El gos Corkie és una raça de disseny híbrida, un encreuament entre el Cocker Spaniel de raça pura i el Yorkshire Terrier. Els suros poden ser grans mascotes per a famílies amb nens. El seu aspecte simpàtic i compacte combinat amb un temperament afectuós i alegre els converteix en una opció atractiva per a les persones que busquen un gos familiar de mida petita i mitjana. Comenceu a entrenar el vostre Corkie des de ben petit i utilitzeu sempre tècniques d'entrenament de reforç positiu. Mentre estan actius, els Corkies no necessiten tant espai a l'aire lliure i temps d'exercici com algunes races grans i d'alta energia. Proporcioneu al vostre gos joguines, passejades i sessions de joc per mantenir-lo feliç.

  Orígens del Cocker Spaniel i Yorkshire Terrier

  Els Cocker Spaniel han estat mascotes familiars estimades per a molts. anys i per una bona raó. La raça té una personalitat famosa i amorosa i alegre, combinada amb una cara dolça i un pelatge suau i fluid.

  Hi ha dos tipus de cocker spaniel, americà i anglès. Tots dos descendeixen de gossos criats per acompanyar els caçadors d'aus aquàtiques. El nom "cocker" fa referència a la seva especialitat de caça particular, la becada.

  El Yorkshire terrier, sovint anomenat Yorkie, és una raça de joguina popular. Els terriers van ser creats originalment per caçar insectes, i la petita mida del Yorkie el va convertir en el caçador de rosegadors perfecte. Tot i que és més probable que el Yorkie d'avui estigui assegut a la falda o a la bossa de mà, aquest terrier tenaçLa personalitat fa que el Yorkie sigui un gosset segur de si mateix i lluitador.

  Característiques de Corkie

  El Cocker Spaniel és un gos de mida mitjana, tot i que els experts en races de gossos assenyalen que en realitat és el gos esportiu més petit. raça. Els cocker spaniel mascles fan 15 polzades d'alçada a l'espatlla i les femelles fan 14 polzades d'alçada. Els mascles pesen entre 25 i 30 lliures i les femelles entre 20 i 25 lliures.

  El Yorkie és una de les races de joguina més petites. Tenen entre 7 i 8 polzades d'alçada a l'espatlla i el seu pes és d'uns 7 lliures.

  La mida del vostre Corkie pot afavorir una raça sobre l'altra, ja que no hi ha garanties de mida amb els gossos de races mixtes. En general, es diu que el Corkie és un gos de mida petita i mitjana, que fa al voltant de 12 polzades d'alçada a l'espatlla i pesa entre 10 i 20 lliures.

  Corkie Coat and Grooming

  El El Cocker Spaniel té un pelatge doble de llargada mitjana amb una textura suau i sedosa i amb plomes a les orelles, les cames, el pit i l'abdomen.

  Els Cocker Spaniel requereixen una neteja diària regular amb una pinta de metall, seguida d'un raspall llis. El seu pelatge pot ser propens a les estores i els embulls, i molts propietaris portaran els seus gossos a perruqueries professionals. El Yorkie és conegut pel seu abric llarg i sedós. El pelatge és recte i creixerà fins al terra si no es retalla.

  El pelatge del Yorkie és semblant al cabell humà, ja que requereix un raspallat i un bany regulars. El Yorkieté menys variacions de color que el cocker spaniel, generalment d'un blau d'acer i bronzejat amb pèls que van des de les arrels fosques a les puntes clares.

  Com serà el pelatge del teu Corkie?

  Perquè ambdues races progenitores Teniu abrics llargs i sedosos, podeu esperar que el vostre Corkie tingui un abric suau de longitud mitjana a llarga que requereixi un neteja regular, inclòs el raspallat, el bany i el retall. Si no teniu experiència en la perruqueria, és possible que vulgueu fer servir un perrucador professional per mantenir les estores i els embolics sota control.

  El Yorkshire Terrier té fama de ser hipoalergènic, i molts propietaris potencials de Corkie es pregunten si el cocker spaniel La barreja de Yorkie també és hipoalergènica.

  Tot i que cap gos és 100% hipoalergènic per a persones amb al·lèrgies a mascotes, és possible que el teu Corkie hereti algunes característiques de Yorkie, però recorda que no hi ha garanties amb un gos de raça mixta.

  Assegureu-vos de passar una estona al voltant de Corkies abans d'aconseguir-ne un si teniu al·lèrgies a les mascotes.

  Temperament de Corkie

  El Cocker Spaniel és conegut pel seu caràcter amable, afectuós i juganer. La raça és una opció preferida per a famílies amb nens petits. Els Yorkies són una mica més de voluntat i lluitadors que els cocker spaniel. Com que són tan petits, molts experts en gossos no els recomanen per a famílies amb nens molt petits.

  Com a raça mixta, el Corkie pot afavorir una raça progenitora per sobre de l'altra quan ho fa.arriba a la personalitat.

  El teu Corkie pot ser dolç i amable com un cocker spaniel o tossut i independent com un Yorkie.

  En general, pots esperar que el teu Corkie sigui animat, alegre i juganer.

  Els experts en gossos informen que són relativament fàcils d'entrenar utilitzant tècniques de reforç positiu.

  Com que són més grans i més resistents que els Yorkies de raça pura, poden ser una molt bona opció per a famílies amb nens. rangs d'edat.

  Cocker Spaniel i Yorkie Health

  Les dues races progenitores tenen algunes condicions de salut genètiques conegudes, per la qual cosa és crucial que trieu un criador que faci proves de salut i no faci cria gossos amb problemes de salut.

  Els cockers són propensos a patir problemes oculars, especialment cataractes i apatia progressiva de la retina (PRA). El vostre criador us hauria de mostrar resultats de proves de salut certificats per a aquestes condicions. També poden ser propensos a la displàsia de maluc, certs trastorns de la sang i alguns problemes de tiroides.

  Els Yorkshire Terrier poden patir algunes de les mateixes condicions de salut genètica que els Cockers.

  Els Yorkshire també poden ser propensos a patir displàsia de maluc. problemes articulars com la luxació de la ròtula. També poden patir certs problemes oculars, com ara cataractes i una afecció coneguda com a KCS (queratoconjuntivitis sicca) o ulls secs.

  Altres problemes inclouen malalties de la tiroide, derivacions hepàtiques, malalties del cor i una afecció digestiva. coneguda com proteïna-enteropatia de pèrdua (PLE).

  Perquè el Yorkie és una raça de joguina popular propensa a diversos problemes de salut genètic que es poden empitjorar amb una cria irresponsable. És especialment important que el vostre criador us mostri els resultats de les proves de salut certificats per al vostre progenitor Corkie's Yorkshire terrier.

  Trobar cadells de Corkie

  Trieu un criador de bona reputació quan cerqueu un cadell de Corkie. Eviteu comprar el vostre Corkie en una botiga de mascotes o en un anunci en línia.

  Els cadells d'aquestes fonts sovint provenen d'operacions de cria a gran escala conegudes com a fàbriques de cadells. Busqueu un criador a petita escala a prop vostre que aculli les visites presencials de possibles compradors. Observeu les condicions de vida dels gossos i coneixeu-vos i interactueu amb els pares i els companys de llitera del vostre cadell preferit.

  El vostre criador hauria de provar la salut tant del seu cocker spaniel com de la reproducció de Yorkie per conèixer les condicions de salut hereditàries conegudes d'ambdues races. Per a algunes condicions, les proves d'ADN estan disponibles. En el cas d'altres, els exàmens els realitzen veterinaris qualificats.

  Els resultats poden ser certificats per organitzacions de salut canina com la Fundació Ortopèdica per a Animals i la Fundació per al registre dels ulls canins.