Els caniches de joguina són petits cadells amb una gran personalitat. He estimat a tots els que he conegut, però també tinc una feina i una família jove ocupada que em manté fora de casa durant diverses hores al dia. Llavors, es pot deixar un caniche joguina sol durant molt de temps? O hauria d'esperar una estona abans de comprometre'm amb aquest gosset? He après que els caniches de joguina sovint lluiten amb l'ansietat de separació, que també és el resultat dels trets positius exactes que ens agraden tant. Però tot i que aquest cadell potser mai serà un gran fan de la solitud, podem fer moltes coses per ajudar-los a esperar-ho amb confiança.

  Sobre els caniches de joguina

  Per jutjar quant de temps es pot deixar un caniche de joguina sense la vostra companyia, realment ajuda a entendre els seus antecedents i com això configura el gos que són avui. Els caniches són coneguts pel seu abric arrissat que no s'enfonsa i pels pompons emblemàtics dels gossos d'exposició. El que molts propietaris de gossos no s'adonen és que van començar com a recuperant gossos per als caçadors d'ànecs. I aquests pompons estan col·locats estratègicament per donar-los la màxima amplitud de moviment a l'aigua, alhora que mantenen les seves articulacions i òrgans vitals calents. Per prosperar en aquesta relació laboral, són una de les races més intel·ligents del món.

  Els caniches de joguina són els descendents d'aquells gossos de treball, desenvolupats als anys vint com a company elegant per a la ciutat exigent. -habitant. El límit de pes superior per a una joguina de qualitat d'espectacleEl caniche pesa 6 lliures. Però, en realitat, els criadors sempre apunten més petits i pocs pesen més de 5 lliures.

  Quina és la personalitat d'un caniche de joguina?

  Els caniches de joguina són físicament més petits que els seus avantpassats, però encara són intel·lectuals. gegants del món dels gossos. Són petits solucionadors de problemes intel·ligents, curiosos i brillants, que responen bé als jocs d'entrenament i necessiten molta estimulació mental. Aquests van ser els trets que van fer dels seus avantpassats grans gossos de guerra.

  També estan molt, molt centrats en les persones. En un passat més llunyà, els criadors de caniches van seleccionar els pares i mares més orientats a les persones per a la seva pròxima camada, ja que va millorar les probabilitats que els seus cadells es comprometessin i tinguessin èxit en l'entrenament de gossos. Més recentment, els criadors de Toy Poodle han continuat seleccionant a favor dels gossos centrats en les persones perquè és més probable que siguin companys lleials i devots.

  Per tant, el modern Toy Poodle està molt motivat per estar-hi. persones i interactuar amb elles mitjançant l'entrenament, el joc i les abraçades. I és important recordar que les nostres eleccions de cria són les responsables d'això. Els humans hem perseguit una versió del caniche el benestar emocional depèn en gran mesura de la nostra presència, perquè volíem la seva devoció.

  Es pot deixar sol un caniche de joguina?

  Així que ara tornem a la nostra gran pregunta: es pot deixar sol un caniche joguina? I la resposta és sí, però no tan habitualment, ino per tant de temps com el gos "mitjan". A les enquestes de comportament, els Toy Poodles puntuen molt més que la mitjana per a problemes relacionats amb la separació. En poques paraules, perseguint la cria a favor de trets que els convertien en grans gossos de treball i després en companys devots, també els hem fet menys capaços de tolerar estar sols.

  Els caniches de joguina tenen ansietat per separació?

  L'ansietat per separació és un terme utilitzat per veterinaris, conductistes i investigadors per descriure els gossos que experimenten un grau d'estrès anormal quan es deixen sols. De vegades, una reacció d'estrès és totalment normal, per exemple, si deixeu sol un cadell molt jove o si deixeu sol un gos adult molt més temps del que està acostumat. L'ansietat per separació significa no poder afrontar ni tan sols les absències curtes.

  Els caniches joguina sovint experimenten la separació quan els seus amos sobreestimen el temps que poden fer front a passar sols. Els comportaments induïts per l'estrès que indiquen que el vostre gos pot experimentar ansietat per separació inclouen:

  • Anar al bany a la casa
  • Bordar excessiu
  • Passejar
  • Bavejar
  • Pèrdua de gana
  • Intentar escapar
  • Comportaments destructius com mastegar i cavar

  Com que els caniches són gossos intel·ligents, passegen, borden, masteguen i excavar també pot ser senyals que la manca de companyia els fa avorrits.

  Quantes hores es pot deixar sol un caniche joguina?

  Els cadells de totes les races necessitenaprendre a estar sol de manera gradual i metòdica. Quan arriben a casa per primera vegada a les 8 setmanes, no es poden deixar sols. Les absències han de començar amb una fracció de segon i augmentar gradualment fins a uns quants segons, després uns minuts, i així successivament. Finalment, el gos "mitjà" normalment pot dormir un període de 4 hores a casa sol, sense cap preocupació ni preocupació.

  La proximitat que s'acostarà a aquest caniche varia d'un individu a un altre. És segur dir que alguns no hi arribaran mai, i els que ho fan és probable que triguin més a sentir-se còmodes. Així, doncs, per donar-li una llar feliç a aquest gosset, haureu de poder fer-li companyia la major part del dia vosaltres mateixos o tenir els recursos per aconseguir que algú més us ajudi (per exemple, una guarderia per a gossos).

  A nivell pràctic, també és important tenir en compte que quant de temps pot aguantar un caniche Toy sol també depèn de la mida de la seva bufeta. Què és petit, molt petit.

  Els caniches de joguina necessiten un amic?

  Si no podeu quedar-vos amb el vostre caniche de joguina tot el dia, potser us heu plantejat més companyia canina per mantenir-los. feliç i ocupat mentre estàs fora? Sens dubte, això té el potencial de funcionar per a algunes persones. Els gossos són fonamentalment una espècie sociable i els individus ben emparellats poden jugar junts i ser una presència tranquil·litzadora a l'hora de la migdiada.

  No obstant això, no tots els caniches es porten bé amb tots els gossos. EnLes enquestes de comportament, els caniches de toy tenen una puntuació relativament alta per a la rivalitat. És a dir, agressions dirigides a altres gossos de la mateixa llar. Per tant, donar-los un gos propi per fer-los companyia només funcionarà si pots estar-hi per ensenyar-los a portar-se bé al principi. Fins i tot així, el millor que pots aconseguir és una treva gelada, en la qual toleren que es deixin entre ells, però el teu caniche Toy encara està molest per quedar-se sense tu .

  Com fer-ho. Deixa el teu caniche joguina sol a casa

  Tot i que potser necessiten una mica més de temps per adaptar-se a quedar-se sols, i potser mai no arriben a la durada embriagadora de quatre hores senceres, la majoria dels caniches joguina almenys poden aprendre a passar una estona sense tu. Aquests són alguns consells per aconseguir-ho:

  No us precipiteu. Els gossos no poden desaprendre l'ansietat mentre se senten ansiós. Per tant, hem de mantenir-los sempre dins de la seva zona de confort i estendre gradualment els límits del que això significa per a ells.

  Proveu de posar-los en caixes. Els gossos són animals de cau i una caixa segura i acollidora. pot ser un espai segur tranquil per esperar la vostra absència. Intuïtivament, més llibertat pot provocar més incomoditat per a ells.

  Deixa'ls amb una distracció meravellosa. Per exemple, un peluix molt estimat, que només es permet quan surts, o una joguina per dispensar llaminadures plena del seu berenar preferit.

  Assegura't que les seves necessitats.Es compleixen. Intenta no deixar el teu cadell abans d'haver satisfet almenys una part de la seva necessitat diària d'activitat física i estimulació mental. Porteu-los a passejar, jugar a alguns jocs i entrenar-los abans de sortir.

  Deixa'ls roba sense rentar que faci olor com tu. Si són molt mastegadors, intenta mantenir-los. una joguina de corda nova al teu llit durant unes quantes nits i, després, regala'ls-la!

  Enceneu la televisió o la ràdio. Això pot ajudar a ofegar els sorolls exteriors que poden agitar el vostre gos.

  Es pot deixar sol un caniche de joguina - Resum

  Els caniches de joguina són gossos intel·ligents i afectuosos que es desenvolupen amb la companyia humana i l'estimulació mental. Per exactament aquests motius, tampoc els agrada que els deixin sols a casa i són més que la mitjana propensos a desenvolupar ansietat per separació. No hi ha cap solució ràpida per deixar-los més temps, però podeu augmentar la seva confiança per estar sol gradualment amb el temps.

  Si teniu alguns consells provats per ajudar un gos de companyia que s'estima a les persones a suportar la solitud, compartiu-los al quadre de comentaris a continuació!

  Més sobre els caniches de joguina

  • Són sorollosos?

  Referències

  • Menchetti, L. et al. Comparació de models de creixement no lineals i factors que afecten el pes corporal a diferents edats en Toy Poodles. Revista italiana de ciència animal. 2020.
  • Cannizzo, L. Separation-related disorders in Poodles. Comportament del gos. 2019.
  • Rehn, T.& Keeling, L. L'efecte del temps deixat sol a casa en el benestar dels gossos. Ciència aplicada del comportament animal. 2011.
  • Serpell & Duffy. Les races de gossos i el seu comportament. Cognició i comportament dels gossos domèstics. 2014.