Els dachshunds cauen, però quant dependrà de si són de filferro, llisos o de revestiment llarg. Els Dachshunds de pèl de filferro sovint perden menys que els altres. Els Dachshunds de pèl llarg, com és d'esperar, requereixen el manteniment més cuidat. Però aquest no és el final de la història...

  Els Dachshunds es refugien?

  Totes les races de gossos es passen, sense excepcions. Fins i tot les races que no vessen perden pelatge. No obstant això, alguns gossos cauen menys que altres i alguns tenen pèl que, quan cau, simplement queda atrapat al pelatge. Així, és més fàcil controlar cap a on va el pèl.

  Sovint es considera que un tipus de Dachshund encaixa en aquesta categoria, i aquesta és la varietat de pèl de filferro. És més probable que el seu pelatge gruixut s'enganxi a si mateix quan s'aflueix. Però no n'hi ha prou perquè es consideri entre les races hipoalergèniques.

  Quant perden els Dachshunds?

  La longitud del cabell dels gossos només es regeix per tres gens. Els gossos de pèl llarg i de filferro han heretat certs fenotips recessius (aspecte basat en la composició genètica). Això significa que un petit nombre de trets es barregen i es combinen una i altra vegada per fer moltes variacions diferents de color i textura de la capa. I cada tipus de gos es desprèn de manera diferent.

  El pelatge llis de Dachshund no és llarg ni gruixut, però pot tenir truges llargues i elegants a la part inferior. Creix i cau durant tot l'any, el que significa que veuràs una mica de pèl, però no gaire– surt amb regularitat.

  Els elegants Dachshunds de pèl llarg tenen els cabells més llargs i lleugerament ondulats. Això acostuma a ser més llarg sota el coll i al pit, així com la part inferior, les orelles i les cames. Aquest pelatge té un pelatge inferior que cau de manera estacional, però els pèls triguen una estona a créixer, de manera que no cauen gaire.

  Els Dachshunds de pèl filferro estan coberts amb un pelatge exterior ajustat, curt i gruixut que se sent rugós. Tenen una capa inferior, que és més fina i curta i fins i tot poden tenir barba i celles! També perden de manera estacional perquè tenen una capa doble. Però, en general, sovint perden menys que els altres dos tipus, sobretot si s'han arreglat correctament.

  Com fer front a la mudança dels Dachshunds

  Els Dachshunds de pèl llarg són els que més s'eliminen, però hi ha maneres de fer front a la mudança de Dachshunds. . D'una banda, assegureu-vos que el vostre gos estigui periòdic regularment. Això ajuda perquè s'elimina tot el pèl alhora mentre el vostre gos està confinat, en cas contrari, el pèl surt sol per tota la casa!

  La neteja elimina el pèl que ja està solt i ajuda a redistribuir els olis naturals de la pell del gos. , també, per mantenir el pelatge més saludable. Trieu les eines de neteja més adequades per reduir la pèrdua. Amb els gossos de doble capa, heu de netejar amb un rastell per a la pell morta per sota, però no ho feu amb massa vigor.

  Els gossos de pèl més llarg poden beneficiar-se d'un raspall més llis o de pinzells perembulls.

  Dieta del Dachshund i problemes mèdics

  També pots considerar afegir àcids grassos omega-3 a la dieta del teu gos, ja que això ajuda a millorar el pelatge i a reduir la vessament. Els àcids grassos omega-3 sovint s'inclouen en quantitats més que adequades a les dietes comercials, però també podeu obtenir suplements com l'oli de krill si el vostre gos en necessita més.

  Si el vostre gos sembla que s'està vessant excessivament, és possible que hi hagi més. ser diverses causes. Els problemes mèdics que poden causar excés de vessament inclouen infeccions bacterianes o fúngiques, malalties del sistema immunitari, càncer o problemes renals, hepàtics, suprarenals i de tiroides.

  A més, l'estrès, la mala alimentació, les puces i les al·lèrgies també poden ser causes. Si la pèrdua del cabell del vostre gos s'acompanya d'altres símptomes com ara erupcions, cops, nafres, calbes o llepades i rascades constants, consulteu el vostre veterinari.

  Per a la caiguda normal del pèl del vostre gos, podeu utilitzar un rodet de pelusa i una aspiradora. sigueu les vostres eines més útils!

  Talls de cabells de Dachshund

  Els talls de cabells de Dachshund són senzills: com a molt poc manteniment i no són necessaris per a molts Doxies! Fins i tot els Dachshunds de pèl llarg només necessiten tallar els cabells amb els seus patrons naturals.

  Els Dachshunds de revestiment llis, amb el seu pèl més curt, no necessiten gaire tall de cabell i requereixen una neteja mínima. En aquest cas, només cal raspallar-los una o dues vegades per setmana per eliminar la brutícia i els residus i qualsevol cabell solt.

  Els Dachshunds de pèl llarg són unhistòria diferent, ja que són els de més alt manteniment dels tres tipus. Amb els cabells llargs, t'hauràs de preocupar més per embolicar-se i enredar, de manera que és probable que tinguis pèls als mobles i a les catifes que requereixin raspallar la capa exterior i la capa inferior diàriament.

  Això requereix treure'l. estores amb una pinta, raspall a fons de la pell amb un raspall lliscant o un raspall de pins i un acabat amb un raspall de truges. A més, els Dachshunds necessitaran retallar els serrells al voltant dels peus, les orelles i altres zones.

  Cuidar un Dachshund

  Assecar-se l'abric de pell d'un Dachshund de pèl llarg és millor per treure'n la llum. bellesa! Alguns perruquers poden oferir "talls d'estiu" curts per mantenir els Dachshunds de pèl llarg més frescos a les estacions més caloroses, però no són necessaris si manteniu el vostre Dachshund en un entorn relativament fresc. Aneu amb compte de permetre que els talls curts s'exposin a molta pell al sol.

  Els Dachshund de pèl de filferro no requereixen tant manteniment com el Dachshund de pèl llarg, però és una mica més complicat. Com que aquestes races tenen un pelatge exterior curt i un pelatge inferior més llarg, els pèls del pelatge exterior tendeixen a estar una mica descontrolats i poden no quedar-se plans.

  Els talls de pèl dels Dachshunds de filferro no cal que siguin massa freqüents. o complexa, sobretot si ets bo per preparar-te. Com a resultat, el seu pelatge inferior i exterior requereixen raspallar-se diverses vegades per setmana amb un raspall de truges. També, si tutrobar embolcalls i estores, trencar-los mentre el cabell estigui sec i després pentinar-los.

  Despullar els Dachshunds

  Podeu despullar el gos unes dues vegades a l'any que treu els cabells amb la mà o amb un ganivet. Una tècnica diferent del tall, ja que només funciona a la capa exterior de pell. Amb els Dachshunds de pèl de filferro, el cabell es fa més gruixut i fosc a mesura que creix. Assegureu-vos d'eliminar-lo per l'arrel o el pelatge es tornarà encara més apagat.

  El despullat permet que creixi un pelatge nou i redueix la vessament. Si es fa correctament, això no fa mal al vostre gos, però feu que un perruquer ho faci o us ensenyi primer. Si feu el despullat, realment no cal tallar-vos massa el cabell. Tingueu en compte que l'excés de pèl en determinades parts del cos pot necessitar tallar-se, però deixeu el tall de la cara a un professional.

  Els Dachshunds de pèl de filferro solen tenir celles i barbes que potser voldreu deixar intactes però tallades correctament. .