Taller d'elaboració de formatge fresc i mató
Diumenge 19 d'octubre de 16.00 a 19.00.
No us perdeu el taller d'elaboració de formatge fresc i mató que organitzem pel proper dissabte 19 d'octubre a Olot.
El proper dissabte 19 d'octubre en Jordi Solé organitza una nova edició del seu taller d’elaboració formatge fresc i mató amb llet de vaca produida a la seva petita granja situada al bell mig d'Olot.
L’activitat inclou, a part del taller d'elaboració del formatge fresc i del mató, una visita guiada per la finca on es veuran les vaques i vadells, el remat d'ovelles i xais així com un tastet de productes elaborats al seu obrador.
Al taller descobrireu que l’elaboració de formatge fresc no és un procés gaire complicat i que es pot realitzar perfectament a casa. Només fan falta una mica de material bàsic, bona matèria primera i sobretot ganes de gaudir d'un procès artesanal retrobant-nos amb l'origen dels aliments.
En Jordi us explicarà quins són els diferents tipus de formatges, quina llet podeu fer servir per fer el vostre propi formatge fresc o mató i la seva preparació, així com els secrets per fer quallar la llet i separar ell sèrum (part líquida) del formatge fresc resultant, un procés que podem fer amb diferents elements i en funció dels mateixos tindrem una possible classificació dels formatges.
Els tipus de qualls que es treballen són el quallat enzimàtic, l'àcid i el quall amb microorganismes on en Joan us explicarà les propietats que aporta al formatge cadascun d'ells.Finalment els formatges i mató obtinguts s'emmotllaran i es posaran en drap per poder portar-vos-els a casa.
En el procès d'elaboració del formatge és necessari deixar reposar el quall durant una estona, moment que aprofitareu per fer la visita a la granja de Jordi Solé tot fent una petita passejada des de l'obrador. Descobrireu com és una petita explotació tradicional de vaques lleteres i d'ovelles, interaccionareu amb els animals a més de gaudir d'unes de les millors vistes d'Olot, tot barrejant tradició i modernitat.
La visita també inclou tastet de productes elaborats per Jordi Solé al seu obrador, com fuet i coca.
En resum, es tracta d'una activitat molt dinàmica i entretinguda que dura al voltant de 3 hores on podreu conèixer l'elaboració tradicional de formatge i mató, visitareu una granja i tastareu productes a més d'emportar-vos el formatge fet a casa.
Animeu-vos, veniu a fer el taller d'elaboració de formatge fresc i gaudiu d'un dia maravellós a Olot i La Garrotxa.
És necessari realitzar reserva prèvia.
Preus de l'activitat
Taller d'elaboració de formatge fresc i mató
Preu de l'activitat "Taller d'Elaboració de Formatge Fresc i Mató":
Assistent Preu Adults 15€ Nens a partir de 10 anys 15€ Nens de 2 a 10 anys 5€ Nens de menys de 2 anys Gratuït
Realitza la teva reserva.
Ubicació de l'obrador de Jordi Solé on s'impartirà el taller
Obrador i Xarcuteria Jordi Solé
- Carrer Volcà Santa Margarida, 33
17810 Sant Cristòfol de les Fonts
Olot. Garrotxa, Girona