El primer aniversari del vostre cadell és una fita emocionant i aquí teniu tot el que necessiteu saber sobre què us espera el futur amb un gos pastor alemany d'un any! Tant si has tingut el teu cadell des que va néixer, com si l'has adoptat més tard, arribar al seu primer aniversari pot semblar un pas cap al desconegut. És probable que tingueu preguntes com ara:

  Un pastor alemany d'un any és gairebé de mida completa físicament, però emocionalment encara li queda molta maduració per fer. Estan aconseguint algunes fites importants, però al mateix temps és important no deixar de reforçar els bons hàbits que vas establir a la criança massa prematurament.

  Talla de pastor alemany d'1 any

  Els pastors alemanys, com totes les races de gossos, creixen molt ràpidament durant el primer any. Amb un any, amb prou feines es reconeixen com el cadell esponjós que has comprat a casa!

  Quant ha de pesar un pastor alemany d'1 any?

  Un pastor alemany masculí sol pesar entre 60 i 60 anys. 84 lliures en el seu primer aniversari. I una femella de pastor alemany d'un any sol pesar entre 46 i 68 lliures. Com que les femelles maduren més ràpidament que els mascles, el seu pes el primer aniversari s'acosta més al seu pes d'adult final que els seus germans.

  Quan deixen de créixer els pastors alemanys?

  Si heu establert un hàbit habitual de pesar el vostre GSD (cosa que hauríeu, és un molt bon hàbit!) notareu queel ritme que estan guanyant pes ha començat a disminuir ara mateix. De fet, les femelles només poden augmentar un parell de lliures més després del seu primer aniversari: el rang de pes ideal per a les GSD femelles adultes és de 50 a 70 lliures.

  Els pastors alemanys també deixen d'augmentar de pes tan ràpidament després d'haver fet un any. Però, en comú amb altres races de gossos grans i gegants, això acostuma a ser una pausa, en lloc d'acabar amb el creixement. Abans de complir els dos anys, notareu que comencen a "omplir-se" de múscul i enguany 5 o 6 lliures més a mesura que ho fan. Així que encara passaran uns quants mesos abans de conèixer el seu veritable pes adult. Els GSD mascles completament grans pesen entre 65 i 90 lliures.

  Dieta del pastor alemany d'1 any

  Al voltant del seu primer aniversari és la fita que molts pares de GSD trien per fer la transició del seu cadell a un dieta adulta. Els cadells de pastor alemany necessiten una dieta específica per a la seva edat i el pes previst per a l'adult. Això serveix per alimentar el ràpid període de creixement abans del primer aniversari, però també s'assegura que no creixin massa ràpid, la qual cosa pot augmentar el risc de problemes ortopèdics més endavant.

  Fins i tot els GSD masculins més grans tenen aconseguien més del 90% del seu pes adult el primer aniversari. I és probable que les femelles més petites estiguin completament grans. Així doncs, és hora de decidir què t'agradaria que mengin a partir d'ara i passar-los a la seva nova dieta. El seu menjar per a adultsserà menys dens en calories que el seu menjar per a cadells, de manera que encara poden gaudir de mides de porcions que els fan sentir plens, però que no tinguin sobrepès.

  Aquest article us pot ajudar a triar una dieta per a adults per al vostre any. - vell pastor alemany. Si és possible, introduïu el vostre gos a la seva nova dieta gradualment durant un període de diversos dies. Doneu-los 3 parts de menjar vell a 1 part d'aliment nou els dies 1 i 2. A continuació, parts iguals de menjar vell i nou els dies 3 i 4. I, finalment, 1 part de menjar vell per 3 parts de nou els dies 5 i 6, abans d'abandonar-los. el menjar antic en conjunt. El teu cadell ara menja com un adult!

  Comportament del pastor alemany d'1 any

  Al voltant del seu primer aniversari és el moment en què molts pares cadells informen que el seu cadell comença a calmar-se i a comportar-se més com un "gran". Però hi ha algunes coses a tenir en compte:

  • Tots els individus són diferents; el que és cert del gos del teu amic pot no ser el mateix que el teu.
  • Els pastors alemanys es van desenvolupar originalment com la raça de pastor i guardià definitiva, i les races de guarda tendeixen a assolir la maduresa emocional més tard que altres gossos. Com a gossos de treball, això resulta en una finestra més llarga per formar un vincle social estret amb el seu ramat, cosa que els dóna la motivació emocional per defensar-lo dels grans depredadors.
  • Els gossos mascles tendeixen a madurar. més lentament que les gossos femelles, així que no us preocupeu si el vostre GSD mascle sembla menysestablert que les seves germanes!
  • El seu temperament continuarà desenvolupant-se durant molts mesos encara. Un estudi sobre el desenvolupament del comportament del pastor alemany va trobar que la confiança continua augmentant significativament entre el primer i el tercer aniversari. També hi ha una disminució corresponent del nerviosisme i de les reaccions nervioses.
  • Hi ha alguns trets que pensem que són pastor alemany innat, però l'alimentació és tan important com la natura per determinar com d'amistat o reservat, cooperatiu o tossut, atrevit o tímid, el vostre GSD ho és. Atès que el seu temperament continuarà evolucionant durant dos anys més, no assumeixis que la seva personalitat als anys és el producte acabat. Segueix creant un patró d'experiències positives amb llocs, persones i altres animals. I utilitzeu la formació per augmentar la seva confiança i fer que la cooperació amb vosaltres sigui gratificant. Si atureu aquestes coses ara, perdreu dos anys d'oportunitats per ajudar-los a ser el millor gos més feliç que poden ser, i fins i tot us arriscareu a perdre part del progrés que heu aconseguit fins ara.

  Ensinistrament d'un pastor alemany d'un any

  El teu gos pastor alemany d'un any pot semblar ja adult, però emocionalment encara són immadurs i la seva confiança encara està poc desenvolupada. Per tant, és important seguir entrenant-los, per tal d'aconseguir un hàbit de bon comportament i per augmentar la seva confiança i minimitzar-los.nerviosisme.

  Hi ha dos tipus importants d'entrenament per a un pastor alemany d'un any:

  1. Reforç de l'obediència

  Probablement ja heu treballat molt en l'obediència general del vostre GSD. No us atureu ara! Segueix premiant el bon comportament i les bones decisions, per obtenir-ne més en el futur i convertir-les en hàbits establerts. Aquests articles us ajudaran a entrenar un pastor alemany d'1 any amb confiança:

   2. Donar-los feina

   L'ètica de treball de la GSD és llegendària, i ara ja estan pràcticament creixents, probablement descobrireu que s'avorreixen, s'inquietan i fins i tot són destructius si no estan prou ocupats durant el dia. L'entrenament per a activitats com el canicross, el joring, l'agilitat, l'obediència avançada, l'olor i les proves de pasturatge poden donar-li al vostre pastor un sentit important del propòsit.

   És hora d'esteriliar o castrar el vostre gos?

   Decidir esterilitzar o esterilitzar el vostre gos és una opció molt personal. Si el vostre GSD no va ser esterilitzat o castrat com a cadell (per exemple, abans de ser alliberat per un refugi de rescat), és probable que comenceu a pensar-hi ara. Per als gossos de races grans amb una alta freqüència de trastorns articulars, inclòs el pastor alemany, la majoria dels veterinaris recomanen esperar fins que els mascles hagin crescut completament abans de castrar-los. Això es deu al fet que l'extirpació dels testicles també allarga el període de creixement del gos, cosa que pot empitjorar els problemes articulars futurs. Si el teuEs preveu que el GSD masculí sigui molt gran, llavors encara podria ser massa aviat per castrar-los ara. Però el vostre veterinari us pot donar consells personalitzats sobre això.

   És probable que una femella de pastor alemany d'un any ja hagi tingut la seva primera calor. Molts veterinaris prefereixen organitzar una cirurgia de esterilització immediatament després d'un cicle de calor, per tal d'evitar fer-ho just quan comença un nou cicle de calor. Si la cirurgia de esterilització encara no és una cosa que heu considerat, podeu parlar dels pros i els contres a la seva propera revisió veterinaria i quan seria el moment òptim per a la cirurgia.

   Llista de comprovació de les fites del pastor alemany d'un any

   A mesura que el vostre pastor alemany celebra el seu primer aniversari, aquí teniu una llista d'altres esdeveniments importants per assegurar-vos que no us perdeu:

   Reservi les seves injeccions de reforç

   La majoria dels gossos tenen injeccions de reforç anuals per mantenir la seva protecció contra la ràbia, el momol i el parvovirus. La llei només requereix la vacuna contra la ràbia: pregunteu al vostre veterinari quina és la normativa específica a la vostra zona. La vacunació de reforç contra el distemper i el parvovirus és opcional: el vostre veterinari pot discutir els riscos i els beneficis amb vosaltres, i alternatives com ara la prova de títol per mesurar la quantitat d'immunitat que han conservat de les vacunes dels seus cadells.

   Renovar la seva assegurança

   L'assegurança per a mascotes ofereix tranquil·litat si el vostre gos necessita un tractament veterinari car. Per exemple, els GSD són una de les races de gossos més susceptiblesa la dilatació gàstrica volvulus, o inflor. La inflor mata els gossos molt ràpidament tret que rebin una cirurgia d'emergència, i fins i tot una cirurgia sense complicacions pot costar 5.000 dòlars. 1 de cada 5 GSD també desenvoluparà displàsia de maluc a l'edat adulta, i la gestió mèdica dels seus símptomes només estarà coberta per l'assegurança si la vostra pòlissa és anterior al seu diagnòstic. També val la pena buscar una pòlissa d'assegurança que cobreixi la responsabilitat civil si els vostres GSD mosseguen algú o fan malbé la seva propietat. Els premis concedits a les víctimes de mossegades de gossos poden arribar a arribar a centenars de milers de dòlars, la qual cosa suposa molts diners per trobar sense assegurança.

   Recreeu una foto de cadell

   D'acord, això és un una divertida. Excava una de les teves fotos preferides del teu pastor alemany com a cadell i recrea-la ara que són gairebé a mida completa. És una manera divertida de commemorar quant han crescut, i segur que us encantarà mirar-ho enrere en els propers anys.

   Feu-los un pastís

   Per què no? És el seu aniversari després de tot. Tenim algunes receptes aquí mateix.

   Doneu-vos una palmada a l'esquena

   No és fàcil aconseguir un pastor alemany de 8 setmanes a un any. Probablement heu tingut alguns mínims significatius, així com màxims massius. Així que preneu-vos una estona per reflexionar sobre tot el que heu aconseguit junts fins ara. Estàs fent una gran feina!

   El teu pastor alemany està a punt de fer 1?

   Quin consell t'agradaria tornar i donartu mateix fa 10 mesos? I què espereu aconseguir junts pel seu segon aniversari? Feu-nos-ho saber al quadre de comentaris que hi ha a continuació!

   Per obtenir més informació sobre els pastors alemanys, també gaudireu dels articles següents: