Schnauzer miniatura és el membre més petit de la família dels schnauzer. Les seves cares grisoses són plenes de caràcter i el seu pelatge recte no s'enfonsa.

  Aquests gossos petits i robusts són populars entre tot tipus de llars i també són petits gossos entusiastes.

  Mini. Els schnauzers també tenen un instint de caça depredador molt alt, de manera que potser no s'adapten bé a les llars amb animals més petits ja residents.

  10. Pomeranians

  Els pomeranians són gossos petits veritablement prínceps. Pesen només 7 lliures, però sembla que no se n'adonen: les seves personalitats són enormes! Els pomeranians no poden caminar lluny, però els encanta jugar a casa i tenir un bon rendiment en els partits d'entrenament.

  Els seus abrics esponjosos es presenten en diversos tons, com ara el negre, el blanc, el gris i el marró. Però potser el més conegut és el vermell, que els fa semblar increïblement petites guineus.

  11. Caniche de joguina

  Els caniches de joguina pesen tan sols 4 lliures i viuen fins a 19 anys! Igual que els seus homòlegs en miniatura i de mida estàndard, són excepcionalsintel·ligents i necessiten molta estimulació mental i física.

  Els caniches de joguina haurien de semblar idèntics en proporcions als seus cosins més grans, simplement reduïts. El seu pelatge no cau, però és propens a embrutar-se si es manté durant molt de temps. Per tant, cal mantenir-lo curt o raspallar-lo amb freqüència.

  12. Yorkshire Terrier

  Per últim, però no menys important, l'esplèndid Yorkshire Terrier. Els iorquesos van començar com a gossos atrevits per capturar rates, abans de ser adoptats com un dels gossos de companyia més populars del món.

  El seu pelatge recte i sedós és blau i marró. Per entrar a les exposicions de gossos s'ha de deixar créixer, però la majoria dels propietaris el mantenen en un clip curt i pràctic. No necessiten un munt d'exercici, però sí que necessiten molta interacció i compromís a casa.

  Gossos petits com a mascotes

  Per tant, hi ha una gran varietat de gossos que es poden descriure tan petit. Tampoc dos són completament iguals en temperament, cosa que es deu en part a la seva ascendència. Alguns, com els carlins, han estat gossos faldissos durant milers d'anys. Altres, com els Yorkies, eren gossos de treball fins fa relativament poc.

  Durant l'última dècada aproximadament, alguns investigadors s'han interessat especialment en com la mida afecta el comportament dels gossos. El seu treball ha revelat tendències fascinants en el comportament dels gossos petits. Per exemple, en aquest estudi de 8.301 gossos de 49 races, sembla que el comportament caní es torna més problemàtic com l'alçada.disminueix.

  De fet, tots els problemes següents es van empitjorar a mesura que va disminuir la mida dels gossos:

  • muntar persones o objectes
  • sensibilitat al tacte
  • orinar i fer caca quan es deixa sol
  • por dirigida pel gos
  • problemes relacionats amb la separació
  • por no social
  • agressió dirigida pel propietari
  • demanant menjar
  • marcatge d'orina
  • excitabilitat
  • i hiperactivitat.

  Un altre estudi va trobar que els chihuahuas, els dachshunds, els maltesos i els schnauzers miniatura , Toy Poodles i Yorkshire Terrier tenen més probabilitats de puntuar per sobre de la mitjana per a l'agressió dirigida per desconeguts. I que els Chihuahuas, Cocker Spaniels americans, Dachshunds, Bulldogs francesos, Maltesos, Pomeranians, Toy Poodles, Shi Tzu i Yorkshire Terrier puntuen tots per sobre de la mitjana per a l'agressió dirigida pel propietari i la rivalitat amb els gossos.

  Això també podria estar motivat per por perquè la seva mida els fa més vulnerables. Però els científics encara no han descartat una base genètica.

  Les races petites també tenen una puntuació alta per als comportaments d'apego i de recerca d'atenció. Això podria ser perquè tots tenen una llarga història de criança com a gossos de companyia, de manera que el desig de la companyia humana està integrat en ells.

  També pot ser que la seva recerca d'atenció estigui en part motivada per la por, perquè el seu la mida els fa tan vulnerables.

  Finalment, la mida dels gossos petits fins i tot pot afectar el funcionament de la seva ment. La investigació recent ho indicaque els gossos amb cervell més petit tenen una memòria a curt termini i un autocontrol menys eficients que els gossos amb cervell més gran.

  Tenir cura de les races de gossos petits

  Tot això vol dir que els gossos petits són qualsevol cosa menys un petit compromís! Tanmateix, encara poden ser enormement gratificants. Aquestes són algunes de les coses que cal tenir en compte a l'hora de criar i cuidar un gos petit:

  • Les seves petites bufetes s'omplen ràpidament, sobretot quan són cadells. La qual cosa significa que els gossos petits poden trigar més a anar al bany que els gossos grans.
  • Tenen una gran relació entre superfície i volum, la qual cosa significa que perden la calor corporal ràpidament els dies freds i sovint necessiten un jersei o abric a l'hivern.
  • Molts d'ells són petits gossos entusiastes. Tingueu-ho en compte si teniu veïns prou a prop per escoltar-los i penseu a ensenyar-los una indicació per a la tranquil·litat.
  • La seva mida reduïda els fa fràgils i propensos a lesions per caure dels sofàs o xocant amb gossos grans.
  • Són persones-imants absoluts. Molta gent voldrà saludar el vostre gos petit i esbrinar-ne més. Atès que les races petites són les més propenses a l'agressió dirigida per estranys, socialitzar-les bé com a cadells els ajudarà a tolerar tant interès per elles.
  • I, finalment, la vida útil dels gossos està negativament correlacionada amb mida. El que significa que els gossos petits tenen la vida més llarga de totes les races de gossos, sobreviuen regularment.