La mastegada de potes del gos que comença de forma sobtada pot ser deguda a dolor o irritació causada per paràsits, pell seca o al·lèrgies. I llepar-los regularment durant un llarg període de temps pot ser un signe d'estrès o avorriment. També pot provocar un cicle de danys a la pell, que pot provocar infeccions i ferides greus.

  Tots els gossos piquen de tant en tant. Però, per què els gossos masteguen les potes de manera persistent? I per què de sobte podrien començar a mastegar les potes quan abans no ho feien? Avui mirem més de prop els motius pels quals els gossos masteguen les potes. T'ajudarem a esbrinar per què el teu cadell es mossega les potes i què fer-hi.

  Per què el meu gos mastega les potes?

  A continuació es mostren els motius més habituals pels quals els gossos ho fan. masteguen o mosseguen les potes.

  : Comproveu si hi ha talls, cossos estranys, enrogiment, inflor.
  : El vostre veterinari hauria de revisar la coixeja sense una causa òbvia.
  : Comproveu si hi ha paparres. Penseu en tractar-se per puces i àcars.
  : La masticació és estacional, o està relacionada amb caminar per un lloc determinat o menjar un aliment específic?
  : Comprova si hi ha pell seca o escamosa.
  : El teu gos ha tingut una gran vida recentment canvis com ara una mudança de casa o una nova arribada a casa?
  : El teu gos rep molta estimulació mental, exercici i interacció humana?

  ParaEl teu gos mastegant les potes

  Tots els gossos es llepen les potes de tant en tant. I qualsevol gos pot mastegar una mica amb una lleu picor entre els dits dels peus. Però ràpidament es pot convertir en un hàbit perjudicial.

  Per evitar que el vostre gos mastegui les potes o les llepi repetidament, heu d'abordar el motiu pel qual ho fa. Aquesta guia us ajudarà a esbrinar per què el vostre gos mastega les potes i us mostrarà algunes maneres senzilles d'ajudar-vos. També us ajudarà a decidir quan implicar el vostre veterinari i us mostrarà com evitar que el vostre gos torni a mastegar les potes en el futur.

  El gos mastegant-se les potes després d'una lesió

  Si el vostre gos ha començat a llepar-se i mastegar-li de sobte les potes, pot ser que sigui el resultat d'una lesió. Les lesions que fan que els gossos masteguen potes inclouen ferides punxades, talls i rascades, i urpes trencades o trencades.

  És natural que els gossos llepen una ferida. La saliva té propietats antisèptiques, i en èpoques més primitives això hauria reduït la possibilitat que una ferida s'infectés. Per tant, si el vostre gos de cop comença a llepar-se o mastegar-li la pota, comproveu amb cura si hi ha lesions a la pota o les urpes. Podrien posar-los un con de gos per ajudar-vos a trencar l'hàbit.

  Avui, per descomptat, podem oferir millors opcions que llepar i mastegar! Podeu llegir més informació sobre el tractament i la prevenció de les urpes trencades aquí. I si trobeu una petita lesió a la pota del vostre gos, seguiu aquests senzills passos.

  Com fer-ho.deixar que un gos mastegui les potes després d'una lesió

  1. Renteu-vos les mans
  2. Traieu suaument qualsevol cosa que s'enganxi a la pota
  3. Comproveu que no hi hagi res més incrustat
  4. Rentar la pota suaument amb aigua i sabó
  5. Penseu en embolicar-la amb un embenat enganxós adequat si creieu que el vostre cadell l'està llepant o mastegant-la
  6. Renteu-vos les mans de nou!
  7. Comproveu la lesió regularment per veure si hi ha enrogiment i inflor. Renteu-vos les mans abans i després de cada control.

  Demaneu ajuda al vostre veterinari si:

  • Alguna cosa s'ha incrustat profundament al peu del vostre gos o sota la seva pell
  • Hi ha un tall que "s'aboca" quan premeu suaument al seu costat
  • Un tall sagna molt o "brota" o ruixa sang*
  • La ferida sagna durant més temps de deu minuts
  • En general, el teu gos sembla malament
  • Veis pus
  • El teu gos té una coixesa persistent o evita posar el peu avall quan camina
  • El el peu és molt vermell, està inflat o té calor al tacte
  • El teu gos es resisteix a deixar-te ajudar
  • No estàs segur de què fer millor o tens cap preocupació

  L'hemorràgia intensa o l'hemorràgia que no s'atura fins i tot quan el teu gos s'estira en silenci i et permet pressionar-hi suaument durant deu minuts, és una emergència. Truqueu al vostre veterinari sense demora! La majoria de les rascades menors es curaran de manera natural, sobretot si ajudes a mantenir-les nets. Si veus el veterinari i et prescriuenantibiòtics, assegureu-vos de donar el curs complet de la medicina, fins i tot si el vostre gos sembla que s'hagi recuperat a mig camí.

  Les potes del gos que masteguen a causa del dolor

  La mastegada sobtada també pot ser deguda a alguna cosa. s'allotja entre els dits dels peus o els coixinets del peu del vostre gos. Coses com les pedres, les rebaves o fins i tot només el pèl entre els dits dels peus poden ser molt irritants. Assegureu-vos que no hi ha res atrapat dins o entre els dits dels peus. Si trobeu alguna cosa, traieu-la amb suavitat.

  Retallar qualsevol pelatge llarg entre els coixinets del vostre gos reduirà al mínim les possibilitats que les coses s'hi enganxin en el futur. També pots provar que el teu gos porti botins quan estiguis sobre asfalt, formigó o altres terrenys que puguin danyar-li els peus.

  Comprova acuradament si hi ha ungles encarnades. Si en trobeu un, talleu suaument l'ungla per sobre d'on està encarnada i aixequeu la peça encarnada. Retallar regularment les ungles del teu gos pot ajudar a prevenir les ungles fracturades o encarnades en el futur.

  Causes greus de dolor

  En casos rars però greus, el teu gos pot començar a mastegar els peus, de manera gradual o sobtada, a causa d'una malaltia autoimmune, com l'artritis. O fins i tot a causa de quists, tumors o altres creixements que poden estar relacionats amb el càncer.

  Mossegar i mastegar per càncer o malaltia autoimmune requerirà un tractament especial per part del veterinari del teu gos. Fins i tot podria requerir cirurgia.

  Gos que es llepa constantment les potes a causa de paràsits

  Paràsits com ara àcars, puces,els polls o les paparres poden fer picor al vostre gos. Si sospiteu d'una infestació de paràsits, podeu tractar els casos lleus a casa amb medicaments "de venda lliure". En casos d'infestació greu de paràsits, però, no ho feu vosaltres mateixos. Si el vostre gos està molt angoixat, està molt infestat, perd pèl o no ha respost a tractaments suaus a casa, parleu amb el vostre veterinari. Podran prescriure tractaments més forts, o cursos de tractament més llargs, amb seguretat.

  Manteniu sempre el vostre gos al dia sobre els tractaments preventivs contra els paràsits per assegurar-vos que no enganxin paràsits en primer lloc. Això és important encara que la seva masticació de potes no estigui relacionada amb paràsits. A més de provocar mossegar i mastegar, molts paràsits porten malalties perilloses. Això podria fer que el vostre gos emmalalteixi o fins i tot pot posar en perill la vida. En la majoria dels casos, la prevenció de paràsits del vostre gos hauria de protegir el vostre gos de puces, paparres i àcars com a mínim.

  Les al·lèrgies poden provocar un gos que mastega les potes

  El més comú. La causa de la masticació continuada i a llarg termini de les potes és la dermatitis, o inflamació de la pell, a causa d'al·lèrgies. És particularment probable que les al·lèrgies alimentàries provoquin que els gossos masteguen potes, però hi ha molts altres al·lèrgens possibles.

  Els "al·lèrgens" són qualsevol substància que pugui causar al·lèrgies en gossos susceptibles. Poden incloure pols, caspa, floridura, pol·len, puces o tractaments contra puces! A més, una varietat d'articles per a la llar com ara cautxú oel plàstic pot ser al·lèrgens. Fins i tot els productes de neteja i els teixits poden desencadenar una al·lèrgia al gos.

  Tractar les al·lèrgies per evitar que masteguen les potes del gos

  Si el vostre gos està mastegant a causa d'una reacció al·lèrgica a un paràsit en particular, haureu de fer-ho. tractar la infestació, tal com s'ha comentat anteriorment. La picor pot trigar una estona a desaparèixer un cop els paràsits s'han tractat. Per a altres al·lèrgies, el truc és trobar-ne la causa i eliminar-la de la vida del vostre gos en la mesura del possible.

  La febre del fenc del gos provoca picor a la pell, en lloc de les adolorides d'ulls i el llaç que patim els humans!

  El vostre veterinari pot prescriure medicaments per ajudar a alleujar les al·lèrgies del vostre gos i trencar el cicle de mastegar les potes. Sabran què és segur que prengui el vostre gos i a quina dosi. Deixa't guiar per ells. També podeu trobar útils aquests articles sobre la gestió de les al·lèrgies:

  • El millor menjar per a gossos per a al·lèrgies a la pell i pell sensible
  • El millor menjar per a Golden Retrievers amb al·lèrgies
  • Apoquel per Gossos amb al·lèrgies

  Gossos que masteguen potes amb pell seca

  La pell seca també és una de les causes freqüents que els gossos es mosseguen i es llepen les potes. Els gossos poden mossegar o llepar per alleujar la sensació de picor i qualsevol descamació incòmode. La pell seca sol ser causada per un dels altres problemes que hem tractat en aquest article, com ara paràsits o al·lèrgies. Trobar i tractar la causa curarà la pell seca.

  No obstant això, la pell seca també pot ser unsigne de problemes més greus. Per tant, si els tractaments per al·lèrgies i la eliminació de puces no milloren la pell del vostre gos, el veterinari hauria de fer-li una revisió exhaustiva. Pots ajudar a mantenir el pelatge del teu gos en perfecte estat amb una neteja regular i assegurant-te que la seva dieta inclogui molts greixos i olis saludables.

  Llepar i mastegar potes per a gossos a causa de l'estrès o L'avorriment

  Mossegar i llepar les potes també pot ser un signe d'angoixa mental en els gossos. Els gossos poden utilitzar-lo com a mètode per calmar-se quan experimenten ansietat. Similar a mossegar-se les ungles en humans. També poden llepar o mastegar per alleujar l'avorriment. Els factors que contribueixen a mastegar les potes induïts per l'estrès inclouen:

  • Deixar-se sol durant llargs períodes de temps
  • canviar de casa
  • estar en caixes durant llargs períodes de temps
  • un gos (o gat) nou que s'uneix a la família
  • una mort a la família o un membre de la família que es muda
  • pèrdua d'un gos de companyia
  • qualsevol important canvi en l'estil de vida o en l'entorn

  Desafortunadament, la mastegada amb estrès pot provocar dermatitis (piïja a la pell trencada) on es va produir la mastega i la llepada. Això estableix un cicle de mastegació, danys a la pell, picor i més mastegació que pot ser molt difícil de trencar. Pot causar ferides greus i infeccions. Aquest dany es coneix com a dermatitis de llepada acral i és difícil de curar.

  Pates de mastegar per a gossos en secret

  Només perquè no veus el teu gosmastegar o mossegar-se les potes no vol dir que no ho facin. Un gos que mastega potes per avorriment o ansietat només ho pot fer quan no hi esteu. I els gossos que han estat renyats per mastegar-se les potes poden optar per sortir de l'habitació per mastegar! Per tant, és important estar atent als signes que el vostre gos està mastegant les potes. Això és especialment així si el vostre gos és propens a l'ansietat o l'avorriment o té antecedents de mastegar les potes. Compte amb el següent:

  • Pompes inflades
  • Pates amb pelatge vermellós (la taca és causada pel pigment vermell, la porfirina, a les llàgrimes i la saliva dels gossos.
  • Urxes inusualment pudents
  • Altres signes d'inflamació de la pell.
  • Pates de gos inusualment càlides
  • Ferides obertes
  • Falten taques de pèl, especialment a la potes
  • Coixeja

  Si el vostre gos presenta algun d'aquests símptomes, heu de portar-lo al veterinari el més aviat possible.

  Tractament i prevenció. Dermatitis de llepada acral

  El vostre veterinari pot utilitzar estratègies com embenar la zona i posar-se crema amb esteroides per reduir la picor, però aquestes només solen funcionar si s'ha resolt el motiu de la mastegada. Medicaments per reduir l'ansietat pot ajudar a trencar el cicle de mastegar, però de nou són només una solució temporal. És probable que els canvis d'estil de vida siguin més útils a la llarga.

  Assegureu-vos que jugueu amb el vostre gos amb regularitat. Doneu-li molt d'afecte. Reduir el seu tempssols o confinats i mantenir-los ocupats amb entrenament i joc estructurats. Organitzeu una guarderia per a gossos, un passejador de gossos o una guarda de mascotes si el vostre gos està ansiós o avorrit quan es deixa sol. I assegureu-vos que el vostre gos tingui moltes opcions saludables i segures per mastegar, com ara joguines i ossos. Si la llepada persisteix, el vostre veterinari pot recomanar una avaluació d'un terapeuta conductual.