Una de les preguntes més urgents que tenen els possibles propietaris de rottweilers és quant de temps viuen els rottweilers.

Se sap que l'esperança de vida dels rottweilers és més curta que la d'altres races de gossos de raça pura que són de mida similar. i el pes.

En aquest article breu i centrat, fem una ullada de prop al que els investigadors han après sobre la vida útil dels rottweilers.

Recerca sobre la vida útil del rottweiler

Recerca actual Les dades situen la vida mitjana d'un rottweiler al voltant dels 8,92 anys.

Retard de l'inici de la malaltia

Un estudi d'investigació de la vida útil del 2003 va revisar 345 gossos rottweiler per saber per què alguns rottweilers vivien molt més temps (fins a 13,3 anys). ) que altres.

Els investigadors van saber que com més gran és un rottweiler quan se li diagnostica per primera vegada una malaltia greu, més temps és probable que el gos visqui.

Rottweilers que van viure molt més enllà de la vida mitjana. un període de 8,92 anys estaven sans fins al novè any de vida.

Encara que a un rottweiler gran se li diagnosticés un càncer o una altra malaltia greu, aquest gos tenia només un 19 per cent de probabilitats de passar de càncer en comparació amb el natural. vellesa.

Això ens diu que la resistència al càncer és un predictor important d'un gos rottweiler de vida més llarga.

Estudi sobre esterilització retardada

Un estudi d'investigació del 2010 va mostrar una forta connexió entre permetre que les femelles de rottweiler romanguin intactes (sense esterilitzar) fins als 6 anys iuna vida útil més llarga.

Concretament, les possibilitats que una femella de rottweiler visqué fins als 13 anys va augmentar gairebé cinc vegades quan els ovaris es van deixar intactes fins als 6 anys.

Els investigadors no ho fan. però sàpiga amb certesa si el mateix efecte positiu és cert per a la castració retardada en rottweilers masculins.

Model de vida útil predictiva canina

El 2015, un equip d'investigadors a Tòquio, Japó, va dur a terme un estudi massiu. Estudi de la vida canina per obtenir més informació sobre els predictors de la vida del rottweiler.

Els investigadors van dividir els participants canins en cinc grups de pes/mida.

El pes mitjà del rottweiler de 80 a 135 lliures situa aquest gos en els grups grans/gegants.

Les dades van mostrar que la raça mitjana de gossos grans viurà 12,5 anys. La raça mitjana de gossos gegants viurà 10,6 anys.

Per a la majoria de races de gossos de mida gran/gegant, les dades van mostrar que arribar als 8 anys provoca un 12% de possibilitats de mortalitat l'any següent.

Aconseguir l'edat de 9 anys té com a resultat un 17 per cent de probabilitats de mortalitat l'any següent.

No obstant això, les possibilitats de mortalitat entre els 8 i els 9 anys són gairebé totals per als rottweilers, cosa que indica que aquesta raça no s'ajusta. amb les dades generals de pes/mida de la raça.

Els investigadors encara estan treballant per entendre per què.

Preocupacions del càncer de rottweiler

Els El rottweiler té un risc superior a la mitjana de contreure caninacàncer.

Aquí, és important entendre que el càncer caní és realment bastant comú a tota la comunitat canina.

La investigació realitzada a través de la Animal Cancer Foundation mostra que el 25% dels gossos desenvoluparan càncer durant la seva vida. .

En canvi, un estudi d'investigació de rottweiler del 2017 va revisar les dades de 5.321 pacients veterinaris de rottweiler i va descobrir que poc més del 40% dels rottweilers morien per causes relacionades amb el càncer.

Trenta-tres per cent dels reportats. les morts van ser degudes al càncer, i el 7,1% van ser degudes a trastorns associats a la massa, que són més freqüentment malignes.

Dos dels càncers més preocupants per a la raça rottweiler són l'osteosarcom (càncer d'os) i el limfoma (càncer limfàtic). ).

En ambdós casos, els rottweilers tendeixen a contraure formes agressives del càncer i la resposta al tractament és desfavorable.

La investigació sobre el càncer de rottweiler en curs

La Fundació per a la salut de Rottweiler patrocina constantment investigació per identificar millors tècniques per diagnosticar i tractar el càncer en rottweilers.

Aquesta investigació inclou el desenvolupament d'una vacuna contra el càncer.

Què podeu fer

Gràcies a la Rottweiler Health Foundation , ara tenim dades que indiquen que les accions següents poden ajudar a allargar la vida del vostre rottweiler:

  • Estililització retardada (després dels 6 anys) per a les femelles i (possiblement) per als homes.
  • Lliurament de totes les vacunes recomanades o requeridesprecisament a temps.
  • Enforteix el sistema immunitari del rottweiler, que pot prevenir el càncer.
  • Alimenta't amb una dieta saludable i presta molta atenció al manteniment del pes i a l'exercici.
  • Minimeix l'exposició. estressar; Els rottweilers són animals molt intel·ligents i sensibles.
  • Gestiona el creixement durant la criatura per minimitzar els problemes articulars i ossis més tard a la vida.

El rottweiler més llarg de la vida

Un dels més antics. El rottweiler conegut és en Bort, un rottweiler de 13 anys que viu a Holliston, Massachusetts.

Aquest vídeo de YouTube inclou un rottweiler búlgar de 15 anys (nom no esmentat).

Diversos comentaris indiquen que altres espectadors també tenen o coneixen rottweilers que han arribat als 15 anys.

Quant de temps viuen els rottweilers?

En el moment d'escriure aquest article, la resposta La qüestió de quant de temps viuen els rottweilers és clarament "no prou".

Esperem que els esforços de recerca en curs ajudin els criadors, veterinaris i propietaris a allargar la vida, tant de durada com de qualitat, d'aquestes estimades mascotes. gossos.

Recursos i lectura addicional:

“Canine Lymphoma”, Vet Cares Clinic

Cooley, D.M., et al., 2003, “Exceptional Longevity in Pet Dogs Is Is Acompanyat de la resistència al càncer i de l'inici retardat de malalties majors", Journal of Gerontology

Coren, S., 2015, "The Life Expectancy of 165 Breeds of Dogs", Psychology Today

"Genetic Welfare Problemes deAnimals de companyia," Federació Unida de Benestar Animal

Nolen, R.S., 2010, "Estudi de Rottweiler vincula els ovaris amb una longevitat excepcional", American Veterinary Medical Association (AVMA)

O'Neill, D. , et al., 2017, "Rottweilers Under Primary Veterinary Care in the UK: Demography, Mortality and Disorders", Canine Genetics and Epidemiology

"Rottweiler Health", The Rottweiler Club UK