Aquesta guia detallada per tenir cura dels carlins grans us ajudarà a preparar-vos per a la vida amb un carlin vell. Veurem quina edat són els gossos considerats grans, com es pot esperar que canviïn després d'aquest moment i la millor manera de donar-los una vellesa feliç i digna.

  Un vell. El carlin necessita una atenció diferent d'un carlin més jove, pel que fa a la dieta, l'exercici i la seguretat de casa seva. També podeu notar que el seu comportament i la seva personalitat canvien gradualment. Saber què esperar et pot ajudar a preparar-te i gaudir al màxim de la vellesa del teu carlin.

  En aquest vídeo, es pot veure a Perry el vell carlin gaudint d'un ritme de vida més suau. Fem una ullada a com ha canviat des dels seus dies de joventut i quina atenció especial relacionada amb l'edat podria necessitar.

  Quants anys tenen els carlins?

  Estimacions de la vida mitjana dels carlins, segons els registres de clíniques veterinàries, clubs de races o enquestes de propietaris, varien entre 10 i 11 anys. Això és proper, però lleugerament inferior, a la mitjana de tots els gossos d'11 a 12 anys. El carlin més antic documentat en una d'aquestes fonts va arribar als venerables 17 anys. Però de manera anecdòtica, fins i tot s'han informat carlins més grans. Per exemple, segons el seu propietari, Perry al vídeo anterior va viure fins als 18 anys.

  Com a regla general, l'esperança de vida dels cans augmenta a mesura que disminueix la seva mida. Els caniches Toy, per exemple, tenen una vida útil mitjana de gairebé 15 anys, mentre que per a StBernards només fa 7 anys. Malauradament, tot i que l'esperança de vida del carlin es compara bé amb la de tots els gossos de mitjana, no sembla tan bona en comparació amb altres gossos de mida similar. De fet, els investigadors han estimat que l'esperança de vida del carlin és de 3 a 4 anys més curta que la dels gossos d'una mida similar. Per exemple, el Border Terrier, el Lhasa Apso i el West Highland White Terrier ocupen el mateix pes que un carlin, però tots viuen una mitjana de 14 anys.

  No és que els carlins envelleixin més ràpidament que aquestes races. Malauradament, és perquè els problemes de salut causats per la forma del seu cap augmenten el risc que morin prematurament i estorcen les xifres mitjanes de la seva esperança de vida. Ho veurem amb més detall d'aquí a un moment, però primer, veurem quan un carlin es fa vell oficialment.

  Quan es consideren els gossos grans?

  Se solen considerar gossos petits com els carlins. majors quan compleixin 10 o 11 anys. Però, hi ha alguns ajustaments de gossos sèniors que el vostre veterinari us podria animar a fer abans. Com canviar a una dieta per a gossos sèniors al voltant dels 7 anys.

  Com que l'esperança de vida mitjana dels carlins també és de 10 o 11 anys, sembla que no passen gaire temps a la "vellesa", oi. ? Però recordeu, l'esperança de vida mitjana inclou tots els gossos que lamentablement van morir prematurament. El que no podem dir d'aquesta mitjana és quants carlins no van experimentar cap vellesa i quants van arribarla seva adolescència mitjana, fent-los grans durant diversos anys. Esperem que el vostre Pug sigui un dels afortunats i que encara estigui amb vosaltres per bufar les espelmes del pastís del seu 10è aniversari. Què és probable que canviï en ell a partir d'aleshores?

  Canviarà el meu carlin gran?

  Els gossos experimenten un envelliment físic igual que nosaltres. Els canvis físics habituals en els carlins vells inclouen:

  • Perdre la pigmentació del seu pelatge
  • Ser més lent i menys àgil
  • Guanyar o perdre pes
  • Perdre massa muscular
  • Pèrdua sensorial, com ara la pèrdua de la vista o l'audició

  La vellesa en si no és una malaltia, però es poden començar a desgastar fragments del cos i el vostre El carlin gran també pot desenvolupar alguns problemes de salut que s'associen més habitualment amb la vellesa. Arribarem a aquests en un minut. Però primer, el seu comportament també podria canviar. Per exemple, poden arribar a ser:

  • Més decidits a les seves maneres
  • Menys juganers
  • Menys tolerants a les irritacions, com ara l'atenció no desitjada dels nens o dels cadells
  • És més fàcil de confondre

  Comparem algunes etapes de la vida d'un carlin amb més detall.

  Pug de 7 anys vs Pug de 10 anys

  La diferència entre un carlin Un carlin de 7 anys i un carlin de 10 anys és, en general, semblant a la diferència entre una persona de quaranta anys i una persona de cinquanta anys. Si encara no són una mica grisos al voltant del musell a les 7, gairebé segur que ho serana les 10! És possible que uns carlins de 10 anys també hagin començat a alentir-se una mica, mentre que d'altres encara són tan dinàmics com mai.

  Els 7 anys són aproximadament la fita quan el vostre veterinari començarà a recomanar canviar a una dieta per a persones grans. i potser incorporant suplements per a la salut de les articulacions. Les dietes per a gent gran són menys denses en calories, de manera que el vostre gos no augmenti de pes a mesura que comença a estar menys actiu. Si encara no heu fet aquest canvi als 10 anys, sens dubte és hora de parlar-ne amb el vostre veterinari. En altres paraules, és un bon moment per començar a planificar una vellesa saludable.

  Cargol de 10 anys vs Pug de 13 anys

  Quan el teu carlin ja hagi envellit 3 anys més, ja són (molt aproximadament) equivalents a un ésser humà de 70 anys. En aquest punt, és just descriure'ls com a carlins geriàtrics, encara que el vostre oncle de 70 anys no agraeixi la mateixa etiqueta! És molt probable que un Pug de 13 anys experimenti alguns dels canvis físics i de comportament associats a la vellesa, i gairebé segur que haureu de fer algunes adaptacions en la vostra cura. Veurem què poden incloure d'aquí a un moment, però primer mirem més de prop la seva salut.

  Problemes de salut dels carlins grans

  A més dels canvis físics generals associats a les edats, els carlins grans són També són propensos a algunes malalties addicionals.

  Problemes respiratoris dels carlins grans

  Lamentablement, la forma dels carlins els fa propensos a tenir molta salutproblemes que comencen molt abans de la vellesa. Els criadors han aconseguit provocar canvis dramàtics en la forma dels seus ossos de la mandíbula i del crani, de manera que tenen cares molt planes. Però els teixits tous no s'han encongit al mateix ritme, cosa que sovint fa que bloquegin les vies respiratòries. Almenys 1 de cada 5 carlins necessita atenció veterinària per a això, però s'estima que encara més carlins pateixen sense tractament mèdic perquè els seus propietaris han dit que els símptomes són "normals per a la raça". Les seves cares planes fan que els carlins siguin més propensos a

  • respiració sorollosa i/o difícil
  • intolerància a la calor
  • apnea del son
  • vòmits
  • infeccions del tracte respiratori
  • i, en el pitjor dels casos, col·lapse i mort

  Els carlins grans que no han tingut problemes relacionats amb la forma de la cara en el passat podrien començar a desenvolupar-los. si guanyen pes a la tercera edat. La funció immune també comença a disminuir en gossos grans, la qual cosa significa que els carlins tenen més probabilitats de patir infeccions de les vies respiratòries a causa de la seva cara i més propensos a emmalaltir greument a causa de la seva edat. Si us preocupen els problemes respiratoris dels carlins grans o observeu que el vostre carlin tossiu, consulteu immediatament un veterinari.

  Degeneració cognitiva canina

  La degeneració cognitiva canina (CCD) també es coneix com a demència canina. per la seva similitud amb la malaltia d'Alzheimer en les persones. Es calcula que aproximadament 1 de cada 7els gossos tenen alguns símptomes de CCD al seu 8è aniversari, i que tant el nombre de gossos afectats com la gravetat dels seus símptomes augmenten cada any després d'això. El CCD no es pot curar, però alguns dels consells de cura de la nostra següent secció poden ajudar a controlar l'ansietat i l'angoixa que causa.

  Cuidar un carlin gran

  Si tens un carlin gran que s'acosta. els seus anys daurats, mirem algunes de les maneres en què podeu assegurar-vos que es sentin el més còmodes possible:

  Trieu una dieta adequada

  El vostre Pug pot passar a una dieta per a persones grans en qualsevol moment després de 7è aniversari. La seva nova dieta serà menys densa en calories, per reflectir el fet que cada vegada són menys actius. Hi ha moltes opcions disponibles per comprar a les botigues de mascotes i en línia, incloses croquetes amb forma especial per a gossos amb cares planes. Depenent del que trieu, el vostre veterinari també pot recomanar afegir un suplement conjunt.

  Porteu-los a una revisió veterinària dues vegades a l'any

  A més de la revisió anual i la vacunació contra la ràbia, també és una bona idea començar a prendre's un carlin gran per a les revisions de mig any. Aquestes són una oportunitat important per detectar qualsevol canvi que pugui estar causant el dolor del vostre carlin o eliminar-li mesos innecessaris de la vida.

  Mantingueu les coses coherents

  A casa, és una bona idea mantenir les coses. el més coherent possible a partir d'ara. Intenteu no canviar la disposició de la seva llar si podeu evitar-ho i ateneu-vos-hila seva rutina diària normal tan sovint com puguis. Com més grans es fan, més angoixants i confusos poden ser els canvis, sobretot si desenvolupen CCD.

  Ajuda'ls a moure's per casa teva

  Els carlins vells solen ser menys mòbils que els seus dies més joves. Això inclou ser més propens a lesions si salten amunt i avall dels llits i sofàs, o utilitzen les escales. Penseu en posar rampes contra qualsevol moble tou que utilitzin i posar una reixa a la part inferior de les escales perquè no les puguin utilitzar sense supervisió.

  Repensa la seva activitat

  A mesura que el teu carlin envelleix, començaran a necessitar menys exercici que abans. Observa'ls de prop i segueix les seves indicacions. Una mica d'activitat física cada dia encara és vital per mantenir-los sans, però penseu a canviar d'excursió quan fa calor per jugar a jocs interactius junts en una habitació amb aire condicionat.

  Respecteu el seu espai

  Finalment. , els vells carlins poden començar a ser menys tolerants a ser molestats per nens o gossos més bulliciosos. Un símptoma comú del CCD també és una retirada emocional gradual dels seus humans preferits. Això pot ser difícil d'assumir, però és important recordar que no és personal. Respectar els seus sentiments i deixar-los tenir l'espai que necessiten és l'amabilitat més pacífica i digna que pots oferir-los.

  Buscar carlins grans en venda és una bona idea?

  Els gossos més grans es van lliurar a la venda. refugisi els gossos de rescat són notòriament difícils de tornar a casa. Per tant, buscar un gos gran per donar-li una vellesa còmoda és un objectiu noble. Hi ha nombroses organitzacions que treballen únicament en el rescat i el reallotjament dels carlins. Això és en part perquè els carlins són populars: n'hi ha molts, la qual cosa significa que la proporció de carlins a la població del refugi és corresponentment gran. Però també és perquè els problemes de salut dels carlins sovint acaben requerint cures veterinàries costoses. La qual cosa els posa en alt risc de ser lliurats a un refugi quan els seus propietaris decideixen que no poden pagar-los o no els pagaran més.

  Abans de comprometre's amb un carlin ja vell, hauràs de pensar. sobre com pagareu la seva atenció veterinària. Les primes d'assegurança per a gossos vells solen ser molt cares. Però algunes organitzacions de rescat específiques de la raça poden oferir ajuda financera amb les factures mèdiques. Feu una xerrada sincera amb ells sobre això quan us poseu en contacte.

  Old Pug - Resum

  Els carlins es consideren majors a partir d'uns 10 anys. Malauradament, les cares planes de Pug redueixen la seva vida útil aproximadament 3 anys en comparació amb altres gossos de mida similar. Això vol dir que molts Pug no tindran una vellesa. Per als que ho fan, hi ha moltes maneres de fer que els capítols finals de la seva vida siguin tan còmodes i agradables com els anys anteriors.

  Referències

  Adams et al. Mètodes i resultats de mortalitat d'una enquesta de salut degossos de raça pura al Regne Unit. Revista de pràctica d'animals petits. 2010.

  Associació Mèdica Veterinària Americana

  Fick et al. La longitud dels telòmers es correlaciona amb la vida útil de les races de gossos. Informes de cèl·lules. 2012.

  Lui et al. Factors de risc conformacionals de la síndrome de la via aèria obstructiva braquicefàlica (BOAS) en carlins, bulldogs francesos i bulldogs. PLOS One. 2017.

  Packer et al. Vine per l'aspecte, queda per la personalitat? Una investigació de mètodes mixts de readquisició i recomanació del propietari de Bulldogs, Bulldogs Francesos i Pugs. PLOS One. 2020.

  Urfer et al. Esperança de vida de gossos de companyia vist en tres clíniques veterinàries independents d'atenció primària als Estats Units. Medicina canina & Genètica. 2020.