Taller d’elaboració de formatge fresc i mató a Olot, 19 d’octubre

Taller d'elaboració de formatge 19 d'octubre 2019

Taller d'elaboració de formatge fresc i mató

Diumenge 19 d'octubre de 16.00 a 19.00.

No us perdeu el taller d'elaboració de formatge fresc i mató que organitzem pel proper dissabte 19 d'octubre a Olot.

El proper dissabte 19 d'octubre en Jordi Solé organitza una nova edició del seu taller d’elaboració formatge fresc i mató amb llet de vaca produida a la seva petita granja situada al bell mig d'Olot.

L’activitat inclou, a part del taller d'elaboració del formatge fresc i del mató, una visita guiada per la finca on es veuran les vaques i vadells, el remat d'ovelles i xais així com un tastet de productes elaborats al seu obrador.

Al taller descobrireu que l’elaboració de formatge fresc no és un procés gaire complicat i que es pot realitzar perfectament a casa. Només fan falta una mica de material bàsic, bona matèria primera i sobretot ganes de gaudir d'un procès artesanal retrobant-nos amb l'origen dels aliments.

En Jordi us explicarà quins són els diferents tipus de formatges, quina llet podeu fer servir per fer el vostre propi formatge fresc o mató i la seva preparació, així com els secrets per fer quallar la llet i separar ell sèrum (part líquida) del formatge fresc resultant, un procés que podem fer amb diferents elements i en funció dels mateixos tindrem una possible classificació dels formatges.

Els tipus de qualls que es treballen són el quallat enzimàtic, l'àcid i el quall amb microorganismes on en Joan us explicarà les propietats que aporta al formatge cadascun d'ells.

Finalment els formatges i mató obtinguts s'emmotllaran i es posaran en drap per poder portar-vos-els a casa.

En el procès d'elaboració del formatge és necessari deixar reposar el quall durant una estona, moment que aprofitareu per fer la visita a la granja de Jordi Solé tot fent una petita passejada des de l'obrador. Descobrireu com és una petita explotació tradicional de vaques lleteres i d'ovelles, interaccionareu amb els animals a més de gaudir d'unes de les millors vistes d'Olot, tot barrejant tradició i modernitat.

La visita també inclou tastet de productes elaborats per Jordi Solé al seu obrador, com fuet i coca.

En resum, es tracta d'una activitat molt dinàmica i entretinguda que dura al voltant de 3 hores on podreu conèixer l'elaboració tradicional de formatge i mató, visitareu una granja i tastareu productes a més d'emportar-vos el formatge fet a casa.

Animeu-vos, veniu a fer el taller d'elaboració de formatge fresc i gaudiu d'un dia maravellós a Olot i La Garrotxa.

És necessari realitzar reserva prèvia.

Preus de l'activitat

Taller d'elaboració de formatge fresc i mató

Preu de l'activitat "Taller d'Elaboració de Formatge Fresc i Mató":

AssistentPreu
Adults15€
Nens a partir de 10 anys15€
Nens de 2 a 10 anys5€
Nens de menys de 2 anysGratuït

Realitza la teva reserva.

Sol·licitud de reserva - Taller de Jordi Solé d'elaboració de formatge fresc i mató

 Accepto rebre comunicacions amb informació sobre les visites i propostes d'ativitats que organitzades per Visita Granges.
 Accepto subscriure'm al butlletí de notícies de Visita Granges.
 He llegit i accepto la política de privacitat i protecció de dades.Veure política.
Introdueix el codi per realitzar la reserva:
captcha

Ubicació de l'obrador de Jordi Solé on s'impartirà el taller

Obrador i Xarcuteria Jordi Solé