El teu carlin és una raça de gossos de joguina. Tenen un cos bonic i compacte, un somriure feliç i una personalitat tranquil·la. Les característiques dels gossos carlins inclouen una cara sorprenent, aplanada, gairebé humana i uns ulls enormes. Aquesta és la característica més definitòria de la raça, però també la raó per la qual no són gossos sans. El teu carlin tindrà braquicefàlia. A mesura que creix, el vostre gos experimentarà problemes per respirar, regular la seva temperatura, menjar, digerir el sopar i, en general, fer coses que els gossos haurien de fer. Aquesta és la raó per la qual faran sorolls divertits com els roncs i els roncs. El Pug també té naris estenòtics, metabolismes lents, paladars allargats i amuntegament dental que fan la vida molt incòmoda.

  L'èmfasi en les característiques per sobre de la funció per part dels grans clubs i societats d'animals ha donat al Pug un tracte molt cru. El cadell Pug modern té un cap gran, ulls d'error i una cara plana. Tenen les orelles caigudes i la cua està ben enrotllada. Es tracta d'un gos amb una expressió arrugada i una mossegada que els fa semblar pensatius, juntament amb aquest característic passeig balancejant. Però totes aquestes característiques estan molt lluny dels avantpassats xinesos del teu Pug, i aquestes desviacions no són una bona cosa per a la raça Pug.

  Aquests cadells Pug respiren fort mentre juguen.

  Els avantpassats dels vostres carlins?

  El carlin és una raça força antiga que es creu que és d'origen oriental. Primer van ser reconegutssón força seriosos i s'han de tenir en compte a l'hora de decidir quina raça adoptar a la família. També pateixen altres malalties, com qualsevol altre gos de pedigrí. Aquests inclouen

  • Encefalitis del gos pug
  • Displàsia de maluc
  • Estenosi aòrtica: un problema cardíac
  • Malaltia de Leg-Perthes: una malaltia dolorosa dels ossos de les cames.
  • Defecte septal auricular: un problema cardíac
  • Alopècia (caiguda del cabell)

  El que és important és que aquestes condicions, algunes de les quals també es produeixen en altres races , s'afegeixen als 5 problemes estructurals esmentats anteriorment. Aquests problemes estan relacionats específicament amb l'estructura del gos. Una estructura seleccionada deliberadament i integrada a l'estàndard de la raça.

  Are Pugs in Pain?

  És probable que la majoria dels carlins experimentin molèsties a la seva vida més que el gos mitjà. Els seus problemes amb el control de la temperatura i la respiració són molt comuns i fan que fer coses normals amb gossos sigui més un repte. Els seus problemes oculars i dentals sovint també poden ser dolorosos.

  Si et preocupa que el teu Pug pateix mal, no dubtis a anar a visitar el teu veterinari.

  Vida i esperança de vida

  Malgrat l'ampli ventall de problemes als quals s'enfronten, la seva vida útil és bastant mitjana. Aquest estudi de les taxes de mortalitat dels gossos de raça pura va trobar que el vostre carlin, de mitjana, és probable que visqui fins als 11 anys.vell.

  Un carlino sa?

  La salut del carlin es millora amb l'encreuament. Ara hi ha criadors especialitzats en carlins retro, més semblants a l'antiga raça Pug.

  Els criadors prioritzen la longitud del musell i la complexió esvelta per sobre de qualsevol altra cosa. Tant de bo ajudarà a portar aquesta raça algun dia a la condició en què ens agradaria veure'ls a tots.

  L'única manera veritablement ètica de comprar el vostre cadell Pug és anar a un criador que prioritzi la seva salut, o adoptar un carlin adult d'un centre de rescat.

  On trobar el teu cadell Pug?

  Hi ha algunes coses a tenir en compte quan cerques el teu nou amic pelut. En primer lloc, és important evitar les botigues d'animals i les fàbriques de cadells. Les fàbriques de cadells són llocs on la gent cria gossos en massa per vendre'ls amb ànim de lucre. Els gossos d'aquestes granges no solen ser tractats bé. Això val tant per a les mares com per als cadells. La raó per la qual s'han d'evitar les botigues d'animals de companyia és que solen comprar els seus gossos de fàbriques de cadells.

  El lloc adequat per aconseguir un gos Pug nadó és d'un criador de carlins retro. O possiblement un que cria mescles de carlins. Tot i que les races creuades són menys previsibles, sempre que la raça amb la qual es barreja tingui el musell ple, és probable que el cadell estigui més sa que el progenitor Pug.

  És possible, amb un programa de cria acurat, utilitzant només gossos. amb cues més rectes, morrió més llarg i ulls millor fixats, que al llarg de generacions podríeu recuperar unestructura saludable per a aquesta popular raça de gossos. Però això probablement no és una realitat. Sobretot perquè alguns criadors no reconeixen que van crear un problema.

  Hi ha dues maneres realistes d'ajudar aquests gossos a ser més sans. El primer és creuar-los amb una raça o races estructuralment més sòlides. Permetent-los tenir una estructura més saludable però conservar una mica del seu encant i caràcter deliciós.

  L'altra opció és que la gent deixi de comprar-los del tot. La qual cosa és un pensament trist, perquè, per descomptat, alguns dels que estimen els carlins no odiarien veure un món sense ells. I tenir-ne un pot ser gratificant de moltes maneres per al propietari.

  Races com els carlins

  Si busqueu gossos com els carlins, probablement espereu un cadell petit, empresa portàtil i relativament fàcil. Així, una alternativa més realista podria incloure:

  • Cairn Terrier (14 anys)
  • Caniche de joguina (14,6 anys)
  • Border Terrier (14 anys)
  • Caniche miniatura (13,9 anys)

  Sempre que provinguin de pares testats per la salut, totes aquestes races tenen els beneficis del carlin de companyia sense problemes de salut tan preocupants.

  per l'American Kennel Club el 1865, però s'importava de la Xina ja al segle XVI.

  Eren criats per lluitar contra els lleons?

  Lamentablement, l'adorable imatge dels lleons de caça del carlin és simplement no real. Els carlins sempre han estat criats com a gossos de companyia. No tenen antecedents com a gossos de treball o de servei. Aquest mite probablement va sorgir perquè molta gent creu que la cara del Bulldog era plana per permetre'ls lluitar contra grans bèsties. Però aquest no és el cas del carlin.

  Propietaris de carlins famosos

  La passió pel carlin als cercles de celebritats no és cap novetat. Els carlins van ser criats específicament per ser companys més que per a qualsevol propòsit pràctic. I van ser populars entre la reialesa i altres celebritats històriques.

  El príncep Guillem d'Orange va acreditar al seu Pug Pompeu haver-li salvat la vida després que el gos l'avisés de l'acostament dels espanyols. I se suposa que Josephine Bonaparte tenia un carlin anomenat Fortuna.

  La reina Victòria tenia diversos carlins, igual que el famós pintor anglès William Hogarth. Tanmateix, el primer Pug era bastant diferent en aparença a l'actual. Fes una ullada a les imatges antigues de carlins de William Hogarth i el seu carlin a continuació.

  Com eren els carlins originals?

  El carlin de dalt es va pintar l'any 1745. Es pot veure clarament en l'art com es veien els carlins. El carlin a la foto té un musell força important.

  L'escurçament facial extrem que veiem avui s'ha aconseguit mitjançantcria selectiva durant els darrers cent anys aproximadament. I el carlin modern té un aspecte força diferent, com podeu veure al perfil del cadell a la part superior de la pàgina.

  Per què tenen els musells curts?

  La família del vostre carlin ha estat selectivament cria per a cares més planes i més planes. Per no parlar de la característica cua de "cargol" que comparteix el carlin amb altres races braquicèfales.

  Com hauria de ser el vostre carlin?

  En un món ideal, el vostre carlin hauria de ser semblen els seus antics avantpassats. Un musell una mica més curt que el d'un gos normal i un cos una mica okupe, però res a destacar. El vostre cadell ha de ser un gos jove i saludable, que pugui funcionar tan bé com els seus cosins de nas més llargues. I se sent prou bé per expressar aquesta personalitat natural del carlin!

  Abrics i el temps

  El teu cadell té un pelatge negre o cadell amb un musell fosc. El pelatge del vostre carlin ha de ser curt i brillant, format per pèls fins. No ha de ser gruixut ni llana. Tot i que tenen un pelatge fàcil de mantenir, sí que es desprèn.

  El teu carlin té un pelatge doble, la qual cosa vol dir que tot i que és de pelatge fi hi ha dues capes separades. Aquest tipus de pelatge és propens a caure, i significa que no es classifiquen com a hipoalergènics ni aptes per als al·lèrgics.

  Malgrat la seva doble capa gruixuda, el teu Pug sent el fred. És per això que no és estrany que vegis Pug amb un abricpassejant pel parc de gossos els dies de gel. Només assegureu-vos de no utilitzar-lo quan fa calor, a causa del risc de sobreescalfament.

  Mida del carlin

  Com a membre d'una raça petita, el vostre carlin no creixerà gaire. més de 30 cm a l'espatlla i no hauria de pesar més de 18 lliures. El pes normal del carlin és realment més gran del que hauria de ser. Això es deu al fet que tots tenim una imatge mental d'un carlin gros com la norma.

  Aquests gossos són compactes i robusts. Els seus cossos són força durs. El cap del vostre carlin ha de ser gran però no en forma de poma. L'estàndard de la raça descriu la seva estructura com "multum in parvo", que significa "molt en un espai reduït"!

  Quan deixen de créixer?

  El vostre cadell Pug es convertirà en adult a partir de al voltant dels 18 mesos d'edat. Arribaran a la seva alçada final en aquest punt, tot i que probablement s'ompliran una mica a mesura que avancen. El seu pes final d'adult s'assentarà al voltant dels 2 anys.

  Un Pug de 3 anys, 4 anys o 5 anys no hauria d'augmentar cap pes a partir del seu segon aniversari. A menys que tinguessin un pes inferior en aquell moment. Un carlin gegant rarament és sa o feliç.

  La personalitat del teu carlin

  En general, encantador i afectuós, el teu carlin serà el teu company lleial i tindrà un temperament amable i dòcil. Difícil de criticar en termes de personalitat, tenen una naturalesa encantadora.

  El llenguatge corporal dels carlins és increïblement relaxat i relaxat.Dormen en posicions inusuals, però això és perquè els facilita la respiració, en lloc de ser un signe del seu tarannà tranquil.

  El teu carlin estimarà la teva família i sense amics, independentment de la seva edat, i serà desesperada per passar tot el temps junts.

  Als carlins els agrada que els detinguin?

  El vostre carlin sol acceptar que els atingui, però això no vol dir que ho gaudeixin activament. Ho toleraran perquè t'estimen, però tret que el teu carlin tracti d'enfilar-se als teus braços suposant que està més feliç amb quatre potes a terra.

  Les teves abraçades també són càlides i constrictives, cosa que no és ideal per a un gos que s'escalfa massa ràpidament i té obstruccions a les seves vies respiratòries.

  Somnis enèrgics

  En general, el nivell d'activitat del carlin és molt baix en comparació amb altres races de gossos. Són un complement animat per a la llar, però només sempre que es mantinguin frescos i no s'exercitin massa.

  El teu carlin serà juganer quan tingui l'energia per fer-ho. Els encanten els jocs, especialment els jocs d'entrenament i l'estira i arronsa. Malauradament, com que aquests gossos pateixen força problemes respiratoris, hi ha algunes coses que cal tenir en compte quan es tracta de fer exercici.

  La forma de la cara del carlin restringeix el flux d'oxigen del vostre gos. Per tant, fer exercici els és molt difícil. A més d'una intolerància extrema a l'exercici, també són propensos al sobreescalfament, cosa que limita la quantitat deexercici que poden fer. Les activitats típiques dels gossos carlins inclouen seguir-te, mastegar les seves joguines preferides i dormir en posicions estranyes.

  És fàcil d'entrenar el carlin?

  El teu carlin pot ser petit, però el seu cervell és poderós! Aquest és un gosset intel·ligent que s'aprèn ràpidament sempre que utilitzeu mètodes positius. Tot i que el teu Pug no pot exercir molta energia, serà sensible a l'entrenament sempre que sigui motivador.

  Problemes de salut com a resultat de l'evolució del carlin?

  Els antecedents del carlin significa que malauradament no són gossos sans. De fet, alguns dels aspectes del Pug que la gent troba tan atractius són en realitat indicadors de problemes subjacents greus.

  El sobreescalfament de la raça de gos Pug

  El sobreescalfament és el primer dels diversos problemes que teniu. i el teu Pug s'haurà d'enfrontar. I és una preocupació seriosa, que haureu de tenir en compte si decidiu comprar el vostre cadell Pug. El musell d'un gos sa és llarg en proporció al seu crani per una raó. Té dues funcions molt importants.

  El morrió alberga el complex sistema de 'corbinats' que atorguen als gossos la sorprenent capacitat d'olorar petits rastres de substàncies completament indetectables per l'home. El més important és que aquest morrió proporciona al gos un sistema de refrigeració extremadament eficient.

  El fet de treure el morrió d'un gos perjudica seriosament la capacitat d'aquest gos de regular la seva pròpia temperatura corporal. El que vol dir queel teu Pug es pot sobreescalfar ràpidament en condicions càlides. Aquella cara de carlin feliç clàssic és en realitat el resultat del fet que jadegen aire.

  Evitar que el carlin es sobreescalfi

  Assegureu-vos que el vostre carlin no s'exerciti mai ni s'escalfi massa. Eviteu passejar quan fa calor i assegureu-vos que porteu una mica d'aigua i tingueu accés a l'ombra sempre que el tregueu.

  No deixeu mai el vostre Pug sol al cotxe en un dia càlid, el risc habitual. El sobreescalfament dels cotxes que els propietaris normals de gossos treballen per evitar augmenta considerablement amb el vostre Pug.

  Sigueu constantment conscients dels riscos del sobreescalfament del vostre cadell Pug i hauríeu de poder contrarestar els seus efectes potencialment mortals. Tanmateix, els problemes no acaben aquí. L'escurçament del musell del carlin té un impacte encara més greu en les seves vies respiratòries.

  Problemes respiratoris

  Una de les coses que la gent troba encantadora d'aquests gossos són els sorolls entranyables que fan, inclòs un propensió a roncar com un tren! No obstant això, la causa d'aquest soroll és tristament tot menys adorable.

  Quan estàvem ocupats criant carlins amb ossos facials més curts, lamentablement no hem aconseguit reduir els teixits tous de la cara del carlin en proporció al seu musell més petit. Això va deixar la raça amb molta carn de recanvi. Tant dins com fora de la seva boca.

  A l'exterior, aquest teixit forma plecs profunds de la pell, que també poden causar problemes, però és eldins de la boca de la raça que ens ocupa aquí. Dins de la boca del carlin, el seu paladar tou no té cap lloc a on anar excepte a les seves vies respiratòries. I aquesta raça sovint té els sistemes respiratoris greument compromesos. En més d'un sentit.

  Aquests problemes junts s'anomenen síndrome de les vies respiratòries braquicefàliques.

  Hi ha opcions quirúrgiques que poden ajudar el teu Pug a respirar més fàcilment a llarg termini, però tenint en compte si cal portar un cadell a casa que saps que li faltarà l'alè constantment és una decisió que només tu pots prendre.

  És important que llegeixis aquesta informació si estàs pensant en comprar un cadell Pug, ja que la síndrome de les vies respiratòries braquicefàliques és un risc important i afectarà la teva cartera tant com afecta el teu cor.

  Problemes als ulls del carlin

  El carlin té orbites anormalment poc profundes. Això està relacionat amb la forma del crani de la raça, i també passa en altres races braquicèfales.

  Les orbites poc profundes signifiquen ulls que sobresurten. I els ulls que sobresurten es rasquen i es ratllen molt més del que haurien de fer. També són propensos a patir úlceres i infeccions perquè les parpelles del gos lluiten per tancar-se correctament sobre un ull que sobresurt més del que hauria de ser.

  Podeu ajudar el vostre cadell a reduir aquests riscos vigilant amb la seva salut ocular. . Inspeccioneu-los cada dia per detectar signes de molèstia, com ara fregaments, enrogiment i secreció.

  Cues de cargol

  Tuprobablement sàpiga que el carlin té una cua de llevataps bonica que s'enrotlla sobre el seu fons. Sembla molt dolç, però la cua del cargol pot ser un problema per a aquests gossos i els seus amos. La característica que fa que la cua estigui en espiral, en lloc de penjar darrere del gos, és el resultat d'una deformitat dels ossos de la cua.

  Una cua de llevataps és causada per una forma òssia inusual que força la columna vertebral. per formar una espiral. Pot causar problemes neurològics molt dolorosos i greus si la deformitat afecta més que només la cua i es produeix més amunt de la columna vertebral.

  Les cues de cargol també poden ser difícils de mantenir netes per al teu cadell. La cua del vostre carlin s'ha d'inspeccionar i netejar diàriament, netejant qualsevol brutícia que s'hagi pogut atrapar allà dalt. Això reduirà el risc que es contagi una infecció o que es faci massa brut.

  Problemes dentals

  El carlin té tantes dents com la natura vol. Malauradament no té on posar-los. Aquest és un problema comú a diverses races de gossos de joguina i de cap manera exclusiu del Pug.

  El nombre de dents a la boca del teu carlin pot provocar una sobreocupació. La proximitat de les dents significa que és més probable que els aliments quedin atrapats entre elles, provocant malalties de les genives i càries. La qual cosa al seu torn pot provocar problemes per menjar.

  Altres problemes de salut

  Val la pena tenir en compte que tot i que tots els gossos tenen problemes de salut d'algun tipus o altre, aquests estructurals