Un Cockapoo f1 és una barreja de primera generació. Per tant, els cadells de f1 Cockapoo tenen un progenitor Cocker Spaniel de raça pura i un pare Caniche de raça pura. Aquests gossos estan creixent en popularitat gràcies al seu temperament encantador i als seus abrics sovint bonics.

Els cadells Cockapoo F1 són els menys previsibles pel que fa a l'aspecte i l'aspecte, en comparació amb les mescles de generacions posteriors.

Això és perquè les races mixtes poden heretar qualsevol tret de qualsevol raça progenitora. I si els seus dos pares són força diferents entre ells, els resultats poden ser sorprenents!

Alguns poden semblar els seus pares Poodle, d'altres poden tenir molt més Cocker Spaniel i altres poden ser molt igualats. barreja dels dos. Per tant, és important que estigueu satisfet amb qualsevol combinació si esteu considerant una barreja f1.

Què vol dir F1 Cockapoo?

El terme "f1" no només s'aplica a Barreges de cockapoo. De fet, és probable que ho veieu quan investigueu qualsevol cadell de raça de disseny.

La lletra "F" del terme significa "híbrid filial". I el número 1 fa referència al fet que es tracta d'una barreja de primera generació.

Per tant, un Cockapoo f1 té dos pares de raça pura. Un caniche de raça pura i un cocker spaniel de raça pura.

El terme f1 no es relaciona en absolut amb la qualitat de les races progenitores utilitzades, ni tan sols amb la salut o els trets d'un cadell de la camada. De fet, els cadells de f1 són sovint les races mixtes menys previsibles, des dels seus dos parespot oferir característiques tan diferents.

Anem a veure com es pot comparar això amb altres tipus de Cockapoo disponibles.

Cockapoo Generations Explained

F1 no és l'únic terme veureu que els criadors de Cockapoo fan servir. De fet, probablement veureu f2, f3, etc. Fins i tot podeu veure f1b o f2b. O f1bb!

Llavors, què vol dir tot això?

Com sabem, un f1 Cockapoo és un encreuament senzill entre dues races pura: la primera generació. Un f2 és una barreja de segona generació, de manera que combinarà dos Cockapoos f1. F3 significa tercera generació, i així successivament.

Però què passa quan s'introdueix la lletra “b”? Bé, la "b" significa "backcross".

La majoria dels propietaris de Cockapoo esperen un gos amb el famós pelatge baix del Caniche. Per tant, els criadors sovint intentaran criar cadells amb una proporció més gran de genètica caniche, per augmentar les probabilitats d'aconseguir aquest tret.

Un cadell f1b sovint és la descendència d'un Cockapoo f1 que s'ha tornat a creuar amb un cadell. Caniche. Per tant, serà aproximadament un 75% de Caniche i només un 25% de Cocker Spaniel.

També és possible que els criadors encreuin generacions més d'una vegada, cosa que pot donar lloc a cadells f1bb. I, el backcrossing no només passa amb els gossos de primera generació. També podeu veure barreges f2b, o així successivament.

Diferència entre un F1 i un F1b Cockapoo

No us preocupeu si encara us sentiu una mica confós sobre tot aixòtermes, o què significa per al gos que esteu mirant. Comparem els Cockapoos f1 amb els Cockapoos f1b per veure què significa per a tu com a propietari.

Un Cockapoo f1 té un pare Caniche de raça pura i un pare Cocker Spaniel de raça pura. Però, un Cockapoo f1b tindrà un progenitor F1 Cockapoo i un progenitor Poodle de raça pura.

En termes simples, estadísticament és probable que un Cockapoo f1b tingui molt més ADN Poodle que un encreuament f1 estàndard.

Molts criadors esperen que això augmenti les possibilitats d'un cadell de tenir un pelatge de caniche baix. Sovint triaran cadells de f1 que ja semblen afavorir els seus pares Poodle per augmentar aquesta probabilitat.

Un Cockapoo f1 estàndard pot ser menys previsible i pot ser molt més semblant al progenitor Cocker Spaniel. Això no serà un problema per a moltes persones.

Però, si teniu una objecció massiva a caure pèl de gos als mobles, és una cosa que hauríeu de tenir en compte.

És un cockapoo F1 millor que un cockapoo F2?

Llavors, com es compara una barreja de primera generació amb una barreja de segona generació?

Bé, com que la barreja de primera generació combina dos gossos de raça pura, els cadells poden ser més variada. Alguns poden afavorir una raça sobre l'altra, en lloc de mostrar-se com una barreja perfecta. Sovint no ho sabràs fins que arribin els cadells.

Els Cockapoos de segona generació barregen dos gossos de F1. Per tant, hi haurà una mica menys de variació, sobretot si en crieu dosCockapoos que són molt semblants.

Això pot significar que els Cockapoos de segona generació són molt més previsibles. Però, sempre hi ha la possibilitat que els cadells puguin variar, sobretot si les teves mescles de primera generació tenen gens recessius i ocults!

Una generació no és necessàriament millor que una altra. Però, una barreja de segona generació pot ser millor per a tu si busques un cadell amb trets més previsibles.

Els F1 Cockapoos són hipoalergènics?

Com sabem, la majoria dels propietaris potencials esperen per aconseguir un gos hipoalergènic i sense vessar quan compren una barreja de Cockapoo. No obstant això, en veritat no existeix un gos hipoalergènic.

Els caniches tenen rínxols ajustats al seu pelatge que atrapen el pelatge i els fan semblar una raça que no s'escapa. Però, en realitat, les proteïnes que desencadenen els símptomes d'al·lèrgia es troben en realitat a la caspa canina, la saliva i l'orina.

Per tant, els caniches encara tenen aquestes proteïnes, i alguns estudis han descobert que races "hipoalergèniques" com aquesta poden desencadenar al·lèrgies tant com a races no hipoalergèniques.

La millor manera de veure si un gos desencadena les teves al·lèrgies és passar temps amb ells abans de cometre-los i portar-los a casa.

Com a alternativa, segueix-ho. un horari de neteja molt estricte. Aspireu diàriament i renteu la roba de llit del vostre gos amb regularitat. Feu que un membre de la família no al·lèrgic faci la neteja del vostre Cockapoo cada dia també, però feu-lo fora perquè qualsevolLa caspa solta no caurà a la vostra catifa!

Trobar criadors de Cockapoo F1

En aquests moments, els gossos de races mixtes com el Cockapoo són molt populars. Per tant, no serà massa difícil trobar un criador. Però, pot ser una mica més difícil trobar un criador de bona reputació.

Heu d'evitar comprar a fàbriques de cadells, botigues d'animals i criadors de pati del darrere, ja que aquests llocs sovint cuiden menys els seus gossos i no ho fan. prova de salut per produir els cadells més sans possible.

Els criadors de renom faran una prova de salut dels dos pares abans de la reproducció per assegurar-se que tenen un risc baix de transmetre qualsevol problema de salut a la seva camada. Podran aportar proves de les proves de salut quan vingueu a veure els cadells.

I no tindran cap problema per deixar-vos veure els cadells i la mare. A més, estaran contents i podran respondre qualsevol pregunta que tinguis. Els criadors de Cockapoo f1 reconeguts coneixeran les races mixtes en general, així com els Cockapoos i les diferents generacions.

Un bon lloc per començar la cerca és a través d'organitzacions de races properes. El vostre veterinari també pot tenir alguns contactes amb els quals us podeu posar en contacte.

Trobareu molts criadors que anuncien cadells en línia. Però, haureu de treballar una mica més per assegurar-vos que siguin de bona qualitat, i no només algú que vulgui obtenir un benefici ràpid del seu gos familiar.

Quant costa un Cockapoo de F1?

El preu d'aEl cadell Cockapoo variarà en funció de diversos factors. Però, de mitjana, un cadell de Cockapoo f1 costarà entre 1.000 i 3.000 £.

Els factors que podrien afectar el preu dels cadells inclouen:

 • Popularitat de la demanda/raça
 • El seu tipus de pelatge
 • Color del pelatge
 • Qualitat dels pares
 • Època de l'any
 • I més.

Els cadells dels criadors del pati del darrere, les botigues d'animals i les fàbriques de cadells solen ser molt més barats que els d'un criador de bona reputació. Però, com que és molt més probable que experimentin problemes de comportament i de salut a mesura que creixen, poden costar molt més a la llarga.

En última instància, normalment val la pena el cost inicial més elevat per a un criador de bona reputació. Si estàs lluitant per satisfer el preu d'aquests cadells, considera rescatar un Cockapoo f1 una mica més gran.

Els gossos de rescat solen ser molt més barats i tindreu una millor idea de la personalitat d'un gos abans de comprometre's.

F1 Cockapoo Care

La cura de Cockapoo de primera generació variarà d'un cadell a un altre. Això es deu al fet que aquests cadells poden ser força diferents els uns dels altres!

Un cadell pot necessitar un nivell de perruqueria similar al d'un caniche de raça pura, però un altre pot tenir rínxols solts que necessiten netejar una o dues vegades per setmana.

En qualsevol cas, es tracta d'una raça activa que necessita exercici regular un cop les seves articulacions s'han desenvolupat completament. També són molt intel·ligents i en necessitaran un muntestimulació mental per evitar que s'avorrin.

Els cockapoos són gossos socials que són més feliços quan passen temps amb la seva família. No els anirà bé a les llars on es deixen sols durant llargs períodes.

L'entrenament i la socialització també haurien de començar d'hora per assegurar-se que el teu Cockapoo estigui confiat i feliç amb els estranys i altres animals a mesura que envelleixin.

Per obtenir més ajuda amb la cura de Cockapoo, fes un cop d'ull als articles següents.

 • Aliments per a cadells, gossos i persones grans de Cockapoo
 • Millor arnès per a Cockapoo: Passeja el teu gos amb comoditat

Tens un Cockapoo F1?

Aquest gos petit està creixent ràpidament en popularitat gràcies al boom de la raça de gossos de disseny. I és molt més comú veure Cockapoo corrent pel parc de gossos!

Un Cockapoo f1 és adequat per a casa teva? O vols alguna cosa una mica més previsible, com un f1b Cockapoo?

Per a la família adequada, un f1 Cockapoo pot ser una addició meravellosa! Però assegureu-vos que trieu criadors de bona reputació que posen a prova la salut dels seus pares o que rescateu un Cockapoo que ho necessiti!

Ens encantaria escoltar les vostres experiències amb aquesta barreja als comentaris següents.

Referències i recursos

 • Turcsan, B. (et al), 'Owner Perceived Differences Between Mixed Breed and Purebred Dogs', Plos One (2017)
 • Butt, A. (et al). al), 'Existen gats i gossos hipoalergènics?', Annals of Allergy,Asthma and Immunology (2012)
 • Vredegoor, D. (et al), 'Can f 1 Levels in Hair and Homes of Different Dog Breeds: Lack of Evidence to Describe Any Dog Breed as Hypoallergenic', Journal of Allergy i Clinical Immunology (2012)
 • Voris, H. (et al), 'Characterization of Advertisements for Puppies Sold Online: Determinants of Cost and a Comparison with Parent Club Breeders', Preventive Veterinary Medicine (2011)